Motor ČB – Litvínov 1:6 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 5:3 (kon.)
Zlín – Třinec 1:4 (kon.) | Liberec – Plzeň 1:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 3:1 (kon.)
Sparta – Olomouc 6:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HC Škoda Plzeň
Pátek 25.02.2022, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 56. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje. Tipsport extraliga pokračuje 56. kolem a hodně důležité utkání bude k vidění v Home Credit Areně. Sedmý Liberec a čtvrtou Plzeň dělí šest bodů a oba celky chtějí jít přímo do čtvrtfinále.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Severočeši vytěžili z posledních tří zápasů plný počet bodů, přičemž naposledy si na domácím ledě poradili s Karlovými Vary. Díky tomu výrazně stáhli manko na svého pátečního soupeře. V našlapaném středu tabulky jim aktuálně chybí k přímému postupu mezi osm nejlepších šest bodů. Pokud by tedy svěřenci Patrika Augusty indiány porazili v základní hrací době, byla by jejich ztráta na elitní čtyřku už jen tříbodová!
     
    HC ŠKODA PLZEŇ

    Plzeňští hokejisté dlouhodobě drží čtvrté a zároveň poslední postupové místo přímo do čtvrtfinále. V minulém kole navíc hráči ze západočeské metropole porazili jednoho ze svých nejbližších pronásledovatelů – Vítkovice. Bodový rozdíl mezi Plzní a pátým Motorem tedy činí stále čtyři body.
    Jak se povede Liberci v boji o čtvrtou pozici?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Rosandić, Melancon, Derner, M. Ivan, Aubrecht – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Klepiš, M. Zachar – Rychlovský, P. Jelínek (C), A. Najman – J. Vlach, J. Šír, Klapka.

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Kvasnička – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – J. Dufek, G. Thorell, F. Přikryl – M. Lang, Mertl, Dzierkals – Adamec, Malát, Dvořák.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Hynek, Votrubec.
     
    Velkou extraligovou premiéru si dnes v dresu Plzně prožije teprve sedmnáctiletý útočník Adam Dvořák. Oba celky se pak mohou těšit na návrat bronzových medailistů z Pekingu. V liberecké obraně se objeví Mislav Rosandić, v plzeňské Peter Čerešňák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:29
    Dominik Pavlát si poměrně rychle připsal první zákrok, ale byla to snadná práce. Z rohu hřiště na něj puk pomalu nasměroval Martin Faško-Rudáš.
     
    01:03
    Dominik Graňák napřáhl na modré čáře a zřejmě si byl dobře vědom, že je před libereckou bránou dobrá clona. Kotouč přes hráče u brankoviště neprošel.
     
    01:59
    Puk vylétl na hráčskou lavici Plzně. Bude se vhazovat po pravici Dominika Pavláta.
     
    03:44
    Martin Faško-Rudáš získal puk za brankou a hezkou přihrávkou mezi kruhy našel Tomáše Filippiho, který v tísni vypálil po ledě do betonů Pavláta.
     
    04:25
    Útočná snaha Plzně se mezi mantinely nevtěsnala. Puk vylétl mezi diváky, následuje buly.
     
    04:58
    Tomáš Mertl najížděl proti Melanconovi a udělal to výborně. Okolo beka se protáhl a nebezpečně střílel mezi betony Petra Kváči, který si připsal kvalitní zákrok.
     
    05:55
    Indiáni teď trošku přitlačili na pilu a znovu okupovali útočné pásmo. Kváča byl opět v pohotovosti.
     
    06:52
    Kaňák se na obranné modré čáře postavil proti Ordošovi a vypíchl mu kotouč z dosahu. Po komerční přestávce by se mělo vhazovat ve středním pásmu.
     
    Střely na branku – 3:3.
     
    07:15
    Po nahození Davida Aubrechta se k dorážce tlačil Jan Ordoš, který z ostrého úhlu klepl puk jen do boční sítě!
     
