Chomutov – Mělník 6:1 (kon.) | MB HOKEJ – Samson České Budějovice 3:4 (po pr.)
konec
Piráti Chomutov
6:1 (2:0, 0:0, 4:1)
HC Junior Mělník
Neděle 27.03.2022, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • Kvalifikace o 2. ligu • 2. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (18:23:28)
     
    59:37
    Kryštof Kapoun chtěl ještě do jedné šance, ale po levém mantinelu se do útoku nedostal. Sudí pískají ofsajd.
     
    58:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    Piráti vyhodili a dočkali se dalšího gólu v oslabení. TADEÁŠ SVOBODA unikl podél levého mantinelu, sjel si až před branku, kde si položil brankáře a zakončil do horní části branky. Nejhezčí branka večera. Asistence: Kamil Charousek.
     
    58:35
    Jan Vernek tvrdě zakončoval od modré čáry, ale branku se mu nakonec trefit nepovedlo.
     
    57:26
    Piráti dohrají utkání ve čtyřech, ale Mělníku se zatím nedaří něco vymyslet a případně utkání zdramatizovat.
     
    56:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Michal Žižka – 5 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku + osobní trest do konce utkání, nedovolený zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Jakub Jaroš.
     
    56:37
    Po velmi nešťastném, ale strašlivě vypadajícím zákroku se na zemi objevil hostující Šípek. Sudí udělí velký trest pro domácího obránce Michala Žižku.
     
    55:47
    Freiberg si najížděl do střelecké pozice mezi kruhy, ale ke střele se nakonec nedostal. Puk mu sjel, ale domácí celek je nadále aktivní.
     
    54:34
    Mělník právě vstřelil branku!
    Ani nyní chomutovská jednička neudrží čisté konto. Nejdříve byl v tutovce Chrpa, ale branku netrefil. Následně ujel ONDŘEJ NOVOTNÝ, který udělal kličku vyjíždějcímu Hanuljakovi a zakončil do prádzné branky.
     
    53:12
    Chomutovští hokejisté jsou za vlastní branku a směrem do útoku se ženou spíše sporadicky.
     
    52:09
    Piráti právě vstřelili branku!
    I po skončení přesilové hry byli domácí hokejisté aktivnější a MILAN KOSTOUREK se také dočkal. Domácí osmaosmadesátka dostala přihrávku přímo na hokejku do prázdné branky. Asistence: Jakub Chrpa a Erik Mežnar.
     
    52:01
    Hosté v plném počtu.
     
    51:44
    Milan Kostourek nyní poslal dělovku z vrcholku kruhů, ale ta nakonec šla jen těsně vedle levé šibenice.
     
    50:45
    Piráti se dostali do dobré kombinace, která byla zakončena před brankou. Jednomu z hráčů se ovšem nepovedlo přehodit beton Jana Chábery.
     
    50:00
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Libor Stinka – 2 min., podrážení).
     
    48:30
    Po delší přestávce se pokračuje. Kamil Charousek nahazoval od modré čáry, ale jeho rána do vzdálenější šibenice skončila nakonec na zadním mantinelu.
     
    48:15
    Rozhodčí nyní přerušili hru, protože fanoušci Mělníku odstartovali rvačku se security a přidali se později také fanoušci domácího celku.
     
    47:05
    Milan Kostourek si nyní najel od levého mantinelu až k zadní tyčce, kde zakončoval po ledě. Chábera si ovšem připsail velmi povedený zákrok.
     
    46:29
    Domácí v plném počtu.
     
    46:25
    Milan Kostourek útočil na druhou branku v oslabení. Od pravého mantinelu si sjel až mezi kruhy, odkud střílel, ale Cháberovi pátý gól duelu nevstřelil.
     
    45:55
    Piráti stále zvládají oslabení na jedničku, nyní si dokonce pro kotouč dojel brankář Miroslav Hanuljak, aby následně rozehrál do útoku.
     
    45:27
    Nyní se karta obrátila. Na ledě zůstal ležet hostující Ondřej Novotný, Charousek mezi tím zakončoval přes celé hřiště do lapačky Jana Chábery.
     
    45:15
    Michal Žižka asi dvacet sekund po zákroku ležel u branky, ale rozhodčí Battěk s Kravalem nepřerušili hru. Nakonec musel Hanuljak zasahovat proti střele, domácí se pak na sudí sesypali.
     
