Martin – Dubnica 4:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (0:0, 1:1, 3:0) Stav série: 4:3
TSS GROUP Dubnica
sk Neděle 20.03.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • 7. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Chatrnúch (tréner TSS GROUP Spartak Dubnica): "Stretnutie sa lámalo v nevyužitej presilovej hre piatich proti trom. Ako tím sme sa dostali pod psychický tlak, v zápase sme išli mentálne dolu, čo bol bod, ktorý rozhodol zápas. Sériu hodnotím pozitívne. Ozdobou zápasov boli brankári na oboch stranách. Stretnutia v Martine boli vyrovnané, v troch sme inkasovali gól do prázdnej bránky. Ľudia, ktorí prišli na týchto sedem zápasov môžu byť spokojní a neľutujú, že sa tak rozhodli. Pre ľudí, ktorí už môžu chodiť na zápasy, je to pozvánka, aby chodili ešte v hojnejšom počte. Séria sa z môjho pohľadu lámala v nedeľnom zápase u nás, kedy sme v predĺžení mali presilovú hru a túto sme nevyužili. Následne mal výhodu presilovej hry súper, ktorý ju využil. Ak by sme v sérii vyhrávali 3:1, všetko by mohlo byť inak. Sériu rozhodovali nerovnovážne stavy. Hráčom určite nič nevyčítam. Rozprávali sme sa v kabíne a všetkým som sa poďakoval. Ukázali, že majú srdiečko, chcú bojovať a v play-off sa dokážu zomknúť. Nám dnes chýbal Miroslav Kristín. Srdciar celého mužstva dnes nemohol nastúpiť zo zdravotných dôvodov. Na začiatku série nemohol hrať Šimon Beták, čo je rozdielový hráč. Spolu s Kristínom mohli nastúpiť v jeden a pol stretnutí, aj to možno rozhodlo. Vieme, že Martin pred play-off posilňoval a mal viac rozdielových hráčov. Aktuálne máme za sebou sezónu, čo bude v nasledujúcej, budeme možno vedieť až v auguste. Dovolil by som si však istý apel mimo týchto zápasov, keďže pred pár dňami zasadal kongres, ktorý sa napokon nekonal a ktorý by sa mal konať do 60 dní, aby sme sa všetci spojili a ťahali za jeden povraz. Myslím si, že nevysielame dobrý signál smerom von z nášho hnutia na verejnosť. Toto je memento, na ktoré by sme mali myslieť všetci, ktorí sa pohybujeme v hokeji. Spojiť sa a začať robiť veci spoločne, nie každý sám."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "Siedme zápasy sérií sú buď tesné, alebo v nich v istom momente padajú góly. Mysleli sme si, že to bude zápas o jednom góle, po strelenom góle sme však v našom oslabení urobili hlúposť. Mali sme puk v jasnom držaní, inkasovali sme však vyrovnávajúci gól. Dubnica mala následne tlak a vypracovala si príležitosti. Na nás dopadla deka, trápili sme sa, vydržali sme však do prestávky. Pred treťou tretinou sme sa ukľudnili, niečo sme si povedali v šatni. Dopadlo to napokon pre nás šťastne. Strelili sme góly, postúpili sme ďalej. V sérii rozhodoval druhý zápas, v ktorom sme sa po úvodnej prehre nezlomili a dokázali vyrovnať stav. Dôležitým momentom bol takisto druhý zápas v Dubnici, v ktorom sme rozhodli v predĺžení. Verili sme si, že sériu môžeme ukončiť v šiestom zápase, bolo to však z našej strany neštandardné stretnutie. My, žiaľ nedokážeme zopakovať dobré výkony viackrát po sebe. Trpíme zároveň v koncovke. Sériu sme zvládli, musíme sa však poučiť z toho, čo robíme zle a nadviazať na to, čo robíme dobre a hrať tak stále. Zajtra majú hráči jeden deň voľna, v utorok sa vidíme. Zároveň sa dozvieme ktorý z tímov bude vo štvrtok našim súperom. Či začneme doma alebo vonku, tu si nemôžeme vyberať. Veľakrát sa zároveň potvrdilo, že sa neoplatí špekulovať. Ak chceme vyhrávať a ísť čo najďalej, musíme poraziť každého."

    Šimon Beták (útočník TSS GROUP Spartak Dubnica): "Diváci si určite prišli na svoje. Martin je kvalitný súper. My sme sa veľmi tešili na toto stretnutie i na jeho kulisu. Žiaľ, pre nás to nedopadlo dobre. Martinu chcem pogratulovať k víťazstvu i k postupu. Dnes rozhodli skutočne maličkosti. Nepodarilo sa nám využiť presilovú hru päť na tri, vzápätí sa presadili domáci, čo rozhodlo. Sériu obohatili diváci, sami sme boli veľmi prekvapení, koľko divákov si našlo cestu v piatok na štadión. Fanúšikom, ktorí chodili do Dubnice i do Martina, všetkým sa chceme poďakovať za podporu. V šatni sme sa vracali späť v tejto sezóne. Samozrejme, nehrá sa na keby, ale možno, ak by sme skončili po základnej časti na treťom či štvrtom mieste, mohli sme byť úplne inde. Rozhodlo niekoľko pokazených zápasov, v sezóne musíme neustále drieť. Na druhej strane, ak by sme aj možno postúpili, dostali by sme napríklad Žilinu, je to však už iný zápas a vo vyraďovacích súbojoch musíte postupovať po malých krokoch. Tento tím má však pred ďalšou sezónou na čom stavať."

