Litvínov – Olomouc 2:3 (kon.) | Sparta – Zlín 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Kladno 3:0 (kon.)
Plzeň – K. Vary 1:3 (kon.) | Motor ČB – Liberec 5:3 (kon.) | Vítkovice – Mountfield HK 3:1 (kon.)
Pardubice – Třinec 2:3 (1:3 po s.n.)
po s.n. (1:3)
HC Dynamo Pardubice
2:3 (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 06.03.2022, 17:00 • Enteria arena, Pardubice • Tipsport extraliga • 59. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Nepříznivou sérii porážek budou chtít pardubičtí hokejisté prolomit na domácí půdě za podpory plné enteria areny proti Třinci. Oceláři mají již zajištěné druhé místo po základní části, zato Pardubice ještě bojují o přímý postup do čtvrtfinále play off.
     
    Dynamo nezažívá nejlepší období sezóny a po páteční porážce 2:3 na ledě Olomouce to je již sedmé utkání bez bodu. „Myslím si, že je to tím, že jsme prostě přestali pracovat. Teď je hrozně těžké se z té deky dostat. Půjde to jenom prací, o kterou jsme se dneska snažili,“ říká Jan Kolář

    Na led Olomouce přijelo Dynamo s hlavním cílem prolomit sérii porážek, to se díky brance Koláře tři minuty před koncem zdálo jako dosažitelné, avšak olomoucká branka pět vteřin před koncem znamenala sedmou porážku v řadě. „Je to k vzteku. Myslím si ale, že jsme to štěstí urazili tak měsíc zpátky, kdy jsme začali hrát špatně," myslí si pardububický odchovanec.
     
    Třinec v zápasech proti Karlovým Varům a Zlínu dokázal vstřelit 11 branek, avšak poté přišla série dvou porážek. V prvním utkání si výhru 3:0 připsali hráči Olomouce, v druhém se po těsném vítězství 2:0 radoval Liberec.

    Třinec vůbec poprvé v této sezóně nedokázal během dvou zápasů vstřelit jediný gól. „Víme, že se v útoku musíme zlepšit, vytvořit si více šancí, ale ono to přijde. Máme v našem týmu spoustu šikovných hráčů," říká Bakoš, poslední třinecká posila před play off.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, O. Vála, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, Petgrave – Paulovič, Poulíček (C), A. Musil – R. Kousal, Říčka, Koffer – Cienciala, O. Rohlík, Anděl – Hecl, T. Urban, Matýs.

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Adámek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, Kundrátek, Zahradníček, Jaroměřský – Svačina, P. Vrána (C), A. Nestrašil – Martin Růžička (A), M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Kofroň, Dravecký (A), Bakoš.

    Rozhodčí: Hradil, Ondráček – Brejcha, Lederer.
     
    Oba týmy již nastoupily na ledovou plochu a my se tak můžeme za malou chvilku těšit na úvodní vhazování.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Úvodní útočná akce přišla na straně třineckých hokejistů, kteří se dostali s kotoučem za pardubickou branku, ale k ohrožení Dominika Frodla nakonec nedošlo.
     
    00:51
    Vzápětí již přišel první zákrok pardubického Dominika Frodla, který sebral puk bez potíží do své lapačky. Vhazuje se v obranné třetině Dynama.
     
    01:32
    Domácí přispěchali s razantní odpovědí a také se poprvé v utkání usadili v útočné třetině. Nahození Kousala ale mělo k úspěchu daleko.
     
    02:40
    Kolářovo nahození dojeli jen zadáci Ocelářů, hosté otáčí hru směrem dopředu.
     
    02:49
    Domácí si ale vzápětí nerozuměli v rozehrávce, píská se icing Dynama.
     
    03:22
    Vránova střela po přejezdu modré čáry byla zablokována, Oceláři následně střídali a vyklidili tak útočné pásmo.
     
    04:20
    Adam Musil prolétl podél mantinelu až do střelecké pozice a štiplavou ranou prověřil připravenost Ondřeje Kacetla. Hostující brankář nakonec zkrotil kotouč na své hrudi.
     
    04:49
    Nyní předvedli zadáci výraznou nedůslednost, kdy počítali s postavením mimo hru domácího týmu a puk tak nechali volně potácet se útočným pásmem. Domácí to ale zvládli, neprovinili se a nakonec z toho byla šance pro Jana Koláře. Do jeho rány zápěstím se ale postavil jeden z bránících hráčů, který odrazil kotouč nad branku Třince.
     