    44:49
    Michael Krejsa nahazoval od modré čáry a o teč se pokoušel ještě Šípek. Hanuljak byl ale v brance Chomutova pozorný a nadále drží čisté konto.
     
    44:28
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Michal Hartman – 2 min., podrážení).
     
    43:46
    Nyní si Marek Macek vybruslil před branku a dostával se do zakončení. Val před sebou ale neprostřelil a do protiakce může jít domácí celek.
     
    43:27
    Miroslav Hanuljak chytá naprosto ladně. Nyní zachytil střelu od modré čáry, puk vytřepal a hned zakládal protiakci. K té ovšem nedošlo a Mělník se usadil v útoku.
     
    42:07
    Piráti právě vstřelili branku!
    Opět se domácí celek prosazuje hodně rychle v přesilovce a vedou již 4:0. FRANTIŠEK MÁLA dostla nabito mezi kruhy, odkud se ránou z první trefil přesně do branky. Chábera neměl šanci. Asistence: Roman Chlouba a Michal Žižka.
     
    41:55
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Libor Stinka – 2 min., hákování).
     
    41:51
    Velká šance Mělníku. Kryštof Kapoun dostal žabičku před branku, kde zakončoval bekhendově. Puk se dostal do pravé horní tyčky a odrazil se ven!
     
    41:19
    U chomutovské střídačky padl domácí obránce Martin Hartman, který byl hned ošetřován. Vylučovat se ale nakonec nejspíše nebude.
     
    41:01
    Piráti právě vstřelili branku!
    A následně se Piráti prosazují ve vlastním oslabení! MICHAL ŽIŽKA ujel po pravé straně a byl tísněn a faulován. Přesto se dostal před Cháberu a překonal jej zakončením pod víko. Bez asistence.
     
    40:24
    Hosté byli hodně blízko ke vstřelení první branky, střela od modré čáry se odrazil k Šubrtovi. Ten před sebou měl odkrytou branku, ale tu na dlouhou ruku netrefil.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nám branku nenabídla, a to hlavně díky Janu Cháberovi v hostující brance, který předvádí kousky hodné brankáře extraligy. Nadále tak platí stav 2:0 pro domácí celek.

    Třetí třetina začne v 17:41.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Erik Mežnar – 2 min., hákování).
     
    39:32
    Piráti si nyní dělají před brankou Chábery co chtějí, ale někdejší extraligový brankář je naprosto úžasný a drží naděje Junioru!
     
    38:29
    Roman Chlouba nyní ujel po pravé straně s Kostourkem a šel do střelecké pozice. Jeho dělovka ale nakonec rozezvučela přední tyčku branky Jana Chábery!
     
    37:52
    Kamil Charousek si vyměnil kotouč s Jaroslavem Kůsem a zakončoval do odkryté branky. Tu se mu ale nepovedlo trestuhodně trefit!
     
    37:02
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Miloslav Cafourek – 2 min., podrážení).
     
    36:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jaroslav Kůs – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:07
    Hosté jsou aktivní a dostali se do další akce. Nebezpeční pro obranu Chomutova ovšem nejsou, Hanuljak chytil další kotouč mířící na jeho branku.
     
    Dnešní utkání sleduje 2584 diváků.
     
    35:05
    Jan Vernek se dostal ke kotouči a byl mezi kruhy sám. Jeho dělovka proti vyjetému Hanuljakovi nebyla přesná a kotouč skončil na zadním mantinelu.
     
    34:20
    Josef Rindoš se před brankou Chábery natahoval na přihrávku aktivního Kostourka. Jeho teč šla jen ale těsně vedle branky.
     
    33:49
    Milan Kostourek objel branku a připravil gólovku pro Františka Málu, který střílel v pádu, ale jen do betonů brankáře Chábery.
     
    32:54
    Jakub Šípek postupoval po pravé straně a vyslal na branku Chomutova další střelu, která ovšem nebyla nikterak nebezpečná. Pokračovat se bude po komerční pauze.
     
    32:12
    Po pravé straně postupoval sám na Cháberu kanonýr Chlouba, který to zkoušel nad rameno. Hostující brankář si ale pohlídal i další velkou šanci domácích!
     
    31:41
    Milan Kostourek dával puk před branku od levého mantinelu, kde se chtěl tečí ještě prosadit Svoboda. Jan Chábera je ale nadále v brance Mělníku naprosto skvělý.
     