    07:48
    Martinš Dzierkals nebezpečně vystřelil z levého kruhu. Puk narazil do zadního plexiskla a hodně nevyzpytatelně se odrážel zpátky do hry. Liberečtí si poradili.
     
    09:22
    Jan Štibingr zazmatkoval na útočné modré čáře a nakonec z toho byl liberecký ofsajd.
     
    10:00
    Jan Schleiss naznačil střelu, ale ještě posunul kotouč na Petra Kodýtka. Ten to z úhlu zkusil nad Kváčovo rameno, liberecký gólman si připisuje úspěšný zákrok.
     
    10:28
    Bílí Tygři vyrazili do protiakce a velice zajímavě pálil z relativně velké dálky Marek Zachar. Dominik Pavlát kotouč trošku neortodoxně vyrazil.
     
    11:47
    Domácí hokejisté za fantastické podpory svých fanoušků okupují útočné pásmo. Rychlovský si vyjel zpoza klece a pálil na přední tyč, Pavlát zasahuje.
     
    12:57
    Vladimír Kremláček lovil puk už ve středním pásmu, píská se ofsajd indiánů. Po odpískání se ještě strhla menší strkanice u mantinelu, zápas má grády.
     
    Střely na branku – 6:5.
     
    13:16
    Střela Mislava Rosandiće byla sražena na plzeňskou střídačku, následuje buly.
     
    14:26
    Peter Čerešňák nahazoval od pravého hrazení. Petr Kváča prudký kotouč vyrazil a Ordoš pak chystal únik Klepišovi. Bránící hráč Západočechů nicméně zasáhl na výbornou.
     
    15:25
    Tak to se moc často nevidí! Liberec měl ponechanou výhodu a hosté v ní udělali další faul. Martinš Dzierkals je vyloučen za držení protihráče, Tomáš Mertl za podrážení. Tygři mají dvě minuty v pěti proti třem!
     
    15:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    To bylo rychlé, Severočeši dvojnásobnou přesilovku okamžitě využívají. TOMÁŠ FILIPPI obdržel od Jakuba Klepiše přihrávku na vrchol levého kruhu a dělovkou bez přípravy trefil místečko pod lapačkou gólmana. Asistence: Jakub Klepiš.
    15:39 Tomáš FILIPPI - 1:0
     
    16:06
    V pokračující klasické přesilovce se domácí málem radovali podruhé, dělovka Jaroslava Vlacha z pravého kruhu se zastavila až o tyč!
     
    17:02
    Ofsajd šelem.
     
    17:31
    Oslabení ve čtyřech už Plzeň zvládla a navíc nebyla daleko k vyrovnání. Právě navrátivší Martinš Dzierkals dostal přihrávku do jízdy a z levého kruhu vyprášil Kváčův beton!
     
    18:44
    Martinš Dzierkals je vidět, teď si z rohu výborně nabruslil až na osu hřiště. Domácí jeho střelu jen tak tak srazili mimo klec.
     
    19:20
    Jan Schleiss nic nevymýšlel a hned po přejetí modré čáry z malé rychlosti napálil kotouč na pozorného Petra Kváču. Jelikož se pak indiánům nepovedl návrat do pásma, píská se zakázané uvolnění.
     
    19:59
    V samotném závěru třetiny ještě Liberec předvedl skvěle sehraný protiútok, který po sérii zadovek zakončoval od modré čáry dělovkou Ladislav Šmíd. Dominik Pavlát vyrazil puk ke svému spoluhráči.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tenhle hokej zatím musí bavit. Ani jeden tým se nebojí útočit, navíc se hraje v parádní atmosféře před konečně v rámci možností zaplněnými ochozy. Naprosto vyrovnanou třetinu rozčísla dvouminutová přesilovka Liberce pět na tři, kterou rychle využil Filippi a stanovil aktuální skóre.

