Liberec – Vítkovice 6:1 (kon.) | Mountfield HK – Motor ČB 2:1 (po pr.) | K. Vary – Litvínov 3:1 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 2:0 (kon.) | Kladno – Sparta 1:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Třinec 2:3 (po pr.)
Zlín – Pardubice 0:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 08.03.2022, 17:20 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 60. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:42:49)
     
    Během poslední třetiny jsme byli svědky dvou branek, které rozhodli o osudu dnešního utkání, které ovládli Pardubice, díky čemuž si odváží tři body. Neměli to ale vůbec jednoduché, jelikož mnoho jejich velmi nebezpečných akcí zlikvidoval brankář Daniel Huf.
     
    Konec zápasu.
     
    59:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Štěpán Fryšara – 2 min., faul kolenem).
     
    58:50
    Tak toto byla ještě obrovská šance Adama Musila při akci dva na dva. Ten se dostal k teči, která mohla skončit v odkryté bráně. K jeho smůle ale kotouč zamířil pouze nad bránu.
     
    57:51
    Střelou od pravého kruhu se nyní vyznamenal Pavel Kubiš, který ale našel pouze vyrážečku gólmana. Následný pokus Martina Novotného opět od modré čáry neskončil o moc lépe.
     
    56:52
    Dlouhý souboj v rohu kluziště nakonec skončil lépe pro Berany. Díky tomu se ke střele od modré dostal Martin Novotný. Jeho pokus ale skončil pouze v lapačce, a to i přes chumel clonících hráčů před brankářem.
     
    55:53
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Adam Musil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:22
    Čas se Beranům nenávratně krátí a končící početní výhoda jejich situaci příliš nepomáhá. Nyní se navíc kotouč nachází dokonce před jejich vlastní bránou.
     
    54:23
    Poslední z mála šancí na vstřelení gólu v letošní sezóně, v podobě přesilové hry, zatím ševci nevyužívají podle svých představ. Zatím se jim ani jednou nepodařilo usadit v útočném pásmu, natož tak vystřelit na bránu.
     
    53:24
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Jan Kolář – 2 min., faul kolenem).
     
    52:58
    Na vhazování u Frodla získal puk Patrik Poulíček. Právě on se i následně téměř dostal k dorážce, nakonec se ale smolně pro něj odrazil puk pouze na hůl jednoho z obránců.
     
    51:59
    Tak toto byla neuvěřitelná šance, po které se nejeden fanoušek chytnul za hlavu, jak je možné, že neskončila gól. Dostal se do ní Patriks Zabusovs, který svým pokusem od levého kruhu minul svatyni Pardubic.
     
    51:00
    Na buly po pravici Hufa získal puk Robert Kousal. Následná střela Ondřeje Vály ale úplně minula branku, díky čemuž se k puku dostali ševci. Po nepřesné přihrávce jednoho z nich ale o něj rychle přichází.
     
    50:01
    Ve středním pásmu se pokusil zastavit puk Zdeněk Okál. K jeho smůle mu ale chybělo pár centimetrů k zastavení přihrávky soupeře. Nakonec se ale přece jenom k puku dostal jeden z jeho spoluhráčů.
    49:02 Jan KOŠŤÁLEK - 0:3
     
    49:02
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto je gól, který by mohl rozhodnout celé utkání! Deset minut před koncem se totiž dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti JAN KOŠŤÁLEK, kterému se tak podařilo propašovat kotouč za záda gólmana, a zvýšit na rozdíl tří branek. Asistence: Robert Říčka a David Cienciala.
     
    48:34
    Ve středním pásmu dokázal vybojovat puk Vojtěch Riedl, nakonec ale skončil na holích soupeře. Díky tomu se dostal k zakončení Adam Musil, která ale z velkého úhlu našel pouze lapačku gólmana.
     
    47:35
    Nekončící souboj v rohu kluziště nakonec rozsekl Ondřej Matýs. Ten se ale následně dopustil velké chyby, díky které se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti Pavel Kubiš. Jeho pokus ale minul bránu.
     
    46:36
    Ke střele od modré se dostal po dlouhém tlaku svých spoluhráčů Robert Říčka. Jeho pokus se pokusil ještě tečovat David Cienciala. Ani jeho pomoc ale nakonec neprocpala kotouč za záda Hufa.
     