    31:21
    Jakub Chrpa byl dalším hráčem, který mohl navýšit vedení na 3:0. Od Kostourka dostal luxusní přihrávku před branku, kde ale trefil horní tyčku klece!
     
    30:27
    Roman Chlouba našel naprosto exkluzivní přihrávkou volného Kůse u pravé tyčky, ale tomu se nakonec černou gumu nepovedlo trefit.
     
    29:48
    Michal Žižka se dostal v přesilovce ke střele od modré čáry, ale jeho pokus skončil jen na zadním mantinelu.
     
    29:02
    David Šubrt mohl zmrazit chomutovskou arénu v oslabení, po chybě Charouska zakončoval u levé tyčky, ale skvělý Hanuljak nadále drží domácí!
     
    28:45
    Milan Kostourek se dostal ke střeleckému pokusu z pravého kruhu, ale trefil jen bránícího hráče. Mělník následně poslal puk mimo obranné pásmo.
     
    28:30
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Ondřej Novotný – 2 min., podrážení).
     
    27:56
    Aktivně si do útoku sjel hostující Jakub Šípek, který se přes posledního obránce dostal ke svižné střele. Miroslav Hanuljak v domácí brance ale nadále stoprocentní.
     
    27:15
    Petr Freiberg dostal nabito k levému kruhu a hned se dostal k dělové ráně na branku. Hostující jednička ale předvedla další luxusní zákrok a Junior nadále drží!
     
    27:09
    František Mála nyní zablokoval přihrávku mezi obránci a Jan Chábera v brance Mělníku musel být opět v pozoru.
     
    26:41
    Piráti byli v útočném pásmu velice aktivní a Mělník byl pod menším tlakem. Hráči středočeského celku kotouč vyhodili přes všechny čáry.
     
    25:42
    Piráti se po povedené kombinaci dostali ke střele, Jaroslav Kůs to zkoušel z pravé strany, odkud se mu ale nepovedlo prostřelit Jana Cháberu.
     
    25:07
    Marek Macek se dostal do zakončení zpoza branky, ale Miroslav Hanuljak je dneska v brance velice jistý a tygřím skokem znemožnil hostům dostat se na dostřel!
     
    24:10
    Hosté v plném počtu.
     
    23:38
    Jakub Chrpa byl na konci aktivní kombinace, puk dostal mezi kruhy, ale dlouho si šteloval zakončení, až se ke kotouči dostali hosté a vyhodili jej z pásma.
     
    23:00
    Piráti zatím v přesilovce nejsou tak aktivní a Mělníku se již povedlo dvakrát vyhodit.
     
    22:10
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Michael Krejsa – 2 min., podrážení).
     
    21:50
    Dva fantastické zákroky Jana Chábery. Nejdříve jej zblízka trefil Milan Kostourek, následně mezi kruhy střílel do vyrážečky Jakub Chrpa!
     
    21:22
    Jakub Šípek postupoval po pravém křídle, ale do nebezpečného zakončení se nakonec neprobojoval.
     
    20:22
    Cafourek to zkoušel od modré čáry a jeho střela se otřela o boční síť. Aktivita hostujícího celku na startu prostřední části nicméně pokračuje.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Je za námi úvodní třetina druhé kola kvalifikace o druhou ligu mezi Chomutovem a Mělníkem. Zatím vede favorit duelu, který je aktivnější, ale také Mělník nehraje vůbec špatně a drží se v utkání. Velkou postavou je zatím brankář Jan Chábera. Gólově se prosadili Radim Řezníček a Roman Chlouba.

    Druhá třetina začne v 16:51.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    V úplném závěru první třetiny se dostal ke střeleckému pokusu Patrik Huňady, ale Jan Chábera opět podržel hostující tým.
     
    18:50
    Josef Rindoš zakončoval od modré čáry a Kůs puk lehce prodloužil. Guma se dostala pod betony Chábery, ale do branky nakonec nedoklouzala.
     
    17:38
    Tadeáš Svoboda postupoval po levé straně úplně sám na branku a v protiakci dvou na jednoho zvolil nakonec střelu. Branku ve skvělé pozici ale minul.
     
    17:18
    Po delší době se do útoku dostali hosté a David Šubrt se dostal z úhlu do zakončení. Hanuljak si prvné tyčku pohlídal a následně přerušil hru.
     