    Střely na branku – 9:7.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Dojíždějící Michal Birner donutil brankáře Pavláta přikrýt kotouč pod rukavicí, domácí získali rychlé buly v útočné zóně.
     
    20:28
    Teď už to bylo nebezpečnější. Michal Birner si odclonil protihráče a otočil se s pukem, který pak nahrnul do Dominika Pavláta. Plzeňský gólman těžkou situaci ustál bez úhony.
     
    21:38
    Petr Jelínek dostal puk za modrou čarou a těsně nad ledem ho nahodil na bránu. Dominik Pavlát našel kotouč v připravené lapačce.
     
    21:47
    Pavlát se zatím ve druhé třetině rozhodně nenudí, teď kryl pokus Klapky od mantinelu.
     
    22:30
    Icing Liberce se napískal, Plzeň musela rozehrávat zpoza své klece. Za několik málo sekund ale Severočeši znovu pokazili rozehrávku a tentokrát už rozhodčí tak benevolentní nebyl.
     
    23:20
    Martin Faško-Rudáš absolvoval hodně aktivní střídání a několikrát byl atakován na hranici pravidel. Jan Schleiss (PLZ) je nakonec vyloučen za podrážení.
     
    24:00
    Domácím se zatím nedaří usadit v útoku.
     
    24:35
    Tahle přesilovka se zatím libereckým hráčům vůbec nedaří. Filippi hezky pronikl až před Pavláta, ale Klepiš pak přihrával hodně nepřesně.
     
    25:30
    Indiáni jsou kompletní a mohou trošku vytáhnout forčeking. Liberečtí jsou více na puku, aktuálně však nejsou nebezpeční.
     
    26:27
    Martin Faško-Rudáš se tlačil před bránu a Dominik Pavlát měl plné ruce práce. Slovenský forvard vzápětí fotbalově přiťukl puk do jízdy Filippimu, který štiplavou střelou znovu prověřil brankáře.
     
    27:42
    Jakub Kindl si trošku zahrával na obranné modré lajně a Jan Ordoš mu skoro vypíchl puk.
     
    28:36
    Po hodně sporných zákrocích na obou stranách se do šance řítil Lukáš Kaňák. Když už se na kruhu chystal vystřelit, ztratil kontrolu nad pukem a Kváču vůbec neohrozil.
     
    29:40
    Po dlouhé době se přerušuje, a to kvůli Lukáši Dernerovi, který chvíli zůstal za bránou Liberce v nehokejové pozici. Bude ale podle všeho v pořádku.
     
    Střely na branku – 17:8.
     
    30:00
    Filip Suchý nabral rychlost a ujel po levém křídle. Nebezpečnou střelou pak protáhl Petra Kváču, který zatím působí hodně jistým dojmem.
     
    31:23
    Rosandić přišel o puk v útočném pásmu a indiáni vyrazili vpřed ve třech proti dvěma. Vojtěch Budík dostal přihrávku do druhé vlny a zajímavě vystřelil, Petr Kváča puk jen tak tak vytáhl!
     
    32:17
    Sebastián Malát si obhodil Najmana a vystřelil z levé strany. Tohle byl pro Kváču rutinérský zákrok.
     
    32:39
    Ofsajd vykazuje Západočechy z ofenzivní třetiny, následuje komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 17:13.
     
    33:18
    Rozhodčí možná trošku překvapivě neodpískali icing a Jan Štibingr na to musel rychle zareagovat. Puk každopádně zkušeně přiťukl svému brankáři.
     
    33:37
    Plzeň je na koni a tlačí se za vyrovnáním. Jan Dufek střílel z nebezpečného prostoru na vrcholu kruhů, Petr Kváča kotouč znovu zachytil tak, že se ani nikdo ze soupeřů nemohl dostat k dorážce.
     
    34:27
    Liberečtí se po delší době podívali do útočného pásma a Adam Najman nahazoval od mantinelu. Pavlát zasahovat nemusel.
     
