Tampa – Pittsburgh 1:5 (kon.) | Florida – Ottawa 3:0 (kon.) | Washington – Carolina 4:0 (kon.)
Philadelphia – Minnesota 4:5 (kon.) | NY Islanders – Vancouver 3:4 (kon.) | Chicago – Edmonton 4:3 (po pr.)
Vegas – Boston 2:5 (kon.) | Calgary – Montreal 4:5 (po pr.) | Arizona – Colorado 2:1 (kon.)
po prodl.
Calgary Flames
4:5 (1:1, 2:1, 1:2 - 0:1)
Montreal Canadiens
Pátek 04.03.2022, 03:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to už pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji pěkné páteční ráno. Někdy příště se budu těšit, na počtenou. (05:59:25)
     
    Dnešní utkání sledovalo 16 288 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání

    Mike Hoffman (MTL) – 1+3
    Andrew Mangiapane (CGY) – 1+2
    Nick Suzuki (MTL) – 1+2
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Jacob Markström (CGY) – 30 zákroků, 5 OG, úspěšnost zákroků 85,7%, odchytal 60:00
    Andrew Hammond (MTL) – 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost zákroků 88,2%, odchytal 61:00
     
    Češi a Slováci v utkání

    Daniel Vladař (CGY) – na lavičce, do utkání nezasáhl
     
    Statistické okénko:

    Střely na bránu: 34 – 35
    Využití přesilovek: 0/3 – 1/6
    Góly v oslabení: 1 – 0
    Vyhraná buly: 32 – 29
     
    Duel Flames s Canadiens tak končí po prodloužení výhrou Habs v poměru 5:4! Sledovali jsme hodně divoký zápas, ve kterém mělo Calgary dlouhou dobu navrch. V závěru se ale karta obrátila a chvilku to vypadalo, že Montreal vyhraje dokonce v základní hrací době, což 27 sekund před třetí sirénou odmítl svou brankou Elias Lindholm. V prodloužení už ale zase dominovali hosté, kteří skvěle vyřešili situaci dva na jednoho a obránce Ben Chiarot rozhodl svým gólem toto napínavé utkání. Canadiens si připisují velice cenou výhru.
     
    Konec zápasu.
    61:03 Ben CHIAROT - 4:5
     
    61:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal vítězí v prodloužení v poměru 5:4! Klíčovou se stala situace, kdy šli Habs do situace dva na jednoho. Rem Pitlick se na pravé straně neunáhlil a poslal přihrávku až v poslední možný a zároveň v ten nejlepší možný moment. BEN CHIAROT pak z bezprostřední blízkosti procedil Markströma a Candiens tak překvapivě poráží Flames 5:4! Asistence: Rem Pitlick, Mike Hoffman.
     
    60:58
    Mikael Backlund se s pukem dostal do rohu hrací plochy, kde kotouč ztrácí a Canadiens okamžitě otáčí hru směrem k druhé bráně.
     
    60:40
    Montreal má stále kotouč pod kontrolou, po přihrávce Petryho pálil z osy hřiště Rem Pitlick, jeho pokus ale Jacob Markström zadržel mezi betony.
     
    60:16
    Puk jako první získali hokejisté Canadiens, Nick Suzuki nechává ostatní hráče odstoupit, aby se mohl pořádně rozjet z obranné modré.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Po šedesáti minutách je tak zápas Calgary s Montrealem nerozhodný, když 27 sekund před třetí sirénou srovnal na 4:4 Elias Lindholm. Nás čeká prodloužení, které právě začíná.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:50
    Oba celky už jsou s remízou po šedesáti minutách spokojené, ani jedno mužstvo se nijak zvlášť netlačí kupředu.
    59:33 Elias LINDHOLM - 4:4
     
    59:33
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Calgary to zvládlo a 27 sekund před třetí sirénou srovnává na 4:4! Střela z pravé strany od modré čáry byla v předbrankovém prostoru tečována Andrewem Mangiapanem. Ten po zákroku brankáře Hammonda dokázal bekhendem namést touš na hůl ELIASE LINDHOLMA, jenž z bezprostřední blízkosti celkem pohodlně doklepl kotouč do poloprázdné klece Montrealu! Nejspíš uvidíme prodloužení. Asistence: Andrew Mangiapane, Rasmus Andersson.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 12. Coleman (Mangiapane, Backlund), 33. J. Gaudreau, 36. Mangiapane (Toffoli, Markström), 60. E. Lindholm (Mangiapane, R. Andersson) – 20. Petry (Suzuki, Lehkonen), 38. Suzuki (M. Hoffman, Caufield), 45. Chiarot (M. Hoffman, Suzuki), 58. M. Hoffman (Dauphin, Chiarot), 62. Chiarot (R. Pitlick, M. Hoffman)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – R. Andersson, Hanifin, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson, Zadorov – M. Tkachuk (A), E. Lindholm, J. Gaudreau – Coleman, Backlund (A), Mangiapane – Toffoli, Monahan (A), Lucic – B. Ritchie, B. Richardson, T. Lewis.
    Trenér: Darryl Sutter.

    Montreal Canadiens: A. Hammond (Montembeault) – Chiarot (A), A. Romanov, Petry (A), Kulak, Ch. Wideman, Clague – Josh Anderson, Suzuki, Caufield – B. Gallagher (A), Dauphin, M. Hoffman – Lehkonen, Evans, R. Pitlick – Pezzetta, Poehling, Armia.
    Trenér: Martin St. Louis.

    Rozhodčí: Ch. Schlenker, P. Lambert – T. Gawryletz, M. Shewczyk.

    Diváci: 16 288
    ocianews.com