Motor ČB – Litvínov 1:6 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – Mladá Boleslav 5:3 (kon.)
Zlín – Třinec 1:4 (kon.) | Liberec – Plzeň 1:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 3:1 (kon.)
Sparta – Olomouc 6:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:4 (1:0, 0:1, 0:3)
HC Oceláři Třinec
Pátek 25.02.2022, 17:30 • Zlín, Zimní stadion Luďka Čajky • Tipsport extraliga • 56. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Zdravím všechny hokejové fanoušky! Základní část extraligy pomalu směřuje do finiše, ve všech utkáních se tak bude bojovat o velmi důležité body. Nejdůležitější střetnutí patrně čekají Zlín, který proti Třinci bude bojovat o možnost samotné záchrany. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    PSG Berani Zlín
    Zlín už má sestup prakticky jistý, musel by se stát zázrak, aby se tomu vyhnul. Berani však srdnatě bojují, protože na svém stadionu ovládli již pět zápasů za sebou. Ve venkovním prostředí se jim tolik nedaří, ale do konce sezony budou hrát hlavně doma, takže si potřebují udržet tuto formu. Samozřejmě to ale nemá ve svých rukou, protože pokud Kladno získá sedm bodů, je vymalováno. Ševci tak i s oslabeným kádrem musí bojovat, dnes však určitě mají šanci na výhru, protože Třinec už letos dokázali zaskočit.

    Poslední tři utkání
    Zlín vs. Olomouc – 3:2sn
    Zlín vs. Kladno – 3:2
    Karlovy Vary vs. Zlín – 5:1

    Nejproduktivnější hráči
    Daniel Gazda – 21 bodů (11+10)
    Antonín Honejsek – 19 bodů (6+13)
    Pavel Kubiš – 17 bodů (11+6)
     
    HC Oceláři Třinec
    Třinec řeší mnohem příjemnější problémy, protože bojuje o první místo celé ligy. Boj s Hradcem Králové ale zatím zvládá o něco hůře, protože na svého soka ztrácí dva body, za což může celkem špatná forma v posledních zápasech. Oceláři totiž nedávno nestačili na Liberec a Kometu, v posledním duelu se ale skvěle naladili na závěr základní části výhrou 7:0 nad Karlovými Vary. Dnešní hosté tak budou ve Zlíně velkým favoritem, tak uvidíme, jestli tuto roli potvrdí.

    Poslední tři utkání
    Třinec vs. Karlovy Vary – 7:0
    Třinec vs. Liberec – 2:4
    Kometa vs. Třinec – 3:2pp

    Nejproduktivnější hráči
    Martin Růžička – 47 bodů (20+27)
    Andrej Nestrašil – 34 bodů (16+18)
    Erik Hrňa – 27 bodů (14+13)
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec (A), Ferenc, Hamrlík, Reidl – Zabusovs, Claireaux, Honejsek – Köhler, Hejcman, Kubiš (C) – Okál, Makarenko, P. Sedláček (A) – Fryšara, R. Veselý, Chludil.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Svačina, A. Nestrašil, Bakoš – Hrehorčák, Miloš Roman, Kofroň – Dravecký (A).
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Kis, Ganger.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Třinečtí hokejisté se od své branky dostávali do útočné akce, ale nakonec se v pásmu Zlína nedostali k zakončení. Naopak Berani otočili hru a míří dopředu.
     
    01:00
    Vystavili se však ofsajdové pasti a hra je zastavena, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    01:42
    Andrej Nestrašil dojížděl puk v rohu kluziště, ale nakonec ho dostali na své hokejky domácí hráči a znovu směřují před branku Ondřeje Kacetla.
     
    02:32
    Libor Kašík nadvakrát přikryl pod lapačku pokus Hrehorčáka a raději nechává hru přerušit. Vhazovat se tak bude před jeho klecí.
     
