Martin – Vlci Žilina 3:4 (3:4 po s.n.)
po s.n. (3:4)
HK VITAR Martin
3:4 (0:1, 3:0, 0:2 - 0:0) Stav série: 2:1
DOXXbet Vlci Žilina
sk Pátek 08.04.2022, 17:30 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek st. (tréner Vlci Žilina): "Sme spokojní s úvodnou tretinou, v ktorej sme určovali ráz hry. Dostali sme sa do vedenia. Škoda druhej tretiny, v ktorej sme inkasovali dva góly počas oslabenia. Určite ešte musíme popracovať na hre v našom obrannom pásme. Čo však povedať k tretej tretine? Ukázalo sa, že tím šliape do poslednej sekundy. Poučení príkladmi z iných súťaží, vedeli sme, že zápas ešte môžeme otočiť v náš prospech, čo sa aj stalo. V predĺžení sme mohli využiť presilovú hru štyroch na troch, no nepodarilo sa. To isté sa na druhej strane nepodarilo ani súperovi, takže konečný výsledok je asi spravodlivý, keďže nájazdy dopadli tak ako dopadli. Sme radi, vieme, čo toto víťazstvo pre nás znamená. Čaká nás teraz ďalšie náročné stretnutie. Musíme, podľa možností zregenerovať, budeme však určite na zápas pripravení. Verím, že ako tím budeme takí, ako chceme byť. Ak by mal byť štvrtý zápas opäť o jednom gól, vôbec by mi to nevadilo, ak by to bolo v náš prospech. Divákom ďakujem, poďakoval som im už v Žiline, za to že prišli. Aj keď sme u súpera, treba si vážiť divákov, ktorí prišli a vytvorili výbornú atmosféru. Myslím si, že férovú a prospešnú pre obe mužstvá."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Žiline sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Hostia sa dostali do vedenia po využitej presilovej hre, my sme sa naopak vpredu trápili a neboli sme natoľko dôrazní, ako by sme chceli byť v útočnom pásme. V druhej tretine sa nám podarilo streliť tri góly, z toho dva počas presilových hier. Dostali sme sa do dvojgólového vedenia, ktoré vyzeralo pre nás nádejne. V závere druhej tretiny sme sa ale nechali vylúčiť a išli sme do oslabenia troch na štyroch. Toto bolo v úvode tretej tretiny potrestané, v zápase sme ale viedli 3:2 a mali i niekoľko brejkových príležitostí, počas ktorých sme mohli stretnutie rozhodnúť. Žiaľ, nerozhodli sme a 18 sekúnd pred koncom tretej tretiny sme inkasovali vyrovnávajúci gól, čo bolo z pohľadu psychického rozpoloženia, pomerne náročné. Dali sme sa ale dohromady, v predĺžení mali oba tímy výhodu presilovej hry počas ktorej mohli rozhodnúť. To sa napokon nestalo a prišli na rad nájazdy, v ktorých mala viac šťastia Žilina. Mrzí nás najmä strata vedenia za stavu 3:2, najmä pred takouto diváckou kulisou. Znova však platí, že smútime po prehranom zápase alebo sa radujeme po vyhranom zápase len do polnoci. Zajtra je nový deň, je tu play-off, v ktorom hráme proti silnému súperovi. To znamená, že sa musíme skonsolidovať. Každé stretnutie začína od nerozhodného stavu. Vieme, že to bude opäť náročný zápas, v ktorom môže mať miernu výhodu v podobe fyzických síl Žilina, keďže my sme už v tomto móde hrali dve náročné série. Musíme sa však situácii prispôsobiť a zajtra zvíťaziť."