    35:27
    Indiáni mohou svůj nápor vystupňovat v přesilovce. Ladislav Šmíd (LIB) je potrestán za hrubost.
     
    35:46
    Přesilovku otevřel nebezpečnou střelou Martinš Dzierkals, jehož projektil z levého kruhu skončil po teči těsně mimo branku.
     
    36:23
    Před Kváčou to už začínalo hořet, pak ale Filippi odpálil puk do bezpečí a domácí si mohou oddechnout.
     
    36:55
    V dalším průběhu oslabení se už šelmy brání o trošku více v klidu. Plzeň nicméně stále tráví čas v útočném pásmu a může kdykoliv udeřit.
     
    37:41
    Ladislav Šmíd je zpátky na ledě a hned se na vlastní pěst vydal do útoku. Hosté ho zpacifikovali až za bránou.
     
    37:56
    Pavlátovi propadla rána od modré čáry a Michal Birner se kotouč snažil procpat za brankovou čáru. Plzeňský gólman se v brankovišti natáhl a dokázal zabránit pohromě!
     
    38:41
    Martin Faško-Rudáš odvedl dobrou práci na brankovišti a zdálo se, že nahození Filippiho ještě tečoval. Puk končí na zadním mantinelu.
     
    39:06
    Liberec zvýšil aktivitu a vynutil si faul. Petr Kodýtek (PLZ) jde pykat za podrážení.
     
    39:26
    Ladislav Šmíd nahazoval od modré čáry. Pavlát puk vyrazil do skrumáže, Klepiš ale místo dorážky raději vybruslil do rohu hřiště.
     
    39:59
    Michal Birner trefil prvního bránícího hráče a Západočeši ještě měli v oslabení obrovskou šanci! Souběžně se sirénou uháněl na bránu Filip Suchý, jemuž však na poslední chvíli přizvedl hokejku navrátivší Tomáš Filippi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství by se dalo rozdělit na tři samostatné části. Na začátku a na konci měli více ze hry Bílí Tygři, mezitím tlačili Plzeňští. Žádný gól nicméně i kvůli skvělým výkonům obou brankářů nepadl a stále platí skóre 1:0.

    Střely na branku – 23:16.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Liberec pokračuje v přesilovce, zatím se v pásmu snaží usadit marně.
     
    40:48
    Ve vlastním oslabení naopak ujel Gustaf Thorell, který vzal akci dvou na jednoho na sebe. Napřáhl se a tvrdou ranou zamířil na betony stále skvělého Kváči.
     
    41:54
    Tomáš Mertl obdržel přihrávku do druhé vlny a z pravého kruhu nebezpečně vypálil na přední tyč. Petr Kváča vytyčil lapačku a dostal kotouč pod kontrolu.
     
    42:17
    Ofsajd Západočechů.
     
    43:53
    Hostující tým se více drží na puku, ale Liberečtí velmi dobře brání svoji modrou čáru a nepouštějí soupeře do střeleckých pozic.
     
    Dnešní utkání sleduje 4 242 diváků.
     
    45:36
    Puk už je dlouho zašlápnutý u mantinelu v obranném pásmu Liberce. Rozhodčí zatím nechávají plynout hru.
     
    45:56
    Kotouč nakonec vydolovali indiáni, střela jednoho z Plzeňských z poměrně těžkého palebného úhlu prolétla daleko mimo tři tyče.
     
    47:28
    Teď je to spíš boj než nějaký strhující hokej. O puk se bojovalo v útočné třetině Západočechů, letící kotouč pak lehce zasáhla domácí střídačka. Po komerční přestávce se bude vhazovat v blízkosti Petra Kváči.
     
    Střely na branku – 23:20

    Bílí Tygři ve třetí části zatím nevystřelili.
     
    48:47
    Dominik Graňák si na čepel skvěle zpracoval letící puk a pak střílel zpoza pravého kruhu. Petr Kváča toho asi moc neviděl, přesto střelu vyrazil a Severočeši pak odklidili puk do bezpečí.
     