    02:45
    Zlín právě vstřelil branku!
    Ševci ve třetí minutě hry otevírají účet dnešního zápasu a jdou do vedení. Zlín se dostal do útočného pásma, u mantinelu získal puk Antonín Honejsek a poslal ho na hranu pravého kruhu, kde napřáhl ke střele PATRIKS ZABUSOVS a jeho rána skončila v síti Kacetla – 1:0. Asistence: Antonín Honejsek.
    02:45 Patriks ZABUSOVS - 1:0
     
    04:20
    Hosté se oklepali z inkasované branky a nyní se dostali před Libora Kašíka, ale obrana Beranů jim nedovolila ohrozit svého brankáře.
     
    05:11
    Petr Vrána od levého hrazení nahodil puk před domácí branku, kde ho holí sklepl Libor Kašík a nechal hru plynout. Dopředu tak posílá své spoluhráče.
     
    05:53
    Vladimír Svačina nechal kotouč Marinčinovi, tomu ale střela nesedla a puk končí v moci Zlína.
     
    06:12
    Ondřej Kacetl měl úplně odkrytou klec na pravé straně a tam puk dorážel Štěpán Fryšara, ale nakonec se hostující brankář přesunul a ránu kryje.
     
    07:26
    Marian Adámek protečoval puk do útočné třetiny, ale neměl tam nikoho, komu by přihrál. Obrana Zlína tak znovu bere puk a otáčí hru před Kacetla.
     
    08:05
    Rána Milana Doudery mířila na zlínskou branku, ale tam byl připraven Libor Kašík s přesným zákrokem a podržel svůj tým a jeho těsný náskok.
     
    09:32
    Ondřej Kacetl byl opět v zápřahu, Berani před ním operovali a poté došlo ke střele z hole Fryšary a hostující gólman opět kryje.
     
    10:04
    Zlínští hýří aktivitou i nadále, před chvílí zastavili rozjetou akci Třince a od svého brankáře pokračují směrem dopředu.
     
    10:25
    Jenže ve středním pásmu je o kotouč obrali hosté a naopak zamířili před Kašíka, kde po zemí střílel Andrej Nestrašil, ovšem jen do betonu zlínského brankáře. Hra je zastavena.
     
    10:39
    Tomáš Kundrátek střílel od modré čáry, jeho táhlý pokus doletěl až k připravenému Kašíkovi, který pohodlně puk kryje k sobě a hned ho posílá na hokejky zlínských hráčů.
     
    11:24
    Za brankou Třince vybojoval Pavel Sedláček puk a poslal ho směrem k modré čáře, ale tam Novotný střílel jen vedle pravé tyče z pohledu Kacetla.
     
    11:50
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Marian Adámek – 2 min., krosček).
     
    12:14
    První přesilovková akce Zlínu nevyšla, puk vyškrábl jeden z beků Třince a poté ho poslal až před Libora Kašíka, šetří tak cenné vteřiny.
     
    12:58
    Ve vlastním oslabení se do šance dostal Andrej Nestrašil a jeho ránu pak Libor Kašík kryje. Hosté tak ukázali svou sílu i v početní nevýhodě.
     
    13:35
    Znovu se Oceláři dostali k výhozu puku před zlínskou klec a tohle oslabení hosté patrně už zvládnou.
     
    13:50
    Adámek je na ledě a Třinec je v plném počtu.
     
    14:04
    Na řadě je komerční přestávka.
     
    14:12
    Petr Vrána se dostal do postavení mimo hru a ta je vykázána do neutrální zóny, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    14:32
    Patriks Zabusovs na pravém kruhu napřáhl ke střele, kterou holí vykryl Ondřej Kacetl a srazil ho do rohu obranného pásma.
     
    15:09
    Hosté mají ponechanou výhodu, pokud ji nevyužijí, zahrají si svou první přesilovou hru.
     
    15:29
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Valentin Claireaux – 2 min., držení hole).
     
    15:50
    Hosté dlouho operovali před Kašíkem, nakonec jejich pokus byl sražen do prostoru mezi kruhy. Domácí ho ale nevyhodili a akce Třince tak pokračuje dále.
     
    16:57
    Vrána zamíchal pukem na pravém kruhu, poté ho poslal na lépe postaveného Andreje Nestrašila, ale ten u levé tyčky svou střelu poslal jen vedle ní.
     
    17:29
    Zlín je v plném počtu.
     
