Liberec – Vítkovice 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 2:1 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 3:1 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Kladno – Sparta 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (po pr.)
Zlín – Pardubice 0:3 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 08.03.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 60. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:13 Kelly KLÍMA - 2:1
     
    63:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po četné sérii šancí na rozhodnutí nakonec Lvi lámou zápas na svoji stranu! Lalancette podržel puk na levé straně a posléze uvolnil napříč kluzištěm volného KELLYHO KLÍMU. Ten měl před sebou jenom Hrachovinu a povedlo se mu jej prostřelit přes lapačku, Hradec končí základní část se 116 body – 2:1! Asistence: Christophe Lalancette.
    56:19 Michal VONDRKA - 1:1
     
    56:19
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Motor se dočkává na konci třetiny branky, která jej klidně může posunout do čtvrtfinále a v hostujícím kotli je to euforie! Výbornou práci v tomhle případě odvedl na pravém kruhu Valský, který naznačil střelu, odstranil si hráče z cesty a z úhlu prostřelil Novotného. Puk sice proletěl mezi jeho betony ven z branky, ale ve správný čas stál na dorážku připravený MICHAL VONDRKA, který nezaváhal – 1:1! Asistence: Jakub Valský, Jan Štencel.
    04:18 Aleš JERGL - 1:0
     
    04:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Konzultace s videorozhodčím byla krátká, Hradec jde do vedení po čtyřech minutách hry! Richard Nedomlel získal na modré puk a z jedničky jej nahazoval na branku. To by samo o sobě nebylo příliš nebezpečně, mezi kruhy se však vyskytoval ALEŠ JERGL, který srazil puk k opačné tyči, než šel Hrachovina. Ačkoliv skončil puk na tyči, nabral výšku a od protější se odrazil ven, za čárou se objevil – 1:0! Asistence: Richard Nedomlel, Jordann Perret.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Jergl (Nedomlel, Perret), 64. Kelly Klíma (Lalancette) – 57. Vondrka (Valský, Štencel)


    Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Gaspar, Kalina, F. Pavlík (A), Šalda, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Ščerbak, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Cingel, Orsava – Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Šenkeřík, Bučko, Percy, Piskáček (A), Bindulis – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Abdul, Pech (A), J. Ondráček – Vondrka, Koláček, Gulaš (C) – D. Voženílek, J. Novotný, Valský.
    Trenér: Jaroslav Modrý

    Rozhodčí: Horák, Stano (SVK) – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 4 066
    thejrc.org