K. Vary – Sparta 1:4 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 4:3 (po pr.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (kon.)
Kladno – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Zlín – Plzeň 3:2 (1:0 po s.n.) | Liberec – Kometa Brno 2:3 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 3:0 (kon.)
konec
HC Olomouc
3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 04.03.2022, 18:00 • Zimní stadion Olomouc • Tipsport extraliga • 58. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:56
    Pardubičtí to ještě zkusí v šesti.
    59:55 David ŠKŮREK - 3:2
     
    59:55
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Ochozy plecharény nyní vybuchly v bouřlivý jásot, jelikož jsme byli svědky pravděpodobně vítězného gólu dnešního utkání. Ihned po buly se dostal ke kotouči DAVID ŠKŮREK, načež dělovkou z první od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Jan Káňa a David Krejčí.
    56:58 Jan KOLÁŘ - 2:2
     
    56:58
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je opět vyrovnáno! Střelu Roberta Říčky srazila olomoucká obrana k JANU KOLÁŘOVI, jenž pohotovou dorážkou umístil puk za Branislava Konráda. Asistence: Robert Říčka a David Cienciala.
     
    52:42
    A další tyč po ráně jednoho z hostujících útočníků. Štestěna v posledních momentech skutečně stojí při olomouckém brankáři.
     
    50:42
    Rána Jana Košťálka od modré skončila na tyči Konrádovy svatyně! Následně se stejný hráč dostal k dalšímu střeleckému pokusu, který už domácí brankář pokryl.
    43:27 Peter LICHANEC - 2:1
     
    43:27
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoučtí otáčejí misky vah na svoji stranu. Střela Viléma Buriana se od Dominika Frodla odrazila k volnému PETERU LICHANCOVI, jenž bekhendem poslal puk do sítě. Asistence: Vilém Burian.
     
    41:51
    Pardubice jsou v pěti.
     
    39:58
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Jan Košťálek – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    39:51
    Zvuk brankové konstrukce se nyní rozlehl celou plecharénou. Stalo se tak po ráně Alexe Rašnera od modré čáry.
     
    38:11
    V obrovské šanci se ocitl Lukáš Nahodil. Olomoucký útočník sice dostal kotouč za Frodla, nicméně pardubickému brankáři pomohla v klíčové situaci tyč.
     
    29:05
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    27:05
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Jan Bambula – 2 min., podrážení).
    25:37 Michal KUNC - 1:1
     
    25:37
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí vyrovnávají na 1:1! David Krejčí si s kotoučem sjel na střed hřiště, odkud přihrál na pravý kruh MICHALU KUNCOVI, jenž, stejně jako David Cienciala v první třetině, z první rozvlnil síť. Asistence: David Krejčí a Dalibor Řezníček.
     
    21:49
    Dynamo je kompletní.
     
    19:59
    V poslední vteřině tečoval puk před Frodlem Jan Knotek. Gól však nepadl a plecharénou zní siréna oznamující konec třetiny.
     
    19:49
    Po zákroku Dominika Frodla se strhla v pardubickém brankovišti mela. Nejaktivnější v ní byl Jan Zdráhal, jenž zamířil na trestnou lavici.
     
    18:24
    Patrik Poulíček si sjel do mezikruží, kam dostal idelání přihrávku. Následně vypálil, avšak Konrád si s tímto pokusem poradil.
    13:15 David CIENCIALA - 0:1
     
    13:15
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Když už se k ní ale dostali, tak ihned skórovali! DAVID CIENCIALA dostal nabito na pravý kruh, odkud nekompromisní střelou z první otevřel účet dnešního duelu. Asistence: Patrik Poulíček a Juraj Mikúš.
     
    11:28
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (David Krejčí – 2 min., nedovolené bránění).
     
    10:47
    V předbrankovém prostoru číhal zcela volný Ondřej Matýs. Přihrávka na něj ale byla příliš prudká.
     
    10:08
    Velká skrumáž před Konrádem, ve které byli nejaktivnějšími hráči Matěj Paulovič s Adamem Musilem. Druhý jmenovaný se snažil zpoza branky zamést puk za olomouckého gólmana, ten si ale s tímto pokusem i následnou dorážkou poradil.
     
    05:24
    Před Konrádovou brankou se zjevil osamocený David Cienciala, jenž se snažil umístit kotouč za brankovou čáru. Olomoucký gólman ale včas vytasil svůj beton.
    Marken.cz

    Lukáš Losleben

    Branky a nahrávky: 26. Michal Kunc (David Krejčí, Řezníček), 44. Lichanec (Burian), 60. Škůrek (J. Káňa, David Krejčí) – 14. Cienciala (Poulíček, J. Mikuš), 57. J. Kolář (Říčka, Cienciala)


    HC Olomouc: Konrád (Špunar) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Dujsík, Řezníček, Škůrek, Rašner – J. Káňa, David Krejčí (A), Nahodil – Kusko, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, P. Kolouch, Navrátil – Burian, Lichanec, Michal Kunc.
    Trenér: Zdeněk Moták, Jan Tomajko

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, O. Vála, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, Petgrave – Paulovič, Poulíček (C), A. Musil – Matýs, R. Kousal, Camara – Říčka, Cienciala, Hecl – Koffer, Anděl, O. Rohlík.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Roman Mrkva, Zbyněk Kubičík – Jiří Ondráček, Ondřej Malý
    thejrc.org