    18:22
    Ferencova střela se odrazila k Makarenkovovi, ale ten z nápřahu třineckou klec netrefil.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Hosté zakládají z obranného pásma akci a jdou směrem ke Kašíkovi a pokusí se v poslední minutě úvodní třetiny o vyrovnání.
     
    19:50
    Obrana Zlína ale zakročila a ještě se do akce protáhl Valentin Claireaux, ale už nestihne zakončit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní byli aktivní domácí hráči a ve třetí minutě se dostali díky střele Zabusovse do vedení. Na inkasovanou branku chtěli hosté hned odpovědět, ale nakonec svůj těsný náskok Berani udrželi a Libor Kašík tak zatím drží čisté konto. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 18:21.
     
    Střely na branku: 5 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Novotný nahodil puk před branku Ondřeje Kacetla, nikdo z jeho spoluhráčů ale nezakončil přesně.
     
    20:52
    Na druhé straně z bekhendu střílel Martin Růžička, jeho pokus ale zastavil domácí brankář Libor Kašík.
     
    21:19
    A na Libora Kašíka šla další střela, tentokráte to zkusil svižnou ranou z úhlu Aron Chmielewski, ale Kašík jeho pokus raději pokryl a zastavil hru.
     
    21:36
    Zakázané uvolnění Zlína a hra se stěhuje před branku Libora Kašíka, buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    21:53
    Darek Hejcman získal puk, když obehrál protihráče a hned s ním sjel před Kacetla. Tam z levé strany střílel Sedláček, ale třinecký gólman jeho ránu pokryl.
     
    22:43
    Milan Doudera udržel puk v útočném pásmu, od modré čáry pak pálil hodně nebezpečně Martin Marinčin a jeho dělovka končí na ukázkovém semaforu Libora Kašíka!
     
    23:38
    Zahradníčkovu ránu těsně před Kašíkem tečoval Martin Růžička, ale nakonec vše jistí obrana Zlína a dostává puk do bezpečí.
     
    24:17
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Daniel Gazda – 2 min., podrážení).
     
    24:37
    Kašík si najel k pravé tyčce a tam poté chytil pokus Kundrátka. Nicméně puk mají stále hostující hráči a operují s ním před Kašíkovou klecí.
     
    25:41
    Martin Růžička poslal puk na Marka Daňa, ten ještě akci prodloužil na Andreje Nestrašila, nakonec už to ale bylo překombinované a hosté puk mezi tyče nedostali.
     
    26:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nyní se to už povedlo, hosté využívají přesilovou hru a je vyrovnáno. Martin Marinčin pálil od modré čáry, jeho pokus srazil Kašík pouze před sebe, kde byl s pohotovou dorážkou mezi jeho betony připraven MARKO DAŇO – 1:1. Asistence: Martin Marinčin a Petr Vrána.
    26:02 Marko DAŇO - 1:1
     
    26:26
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Ondřej Kovařčík – 2 min., podrážení).
     
    27:14
    Zlínští jsou nastěhováni v útočném pásmu a snaží se v přesilové hře ohrozit Kacetla, ale ten je zatím v klidu, nešla na něho žádná nebezpečná střela.
     
    27:37
    Nyní už ale sklapl betony proti jedovce Zabusovse a hra je přerušena. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    27:42
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Darek Hejcman – 2 min., sekání).
     
    28:26
    Třinec je v plném počtu a začíná tak jeho zkrácená přesilová hra.
     
    28:59
    Martin Marinčin opět střílel od modré čáry, tentokráte jeho pokus pokryla zlínská obrana a ta ho poté vyhodila až před Ondřeje Kacetla.
     
    29:33
    Ránu Andreje Nestrašila pokryl Kašík, který se pak v brankovišti pořádně roztáhl. Následně se Berani opět osvobozují a šetří cenné vteřiny.
     
    29:42
    Také Zlín je už kompletní.
     
    30:38
    Antonín Honejsek si sjel před Kacetla a hledal skulinku mezi jeho betony. Ten je ale včas sklepl a v nich touš ukryl. Hra je zastavena.
     