    04:55
    Zdá se, že v Pardubicích se nyní nějakou chvilku hrát nebude. Po souboji u mantinelu se od sebe oddělily dvě plexiskla a nyní se pracuje na jejich opravě.
     
    05:20
    Pokračujeme další šancí Dynama, Zdráhalova rána od modré donutila Kacetla k dalšímu rozkleku.
     
    05:45
    Aktivita pardubických hokejistů nese svoje ovoce, domácí budou hrát první přesilovku v utkání. Na trestnou lavici míří třinecký David Kofroň za hákování.
     
    06:15
    Robert Říčka se dostal s kotoučem do utlačované pozice a přihrávkou na poslední chvíli vyhnal své spoluhráče z útočného pásma.
     
    06:33
    Puk je mimo ledovou plochu, vhazovat se bude po pravici Ondřeje Kacetla.
     
    07:00
    Matej Paulovič mohl dostat Pardubice do vedení! Na levém kruhu měl po křižném pasu dostatek času, mířil do protipohybu třineckého brankáře, ale napálil jeho rameno!
     
    07:35
    Domácím první přesilovka vychází dobře, další Paulovičovu ránu musel Kacetl likvidovat betonem.
     
    07:45
    Hosté jsou v pěti.
     
    08:45
    Další útočná akce pardubického Dynama končí pro postavení mimo hru, následuje komerční brejk.
     
    09:40
    Třinečtí se v útočném pásmu neudrželi příliš dlouho, naopak na druhé straně přišla odpověď. Střelu Patrika Poulíčka vyrazil Ondřej Kacetl do rohu útočného pásma.
     
    10:26
    Dynamo je v posledních minutách jednoznačně aktivnější, hosté vyhazují přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    11:05
    Vrána s Bakošem teď pro změnu pořádně zavařili pardubické defenzívě, první jmenovaný už už naháněl kotouč před Frodlem, nakonec ho ale zkrotit nedokázal.
     
    11:54
    Pohotová střela z dílny Ondřeje Rohlíka zaplula do výstroje připraveného Ondřeje Kacetla.
     
    13:00
    Třináct minut z první třetiny je za námi a Pardubice zatím působí aktivnějším dojmem. Jsou výrazně nebezpečnější, jenže ani jejich převaha zatím nenese gólové ovoce.
     
    13:29
    Nyní jsou domácí vyhnáni z útočného pásma kvůli postavení hráče v brankovišti. Musí to tak zkoušet znovu.
     
    13:58
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Ondřej Vála – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (David Cienciala – 2 min.).
     
    14:00
    Velká nepříjemnost pro Dynamo, nyní ho čekají dvě minuty ve třech proti pěti!
     
    14:50
    Zatím se Pardubice brání velmi dobře, Nestrašilova rána končí mimo.
     
    15:00
    Třinec právě vstřelil branku!
    Jenže vzápětí se již hosté dostávají do vedení, využívají totiž dvojnásobnou přesilovou hru! Rána Tomáše Kundrátka od modré čáry se zastavila na tyči pardubické branky, nejdříve byl ale u kotouče MILOŠ ROMAN, který pohotovou dorážkou otevírá účet dnešního utkání – 0:1! Asistence: Tomáš Kundrátek a Vladimír Svačina.
    15:00 Miloš ROMAN - 0:1
     
    15:58
    Zbytek hry ve čtyřech již Dynamo zvládlo s bravurou a je v plném počtu. Může se tak soustředit na pokračování svého předchozího tlaku.
     
    16:14
    Útočná akce domácího celku končí opět na technickém prohřešku – pískán je ofsajd.
     
    16:46
    Pokus Jana Jamoměřského skončil v chumlu hráčů před brankou, tam si puk vyhlédl Frodl a ukryl ho pod svojí lapačkou.
     
    17:36
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Petr Vrána – 2 min., podrážení).
     
    17:50
    Na úvod přichází třinecké vyhození, Dynamo musí začít znovu od vlastní branky.
     
    18:06
    A situace se vzápětí opakuje...
     
    18:38
    Minuta z přesilové hry je pryč, domácí tým se ještě nedokázal kloudně dostat přes útočnou modrou čáru.
     
    19:01
    Paulovičův pokus sražen, vzápětí puk znovu míří až k Frodlovi.
     