    Patrik Koyš (obranca Vlci Žilina): "V šatni sme si pred treťou tretinou hovorili, že do hry musíme vložiť absolútne všetko. Povedzme si úprimne, otáčať zápas za stavu 3:1 nie je nič príjemné, nieto ešte za stavu, ak by domáci odskočili na rozdiel troch gólov. Je to však v konečnom účtovaní úžasné víťazstvo, i napriek tomu, že som po ňom zostarol o 50 rokov. Strašne si ho ako tím vážime. Keď sa nám už v samom závere podarilo vyrovnať, povedali sme si, že zápas musíme zlomiť v náš prospech a zvíťaziť. V predĺžení sme mali šance nielen my, ale aj Martin. Osobne som ešte takýto zápas nehral, neviem ako ho popísať. Sú to neskutočné emócie. Diváci dnes boli fantastickí. Sám som tu hrával, viem, akí sú tu ľudia. Veľmi pomáhajú domácim, na to sme sa však pripravovali, takéto niečo sme očakávali. Zajtra to bude rovnaké, zápas však musíme opäť zvládnuť. Nájazdy sú najmä o psychike, o tom, ktorý z tímov ju lepšie ovládne. Nájazdy skončili 3:4, boli v nich však momenty, kedy góly padali na oboch stranách, následne brankári za seba nič nepustili. Z celého priebehu som jednoducho hotový. Zajtrajší výsledok si netrúfam predpovedať, je však jedno aký bude, hlavne ak bude séria 2:2. Na takýto záver sezóny sa ale pripravujeme od jej začiatku. Tvrdo sme trénovali, všetky štyri pätky. Verím, že síl máme viac ako Martin, aj keď ho dopredu ženú diváci. Verím, že zajtra sa ukáže i to, že máme širší káder a hráme na všetky štyri formácie. Neviem ako Martin, myslím si však, že do hry nezapája všetky štyri formácie. I toto zajtra rozhodne v náš prospech."

    Michal Murček (útočník HK VITAR Martin): "Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas. Jeho úvod nevyšiel podľa našich predstáv, podarilo sa nám ale streliť tri góly v druhej tretine a otočiť stav na 3:1 v náš prospech. Žiaľ, poznačilo nás vylúčenie v závere druhej tretiny po ktorom sme išli do oslabenia štyria na troch. V úvode tretej tretiny sme vyrobili taktickú chybu po ktorej sme inkasovali gól na 3:2. Ďalšie minúty sa nám darilo držať súpera od našej bránky, hostia si dokázali vypracovať oveľa menej príležitostí ako v predchádzajúcich častiach hry. Inkasovať gól 18 sekúnd pred koncom tretej tretiny ale nie je nič príjemné, predĺženie i nájazdy sú skôr o šťastí. Buď gól padne na jednej alebo padne na druhej strane. Boli sme svedkami aj niekoľkých žŕdok. Síce sme prehrali, nič sa ale nedeje. Ideme ďalej, vedeli sme, že nás nečaká ľahká séria. Samozrejme, chceli sme zvíťaziť, do zajtrajšieho zápasu ale chceme nastúpiť pripravení, oddýchnutí s úmyslom zvíťaziť. Takisto musíme oceniť naše publikum. Diváci nás tlačili dopredu, so záverom tretej tretiny ale už nič neurobíme, asi to tak malo byť. Zajtra urobíme všetko pre to, aby sme získali tretí bod a v zápase uspeli." (22:27:45)
     
    Dráma v Martine v prospech Žiliny. Tá zvíťazila po nájazdoch 3:4. Góly: 28. Poliaček (Toma, Juščák), 32. Poliaček (Makarov), 36. Murček (Tiainen, Makarov) – 15. Safaraleyev (Drtina), 41. Koyš (Safaraleyev, Jansons), 60. Markovič (Drtina, Macek), rozh. náj. Linet.
     
    Koniec zápasu.
     
    70:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Vlci Žilina.
    JAKUB LINET strelcom rozhodujúceho gólu v nájazdoch.
     
    12. série
    3:4
    Atte Oliver Huhtela musí vyrovnať. Triafa vedľa.
     
    12. série
    3:4
    Jakub Linet na ľade. Prekonáva brankára i streleckú smolu.
     
    11. série
    3:3
    Konstantin Makarov chcel oklamať brankára. Puk zostal pod ním.
     
    11. série
    3:3
    Marco Halama ďalším hráčom. Prestrelil bránku.
     
    10. série
    3:3
    Miloš Fafrák sa rozbieha. Puk zostáva za ním.
     