    16:58
    Piráti právě vstřelili branku!
    ROMAN CHLOUBA využívá první přesilovou hru Pirátů po sedmi sekundách. Chomutovská hvězda dostala puk mezi kruhy a svižným zakončením pod víko dává na 2:0. Asistence: Jaroslav Kůs a Michal Žízka.
     
    16:51
    Vyloučení v týmu HC Junior Mělník (Kryštof Kapoun – 2 min., hákování).
     
    15:54
    Josef Rindoš unikl podél levého mantinelu, odkud zakončoval jen do betonu Jana Chábery. Roman Chlouba se k dorážce do prázdné klece nakonec nedostal.
     
    15:25
    Roman Chlouba se hned po vhazování dostal ke kotouči a mířil do vzdálenější šibenice. Branku se mu ale nakonec nepovedlo trefit.
     
    15:23
    Nádherný zákrok Jana Chábery! Jaroslav Kůs postupoval po pravé straně sám na brankáře Mělníka a nakonec střílel do pravé šibenice. Hostující jednička ale předvedla krásný semafor.
     
    14:16
    Jakub Jaroš nyní hledal před brankou Radima Řezníčka, kterému se ale nepovedlo ideálně nastavit hokejku. Piráti pokračují v tlaku.
     
    12:41
    Na konci krásné kombinační akce Chomutova byl dnes aktivní Jakub Chrpa, jenž zakončoval z mezikruží. Jeho svižné zakončení šlo ale těsně vedle pravé tyčky.
     
    11:14
    Středočeši se hnali do útočného pásma po pravé straně, ale zakončit se jim nepovedlo. Hanuljak pro puk skočil a ukryl jej v lapačce.
     
    10:59
    Bártek se hnal podél pravého mantinelu do útoku, ale byl pomalý a obrana Mělníku nakonec puk odehrála do hlediště s pomocí plexiskla.
     
    10:43
    Domácí v plném počtu.
     
    09:50
    Jakub Chrpa si v oslabení obhodil bránící hráče a poté za brankou udržel drahocenný čas pro severočeský celek.
     
    08:52
    Chomutovští hned na startu oslabení vyhodili kotouč mimo obranné pásmo a čekají tak na protiakci Junioru.
     
    08:43
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Martin Hartman – 2 min., hákování).
     
    08:07
    Domácí v plném počtu.
     
    08:02
    Hosté to poté nejdříve zkoušeli z levé strany, odkud byla rána blokována. Následně přišel ještě pokus Stinky od modré, ale ani ten nešel do prostoru tří tyčí.
     
    07:21
    Michal Prejza to v početní převaze zkusil od modré čáry, ale trefil jen beton připraveného Miroslava Hanuljaka v brance.
     
    06:34
    Piráti oslabení začali fantasticky a Mělník se ještě do ničeho nedostal. Kostourek šel dokonce do útoku, ale při zaseknutí skončil na ledové ploše.
     
    06:06
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Chrpa – 2 min., krosček).
     
    05:57
    Jakub Chrpa se dostal ke střeleckému pokusu, ale jeho rána šla vedle branky. Následně přišel faul a Mělník si zahraje první přesilovou hru.
     
    04:55
    Krásnou kombinaci Chomutova zakončoval Josef Rindoš, jenž byl osamocen před Cháberou, který si připsal další skvělý zákrok. Nyní ale spíše nevěděl, kde kotouč má. Mělník následně vyhodil přes všechny čáry.
     
    04:21
    K volnému kotouči v útočné třetině se dostal ke kotouči František Mála, jenž šel do zakončení a mezi kruhy přišla střela. Chábera byl nyní na svém místě a puk chytil.
     
    03:47
    Piráti právě vstřelili branku!
    Velice slušně zaplněná chomutovská ROCKNET ARÉNA poprvé v utkání explodovala. RADIM ŘEZNÍČEK dostal zpoza branky přesnou přihrávku před branku, kde byl sám, počkal si a Cháberu prostřelil u pravé tyčky. Asistence: Milan Kostourek
     
    03:32
    Chrpa objel branku a mezi kruhy měl dva volné spoluhráče, ani jeden se ale ke kotouči nedostal a střela na branku z toho nakonec tedy nebyla.
     
    02:53
    Opět se ke střele dostal hostující Šubrt, ale ten od pravého mantinelu střílel jen do připraveného Hanuljaka.
     
    02:28
    Do první akce hostů se dostával David Šubrt, ale ten při svižné kličce upadl a do zakončení se nedostal. Následně se kotouč dostal k Hanuljakovi.
     
