Winnipeg – Los Angeles 2:3 (kon.) | Boston – Columbus 5:2 (kon.) | Tampa – Montreal 4:5 (0:1 po s.n.)
Carolina – Minnesota 1:3 (kon.) | Philadelphia – Toronto 3:6 (kon.) | Calgary – St. Louis 4:6 (kon.)
San Jose – Dallas 4:5 (kon.) | Buffalo – Florida 3:5 (kon.) | Ottawa – Detroit 5:2 (kon.)
New Jersey – NY Islanders 3:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (0:0, 1:0, 2:0) Stav série: 1:0
BK Mladá Boleslav
Neděle 03.04.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Generali play off Tipsport extraligy • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního utkání to je vše, semifinále však pokračuje již zítra, kdy je na programu druhé střetnutí. Duel Ocelářů s Mladou Boleslaví se hraje opět v třinecké WERK ARENĚ, úvodní buly je na programu v 17 hodin. Na shledanou. (19:40:08)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Ondřej Kacetl (24 zásahů, 0 OG) – Pavel Kousal (0+0, 5 střel)
     
    Nutno podotknout, že hosté od druhé třetiny hráli bez vyloučeného kapitána Martina Ševce, který za nevybíravý zákrok proti Marko Daňovi inkasoval trest do konce utkání. Třinečtí ale přesilovky v dnešním utkání nezužitkovali. To samé ale platí i o středočeském týmu, který měl k dispozici dvě přesilové hry. Třinecký brankář Ondřej Kacetl ale pokračuje ve famózních výkonech v play off a zapisuje letošní druhé čisté konto.
     
    První utkání semifinálové série mezi Oceláři a Mladou Boleslaví je u konce, z vítězství 3:0 se radují domácí hokejisté. Obhájci posledních dvou titulů z Třince vstoupili do souboje s bruslaři velmi dobře a zapisují první semifinálový bod. Rozhodující trefu domácí zapsali na konci druhé třetiny, kdy Michal Kovařčík využil pobídky Arona Chmielewského. Ve čtyřicáté čtvrté minutě se pak po nahrávce Martina Růžičky krásně prosadil obránce David Musil, tečku za utkáním pak v poslední minutě udělal Miloš Roman.
     
    Konec zápasu.
    59:22 Miloš ROMAN - 3:0
    Zdroj: Hokejka TV
     
    59:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hráči s drakem na prsou zvládli buly v útočném pásmu a slaví třetí branku! Puk po vhazování propadl do předbrankového prostoru, kam se tlačil Marko Daňo. Krošelj sice dokázal vypíchnout puk mimo jeho dosah, kotouč se ale dostal přímo k volnému MILOŠI ROMANOVI, který jej poslal do hostující branky! Asistence: Marko Daňo, Petr Vrána.
     
    59:09
    Marinčin za Kacetlovou brankou sebral nahození Kousala, posunul puk na Draveckého, ten jej pak prodloužil do středního pásma. Následná rozehrávka Mladé Boleslavi končí na dalším icingu, Krošelj je tak opět v brance.
     
    58:50
    Hosté mají puk ve své moci, Krošelj opět peláší na střídačku!
     
    58:37
    Bruslařům se nepovedla rozehrávka z vlastního pásma a puk končí na zakázaném uvolnění. Vhazovat se bude v útočném pásmu Třince, Krošelj se tak vrací do branky.
     
    58:26
    Martin Pláněk dostal puk na modrou, svou střelu z první ale poslal až ze středního pásma, sudí tak píská ofsajd.
     
    58:01
    Poslední dvě minuty třetí třetiny. Nestrašil u modré získal puk a posunul jej do soupeřova pásma. Pláněk si pak musel dávat pozor před napadajícím Marcinkem.
     
    57:36
    Dravecký nejprve zablokoval střelu Kelemena, slovenský útočník následně vysokým lobem vyhodil puk přes všechny čáry. Buly před Kacetlem.
     
    57:21
    Hosté vsází vše na jednu kartu a zkouší to s opuštěnou brankou a šesti bruslaři v poli!
     
    57:21
    Po dalším nahození ze středního pásma třinecký Kacetl raději podržel kotouč pod svou lapačkou, čímž donutil rozhodčí fouknout do píšťalky. Hostující trenér Radim Rulík reaguje oddechovým časem.
     
    57:10
    Třineckým se i nadále daří bořit hostující útočné snažení. Kacetl tak zatím řeší jen lehká nahození z uctivé vzdálenosti, naopak Krošelj musel vyrážet tvrdou střelu Ondřeje Kovařčíka.
     
    56:17
    Oceláři zachytili kotouč a vydali se do přečíslení dvou proti jednomu! Akci vedl kapitán Petr Vrána, který se nakonec nerozhodl pro přihrávku na Růžičku, ale zvolil střelu. Krošelj zachytil kotouč lapačkou a okamžitě jej pak rozehrál.
     
    56:01
    V rohu kluziště se do sebe pustili Marinčin s Kelemenem. Sudí ale roztržku rychle uklidnili a vykázali hru do středního pásma.
     
    55:34
    Bruslaři se stále snaží usadit v útočném pásmu, hosté se ale zatím dostávají jen k ojedinělým šancím, spoustu z nich navíc Třinečtí tečují mimo Kacetlovu branku.

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 40. M. Kovařčík (Chmielewski, Dravecký), 44. D. Musil (Martin Růžička, A. Nestrašil), 60. Miloš Roman (Daňo, P. Vrána)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Svačina, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Chmielewski – Dravecký (A).
    Trenér: Václav Varaďa

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), Jánošík, Pláněk (A), Lintuniemi, Fillman, D. Moravec – Kotala, Bičevskis, D. Šťastný – Eberle, O. Najman, P. Kousal – Lunter, Fořt, Kelemen – Adam Raška I, T. Knotek, J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5 400 (vyprodáno)
    Třinec 4 0 Mladá Boleslav
    #1 Neděle 03.04.2022 • 17:00
    Třinec - Mladá Boleslav 3:0
    #2 Pondělí 04.04.2022 • 17:00
    Třinec - Mladá Boleslav 1:0 po s.n. (2:1)
    #3 Čtvrtek 07.04.2022 • 17:00
    Mladá Boleslav - Třinec 3:4 po prodl.
    #4 Pátek 08.04.2022 • 17:00
    Mladá Boleslav - Třinec 1:2
    thejrc.org