    50:30
    Tomáš Filippi přejel modrou čáru a z dálky alespoň nahodil na Pavláta, který si ve třetí části konečně sáhl na kotouč. Bude se vhazovat.
     
    51:38
    Jan Ordoš se obtočil kolem brány a přes brankoviště hledal Jakuba Klepiše, jenže ten to asi nečekal a nedokázal zamést puk za čáru.
     
    52:20
    Peter Čerešňák se opřel do puku od modré čáry a dělovkou jen těsně minul branku.
     
    52:46
    Plzeň pokračovala v tlaku. Lukáš Kaňák nahazoval od modré čáry a puk krásně tečoval Filip Suchý. Tribuny jen zahučely, kotouč prosvištěl jen několik centimetrů okolo tyčky!
     
    53:57
    Mislav Rosandić rozehrál na Petra Jelínka, který projel přes dvě třetiny hřiště a svižnou střelou pozdravil Pavláta, po jehož zákroku přichází na řadu poslední komerční pauza dnešního večera.
     
    Střely na branku – 26:23.
     
    54:09
    Zakázané uvolnění Škodovky.
     
    54:49
    Plzeň operovala v útočném pásmu. Petr Jelínek obětavě zblokoval pokus od modré, Jakub Rychlovský pak vyhodil do neutrální zóny.
     
    55:38
    Adam Klapka si najel na osu hřiště a vypustil parádní ránu, která Dominiku Pavlátovi doslova vyrazila hokejku z ruky! Teď měli hosté štěstí, že kontakt Pavlátovy hole stačil na úspěšné vytěsnění puku.
     
    55:54
    Adam Klapka (LIB) jde vzápětí pykat za hrubost, velká šance pro indiány!
     
    56:16
    Martin Lang se dostal k dorážce z levé strany a poslal kotouč těsně mimo vzdálenější tyč!
     
    57:03
    Martinš Dzierkals dlouho čekal, pak napálil puk k brance. Liberečtí ho srazili a vyhazují.
     
    57:36
    Petr Jelínek znovu osvobozuje svůj tým.
     
    58:10
    Bílí Tygři už jsou v pěti a Jan Šír posílá kotouč do středního pásma.
     
    58:48
    Puk je zašlápnutý za plzeňskou brankou.
     
    59:35
    Hosté se dostali do pásma zkoušejí to v šesti, Liberec ale zatím velmi dobře brání.
     
    59:43
    Severočeši vyhazují na zakázané uvolnění. Za velké podpory domácích fanoušků si indiáni vybírají oddechový čas.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnes v Liberci padl jediný gól. Už v první třetině využil dvojnásobnou přesilovku Tomáš Filippi a asi by tou dobou sám netušil, že zůstane na listině střelců sám. Výteční byli hlavně oba brankáři, kteří jsou také vyhlášeni hvězdami zápasu. Pro Bílé Tygry se jedná o nesmírně důležité vítězství, stahují totiž ztrátu právě na čtvrtou Plzeň.

    Střely na branku – 28:28.
     
    Děkuji za pozornost, přeji hezký víkend. (20:19:24)
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 16. Filippi (Klepiš)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – L. Šmíd (A), Štibingr, M. Rosandić, Melancon, Derner, M. Ivan, Aubrecht – Birner (A), Filippi, Faško-Rudáš – Ordoš, Klepiš, M. Zachar – Rychlovský, P. Jelínek (C), A. Najman – J. Vlach, J. Šír, Klapka.
    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, Kremláček, Budík, J. Kindl (C), Kvasnička – Suchý, Kodýtek (A), Schleiss – J. Dufek, G. Thorell, F. Přikryl – M. Lang, Mertl, Dzierkals – Adamec, Malát, Dvořák.

    Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Hynek, Votrubec.

    Diváci: 4 242
    thejrc.org