    45:37
    Nakonec se dostal Filip Koffer ještě k jednomu pokusu. K jeho smůle ale zcela minul prostor mezi třemi tyčemi, po čemž se navíc kotouč dostal do ochranné sítě.
     
    44:38
    Ihned po vhazování, které zavinilo zakázané uvolnění žlutomodrých, se dostal ke střele Filip Koffer. Jeho pokus ale skončil opět pod lapačkou zlínského gólmana.
     
    43:39
    Po pravici Hufa dokázal vybojovat kotouč Pavel Kubiš. Díky tomu se vzápětí dostal k zakončení Pavel Sedláček, který ale pálil z poměrně dost velkého úhlu.
     
    42:40
    Ve vlastním obranném pásmu dokázal vybojovat puk Stanislav Kunst. Díky tomu se k zakončení mohl dostat Suhrada, bohužel pro něj ale přihrávka na jeho hůl skončila u soupeře.
     
    41:41
    U vlastní brány předvedl svou kvalitní práci s hokejkou Vojtěch Riedl, který vyzrál na jednoho z útočníků. Nakonec se ale z tohoto úspěchu příliš dlouho neradoval, jelikož ho o pár vteřin později nakonec obral o puk Kousal.
    40:42 Adam MUSIL - 0:2
     
    40:42
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak toto je vstup do třetiny jako hrom ze strany Pardubic! Po méně než minutě se totiž prosazuje ADAM MUSIL svou střelou od modré, kterou výrazně přiblížil svůj celek drahocenné výhře. Asistence: Robert Říčka.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Během druhé dvacetiminutovky jsme neviděli ani jeden gól, a to i přes mnoho dlouhých tlaku na obou stranách. Nutno ale uznat, že více příležitostí mělo jednoznačně Dynamo. Ve všech případech ale jeho hráči narazili na zeď jménem Daniel Huf, který vytáhl v některých situacích až zázračné zákroky.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:03.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    První půle přesilovky nebyla ze strany Pardubic jedna z nejlepších. I přesto se ale k zakončení z prostoru mezi kruhy dostal Adam Musil, který se pokusil tečovat puk do brány. Na skvěle chytajícího Hufa ale nevyzrál.
     
    38:27
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., podrážení).
     
    37:35
    Ani Pavel Kubiš nebyl z této pozice úspěšný. V jeho případě již kotouč trefil bránu, k jeho smůle ale trefil pouze vyrážečku gólmana, od které se navíc kotouč odrazil k jednomu ze soupeřů.
     
    36:36
    Z podobné pozice se nyní dostal k zakončení Matyáš Hamrlík. Jeho zakončení ale nebylo o moc lepší, jelikož rovněž minulo svatyni Frodla.
     
    35:37
    Zpoza vlastní brány se pokusil založit útočné tažení Pavel Makarenko. I přes krátkou ztrátu puku se nakonec dostal k zakončení Martin Novotný, a to rovnou dvakrát. Ani v jednom z případů ale nemusel brankář zasahovat, jelikož se jednou ani puk nedostal, podruhé pro změnu minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    34:38
    Tak tato rozehrávka Beranům vůbec nevyšla. Pokusil se o ní Vojtěch Riedl, který ale svou přihrávkou nenašel nic jiného, než mantinel na druhé straně kluziště, kvůli čemuž se píská zakázané uvolnění.
     
    33:39
    Po tvrdém hitu se za bránou soupeře svalil k zemi jeden z hostů a zůstal klečet na kolenou. S největší pravděpodobností se ale pouze jedná o nějaký problém s bruslí, než o zranění.
     
    32:40
    Po vyhranném buly se žlutomodrým přece jenom podařilo osvobodit a konečně můžou vystřídat. Se střídáním ale přichází další vlna pardubické ofenzívy, které se ale zatím nepodařilo udržet v útočném pásmu.
     
    31:41
    Z podobné pozice nyní střílel Robert Kousal. Jeho pokus do pravého dolního rohu nebyl vůbec špatně mířený, ještě když na něj Huf vůbec neviděl. I přesto ale zvládl vytáhnout další neuvěřitelný reflexivní zákrok.
     
