Litvínov – Olomouc 2:3 (kon.) | Sparta – Zlín 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 3:0 (kon.)
Plzeň – K. Vary 1:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 5:3 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Pardubice – Třinec 2:3 (1:3 po s.n.)
konec
HC Škoda Plzeň
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
HC Energie Karlovy Vary
Neděle 06.03.2022, 17:00 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 59. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:43 Tomáš HAVLÍN - 1:3
     
    59:43
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie je zachráněna a ještě může v posledním kole zabojovat o předkolo! Čerešňák nedokázal udržet útočné pásmo a TOMÁŠ HAVLÍN poté bekhendem od obranné modré čáry trefil prázdnou plzeňskou branku. Bez asistence.
     
    59:35
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Jiří Kulich.
     
    59:35
    Energie hrála v šesti a ještě se bude muset bránit v oslabení!
     
    58:28
    Dominik Pavlát je na střídačce, Plzeň zkouší hru s maximálním rizikem!
     
    55:40
    Rachůnek vystihl přihrávku na Čerešňáka a ujížděl sám na plzeňskou branku. Předvedl rychlou kličku do bekhendu, Pavlát ho ale dobře vybruslil a podržel Škodu.
     
    54:48
    Blomstrandovu dělovku z levého kruhu Lukeš pouze vyrazil a dorážet se ještě snažil Filip Suchý, ale puk do branky neprocpal! Energie zatím odolává.
     
    51:35
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Lukáš Pulpán – 2 min., podrážení).
    50:20 Petr KOBLASA - 1:2
     
    50:20
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Velká komplikace pro Plzeň v souboji o čtyřku, z ničeho nic totiž Energie skóruje! PETR KOBLASA táhl akci po levé straně, zápěstím vypálil přes obránce a Dominik Pavlát k překvapení všech máchl lapačkou naprázdno. Ani tento gól si plzeňský brankář za rámeček nedá. Asistence: Lukáš Pulpán.
     
    48:22
    Pěkná kombinace domácích skončila mezi kruhy u Ludwiga Blomstranda, který vypálil zápěstím, ale Lukeš předvedl perfektní semafor a lapačkou zastavil velkou šanci Škody.
     
    47:22
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Martin Rohan – 2 min., podrážení).
     
    46:24
    Tečované nahození Kvasničky Lukeš jen vyrazil, Dzierkals poté poslal puk na osamoceného Martina Langa, který z bezprostřední blízkosti nepropálil přesunujícího se karlovarského gólmana!
     
    39:58
    Ještě šance pro Škodu! Domácí udrželi útočné pásmo, Přikryl pálil z otočky z mezikruží, na brankovišti se ještě snažil dorážet Suchý, ale Lukeš odolal.
     
    36:48
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Patrik Parkkonen – 2 min., držení), za faul na Schleisse u mantinelu v obranném pásmu hostů.
    34:00 Martin KOHOUT - 1:1
     
    34:00
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Velké zmatky v plzeňské defenzivě a Energie srovnává! MARTIN KOHOUT dostal od Černocha přihrávku zpoza branky, z první z úhlu rychle vypálil a o záda přesunujícího se Pavláta procedil puk do sítě. Asistence: Jiří Černoch.
     
    32:14
    Velké šance na obou stranách! Karlovy Vary se dostaly se štěstím do přečíslení tří proti jednomu, ale do Hladonikovy přihrávky se skvěle vrhl Kaňák. Následně hostující obraně ujel Sebastián Malát, ale krátká klička mezi Lukešovy betony mu nevyšla. Gólman Energie předvedl výborný zákrok.
     
    27:44
    Energie také předvedla nádhernou kombinaci v početní výhodě! Flek z pravého kruhu z první přiťukl puk před branku na Černocha, který ale tečoval kotouč těsně vedle levé tyčky!
     
    26:31
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Martinš Dzierkals – 2 min., nedovolené bránění).
    24:14 Ludwig BLOMSTRAND - 1:0
     
    24:14
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nádherná přesilovková kombinace a Škoda vede 1:0! Bulíř z pravého kruhu místo střely ještě přihrával před branku na Thorella, který vyslal parádní pas přes brankoviště na osamoceného LUDWIGA BLOMSTRANDA. Ten si ještě mohl zpracovat kotouč a z úhlu zakončit do poloprázdné karlovarské branky. Asistence: Gustaf Thorell a Michal Bulíř.
     
    23:13
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Jiří Černoch – 2 min., podrážení).
     
    21:38
    Zmatků v plzeňské rozehrávce mohl využít znovu Hladonik, který se dostal k puku před brankou, ale zblízka trefil jen připraveného Pavláta.
     
    19:34
    Energie vyhrála souboj v útočném pásmu, Koblasa zpoza branky posunul puk na Černocha, který se z úhlu snažil procpat puk k bližší tyčce, ale Pavlát si prostor pohlídal.
     
    19:01
    Po špatné rozehrávce Škody dostal přihrávku před branku Martin Kohout, zblízka ale nepřehodil beton Dominika Pavláta! Následně Západočeši vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    14:39
    Domácí se usadili v útočném pásmu a vytvořili si první vážnější šanci! Kaňák přes bránícího hráče nahodil puk na branku a projíždějící Martins Dzierkals tečoval puk mimo dosah Lukeše. Toho však zachránila levá tyčka branky.
     
    03:16
    Velký tlak Karlových Varů! Flek pálil z pravého kruhu, sražený kotouč skončil u Koblasy, který nohou tečoval puk směrem na branku. Kotouč prošel Pavlátovi mezi betony, ale skončil těsně vedle pravé tyčky!
     
    01:53
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (David Kvasnička – 2 min., podrážení).
     
    01:35
    Kotouč se nebezpečně odrazil před plzeňskou branku, kam se přiřítil explzeňský Lukáš Pulpán, v tísni ale nezakončil mezi tři tyče! Z následného tlaku ale Energie vytěžila signalizovanou výhodu.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 25. Blomstrand (G. Thorell, Bulíř) – 34. Kohout (Černoch), 51. Koblasa (Pulpán), 60. T. Havlín


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – Kaňák, Čerešňák (C), Graňák, Kvasnička, Budík, Hamšík, Malák – M. Lang, Mertl (A), Dzierkals – Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Malát, Kodýtek (A), Schleiss – Blomstrand, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenér: Václav Baďouček, Miloš Říha

    HC Energie Karlovy Vary: Š. Lukeš (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Dlapa, D. Mikyska, T. Havlín, Pulpán (A), Parkkonen – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – Kulich, Hladonik, Vondráček (C) – Koblasa, Černoch, Kohout – Osmík, Jiskra, O. Beránek.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Frodl, Komárek

    Diváci: 4589
    thejrc.org