Martin – Vlci Žilina 2:3 (1:3 po s.n.)
po s.n. (1:3)
HK VITAR Martin
2:3 (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0) Stav série: 2:2
DOXXbet Vlci Žilina
sk Sobota 09.04.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek st. (tréner Vlci Žilina): "Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre. Mali sme optickú prevahu a hra sa nám darila. Dostali sme sa do jednogólového vedenia. Po úvodnej tretine prišla druhá, takisto veľmi dobrá. V treťom dejstve sme si skomplikovali život. Objavili sa niektoré situácie, ktoré sme mohli určite riešiť lepšie. Zápas napokon dospel do trestných strieľaní, ktoré dopadli tak, ako dopadli. Z tohto pohľadu sme šťastní. V tretej tretine sme ale zvolili riešenie, ktoré nebolo správne. V hokeji padajú góly, o čom nás presvedčil aj včerajší zápas, avšak v opačnom garde. Je to jednoducho šport. Uvidíme, čo bude najbližšie v Žiline. Určite vieme zvíťaziť aj na domácom ľade. Séria je vyrovnaná, s čím sme počítali. Je to derby, motivácia hráčov na ľade je o to väčšia. V sérii sa stretli dva vyrovnané tímy, pričom tu máme finále súťaže, v ktorom sa stretli dve najkvalitnejšie mužstvá ročníka. Posledné stretnutia si určite s hráčmi ešte rozoberieme, nechcem však konkretizovať, čo v našom prejave zmeníme, respektíve upravíme. Máme na to dva dni, verím, že s hráčmi spoločne pochopíme, čo v súvislosti s našou hrou potrebujeme zlepšiť. Po dvoch prehrách doma sme dvakrát zvíťazili na klzisku súpera. Iný cieľ sme ani pred príchodom do Martina nemali. Tento sa nám podarilo splniť, čo nás napĺňa vierou v naše schopnosti. Oba tímy sú aktuálne na rovnakej štartovacej čiare a k splneniu sezónneho cieľa im chýba zvíťaziť v dvoch stretnutiach."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Na výkone sa určite podpísala únava, takisto aj šok, respektíve sklamanie zo včerajšieho zápasu, ktorý nám ušiel 18 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Toto všetko sa podpísalo na dnešnom zápase. Hráči vstupovali do tretej tretiny s vedomím, že musia vyrovnať skóre. Ich veľké odhodlanie nakoniec prinieslo vytúžené góly. V predĺžení sme boli aktívnejším tímom, mali sme početnosť striel 9 – 2. Systém, v ktorom osud finálových zápasov určujú nájazdy, nie je podľa mňa správny. Nie sme s ním stotožnení, musíme ho však rešpektovať. Po psychickej stránke sme ako tím predchádzajúcimi sériami dostatočne preverení, otázkou zostáva, či v zápasoch vydržíme fyzicky. S hráčmi sme si ale povedali, že finále sa nehrá každý deň, každý rok a každú sezónu. Každý preto musíme v sebe nájsť morálne i fyzické sily do ďalších zápasov. Začína sa od nerozhodného stavu, každý však musí byť minimálne prekvapený tým, ako sa táto séria vyvíja. Žilina bola jasným favoritom a stále je. Na našej strane je však psychická výhoda, že môžeme, aj keď chceme. Žilina naopak musí."

    Šimon Petráš (útočník Vlci Žilina): "V zápase sme si ako tím verili, dokonca sa nám podarilo dostať sa do vedenia. V tretej tretine sme ale ustúpili od našej hry a napokon to bolo vybičované až do samotného záveru. Napokon museli opäť rozhodovať samostatné nájazdy pričom sme radi, že sme ich druhýkrát v sérii zvládli. Chyby, ktoré sme urobili v tretej tretine si ešte spoločne rozoberieme na videu. Je to hokej, chybám sa však chceme najbližšie vyvarovať. Doma nás najbližšie bude čakať plný dom, čo nebývalo v sezóne zvykom. V uplynulých zápasoch nám to zväzovalo ruky, tentoraz však chceme zápas u nás zvládnuť. Je však príjemné, že sa po dlhom čase opäť v Žiline prišlo na hokej pozrieť toľko divákov. Sme tomu radi a fanúšikom sa chceme odvďačiť domácim víťazstvom. V každom stretnutí chceme zvíťaziť. Vrátiť sa musíme k tomu, čo nás zdobilo celú túto sezónu, a to nátlakový hokej, tlačiť sa dopredu, to čo nám – ako tímu vyhovuje a aj celkom ide. Včerajší zápas nás psychicky nakopol, zmeny v taktických veciach v závere sezóny nie sú na programe dňa. Pracovali sme však poctivo celú sezónu a je potrebné sa k tomu iba vrátiť. Ak nám však tieto dva zápasy v Martine niečo ukázali, tak to, že treba hrať aj tretiu tretinu a nebáť sa v zápase ukázať, čo vieme."