    30:42
    Tlak Dynama je v posledních minutách opravdu neuvěřitelný a je jen zázrakem, že z něj zatím nepadl gól. Nyní se o něj pokusil svou střelou od modré Matthew Petgrave, ani on však neuspěl.
     
    29:43
    Tak to je neuvěřitelné, co předvádí brankář Beranů v posledních minutách. Jeho počínání v bráně by se dalo nazvat doslova čarováním, které zastavilo už nespočet gólových šancí. K té poslední se dostal Jan Kolář, který pálil z podobné pozice, jako před pár chvílemi jeho spoluhráč.
     
    28:44
    Tak toto byl neuvěřitelný zákrok Daniela Hufa, kterým doslova okradl Musila o gól. Ten se dostal ke střele po křižné přihrávce, kterou zamířil do zcela prázdné brány. Jeho pokus ale našel pouze rychlou lapačku gólmana.
     
    27:45
    Hráčům Dynama se sice podařilo získat kotouč před vlastní bránou, jejich následná rozehrávka ale skončila pouze na zakázaném uvolnění. Na dalším vhazování ale dokázal vybojovat puk Lukáš Anděl. Útočné tažení jeho formace ale skončilo ještě dříve, než vůbec začalo, a to ofsajdem.
     
    26:46
    Ve středním pásmu zvládl vybojovat kotouč Adam Musil. Právě on se i následně dostal k zakončení z bezprostřední blízkosti. Jeho pokus z první ale trefil pouze střed těla brankáře.
     
    25:47
    Druhá půle početní výhody žlutomodrých už nebyla zas až tak zázračná, a to hlavně kvůli tomu, že se jim pořádně nepodařilo se ani jednou usadit v útočném pásmu, natož vytvořit nějakou nebezpečnou kombinaci.
     
    24:48
    Do zatím největší šance Beranů v této přesilovce se dostal Patriks Zabusovs, který se pokusil tečovat střelu v prostoru mezi kruhy. K jeho smůle ale trefil pouze svou brusli. Jeho pochybení se ještě pokusil napravit Ondřej Němec, který ale trefil pouze betony gólmana.
     
    23:49
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Adam Musil – 2 min., sekání).
     
    23:41
    Ani dlouhý zámek Dynama nakonec nepřinesl střelu tohoto celku. Toto zaváhání je ale nemusí příliš mrzet, jelikož se jim po pouhých pár vteřinách podařilo usadit v útoku. Díky tomu se do velké šance dostal Patrik Poulíček, poté co objel bránu. Jeho zakončení ale zblokoval jeden z obránců.
     
    22:42
    Střelou od modré si nyní řekl o slovo Martin Novotný. Jeho pokus ale nakonec nebyl zas až tak nebezpečný, jelikož mu v kritický moment sjel kotouč z hole.
     
    21:43
    Za bránou se pokusil získat puk Bedřich Köhler. Jeho zakončení ale nebylo zrovna ukázkové, kvůli čemuž se sám připravil o puk. Díky tomu se Dynamo dostalo do akce tři na dva. Ani oni si ale nakonec nevedli o moc lépe.
     
    20:44
    Na úvodním buly druhé dvacetiminutovky získal kotouč Pavel Makarenko. Právě on se i následně dostal k zakončení z prostoru mezi kruhy. Jeho střelu mu ale dost ztížil jeden z dotírajících obránců.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jedné branky, díky které se do vedení dostaly Pardubice. Ty tak jednoznačně zatím plní roli favorita, a to nejen ve skóre ale i herně. Důkazem toho je i počet střel, kterých měli hosté rovnou dvakrát více.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:10.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Nakonec útočné tažení ševců skončilo tak rychle, jak začalo. Díky tomu se tak před svatyni Beranů dostal soupeř, čehož využil Robert Říčka. Jeho pokus ale skončil pouze na zadním hrazení.
     
    18:51
    Po vlastním úmyslném ofsajdu se hráči Dynama opět dostali k puku. Jejich rozehra vzduchem ale skončila pouze zakázaným uvolněním. Na následném vhazování se navíc dostali ke kotouči žlutomodří.
    17:52 Robert ŘÍČKA - 0:1
     
    17:52
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A máme tady první gól utkání dámy a pánové! Těsně před zazněním závěrečné sirény se o něj postaral ROBERT ŘÍČKA, který tak skvěle dokázal vynaložit s tlakem jeho celku. Asistence: Robert Kousal.
     