    Matej Dírer (útočník HK VITAR Martin): "Prežívame všetci neopakovateľné pocity. Pred stretnutím sme vedeli, že máme v siedmom stretnutí výhodu domáceho prostredia a dopredu nás bude hnať relatívne plný štadión. Súper nás v zápase vytrápil, sme však radi, že sme ho zvládli a postupujeme ďalej. Som veľmi rád, že som mohol nastúpiť a pomôcť svojmu tímu. Hovorí sa, že ak v play-off nepremeníte presilovú hru o dvoch hráčov, zákonite príde trest. My sme sa s chlapcami ubránili, následne sme sa dokázali presadiť, streliť druhý gól, čo bol z pohľadu tejto série zlomový moment. Vo vyraďovacej časti tohto ročníka ako tím zažívame nové pocity, čo sa týka diváckej podpory, keďže sme sa o ňu v uplynulej sezóne nemohli oprieť. Emócie k takýmto zápasom jednoducho patria a my sme si to s chalanmi neskutočne užili. Hráči Dubnice nás nielen v tomto stretnutí vytrápili, neboli pre nás iba súperom, boli pre nás niečím viac. Myšlienkami sme už pri zajtrajšom zápase, aby sme sa dozvedeli, proti komu budeme nastupovať. Pozajtra sa tak budeme môcť začať reálne pripravovať na semifinále. Žiadneho zo súperov neuprednostňujeme, ak chceme postúpiť do finále, musíme poraziť každého. Bolo by určite výhodou začínať doma, necháme to však na súperov, aby si to rozhodli medzi sebou. My sa pozeráme na náš tím. Verím, že fanúšikovia dnešným zápasom dostali dobrú pozvánku na ďalšie zápasy a že ich príde ešte viac a budú nás hnať dopredu. V semifinále chcem spoluhráčom na ľade či mimo neho určite pomôcť, či už gólmi alebo určitým líderstvom. Či však bude rozhodovať môj alebo iného gól, to je jedno. Za víťazstvami ideme ako tím." (22:23:30)
     
    Skončila sa 7-zápasová séria medzi Martinom a Dubnicou, pričom v poslednom stretnutí zvíťazili domáci nad hosťujúcim tímom po tretíkrát v sérii 4:1. Góly: 27. Poliaček (Fafrák, Murček), 51. Fafrák (Poliaček, Murček), 53. Nauš (Toma, Dvořák), 59. Dírer (Charvát) – 30. Beták (Trška, Tyczynski).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Záverečné sekundy duelu. Tímy už len zostávajú na ľadovej ploche.
     
    59:22
    Ohlasy domácich tribún. Puk v strednom pásme.
     
    58:11
    Matej Kristín sa vracia do bránky. Stretnutie je už rozhodnuté.
     
    58:10
    Martin dal gól!
    Vyhodený puk z obranného pásma v podaní MATEJA DÍRERA, ktorý sa dokĺzal do bránky. Asistenciu pri góle zaznamenáva Marek Charvát.
     
    58:02
    Haščákom nahodený puk. Odráža sa od zadného mantinelu.
     
    57:38
    Maniaček od modrej. Hostia však majú problém s dorážkou.
     
    57:12
    Oddychový čas hostí.
     
    56:43
    Trškom nahodený puk. Glosár ho prikryl.
     
    56:29
    Huhtela na vhadzovaní. Úspešnejší bol Ďuriš.
     
    55:48
    Murček po prihrávke Poliačeka minul bránku. Domáci ešte zostávajú v útočnom pásme.
     
    55:14
    Tyczynski na Mikuša. Pozeráme sa už aj smerom k bránke hostí.
     
    54:48
    Skackajúci puk v podaní Šveca. Glosár radšej prerušil hru.
     
    54:12
    Haščák vytláčaný do rohu. Bobček mu nedovoľuje dostať sa pred bránku.
     
    53:46
    Murčekom zrážaný puk pred bránkou. Hostia pozorní.
     
    53:21
    Toma nahodil puk smerom na bránku hostí. Získava útočné pásmo.
     
    52:46
    Mikuš nahadzuje puk smerom na zadný mantinel. Beták sa ho snaží získať.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 27. Poliaček (Fafrák, Murček), 51. Fafrák (Poliaček, Murček), 53. Nauš (Toma, Dvořák), 59. Dírer (Charvát) – 30. Beták (Trška, Tyczynski)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Dvořák, Charvát – Nátny, Bobček – Lavička, Krempaský – Nemec, Pacalaj – Juščák, Huhtela, Tiainen – Toma, Dírer, Nauš – Fafrák, Murček, Poliaček – Makarov, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    TSS GROUP Dubnica: Kristín Ma. (Gabriš) – Švec, Mikuš – Dubeň, Trška – Janík, Putala – Meszároš, Maniaček – Hegyi, Ondruš, Tábi – Haščák, Ďuriš, Beták – Síkela, Tyczynski, Ferenyi – Andrisík, Korbel, Cerda
    Trenér: Roman Chatrnúch

    Rozhodčí: Orolin, Štefik – Šoltés, Synek, Beniač (inštruktor)

    Diváci: 1458
    Martin 4 3 Dubnica
    #1 Úterý 08.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 2:3 po prodl.
    #2 Středa 09.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    #3 Sobota 12.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 1:0 po s.n. (2:1)
    #4 Neděle 13.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 2:3 po prodl.
    #5 Středa 16.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    #6 Pátek 18.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 3:0
    #7 Neděle 20.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    thejrc.org