Ústí n/L – Vrchlabí 3:2 (kon.) | Šumperk – Třebíč 0:1 (kon.) | Sokolov – Slavia 7:6 (po pr.)
Prostějov – Litoměřice 6:8 (kon.) | Havířov – Přerov 0:2 (kon.) | Frýdek-M. – Poruba 2011 1:0 (kon.)
Benátky n/J – Vsetín 2:8 (kon.) | Kolín – Jihlava 2:5 (kon.) | Šumperk – Kadaň 5:0 (kont.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
6:8 (3:2, 2:3, 1:3)
HC Stadion Litoměřice
Sobota 26.02.2022, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga • 49. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek už vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se opět budu těšit, na počtenou. (19:40:41)
     
    Dnešní utkání sledovalo 890 diváků.
     
    Střely na bránu v 3. třetině (celkem)

    LHK Jestřábi Prostějov – 11 (44)
    HC Stadion Litoměřice – 7 (24)
     
    HC Stadion Litoměřice – vítěz základní části Chance ligy v sezóně 2021/22
     
    Napínavý duel mezi Prostějovem a Litoměřicemi tak viděl parádních čtrnáct branek a nezaujatému divákovi se určitě musel líbit. Do třetího dějství jsme vstoupili za krásně kulatého stavu 5:5. Následně jsme viděli gól až po devíti minutách hry, kdy poslal Stadion do vedení Marek Berka. Poslední vzedmutí Jestřábů přišlo v čase 55:35, kdy na 6:6 srovnal Martin Novák a zápas spěl do prodloužení. To však 36 sekund před třetí sirénou odmítl výstavní trefou a rozhodujícím zásahem večera Lukáš Válek. Gólem do prázdné klece a dokončením hattricku pak uzavřel dnešní bohatý střelecký účet Martin Procházka. Litoměřice tak vítězí na Hané 8:6 a definitivně se stávají vítězem základní části Chance ligy!
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Kotouč sice ještě letí za klec Stadionu, jenže tam ho mají pod kontrolou hokejisté Litoměřic, konkrétně Jakub Černohorský.
    59:40 Martin PROCHÁZKA - 6:8
     
    59:40
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion přidává gól do prázdné klece a dává tak razítko na své vítězství! MARTIN PROCHÁZKA obdržel puk do mezikruží a velice pohodlným gólem tak kompletuje svůj dnešní hattrick, za nějž po něm letělo několik lahví z ochozů stadionu v Prostějově. Litoměřice zvítězí 8:6! Asistence: Ondřej Procházka.
     
    59:24
    Jestřábi si berou oddechový čas, Ondřej Bláha už zůstává na střídačce. Prostějov bude hrát v šesti bruslařích v poli. Tomáš Jáchym zvládl vyhrát buly nad Kracíkem.
    59:24 Lukáš VÁLEK - 6:7
     
    59:24
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion jde znovu do vedení, tentokrát je stav 7:6 a to 36 sekund před třetí sirénou. Riku Sihvonen vyslal na levém křídle kupředu LUKÁŠE VÁLKA a ten nádhernou ránou do vzdálenějšího horního vinglu vymetl všechny pavouky z klece Ondřeje Bláhy! Litoměřice tak znovu třímají nejtěsnější náskok! Asistence: Riku Sihvonen.
     
    58:48
    Riku Sihvonen se hnal po pravém křídle rychle kupředu jako blesk. Jeho pokus na bližší tyč rozvlnil jen boční síť.
     
    58:15
    Martina Procházku nyní zalehl bránící hráč Prostějova v brankovišti Jestřábů. Nechápu, že sudí odpískali Procházkovi postavení útočícího hráče v brankovišti. Přesně to se ale stalo.
     
    58:01
    Martin Procházka se na pravém křídle dostal do skvělé pozice, z kruhu pálil na klec Prostějova, vzdálenější tyč však o pár čísel minul!
     
    57:37
    Kupředu nyní mířil na ose hřiště Petr Mrázek, jenž ale ve středu kluziště záhadně upadl a kupředu může Martin Procházka.
     
    57:13
    Jakub Černohorský sbírá touš u své svatyně, čeká na to, aby předal puk Holému. Litoměřice se snaží co nejrychleji vystřídat, Prostějov činí totéž.
     
    56:36
    Miloslav Jáchym nastřeluje hrací předmět za klec Litoměřic, tam bude první u kotouč Jan Holý, jehož presuje Tomáš Jiránek.
    Marken.cz

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 7. T. Jáchym (P. Beránek, Zajíc), 10. Mrázek (Vala, Martin Novák), 14. Račuk (Martin Novák, Zajíc), 33. Mrázek (Jiránek, Račuk), 40. Klimíček (Račuk, Mrázek), 56. Martin Novák (Zajíc, Vala) – 5. Sihvonen (Martin Procházka, Jebavý), 13. O. Procházka (R. Přikryl, J. Jícha), 23. Martin Procházka (O. Procházka, Kracík), 29. R. Přikryl (Černohorský, Klikorka), 34. Martin Procházka (Kracík), 50. Berka (O. Procházka, Klikorka), 60. Válek (Sihvonen), 60. Martin Procházka (O. Procházka)


    LHK Jestřábi Prostějov: Bláha (M. Altrichter) – Husák, Klimíček, Staněk, A. Havlík, M. Jáchym, Zajíc, Vala – P. Beránek, T. Jáchym, M. Švec – Jiránek (A), Janeček, Rudovský – Martin Novák (C), Račuk, Mrázek – Štefka, T. Koblížek, Š. Jelínek.
    Trenér: Aleš Totter.

    HC Stadion Litoměřice: Sklíba (Tomáš Král) – Jebavý (C), Martin Böhm, Kuboš, J. Holý (A), Černohorský, Klikorka – Válek, R. Přikryl, Sihvonen – O. Procházka, Kracík, Martin Procházka – Křehlík, J. Jícha, Berka – Smola, Daniel, Tlačil.
    Trenér: David Bruk.

    Rozhodčí: T. Cabák, L. Pilný – H. Král, M. Hranoš.

    Diváci: 890
    ocianews.com