    17:04
    Nyní měl na své holi Robert Říčka největší šanci utkání. Po přihrávce zpoza brány se ocitl s kotoučem nikým nehlídaný před brankovištěm. Nakonec ale jeho pokus dokázal pohotově zastavit gólman svou lapačkou, od které se ale puk odrazil zpátky do hry.
     
    16:05
    Tak toto byla opravdu hodně mizerná přihrávka, o kterou se postaral Filip Koffer. Jeho nabídka do prostoru mezi kruhy byla tak pomalá, že ji dokonce stihl dobruslit jeden z obránců, který vyváží puk do středního pásma.
     
    15:06
    Ve středním pásmu předvedl své aktivní napadání Vojtěch Riedl, který vybojoval puk pro svou formaci. Jeho spoluhráči si ale už tak dobře nevedli, jelikož po nahození do útočného pásma přišli o puk.
     
    14:07
    Na druhé straně se pokusil ohrozit bránu Matthew Petgrave. Jeho pokus ale skončil pouze na vyrážečce Hufa, od které se puk odrazil do ochranné sítě. Na následném vhazování získal puk Němec.
     
    13:08
    Do obdobně velké šance se dostal Jiří Suhrada. Ten pálil z téměř stejného místa jako jeho spoluhráč. Ani v tomto případě ale kotouč neskončil v bráně soupeře.
     
    12:09
    Hra čtyři na čtyři momentálně svědčí více ševcům. Toho se nyní pokusil využít svou střelou od modré Ondřej Němec. Na jeho zakončení ale brankář s přehledem viděl, a tak si pouze připsal další pohotový zákrok vyrážečkou.
     
    11:10
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Juraj Mikuš – 2 min., podrážení).
     
    10:59
    Tato početní výhoda není ze strany Dynama zatím vůbec špatná. To nyní dokázal svou střelou od modré i Robert Kousal. Jeho pokus ale jen těsně minul pravou tyč.
     
    10:00
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Radek Veselý – 2 min., hákování).
     
    09:16
    Tak toto byla opravdu hodně nepřesná přihrávka z hole Roberta Říčky. Díky tomu tak vystavil svůj celek vhazování po zakázaném uvolnění. S tímto úkolem si ale jeho spoluhráči poradili bravurně a dokonce se i dostali do útoku.
     
    08:17
    Z vlastního pásma se pokusil založit útočnou akci Radek Veselý. K jeho smůle ho ale zastavil hned první čekající útočník, který ho doslova poslal na střídačku svým tvrdým bodyčkem.
     
    07:18
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Adam Musil – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Pavel Kubiš – 5 min., bitka).
     
    06:59
    Ani jednomu z celků se nepodařilo využít jejich krátké početní výhody. Daleko k tomu ale neměl Ondřej Vála, který pálil z prostoru mezi kruhy. Ani jeho metelice ale neprošla do sítě Beranů.
     
    06:00
    Ihned z buly se dostal ke střele Ondřej Rohlík. Jeho pokus ale zastavil pohotovým zákrokem Daniel Huf, který má na svém kontě již čtyři zákroky.
     
    05:01
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Lukáš Chludil.
     
    04:22
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (David Cienciala – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    04:02
    Z prostoru mezi kruhy nyní pálil Robert Říčka. Ani jeho pokus ale nebyl o moc lepší, jelikož trefil jednoho ze clonících hráčů. Díky tomu se na opačnou stranu kluziště vydává Okál.
     
    03:41
    Tak toto byla jedovatá střela od modré, ke které se dostal Juraj Mikuš. Jeho ostrý pokus ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi, díky čemuž se puk dostal až do středního pásma.
     
    02:42
    Ani přihrávka Veselého nedopadla nějak slavně. Jeho nabídku na modrou totiž přečetl lépe Jan Košťálek, který tak dokázal dostat svůj celek do útočného pásma.
     