    10. série
    3:3
    Jaroslav Markovič s pukom. Triafa brankára.
     
    9. série
    3:3
    Marek Charvát si chcel nadvihnúť puk. Hokejka brankára bola proti.
     
    9. série
    3:3
    Šimon Petráš to skúsi. Chýbalo veľmi málo, aby trafil spoza brankára.
     
    8. série
    3:3
    Matej Dírer si položil brankára. Netrafil ale povedľa neho.
     
    8. série
    3:3
    Ondrej Mikula si môže pripísať tretí úspešný pokus. Tentoraz však nie.
     
    7. série
    3:3
    Atte Oliver Huhtela opäť na ľade. Betón brankára bol rýchlejší.
     
    7. série
    3:3
    Šimon Petráš sa rozbieha. Neoklamal brankára.
     
    6. série
    3:3
    Matej Dírer musí vyrovnať. A darí sa mu to.
     
    6. série
    2:3
    Ondrej Mikula opäť. Zopakoval svoju akciu a dostal hostí do vedenia.
     
    5. série
    2:2
    Ondrej Mikula sa postavil k puku. Následne oklamal brankára a vyrovnal.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 28. Poliaček (Toma, Juščák), 32. Poliaček (Makarov), 36. Murček (Tiainen, Makarov) – 15. Safaraleyev (Drtina), 41. Koyš (Safaraleyev, Jansons), 60. Markovič (Drtina, Macek), rozh. náj. Linet

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Poliaček (MAR)
    0:1   Petráš (ŽILINA)
    2. série:
    0:1   Makarov (MAR)
    0:1   Koyš (ŽILINA)
    3. série:
    1:1   Huhtela (MAR)
    1:1   Halama (ŽILINA)
    4. série:
    2:1   Dírer (MAR)
    2:1   Markovič (ŽILINA)
    5. série:
    2:1   Nauš (MAR)
    2:2   Mikula (ŽILINA)
    6. série:
    2:3   Mikula (ŽILINA)
    3:3   Dírer (MAR)
    7. série:
    3:3   Petráš (ŽILINA)
    3:3   Huhtela (MAR)
    8. série:
    3:3   Mikula (ŽILINA)
    3:3   Dírer (MAR)
    9. série:
    3:3   Petráš (ŽILINA)
    3:3   Charvát (MAR)
    10. série:
    3:3   Markovič (ŽILINA)
    3:3   Fafrák (MAR)
    11. série:
    3:3   Halama (ŽILINA)
    3:3   Makarov (MAR)
    12. série:
    3:4   Linet (ŽILINA)
    3:4   Huhtela (MAR)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Charvát, Dvořák – Lavička, Pacalaj – Bobček, Krempaský – Belica, Nemec – Fafrák, Murček, Tiainen – Toma, Dírer, Nauš – Makarov, Huhtela, Poliaček – Juščák, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    DOXXbet Vlci Žilina: Škorvánek (Mikoláš) – Jansons, Šidlík – Petran, Sloboda – Drtina, Nahálka – Jakubík, Pišoja – Macek, Halama, Petráš – Safaraleyev, Šmída, Vybíral – Mikula, Markovič, Koyš – Cíger, Linet, Skladaný
    Trenér: Stanislav Škorvánek

    Rozhodčí: Jobbágy, Fridrich – Janiga, Orolin, Lauff (inštruktor)

    Diváci: 3180
    Martin 2 4 Vlci Žilina
    #1 Pondělí 04.04.2022 • 17:00
    Vlci Žilina - Martin 2:3
    #2 Úterý 05.04.2022 • 17:30
    Vlci Žilina - Martin 0:1
    #3 Pátek 08.04.2022 • 17:30
    Martin - Vlci Žilina 3:4 po s.n. (3:4)
    #4 Sobota 09.04.2022 • 18:00
    Martin - Vlci Žilina 2:3 po s.n. (1:3)
    #5 Pondělí 11.04.2022 • 17:30
    Vlci Žilina - Martin 3:2 po prodl.
    #6 Středa 13.04.2022 • 18:00
    Martin - Vlci Žilina 2:3 po prodl.
    thejrc.org