    31:06
    Zdeněk Okál se řítil před Ondřeje Kacetla, ale nakonec mu zblízka puk mezi betony neposlal.
     
    31:24
    Hezká spolupráce bratrů Kovařčíků. Ondřej Kovařčík dostal přihrávku od Michala a zblízka chtěl překonat Kašíka, ovšem ten natáhl beton a znovu svůj tým podržel.
     
    32:07
    Martin Růžička měl dobrý prostor k zakončení, jeho pokus mířil mezi betony Libora Kašíka, ale ten je secvakl a byl z toho další dobrý zákrok.
     
    32:07
    Následuje komerční přestávka.
     
    32:46
    Oceláři se drželi dlouho v útočném pásmu, Douderova střela pak skončila na obranném zákroku domácích. Ti ale kotouč nevyhodili a akce hostů tak pokračuje dále.
     
    33:46
    Další rána hostů končí na Liboru Kašíkovi, který opět sklapl betony. Hra je přerušena, buly po jeho levé ruce.
     
    34:03
    Slibně se rozvíjející akci hostů zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    34:35
    Ferenc se snažil tečovat pokus Hamrlíka, ale puk se dostal na hokejky hostů, kteří ho vyhodili do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    35:19
    Postupně se do útočné akce protáhli Berani, ale hosté je obrali o puk a hru chtěli otočit, ale ve středním pásmu o něj zase přišli. Následně pak Honejsek mířil nepřesně.
     
    36:01
    Na druhé straně vyslal nepříjemnou střelu Andrej Nesrašil a Kašík ji holí vytáhl vedle své branky.
     
    36:30
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 2 min., krosček).
     
    36:57
    Suhradovu ránu vyrazil Kacetl před sebe, následně se pak hosté osvobodili, když puk vyhodili až před klec Libora Kašíka.
     
    37:27
    Zabusovs je dnes hodně aktivní a nyní vyslal další ránu, která ale končí mimo.
     
    37:52
    Valentin Claireaux na levé straně střílel z první, puk ale skončil jen u tyče hostující branky. Domácí ho získali zpět a znovu Kacetl čelil střele, tentokráte opět z hole Zabusovse.
     
    38:30
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:17
    Radek Veselý protáhl puk do útočné třetiny, kde pak střílel Valentin Claireaux, ale Kacetl zavřel bránu a neinkasoval. Hra je zastavena.
     
    39:44
    Kacetl ještě v závěru druhého dějství chytil pokus Hejcmana a ještě nechal hru přerušit. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Už se ale zřejmě nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a také v té padla jediná branka. V sedmadvacáté minutě využil přesilovou hru Třince Marko Daňo a bylo vyrovnáno. Oba týmy se pak snažily strhnout vedení na svou stranu, měly na to šance, ovšem oba gólmani už za svá záda puky nepustili a do třetího dějství se tak půjde za nerozhodného stavu.
     
    Střely na branku: 17 – 31
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Zabusovs opět ukázal svou aktivitu, sjel si do útočného pásma, ale nakonec jeho přihrávka na spoluhráče skončila mimo.
     
    41:16
    Nyní se usadili v pásmu domácích hosté a Tomáš Kundrátek vystřelil, jeho pokus šel jen vedle Kašíkovy branky.
     
    41:32
    Třinec právě vstřelil branku!
    Nyní už to vyšlo. Tomáš Kundrátek si sjel na levou stranu a hned poslal přihrávku na najíždějícího ARONA CHMIELEWSKÉHO, který pohotově poslal puk za záda Libora Kašíka – 1:2. Asistence: Tomáš Kundrátek.
    41:32 Aron CHMIELEWSKI - 1:2
     
    42:06
    Nyní jsou to domácí hráči, kteří musejí dohánět manko.
     
    43:34
    Ondřej Němec vystřelil od modré čáry, jeho pokus ale vytečovala obrana Třince mimo tři tyče.
     
    44:45
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:23
    Tomáš Kundrátek se dostal ke střele od modré čáry a ta zaplula do lapačky Libora Kašíka.
     