    19:36
    Třinec se v klidu ubránil, Kacetl ani nemusel zasahovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství je za námi, do šatny míří spokojenější hosté. Dynamo bylo až do čtrnácté minuty výrazně aktivnější a hlavně nebezpečnější, jenže následně inkasovalo v oslabení třech proti pěti a poté se jeho útočná hra rozpadla. Uvidíme, zda se domácí dokážou dát o přestávce do kupy a budou znovu výrazně zlobit.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 17:55.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:37
    Úvod druhého dějství přináší icing Ocelářů.
     
    21:00
    Tak to byla tisíciprocentní šanci na vyrovnání! Jan Košťálek byl už sám před Kacetlem, ještě ale vylepšil pozici pro Davida Ciencialu, před kterým zívala prázdná třinecká branka! Z ničeho nic se však na brankové čáře vytasil beton Ondřeje Kacelta, který zabránil vyrovnání!
     
    21:11
    Třinečtí jsou v úvodu druhého dějství v útlumu, nyní vyhazují na další zakázané uvolnění.
     
    21:20
    Vyhození vzduchem z třineckého pásma skončilo na střídačce, kde si úspěšný zákrok lapačkou připsal náhradní gólman Marek Mazanec.
     
    21:32
    Lukáš Anděl zachytil třinecký výjezd z obranné třetiny a měl další příležitost. Jeho pokus Kacetl koncem lapačky vyškrábl mimo tři tyče.
     
    22:23
    Začátek druhé třetiny, stejně jako u prvního dějství, patří Pardubicím. Ty jsou nyní výrazně aktivnější a hlasitě si říkají o vyrovnávací branku, Oceláři se zatím pouze brání.
     
    23:44
    Domácí se teď chvilku nemohli vymanit ze své obranné třetiny, vše nakonec vyřešili nepřesnou rozehrávkou, která znamená zakázané uvolnění. Hra se tak přesune před Dominika Frodla.
     
    24:42
    Po nahození Michala Hrádka měl Ondřej Kacetl výrazné problémy s krocením kotouče, nakonec ale komplikace nepřipustil. Na druhé straně napálil Chmielewski jen boční síťku.
     
    26:25
    Další dvě obrovské příležitosti Pardubic! Nejprve ostrou střelu Marka Hecla vyrazil Kacetl, vzápětí po Musilově střele dorážel na brankovišti dojíždějící obránce Jan Kolář, jenže za gólmana Kacetla zastoupil jeden z obránců, který odrazil puk z brankoviště a poté samovolným pádem smetl pardubickou klec!
     
    26:58
    Sérii vzrušujících momentů přerušuje reklamní přestávka.
     
    27:42
    Aktivita Dynama neupadá, právě naopak. Domácí zase točili svého soupeře v jeho obranné třetině, tentokrát ale Kacetl zasahovat nemusel.
     
    28:40
    Nahození Zahradníčka od modré čáry bylo sraženo mimo branku, následně se domácí provinili přihrávkou rukou.
     
    29:30
    Ondřej Kovařčík se tlačil do zakončení, proti dvojici bránících hráčů Pardubic ale neuspěl.
     
    30:30
    Kapitán Petr Vrána ještě atakoval brankáře Frodla poté, co pardubický gólman ukryl střelu Třince pod svoji lapačku. Honem rychle byl od branky odstaven, žádná roztržka ale nenásledovala.
     
    31:49
    Pardubická aktivita nebere konce, z ostrého úhlu tentokrát Ondřeje Kacetla nepřekonal Robert Kousal.
     
    32:40
    Třinecká akce končí pro ofsajd.
     
    34:18
    Působení Ocelářů v útočném pásmu využil ke střele Doudera, kterou ještě Roman před brankou tečoval. Sice mimo dosah brankáře Frodla, ale také mimo tři tyče pardubické klece.
     
    34:55
    Další nahození od modré čáry odrazil brankář Frodl kotouč až do ochranné sítě.
     
    35:41
    Snad osm hráčů nyní bojovalo o puk mezi kruhy v třineckém obranném pásmu, úspěšnější nakonec byli hosté, kteří dostali kotouč ven z pásma.
     
    35:57
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Adam Musil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:29
    Aron Chmielewski si šikovně vyjel do středu útočného pásma a vypálil. Frodl sklapl své betony včas a udržel Dynamo ve hře.
     
    38:16
    Krátce poté, co se vyloučený pardubický hráč vrátil z trestné lavice, prudkou ranou Robert Říčka jen o kousek minul!
     