    Matej Dírer (útočník HK VITAR Martin): "Neviem, čím to dnes bolo, že sme hrali v úvodných dvoch tretinách tak zle. Boli sme v obrovskom kŕči, všade sme boli neskoro, nemali sme dobrý pohyb. Žilina bola prvá na puku, z čoho pramenili naše fauly. Hostia išli do vedenia, ktoré v prostrednej časti navýšili. Bolo s nimi ťažké hrať za stavu 0:2, pred treťou tretinou sme si ale v šatni povedali, že pred plným štadiónom musíme hrať sebavedomejšie a ísť za gólom, nech sa deje, čo sa deje. Napokon sa nám to podarilo, vyrovnali sme a aj v predĺžení sme si vypracovali príležitosti, po ktorých sme mohli rozhodnúť. Nájazdy sú tak trochu lotériou, škoda, že sme v nich po druhýkrát za sebou neuspeli. Musíme však dať hlavy hore, na zápas v pondelok sa všetci tešíme, vieme, že musíme ísť krok po kroku. Finálová séria je zároveň aj derby, nielen pre hráčov, ale aj pre fanúšikov. Každý čakal vyrovnané zápasy, teraz keď je po štyroch zápasoch stav 2:2, nikto asi nebude veľmi prekvapený. Ak však budeme do zápasov naďalej vkladať svoju obetu i srdiečko, nemyslím si, že sme v sérii ešte povedali posledné slovo. Ani včera, ani dnes nám domáce prostredie nezväzovalo ruky. Iba dnes to bolo akési kŕčovité a opadlo to z nás až v tretej tretine kedy sme si povedali, čo chceme hrať. Zrazu to išlo, bolo nás plné klzisko a toto musíme preniesť do ďalšieho zápasu. Tak ako sme skončili toto stretnutie, nie čo sa týka výsledku, ale hry, takto musíme začať i najbližší zápas v Žiline. Zažili sme už dve vyrovnané série, veríme, že môžeme zažiť aj tretiu so šťastným koncom pre nás." (22:01:26)
     
    Žilina uspela v nájazdoch a zvíťazila 2:3. Góly: 51. Makarov (Huhtela), 55. Huhtela (Makarov) – 10. Safaraleyev (Šmída), 24. Petráš (Halama, Pišoja), rozh. náj. Safaraleyev.
     
    Koniec zápasu.
     
    70:00
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím Vlci Žilina.
    IGOR SAFARALEYEV rozhoduje v nájazdoch.
     
    5. série
    1:3
    Patrik Koyš napokon rozhodol o tom, že ďalšie nájazdy už nebudú potrebné.
     
    4. série
    1:2
    Marek Charvát nedokázal nájazd premeniť a tak môžu hostia rozhodnúť.
     
    4. série
    1:2
    Ondrej Mikula neuspel.
     
    3. série
    1:2
    Atte Oliver Huhtela nedokázal vyrovnať.
     
    3. série
    1:2
    Jakub Linet svoj pokus nepremieňa.
     
    2. série
    1:2
    Riku Petteri Tiainen využíva príležitosť ako prvý z domácich hráčov.
     
    2. série
    0:2
    Igor Safaraleyev premieňa nájazd ako druhý v poradí za hostí.
     
    1. série
    0:1
    František Poliaček za domácich neodpovedá gólom.
     
    1. série
    0:1
    Šimon Petráš ako prvý z exekútorov nájazdov, ten svoj premieňa.
     
    Samostatné nájazdy začínajú.
     
    Tak ako včera, ani dnes predĺženie neprinieslo rozuzlenie tejto hokejovej drámy. Druhýkrát po sebe preto budeme svedkami nájazdov.
     
    70:00
    Predĺženie sa skončilo.
     
    69:37
    Marek Pacalaj (MAR) inkasuje 5 + DKZ za údery.
     
    69:37
    Marcel Petran (ŽILINA) inkasuje 5 + DKZ za údery.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 51. Makarov (Huhtela), 55. Huhtela (Makarov) – 10. Safaraleyev (Šmída), 24. Petráš (Halama, Pišoja), rozh. náj. Safaraleyev

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Petráš (ŽILINA)
    0:1   Poliaček (MAR)
    2. série:
    0:2   Safaraleyev (ŽILINA)
    1:2   Tiainen (MAR)
    3. série:
    1:2   Linet (ŽILINA)
    1:2   Huhtela (MAR)
    4. série:
    1:2   Mikula (ŽILINA)
    1:2   Charvát (MAR)
    5. série:
    1:3   Koyš (ŽILINA)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Charvát, Dvořák – Lavička, Pacalaj – Bobček, Krempaský – Belica, Nemec – Fafrák, Murček, Tiainen – Toma, Dírer, Nauš – Makarov, Huhtela, Poliaček – Juščák, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    DOXXbet Vlci Žilina: Škorvánek (Mikoláš) – Jansons, Šidlík – Petran, Sloboda – Drtina, Nahálka – Jakubík, Pišoja – Macek, Halama, Petráš – Safaraleyev, Šmída, Vybíral – Mikula, Markovič, Koyš – Cíger, Linet, Skladaný
    Trenér: Stanislav Škorvánek

    Rozhodčí: Korba, Stano – Riš, Bogdaň, Konc st. (inštruktor)

    Diváci: 3498
    Martin 2 4 Vlci Žilina
    #1 Pondělí 04.04.2022 • 17:00
    Vlci Žilina - Martin 2:3
    #2 Úterý 05.04.2022 • 17:30
    Vlci Žilina - Martin 0:1
    #3 Pátek 08.04.2022 • 17:30
    Martin - Vlci Žilina 3:4 po s.n. (3:4)
    #4 Sobota 09.04.2022 • 18:00
    Martin - Vlci Žilina 2:3 po s.n. (1:3)
    #5 Pondělí 11.04.2022 • 17:30
    Vlci Žilina - Martin 3:2 po prodl.
    #6 Středa 13.04.2022 • 18:00
    Martin - Vlci Žilina 2:3 po prodl.
    thejrc.org