FTZS Liberec – Interobal Plzeň 0:5 (kon.) | Svarog Teplice – Helas Brno 6:4 (kon.) | Sparta – Slavia 4:7 (po pr.)
po prodl.
Sparta Praha
4:7 (2:1) Stav série: 0:2
SK Slavia Praha
Středa 23.03.2022, 20:30 • Sportovní centrum Řepy • Play off 1. futsal ligy • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Po zápase v němž bylo k vidění 11 žlutých karet (z toho dvě pro Angellota) a jedna přímá červená je jasné, že v pátek může Slavia podruhé za sebou vyřadit Spartu. Zatímco loni se ji to povedlo v nejdelším možném termínu, tak letos se to teoreticky může podařit v nejkratší době. (23:22:17)
     
    Nádherné nadstandardní utkání 1. FUTSAL ligy končí dalším vítězstvím Slavie v prodloužení a sešívaní tak vedou 2:0. V pátek budou útočit na postup do semifinále, kde by se zřejmě střetli s Chrudimí. Spartě pomohli navrátivší Paraguayci Baez s Martinezem. Nicméně podle všeho rozhodla šíře kádru Slavie.

    Po prvním poločase, který se Slavii úplně nepovedl, oživil trenér Frič hru Sitou, Hrdinou a Slámou. Slavia otočila na 3:2, když Ševčík srovnal po devíti sekundách druhé půle a pak otočil Homola, hrající 204. duel v sešívaném (tím pádem se v historické tabulce dostal na čelo). Navíc pro Slavii hrálo to, že Sparta měla od 24. minuty pět faulů a rychle se dostala pod hrozbu desítky.

    Nicméně Sparta vyrovnala souhrou Baeze s Martinezem, při které se ještě zranil Vondráček a musel přepustit místo Karpiakovi. Utkání nakonec stejně jako v prvním případě skončilo po normální hrací době 3:3 a šlo se do prodloužení. V něm propálil Leovski Mykytjuka (ten musel do brány pro změnu kvůli přímé červené kartě pro Cristiana již ve třetí minutě) z dvanácti metrů. Z protiútoku ale předvedl Angellot nádherné zakončení patou mezi rukou a tělem Karpiaka.

    Ve druhé polovině prodloužení vybojoval Hrdina šestý faul, když byl zasažený Baezem. Desítku poslal Daniel pod šibenici. Sparta sáhla k powerplay, ale Leovski trefil z otočky prázdnou bránu – 4:6. Vzápětí zkompletoval hattrick skvěle hrající Matúš Ševčík.

    Jinak v závěru bylo docela veselo. Nejprve totiž strčil Karpiak Angellota, ale sudí neposoudili onu situaci jakožto vražení do soupeře v přerušené hře, tudíž Karpiak utkání dochytal. Krátce poté se začal pošťuchovat Angellot s Leovskim, což nebylo vůbec dobré rozhodnutí kolumbijské hvězdy. Angellot už totiž měl jednu kartu a rozhodčí Řeháček nemohl jinak než Angellota vyloučit. Pro Beniho Simitčiho je to ještě mnohem větší ztráta z hlediska pátečního třetího zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    49:47
    Je hotovo. Slavia už tento zápas nepustí a jde jenom o to, zda ještě bude veselo na hrací ploše.
     
    49:27
    Žlutou kartu dostává Leovski (SK Slavia Praha).
     
    49:27
    Angellot dává Spartě ránu do vazů. V přerušené hře si cosi (zřejmě) hezkého pověděl s Leovskim a oba futsalisté se začali pošťuchovat. Oba dostanou kartu, ale ta bude míň bolet Leovskiho, protože pro Angellota bude už druhá a Angellot se jednak může jít sprchovat a druhak se jej třetí zápas netýká.
     
    49:10
    Slavia právě vstřelila branku!
    MATÚŠ ŠEVČÍK se toho hattricku přece jen dočkal! Karpiak vyhodil míč na levou stranu a jeho krajan vyhrál hlavičkový souboj s vybíhajícím Mykytjukem a následně nataženou nohou o jeho pravou ruku zamířil do levé šibenice.
     
    48:45
    Slavia právě vstřelila branku!
    IGOR LEOVSKI posílá balón z otočky na středu vlastní obranné poloviny po zemi do prázdné brány.
     
    48:19
    Slavia reklamovala zákrok Angellota, následně zaútočil Angellot po levé straně, ale nenašel místo mezi nohama Karpiaka. Míč se odrazil do autu a Karpiak vyběhl, strčil do Angellota a fasuje žlutou kartu, za kterou ještě může být rád.
     
    48:00
    Sparťané kombinují, zatím tu powerplay nehrají špatně.
     
    47:27
    Baez chtěl zrychlit centrem z levé strany na zadní tyč, kde chyběl kousek, aby Křivánek usměrnil balón hlavou do prázdné brány.
     
    47:06
    Sparta postavila powerplay s Baezem v dresu brankáře, nyní ale skvěle zasáhl ve skluzu Daniel.
     
    46:35
    Slavia právě vstřelila branku!
    DANIEL posílá desetimetrový kop ze svého pohledu pod levou šibenici. Mykytjuk možná pravou rukou škrtal balón, ale to asi severomakedonské hvězdě nevadí.
     
    46:35
    Desítka pro Slavii! Hrdina sklepl zleva pod sebe, načež jej fauloval do nohy Baez.
     
    46:20
    Wesley střílel z pravé strany na bližší tyč, Karpiak byl připraven.
     
    46:05
    Hrdina přišel na pivotu o míč, pak se neprosadil Wesley na pravé straně.
     
    45:30
    Sláma neprošel na levé straně přes Martineze, následně rozehrál roh nakrátko.
     
    45:00
    Konec prvního prodloužení.

    Vít Muzikář

    Branky: 9. Luizinho, 18. Daniel (vla.), 31. Martinez, 45. Angellot (Martinez) – 3. Ševčík, 21. Ševčík (Leovski), 24. Homola (Sláma), 45. Leovski, 47. Daniel (10 m kop), 49. Leovski, 50. Ševčík

    Karty:   21. Luizinho (SPA), 23. Baez (SPA), 24. Angellot (SPA) – 23. Homola (SLA), 29. Vondráček (SLA), 32. Křemen (SLA), 32. Frič (trenér) (SLA), 39. Sita (SLA), 49. Karpiak (SLA), 50. Leovski (SLA)   50. Angellot (SPA)   3. Cristiano (SPA)


    Sparta Praha: Cristiano (3. Mykytjuk) – Baez, Martinez, Angellot (C), Křivánek – Formánek, Luizinho, Mottl, Hora, Nikao, Fejzullahi, Wesley.
    Trenér: Beni Simitči

    SK Slavia Praha: Vondráček (31. Karpiak) – Homola (C), Záruba, Daniel, Jošt – Leovski, Vaktor, Ševčík, Křemen – Hrdina, Sláma, Kuchta, Sita.
    Trenér: David Frič

    Rozhodčí: Řeháček, Milner – Nešněra

    Diváci: 450
    Sparta 0 3 Slavia
    #1 Neděle 20.03.2022 • 20:15
    Slavia - Sparta 4:3 po prodl.
    #2 Středa 23.03.2022 • 20:30
    Sparta - Slavia 4:7 po prodl.
    #3 Pátek 25.03.2022 • 20:00
    Slavia - Sparta 3:2
    thejrc.org