Třinec – Olomouc 3:1 (kon.) | K. Vary – Plzeň 5:4 (kon.) | Kladno – Motor ČB 5:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC Olomouc
Pátek 21.01.2022, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 57. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:59 Tomáš MARCINKO - 3:1
     
    59:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Obrovská šance před Mazancovou brankou! Kundrátek dokázal zablokovat puk před Krejčím. Kotouč se nakonec dostal k TOMÁŠI MARCINKOVI, který od vlastní střídačky trefil prázdnou olomouckou branku. Bez asistence. Stav utkání 3:1.
     
    59:47
    Konrád je opět na střídačce, puk v útočném rohu olomouckého týmu.
     
    59:07
    Příliš mnoho hráčů Olomouce na ledě – tzn. hráči Mory byli na ledě dokonce v sedmi, protože Konrád byl na střídačce. Druhé vyloučení tohoto typu v utkání odsedí Lukáš Kucsera (OLO).
     
    58:32
    Hosté hrají v šesti v poli!
     
    51:10
    Klimek z rohu útočného pásma křížně hledal před branku najíždějícího Knotka, ale tomu dnes asi není přáno. Jeho střela minula Mazancovu branku.
     
    48:31
    Rychlonohý Olesz zatáhl puk z pravé strany a nacentroval před branku, kde jej Navrátil usměrnil na třineckou branku. Mazanec byl včas na místě, navíc Navrátil jej poslal přímo doprostřed domácí branky. Velká šance Mory!
     
    48:13
    Kusko z levého křídla poslal přes Mazance puk před odkrytou branku, kde byl zcela volný Knotek. Ten byl ale z domácího pohledu včas zablokován Jaroměřským a následně je domácí brána. Hra pokračuje po komerční přestávce.
    46:59 Aron CHMIELEWSKI - 2:1
     
    46:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    David Musil ze středního pásma poslal puk do útočného pásma na bratry Kovařčíkovy a přes ně puk směřoval do předbrankového prostoru na ARONA CHMIELEWSKÉHO. Třinecký forvard si zpracoval puk a po kličce poslal kotouč do horních pater Konrádovy branky. Asistence: Ondřej Kovařčík, Michal Kovařčík. Stav utkání 2:1.
     
    39:01
    Na druhé straně mohlo udeřit poté, co se před Mazance dostal Káňa! Třinecký brankář ale hostujícího útočníka ustál a ten nedokázal za něj zakončit.
     
    37:58
    Růžičkovu bombu z pravého kruhu nezpracoval Konrád a puk skončil v jeho brankovišti. Opět byli rychlejší v čistění nebezpečného prostoru hosté než Oceláři.
     
    34:38
    Obrovský závar před Mazancem! Třinecký brankář byl už mimo hru, pouze se natahoval svou širokou holí po puku, ale Knotek sedící před brankovištěm nedokázal v souladu s pravidly nasměrovat poskakující puk do branky.
     
    28:54
    Třinečtí teď mnohem víc drží puk a po šikovné výměně kotouče ve středním pásmu mezi Kundrátkem a Růžičkou nabral třinecký křídelník rychlost a najel až před Konráda. Jeho pokus bekhendem slovenskému brankáři proklouzl, ale puk zůstal v brankovišti a nikdo z třineckých hráčů se k němu nedostal jako první.
     
    24:13
    Vyloučen první třinecký hráč a Vladimír Dravecký (TRI) se velmi diví. Měl hůl zaháknutou pod Strapáčovu paži a tahal ji ven. Olomouckému útočníkovi samozřejmě nevadilo, že je hákován. Hosté si zahrají první početní výhodu.
     
    23:29
    Puk směřující před třineckou branku nezachytil nikdo z bránících hráčů, a tak byl Klimek zcela sám před třineckým brankářem. Musel ale zakončovat rychle a jeho bekhendový pokus si Mazanec pohlídal.
    22:05 Petr VRÁNA - 1:1
     
    22:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům netrvalo dlouho a přesilovou hru využili. Růžička z levého kruhu poslal puk dolů na Marcinka, který od brankoviště nabil PETRU VRÁNOVI číhajícímu na slotu. Jeho střelu z první Konrád nezachytil, Vrána trefil horní patra olomoucké branky. Asistence: Tomáš Marcinko, Martin Růžička. Stav utkání 1:1.
     
    21:52
    Navrátil se natahoval po puku před Mazancem, kde byl zcela sám. Hra je ale přerušená proto, že Olomoučtí v tu chvíli hráli v šesti. Na trestnou zamířil odpykat menší trest pro hráčskou lavici právě Jakub Navrátil (OLO). První přesilovku v zápase bude mít Třinec.
     
    18:48
    Je z toho drobná rozmíška ve střední třetině a vyloučení na obou stranách. Vykázán je Marko Daňo (TRI) a Lukáš Nahodil (OLO), oba za hrubost dostali dvě minuty. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    17:26
    Bambula obral ve středním pásmu Kundrátka, objel jej a postupoval do předbrankového prostoru. Zdálo se, že třinecký obránce svou chybu napravil. Olomoucký útočník ale dokázal vystřelit a div, že z následných dorážek Navrátila s Oleszem nepadla branka.
    05:19 Petr STRAPÁČ - 0:1
     
    05:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Ondrušek s pukem na holi postupoval z vlastní třetiny až do útočného pásma, dal puk na levou stranu, odkud PETR STRAPÁČ přihrával do předbrankového prostoru na najíždějícího Navrátila, ale do puku vložil hůl Dravecký. Mazanec neměl šanci zareagovat. Asistence: Jiří Ondrušek, David Škůrek. Stav utkání 1:0.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 23. P. Vrána (Marcinko, Martin Růžička), 47. Chmielewski (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 60. Marcinko – 6. Strapáč (Ondrušek, Škůrek)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Dravecký (A), Miloš Roman, Hrehorčák – Hrňa, Marcinko, Chmielewski.
    Trenér: Václav Varaďa

    HC Olomouc: Konrád (Lukáš) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek – J. Káňa, David Krejčí (A), Kucsera – Kusko, J. Knotek (A), Klimek – Olesz, Navrátil, Bambula – Strapáč, Nahodil, Michal Kunc – Burian.
    Trenér: Jan Tomajko – Zdeněk Moták

    Rozhodčí: O. Hejduk, M. Sýkora – Ganger, Klouček

    Diváci: 1 000
    thejrc.org