K. Vary – Sparta 1:4 (kon.) | Vítkovice – Motor ČB 4:3 (po pr.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (kon.)
Kladno – Mladá Boleslav 2:0 (kon.) | Zlín – Plzeň 3:2 (1:0 po s.n.) | Liberec – Kometa Brno 2:3 (kon.)
Mountfield HK – Litvínov 3:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
HC VERVA Litvínov
Pátek 04.03.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 58. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    35:15
    I tak ale domácí dvouminutovému trestu neuniknou. Ahti Oksanen (MHK) si v útočném pásmu před vlastní střídačkou pomohl podrážením. Bude třetí střela na branku od hostů gólová?
     
    30:52
    Avšak zlepšený výkon Vervy bude na další dvě minuty otupen. Nikita Ščerbak si to namířil v útočném pásmu mezi dva obránce a Patrik Demel (LIT) jej ve snaze zastavit hákoval. Přestože by si domácí kotel přál trestné střílení, jsou z toho oprávněné dvě minuty za hákování.
     
    05:29
    Zanedlouho se rozehraje první přesilovka Lvů. Andrej Kudrna (LIT) jde ven za již zmíněný souboj s McCormackem, který skončil zahákováním.
     
    01:42
    Bohumil Jank (MHK) jde jako první hráč utkání na trestnou lavici. Zemanovi v obranném pásmu nasadil ostrou hrazdu a rozhodčí Pražák to měl jako na dlani.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 4. Kevin Klíma (Jergl), 18. Perret (Kevin Klíma), 59. Kevin Klíma (Ščerbak)


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Cingel, Orsava – Ščerbak.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – D. Kolář, Stříteský, Hrbas, Strejček, Demel, D. Zeman – Sukeľ, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), Fronk, Jarůšek – Kudrna, Gerhát, P. Svoboda – Zygmunt, V. Hübl (C), M. Havelka – F. Lukeš (A).
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Pražák, Pilný – Gerát, Hynek

    Diváci: 5 536
    thejrc.org