Buffalo – Carolina 4:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 3:6 (kon.) | Florida – Toronto 7:6 (po pr.)
New Jersey – NY Rangers 1:3 (kon.) | Philadelphia – Columbus 2:4 (kon.) | Pittsburgh – Colorado 4:6 (kon.)
Detroit – Boston 5:3 (kon.) | Nashville – Minnesota 6:2 (kon.) | Dallas – NY Islanders 3:2 (kon.)
San Jose – Edmonton 1:2 (po pr.)
konec
Pittsburgh Penguins
4:6 (1:1, 1:2, 2:3)
Colorado Avalanche
Středa 06.04.2022, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:08)
    Colorado si vítězstvím v Pittsburghu zajistilo účast v play-off
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 45 – 32 | Přesilová hra: 0/2 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Tristan Jarry (PIT) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 58:48
    Darcy Kuemper (CBJ) – 41 zákroků, 4 OG, úspěšnost 91,1%, odchytal 59:21

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání

    1. Nathan MacKinnon (COL) – 2+0
    2. André Burakovsky (COL) – 0+2
    3. Jake Guentzel (PIT) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 17 409 diváků.
     
    Ten, kdo si v bohatém programu zápasů nejlepší ligy světa vybral duel mezi Pittsburghem a Coloradem, rozhodně neprohloupil. K vidění byl parádní hokej s vysokým počtem branek, z vítězství 6:4 se po závěrečné siréně mohly začít radovat Laviny.

    Tučňáci nastupovali do závěrečného dějství s jednobrankovým mankem. Místo vyrovnání ovšem musel skousnout brzký gól ze 42. minuty v podání Joshe Mansona. Ještě blíže Avalanche přiblížil vítězství v 56. minutě Darren Helm, avšak domácí zápas nezabalili a při powerplay snížili zásluhou úspěšně tečujícího Jakea Guentzela. Při pokračující hře bez brankáře se ovšem Colorado vrátilo do tříbrankového vedení, když přesně mířil Artturi Lehkonen, gól Mikea Mathesona půl minutu před koncem už znamenal pouze zmírnění porážky domácího celku.

    Svěřenci kouče Bednara zvládli proti Pens vítězně i druhé utkání v rozmezí pár dní, čímž si zajistili definitivu účasti ve vyřazovací části. Tu ještě nemá Pittsburgh, který se v Západní konferenci nachází na sedmém místě, na osmý Washington má nicméně zatím komfortní osmibodový náskok.
     
    Konec zápasu.
    59:29 Michael MATHESON - 4:6
     
    59:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Závěr střetnutí tedy rozhodně nenudí. Pittsburgh se vrací zpět na rozdíl dvou gólů, ale je jasné, že takové manko během závěrečné půl minuty už nesmaže. Po vyhraném buly Boylea nabil Heinen na modrou MIKEU MATHESONOVI a zadák propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Danton Heinen a Brian Boyle.
    59:07 Artturi LEHKONEN - 3:6
     
    59:07
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí po snižujícím gólu podle očekávání pokračovali ve hře bez gólmana, ale kontaktní trefy se nedočkali, naopak inkasovali šestý gól. Helm prodloužil Toewsův pas na červenou čáru k ARTTURIMU LEHKONENOVI, ten neměl větší problém poslat hrací předmět do odkryté klece Pens. Asistence: Darren Helm a Devon Toews.
    58:36 Jake GUENTZEL - 3:5
     
    58:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Že by přeci jen drama? Střílený pas Malkina zvedl do vzduchu Carter a byl to nakonec JAKE GUENTZEL, kdo v rámci pravidel sklepl touš ze vzduchu za záda dezorientovaného Kuempera, kanadský strážce coloradské svatyně neměl o kotouči absolutně žádný přehled. Asistence: Jeff Carter a Jevgenij Malkin.
     
    58:13
    Kris Letang zvládl nelehké zpracování až ve středním pásmu. Pod tlakem Rantanena navíc musel odcouvat až do útočného pásma, hosté pošetřili další cenné vteřinky.
     
    57:55
    Situaci dvou proti dvěma řešil Bryan Rust střelou, kterou Darcy Kuemper udržel ve výstroji. Vzápětí dal Mike Sullivan pokyn Jarrymu k opuštění brány, Pittsburgh zkouší powerplay!
     
    57:46
    Střeleckou listinu chtěl doplnit Erik Johnson. Od modré střílel zajímavě do přehuštěného prostoru a Tristan Jarry toho moc neviděl, hrací předmět jej šťastně trefil do pravého betonu.
     
    57:22
    Po nahrávce na modrou měl před sebou Bowen Byram moře volného prostoru. Využil jej k najetí do levého kruhu, odkud střílel do připravené Jarryho vyrážečky.
     
    56:43
    A znovu MacKinnon. Opět střela z levého kruhu, i v tomto případě na zadní tyč. Tristan Jarry natáhl lapačku, i v tomto případě se ovšem jednalo o nepřesné zakončení.
     
    56:18
    Nathan MacKinnon si určitě dělá zálusk na hattrick. V levé kruhu párkrát zakvedlal s pukem, aby posléze zkusil střelu zápěstím na zadní tyč, bránu minul.
     
    55:39
    Frustrace je na domácích hokejistech viditelná. Menší dvouminutový trest vyfasoval Evan Rodrigues, když se snažil natlačit před Rantanena, jenže si pomohl držením.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 6. Rust (M. Pettersson, Guentzel), 38. Rodrigues, 59. Guentzel (J. Carter, Malkin), 60. Matheson (D. Heinen, Boyle) – 3. MacKinnon (Burakovsky, Rantanen), 30. Compher (Newhook, D. Toews), 32. MacKinnon (Burakovsky, Rantanen), 42. Manson (D. Toews, Compher), 56. Helm (L. O'Connor), 60. Lehkonen (Helm, D. Toews)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Marino, Matheson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – J. Carter, Malkin (A), Rakell – Kasperi Kapanen, Blueger, Rodrigues – Angello, Boyle, D. Heinen.
    Trenér: Mike Sullivan

    Colorado Avalanche: Kuemper (Francouz) – Makar, D. Toews, Manson, J. Johnson, E. Johnson, Byram, MacDermid – Rantanen (A), MacKinnon (A), Burakovsky – Compher, Lehkonen, Aube-Kubel – N. Sturm, Newhook, L. O'Connor – Helm, Cogliano.
    Trenér: Jared Bednar

    Rozhodčí: Dwyer, South – Galloway, O'Quinn

    Diváci: 17 409
    bahis siteleri