NY Rangers – St. Louis 5:3 (kon.) | Toronto – Buffalo 1:5 (kon.) | Dallas – Los Angeles 4:3 (kon.)
Seattle – Nashville 4:3 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Buffalo Sabres
Čtvrtek 03.03.2022, 01:40 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:12:44)
    Buffalo zvítězilo v Torontu vysoko 5:1
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 31 | Přesilová hra: 0/1 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 2

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Petr Mrázek (TOR) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 60:00
    Craig Anderson (BUF) – 29 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,7%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (TOR) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 60:00
    David Kämpf (TOR) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:52

    Tři hvězdy utkání

    1. Jeff Skinner (BUF) – 1+1
    2. Craig Anderson (BUF) – 29 zákroků
    3. Dylan Cozens (BUF) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 17 122 diváků.
     
    Opět se ukázalo, že papírové předpoklady jsou věc jedna, ale realita na ledě může být úplně jiná. Buffalo v roli outsidera dokonale zaskočilo Toronto, na jehož ledě zvítězilo vysoko 5:1.

    Šavle skórovaly jako první, na trefu Brysona ale ještě dokázal odpovědět Sandin. Druhá a třetí třetina už ovšem patřila Buffalu. Hráči tohoto celku v obou dějstvích vstřelili po dvou gólech, zatímco Anderson další puk za svá záda nepustil. Mrázkovi naopak vůbec nepomáhal Sandin, který sice sám gól dal, ale výrazný podpis měl i pod třemi trefami soupeře.

    Svěřenci kouče Granata zůstávají i přes vítězství daleko od postupových bojů, z patnácté příčky Východní konferenci vzhlížejí na osmý Washington s odstupem třiadvaceti bodů. Toronto zůstává čtvrté o bod za Floridou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Divákům nabídl ještě jedno zakončení Ilja Michejev. Nicméně Craig Anderson předvést zákrok nemusel, touš se zastavil v houfu hráčů před ním.
     
    59:05
    Protože se Anders Bjork ohnal po Riellym, ztratil kontrolu nad kotoučem. Ten uzmul právě Rielly a pasem na Matthewse jej poslal do středního pásma.
     
    58:42
    Pierre Engvall určitě mohl vyvinout větší snahu a přibrzdit, ale využil natlačení Dahlinem do Andersona, jehož viditelně rozhodil. Následně mezi oběma hokejisty došlo k menší potyčce, načež rozhodčí usoudili, že není třeba vylučovat.
     
    58:09
    Další zákrok pro Petra Mrázka. Od modré nahazoval Jacob Bryson a ke štěstí gólmana Toronta kus černé gumy nikdy netečoval, takže měl poměrně snadnou práci.
     
    57:55
    Od levého mantinelu střílel John Tavares. Hokejista, jemuž to v posledních utkáních vůbec nelepí, střeleckou smůlu neprolomil, Anderson zasáhl výstrojí.
     
    57:22
    Pořádně štiplavou ránu vymyslel Alex Tuch z mezikruží. Petr Mrázek ukázal bleskově reakce a vyrážečkou zabránil šestému puku ve své síti.
     
    56:58
    Postavení mimo hru a v něm přichycen Jeff Skinner. Nezvládl zpracování a modrou přejel nejdříve bruslí, až pak do něj navezl hrací předmět.
     
    56:15
    Trest Spezzy je minulostí. Klepáním vyrážečkou o led dal Anderson Häggovi najevo, ať se stáhne z útočné třetiny, švédský obránce prosby gólmana vyslyšel a pokryl hrozící brejk.
     
    55:49
    Dylan Cozens prověřil Petr Mrázka střelou z pravého kruhu. Rodák z Ostravy na tento pokus dobře viděl a zakročil koncem pravého betonu.
     
    55:17
    Nechybělo moc, aby Mitchell Marner skóroval při vlastním oslabení. Dostal dobrou nahrávku mezi kruhy, z první ovšem mířil příliš vysoko.
     
    54:40
    To, že se Morganovi Riellymu povedlo vyhodit, hráče Sabres určitě netrápí. Mark Pysyk vyčkává za vlastní bránou, zpátky do útočného pásma se vůbec nežene.
     
    54:12
    Svěřenci kouče Keefeho navíc budou hrát oslabení. Menší dvouminutový trest vyfasoval zkušený Jason Spezza, v útočné třetině zahákoval Mittelstadta.
     
    53:58
    Na vlastní pěst pokusil štěstí Wayne Simmonds. Dva protihráče ze hry vyřadil, ale ten třetí, Robert Hägg, už byl nad jeho síly.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 12. R. Sandin (Bunting, Marner) – 3. Bryson (Cozens, Mittelstadt), 33. V. Olofsson (R. Asplund, Dahlin), 39. Tage Thompson (J. Skinner, Tuch), 47. J. Skinner, 52. Okposo (Cozens, Pysyk)


    Toronto Maple Leafs: P. Mrázek (J. Campbell) – Dermott, Rielly (A), Holl, Brodie, Ljubuškin, R. Sandin – Marner (A), Matthews, Bunting – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – Engvall, Kämpf, I. Michejev – Simmonds, Spezza, N. Robertson.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Bryson, Dahlin, Fitzgerald, M. Samuelsson, Pysyk (A), Hägg – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Cozens, Mittelstadt – V. Olofsson, Krebs, R. Asplund – Hayden, Eakin, Bjork.
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: O'Donnell, Rank – O'Quinn, Alphonso

    Diváci: 17 122
    ocianews.com