    38:26
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté vyrovnávají! DAVID CIENCIALA se opřel do dorážky z levého kruhu a milimetrovou ranou vymetl horní roh třinecké branky – 1:1! Asistence: Jan Košťálek a Robert Říčka.
    38:26 David CIENCIALA - 1:1
     
    39:01
    A domácí ještě nemají dost, znovu jsou nastěhováni před třineckou brankou a snaží se ještě před přestávkou zvrátit utkání na svoji stranu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství vyznělo opět herně lépe pro pardubické Dynamo, tentokrát to domácí dokázali vyjádřit i na skóre. Po střele Davida Ciencialy domácí vyrovnali a nás tak čeká nesmírně zajímavá třetí třetina!
     
    Začátek třetí dvacetiminutovky je plánován na 18:49.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:13
    Vstup do třetího dějství je poněkud opatrnější, ani jeden z týmů se ještě nedostal k ohrožení branky svého soupeře.
     
    41:38
    To už neplatí. Robert Kousal nabral rychlost na pravé straně a samostatnou akci dotáhl až k nebezpečnému zakončení. Kacetl vyrážečkou odrazil puk do rohu.
     
    42:37
    Icing Třince vrací hru před Ondřeje Kacetla.
     
    42:56
    Nahození Kundrátka před Frodlem poskočilo, i tak si ho ale pardubická jednička dokázala pohlídat.
     
    44:25
    Několik sporných zákroků před třineckou brankou zůstala bez odezvy rozhodčích, fanoušci se zlobí.
     
    45:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři se dostávají podruhé v utkání do vedení! Souvislá kombinace třineckých hokejistů přinesla pokus od modré čáry v podání MILANA DOUDERY, který nádherně zapadl do horní růžku Frodlovy branky – 1:2! Asistence: Martin Marinčin a Miloš Roman.
    45:08 Milan DOUDERA - 1:2
     
    45:36
    Nepříjemný moment pro pardubický tým, Filip Koffer dostal tvrdý náraz do hlavy po přejezdu modré čáry. Nyní je za pomocí lékařů odváděn na střídačku. Naštěstí je v pořádku. Rozhodčí se nyní radí o tom, zda se bude na straně Ocelářů vylučovat.
     
    45:36
    Nikoliv, trestat nebude, což se nelíbí pardubickým fanouškům, kteří několikrát zkoukli opakovaný záběr na kostce nad ledem. Pokračujeme v pěti na obou stranách.
     
    46:06
    Postup Dynama zastavil ofsajd. Koffer již má na hlavě helmu a vypadá to, že se bude moci za chvilku zapojit zpět do snahy svého týmu za vyrovnáním skóre.
     
    47:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    V enteria areně je opět vyrovnáno! Pardubickým sice úvodní pokus o rychlou akci nevyšel, následně se ale do kotouče v jízdě opřel JAN KOŠŤÁLEK a ostrou ranou propálil Ondřeje Kacetla – 2:2! Asistence: Ondřej Rohlík a Lukáš Anděl.
    47:51 Jan KOŠŤÁLEK - 2:2
     
    49:19
    Dynamo mohlo uhánět do rychlého přečíslení, jenže došlo k nedohodě, a tak je z toho pouze zakázané uvolnění.
     
    49:21
    Rána Davida Musila ihned po vhazování zaplula do lapačky připraveného Dominika Frodla. Pardubice mohou alespoň poslat na led čerstvou pětici.
     
    50:00
    Přesně v polovině první třetiny vyslal Ondřej Moravčík pěknou a skrytou střelu přes obránce, pardubický gólman znovu maximálně pozorný.
     
    51:15
    Emoce rostou! David Musil a Michal Hrádek si mezi sebou rozdali bitku, které musela fanoušky potěšit! Pardubický obránce je na ledě, takže vítězem tohoto pěstního souboje byl třinecký zadák.
     
    51:15
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Michal Hrádek – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (David Musil – 5 min., bitka).
     
    51:48
    Domácí defenzíva tentokrát neuhlídala Ondřeje Kovařčíka, který se z ničeho nic zjevil před Frodlem! Zakončení mu ale nesedlo a puk skončil až na zadním plexisklu.
     
    53:15
    Série velkých šancí Pardubic! V té největší byl Matej Paulovič, který ale z dobré pozice minul prostor mezi třemi tyčemi!
     