    01:21
    První střelu utkání vyslal na branku Jakub Chrpa, který zkoušel od levého mantinelu mezi betony. Jan Chábera byl ale připraven a má první zásah střetnutí.
     
    01:10
    Domácí celek byl nadále aktivní na kotouči, ale nemohl se dostat do útočné akce. Nakonec se píská první icing utkání proti severočeskému celku
     
    00:15
    Piráti vyhráli vhazování a dostali se k rozehrávce, která ovšem nebyla úspěšná. Mělník se dostal ke kotouči, ale nedokázal s ním nikterak zajímavě naložit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ve velice solidně zaplněné chomutovské aréně je vše připraveno na úvodní buly, kterou vhodí handicapovaný fanoušek Pirátů Tomáš Orel.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Hanuljak (Tuček) – Ferbas, Charousek, Petrásek, Žižka, Bártek, Hartman, Novák – Rindoš, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mežnar, Huňady – Freiberg, Řezníček, Kostourek – Jaroš, T. Svoboda, Mála – D. Šilar.
    Trenér: Radek Martínek

    HC Junior Mělník: Chábera (Šimáček) – Cicvárek, Prejza, Krejsa, Chvátal, Nesládek, Cafourek, Kapoun – Lenc, Šubrt, Šnajdr, Macek, Richtr, Stinka, Novotný, Šípek, Havel, Vernek, Litera, Šícha
    Trenér: Libor Stinka

    Rozhodčí: Battěk, Kraval – Kučera, Jurak.
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    Severočeský celek patří mezi papírové favority celé skupiny, v letošní sezóně absolvovali celkem 24 utkání a ani jednou neztratili jediný bod. Do kvalifikace naskočí dnes poprvé a plánem je přeskočení Junioru v tabulce, ze které do druhé ligy postupuje jediný tým.

    Pozor si musí dát obrana středočeského celku na útočníka Romana Chloubu, který letos nastoupil do šestnácti zápasů a zaznamenal málo uvěřitelných 66 kanadských bodů. O sedm méně jich ve stejném počtu duelů nasbíral Milan Kostourek.

    Chomutov hrál naposledy čtrnáct dní zpátky, kdy v Lounech zvládl druhé utkání finále a stal se mistrem Krajské ligy ústeckého kraje.
     
    HC JUNIOR MĚLNÍK

    Mělník se stal vítězem Krajské ligy ve středočeském kraji a přihlásil se také do kvalifikace, ve které zvládl již vyhrát první utkání nad pražskou Hvězdou v poměru 4:2, čímž prodloužil svou neporazitelnost na domácím ledě i v jedenácti hráčích na ledě.

    Největší hvězdou středočeského celku je brankář Jan Chábera, který si ve své kariéře zachytal také v extralize, kde má 265 utkání. V ročníku 2009/10 se dokonce mihl i v chomutovském dresu.

    Hlavní útočnou hvězdou je Tomáš Havel, který si v základní části udržel statistiku gólu na zápas, a to samé docílil také v následném play-off.
     
    Krásný den všem fanouškům hokeje. V rámci druhého kola kvalifikace o druhou ligu se dnes potkají domácí Piráti Chomutov, kteří přivítají Junior Mělník, který zatím vládne kvalifikační skupině. Utkání startuje v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ v 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 4. Řezníček (Kostourek), 17. Chlouba (Kůs, Žižka), 42. Žižka, 43. Mála (Chlouba, Žižka), 53. Kostourek (Chrpa, Mežnar), 59. Svoboda (Charousek) – 55. Novotný


    Piráti Chomutov: Hanuljak (Tuček) – Ferbas, Charousek, Petrásek, Žižka, Bártek, Hartman, Novák – Josef Rindoš, Kůs, Chlouba – Chrpa, Mežnar, Huňady – Freiberg, Řezníček, Kostourek – Jaroš, T. Svoboda, Mála – D. Šilar.
    Trenér: Petr Martínek

    HC Junior Mělník: Chábera (Šimáček) – Cicvárek, Prejza, Krejsa, Chvátal, Nesládek, Cafourek, Kapoun – Lenc, Šubrt, Šnajdr, Macek, Richtr, Stinka, Novotný, Šípek, Havel, Vernek, Litera, Šícha
    Trenér: Libor Stinka

    Rozhodčí: Battěk, Kraval – Kučera, Jurak

    Diváci: 2584
    thejrc.org