    01:43
    V útočném pásmu zvládl vybojovat kotouč po opravdu dlouhém souboji u mantinelu Štěpán Fryšara. Následná přihrávka jednoho z jeho spoluhráčů ale skončila pouze na holích soupeře.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání získalo kotouč Dynamo. Díky tomu se téměř okamžitě dostal k zakončení Adam Musil. Jeho pokus po objetí brány nebyl myšlený vůbec špatně, nakonec ale pouze projel brankovištěm.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Šarman) – M. Novotný, Kubiš (C), Suhrada, O. Němec (A), Kunst, Hamrlík, Riedl – Honejsek, Makarenko, Zabusovs – Köhler, R. Veselý, Okál – Vopelka, P. Sedláček (A), Fryšara – Chludil.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, O. Vála, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, Petgrave – Paulovič, Poulíček (C), A. Musil – Říčka, R. Kousal, Cienciala – Koffer, Anděl, O. Rohlík – T. Urban, Kaut, Matýs.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Pešina, Veselý – Ganger, Klouček.
     
    HC Dynamo Pardubice
    Oproti domácímu celku jsou na tom hráči Dynama ještě podstatně hůře. Ti během posledních devíti utkání nedokázali zvítězit ani jednou a za celou dobu získali pouhý jeden jediný bod. S těmito výsledky se Dynamo řadí na samé dno výkonnostní tabulky za posledních deset zápasů, a to dokonce i za poslední Zlín. Tuto nepříznivou šňůru porážek by si určitě přáli hosté co nejdříve ukončit, a to ideálně ještě před začátkem vyřazovací části, kde i přes nadějně rozjetou sezónu, nakonec budou muset s největší pravděpodobností hrát osmifinále. Tomu by se ale v dnešním utkání mohli vyhnout, pokud by se jim podařilo obrat soupeře o všechny tři body. Ani tak by ale hráči z Čech neměli nic jisté, jelikož České Budějovice, které drží poslední příčku zajišťující přímý postup do čtvrtfinále, mají dva body k dobru. Bohužel pro Dynamo se ale na jeho marodce nachází rovnou tři hráči, kteří do dnešního utkání určitě nenastoupí. I přesto všechno jsou ale Pardubice jasným favoritem pro dnešní zápas.

    Poslední tři utkání:
    Pardubice vs. Třinec – 2:3 po sn.
    Olomouc vs. Pardubice – 3:2
    České Budějovice vs. Pardubice – 7:1
     
    PSG Berani Zlín
    Domácí Berani v dnešním zápase odehrají poslední utkání jejich historicky nejhorší Extraligové sezóny, což dokazuje i sestup po více než čtyřiceti letech v nejvyšší lize. Nespočet odchodů prozatím završil odchod brankářské jedničky Libora Kašíka na hostování do finského Kärpätu. O to více bude pro žlutomodré náročné dohrát čestně tuto sezónu a završit jí výhrou. Moc jejich situaci ale nepomáhá ani negativní statistika vzájemných Extraligových klání na zlínském ledě, kde ševci dokázali naposledy získat tři body před více než dvěma lety. Díry v sestavě ale nemá celek z Baťova města jenom v bráně, nedávno totiž tento mančaft opustil i nejproduktivnější obránce Daniel Gazda, který vyměnil své působiště za finský Ilves. I přesto se ale domácím podařilo naposledy na domácím ledě zvítězit, a to po dramatickém obratu nad Plzní, kterou nakonec porazili v prodloužení.

    Poslední tři utkání:
    Sparta Praha vs. Zlín – 4:1
    Zlín vs. Plzeň – 3:2 pp.
    Zlín vs. Sparta Praha – 2:3
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 60. kola Tipsport extraligy, ve kterém se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti pardubickému Dynamu, které spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 18. Říčka (R. Kousal), 41. A. Musil (Říčka), 50. Košťálek (Říčka, Cienciala)


    Berani Zlín: Huf (Šarman) – M. Novotný, Kubiš (C), Suhrada, O. Němec (A), Kunst, Hamrlík, Riedl – Honejsek, Makarenko, Zabusovs – Köhler, R. Veselý, Okál – Vopelka, P. Sedláček (A), Fryšara – Chludil.
    Trenér: Luboš Jenáček

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, O. Vála, Košťálek, J. Kolář (A), Hrádek, Petgrave – Paulovič, Poulíček (C), A. Musil – Říčka, R. Kousal, Cienciala – Koffer, Anděl, O. Rohlík – T. Urban, T. Kaut, Matýs.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Pešina, Veselý – Ganger, Klouček
    bahis siteleri