    54:06
    Další drobná potyčka u střídačky Pardubic, hra je přerušena, emoce nám uklidní reklamní brejk.
     
    55:19
    Ondřej Kacetl si nechce přidělávat starosti, a tak raději ukryl puk do své lapačky. Dynamo tak získalo alespoň územní posun.
     
    55:46
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Jan Košťálek – 2 min., podrážení).
     
    56:03
    Z obranného pásma vyhazuje vysokým obloukem puk do bezpečí brankář Dominik Frodl.
     
    57:10
    Přesilová hra se Ocelářům vůbec nevede. Domácí vyhazují jeden puk za druhým.
     
    57:59
    Dynamo v pěti.
     
    59:19
    Utkání se již spíše dohrává a vypadá to, že duel bude směřovat do prodloužení.
     
    59:47
    Třináct vteřin před koncem se vhazuje před pardubickou brankou.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je jasno, že se body budou dělit! Ani jeden tým nedokázal ve třetím dějství strhnout skóre na svoji stranu, a tak nás za malou chvilku čeká boj na ledě ve třech proti třem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:32
    Třineckým nevyšlo hned první střídání v prodloužení a nabídli zajímavou šanci Robertovi Říčkovi! Ten ale z pravého kruhu vstříc Kacetlovi neuspěl.
     
    61:54
    Hrubá chyba v pardubické obraně, po které šel Tomáš Kundrátek sám na gólmana! Volil přímou střelu, kterou ale pardubický gólman vyrazil. Třinecký obránce ho následně setrvačností srazil, za což si vysloužil atak domácích zadáků! Vylučovat se ale nebude.
     
    63:00
    Třinec je více na kotouči a hra tři na tři mu sedí. Tentokrát ale z postupného útoku nic zajímavého nevykouzlil.
     
    63:44
    Juraj Mikuš vyslal pěknou střelu, kterou ale Ondřej Kacetl vyrazil nad svoji branku.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    David Cienciala dlouho čekal na pohyb gólmana, nakonec z toho byla nenápadná střela, která ale gólem nekončí.
     
    1. série
    0:1
    Vladimír Svačina provedl podobný nájezd, ale mnohem efektivněji a po ledě překonal Frodla
     
    2. série
    0:1
    Ani Juraj Mikuš Kacetla nevycukal. Ten zůstal na brankové čáře a jeho zakončení lapil.
     
    2. série
    0:2
    Na druhé straně byl Aron Chmielewski úspěšný!
     
    3. série
    1:2
    I Robert Říčka to provedl skvěle a ještě oživil naději Dynama!
     
    3. série
    1:2
    Martin Bakoš Dominika Frodla neprostřelil.
     
    4. série
    1:2
    Heclovi při nájezdu utekl kotouč.
     
    4. série
    1:3
    Andrej Nestrašil s velkým štěstím a rozhoduje o výhře Třince!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Oceláři Třinec.
    Autorem vítězné branky je ANDREJ NESTRAŠIL.
    65:00 Andrej NESTRAŠIL - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo, Dynamo neprolomilo sérii porážek a po nevydařených nájezdech bere jen bod. I ten ale může být ve výsledku velmi cenný. Příjemný zbytek večera přeje Petr Dejnožka. (19:45:06)
    Marken.cz

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 39. Cienciala (Košťálek, Říčka), 48. Košťálek (O. Rohlík, Anděl) – 15. Miloš Roman (Kundrátek, Svačina), 46. M. Doudera (Marinčin, Miloš Roman), rozh. náj. A. Nestrašil

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   David Cienciala (PCE)
    0:1   Vladimír Svačina (TRI)
    2. série:
    0:1   Juraj Mikuš (PCE)
    0:2   Aron Chmielewski (TRI)
    3. série:
    1:2   Robert Říčka (PCE)
    1:2   Martin Bakoš (TRI)
    4. série:
    1:2   Marek Hecl (PCE)
    1:3   Andrej Nestrašil (TRI)


    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, O. Vála, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, Petgrave – Paulovič, Poulíček (C), A. Musil – R. Kousal, Říčka, Koffer – Cienciala, O. Rohlík, Anděl – Hecl, T. Urban, Matýs.
    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Adámek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, Kundrátek, Zahradníček, Jaroměřský – Svačina, P. Vrána (C), A. Nestrašil – Martin Růžička (A), M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Kofroň, Dravecký (A), Bakoš.

    Rozhodčí: Hradil, Ondráček – Brejcha, Lederer
    thejrc.org