    45:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další využitá přesilová hra Třince a hosté jdou do dvoubrankového náskoku. Andrej Nestrašil přenechal puk MARTINU RŮŽIČKOVI, který na levém kruhu švihl do puku a poslal ho k protější tyči – 1:3. Domácí tak musejí dohánět vyšší ztrátu. Asistence: Andrej Nestrašil a Petr Vrána.
    45:59 Martin RŮŽIČKA - 1:3
     
    47:18
    Zahradníčkův pokus srazil do bezpečí domácí brankář Kašík a poté puk na své hokejky dostali jeho spoluhráči a pádí na opačnou stranu.
     
    48:07
    Hosté jsou nyní na koni, převzali otěže do svých rukou a diktují tempo hry.
     
    49:32
    Marian Adámek dostal puk do útočného pásma, hosté tam o něj ale záhy přišli. Místo toho šli do rychlé akce na druhou stranu domácí Berani.
     
    50:23
    Třetí třetina se přehoupla do své druhé poloviny a domácí stále ztrácejí dva góly. Nyní se dostali do akce před Kacetlem, ale Makarenko na přihrávku nedosáhl a nemohl tedy zakončit.
     
    51:44
    Jan Zahradníček vyslal nepříjemný projektil na Kašíka, před brankou ho ještě sklepl Martin Růžička, ale nakonec tato akci skončila neúspěšně.
     
    53:24
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    53:40
    Hosté se opět dostali do koncovky po akci a ta byla zastavena obranou Zlína. Puk poté letí do neutrální zóny tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    54:50
    Michal Kovařčík si sjel na levý kruh, ale odtud pak neposlal kotouč mezi tři tyče. Následně Třinečtí střídají a do akce jdou domácí hokejisté.
     
    55:53
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Patrik Hrehorčák – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    56:11
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Martin Marinčin – 2 min., držení).
     
    56:26
    Domácí mají šanci dostat se zpět do zápasu, hrají přesilovku pět na tři a už se usadili před brankou Ondřeje Kacetla.
     
    57:30
    Honejskovu střelu tečoval před Kacetlem Zabusovs, ale hostující brankář ji betonem vyrazil do bezpečí, po chvilce pak raději přerušil hru.
     
    57:53
    Hosté jsou ve čtyřech a to nejhorší mají za sebou. Navíc se hned ještě osvobozují.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:07
    Tomáš Kundrátek se dostal k odpalu puku a ten letí až před Libora Kašíka.
     
    58:11
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    58:41
    Hosté dostali puk do středního pásma, ale tam ho získal Zlín a ještě se vydává do pásma svého soupeře.
     
    59:11
    Zakázané uvolnění Zlína a hra se stěhuje před Kašíka, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    59:55
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí hráli bez brankáře a toho využil MARTIN BAKOŠ, který získal puk a poté ho nasměroval i skrze obránce domácích do zcela opuštěné klece a pečetí tak výhru Třince – 1:4. Bez asistence.
    59:55 Martin BAKOŠ - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Třinečtí Oceláři nakonec dotáhli zápas do vítězného konce, ve třetí třetině vsítili tři branky a Zlín, ač sahal po třech bodech, nakonec nezískal žádný. Sledovali jsme pohledný hokej, který přinesl pět gólů. Oceláři se díky této výhře posunuli zpět na první příčku v tabulce.
     
    Střely na branku: 23 – 41
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:58:45)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Zabusovs (Honejsek) – 27. Daňo (Marinčin, P. Vrána), 42. Chmielewski (Kundrátek), 46. Martin Růžička (A. Nestrašil, P. Vrána), 60. Bakoš


    Berani Zlín: Kašík (Huf) – Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec (A), Ferenc, Hamrlík, Reidl – Zabusovs, Claireaux, Honejsek – Köhler, Hejcman, Kubiš (C) – Okál, Makarenko, P. Sedláček (A) – Fryšara, R. Veselý, Chludil.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Svačina, A. Nestrašil, Bakoš – Hrehorčák, Miloš Roman, Kofroň – Dravecký (A).
    Trenér: Václav Varaďa

    Rozhodčí: Hejduk, Vrba – Kis, Ganger
    thejrc.org