Montreal – NY Islanders 0:3 (kon.) | Florida – Winnipeg 6:1 (kon.) | Boston – Pittsburgh 2:1 (kon.)
NY Rangers – Detroit 4:0 (kon.) | Nashville – Chicago 4:3 (kon.) | St. Louis – Minnesota 6:5 (po pr.)
Edmonton – Vegas 4:0 (kon.)
konec
Florida Panthers
6:1 (2:0, 2:0, 2:1)
Winnipeg Jets
Sobota 16.04.2022, 01:08 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:49:56)
    Bobrovskij vychytal 36. vítězství v sezóně, čímž vytvořil nový klubový rekord. A číslo ještě zdaleka nemusí být konečné
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 43 – 31 | Přesilová hra: 0/1 – 0/4 | Trestné minuty: 10 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Sergej Bobrovskij (FLA) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 60:00
    Connor Hellebuyck (WPG) – 22 zákroků, 4 OG, úspěšnost 84,6%, odchytal 40:00
    Eric Comrie (WPG) – 15 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,2%, odchytal 20:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:30

    Tři hvězdy utkání

    1. Jonathan Huberdeau (FLA) – 2+1
    2. Gustav Forsling (FLA) – 2+0
    3. Sergej Bobrovskij (FLA) – 30 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 17 625 diváků.
     
    Florida na domácím ledě potvrdila roli velkého favorita a Winnipeg rozstřílela vysoko 6:1.

    Panteři si rozložili góly rovnoměrně po dvou do každé z třetin. Dvě trefy zaznamenali Jonathan Huberdeau a Gustav Forsling, ve třetí třetině doplnili kanadsko-švédskou dvojici na střelecké listině Mason Marchment, Maxim Mamin a hostující Nikolaj Ehlers.

    Svěřenci kouče Brunetteho potvrdili, že hrají ve velké pohodě, zapsali už deváté vítězství v řadě a nejlepšímu celku soutěže Coloradu se přiblížili na rozdíl dvou bodů. Winnipegu porážkou klesly šance na postup do play-off, zbývá mu odehrát posledních šest utkání a ztráta na osmé Los Angeles zůstává sedmibodová.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Po závěrečné siréně ještě došlo k potyčce, v níž byli nejaktivnější Brandon Montour a Mason Appleton. Rozhodčí udělili oběma po dvou minutách za hrubost, ale jde pouze o zápis do statistik, protože zápas skončil a hokejisté tedy z pochopitelných důvodů na trestnou lavici nemusí.
     
    59:42
    Poslední vteřiny přinesly souhru dvougólových střelců. Gustav Forsling se zachoval týmově a Jonathanu Huberdeauovi nahrál do levého kruhu, Kanaďan střelou do středu brány Comriemu moc starostí nenadělal.
     
    59:11
    MacKenzie Weegar mohl střílet, ale ještě si všiml v pravém kruhu volného Gustava Forslinga. Švéd se ani teď hattricku nedočkal, Comrie včas srazil pravou ruku k tělu.
     
    58:46
    Dva protihráče na sebe navázal Carter Verhaeghe, aby pak zkusil osamostatnit mezi kruhy Aleksandera Barkova, tomu ovšem nevyšlo zpracování.
     
    58:22
    Maxim Mamin si vyměnil puk s Benem Chiarotem a postupoval vstříc bráně. Dojel do levého kruhu, odkud pálil na zadní tyč, bránu výrazně minul.
     
    57:46
    Okolo vlastní brány se otočil MacKenzie Weegar. Po levém mantinelu pak nastartoval Anthonyho Duclaira, jehož Dylan Samberg zastavil v rámci pravidel.
     
    57:28
    Od modré čáry nahazoval Josh Morrissey cíleně na teč. K ní došlo, ale bránícím hokejistou, Ben Chiarot odrazil touš do bezpečí, tedy do rohu kluziště.
     
    56:59
    Z velkého úhlu vypálil Anton Lundell. Eric Comrie si prostor u bližší tyčky pohlídal, hrací předmět udržel někde pod levým betonem.
     
    56:23
    Skvěle zafungoval v obraně MacKenzie Weegar. Vybruslil společně s Adamem Lowrym, jehož vytlačil k mantinelu, kde mu kotouč čistým způsobem odebral.
     
    55:47
    Zbytek utkání se dohrává spíše jen z povinnosti. Jonathan Huberdeau a Gustav Forsling by určitě rádi zapsali do kolonky vstřelených gólů třetí úspěch, ale hráči Winnipegu se tomuto omentu snaží zabránit a zatím se jim to daří úspěšně.
     
    55:12
    Útok Jets zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Mason Appleton očekával nahrávku, ale od Sanforda se jí nedočkal, spoluhráče vzápětí vystavil do postavení mimo hru.
     
    54:46
    Radko Gudas zařídil zakázané uvolnění. Neměl šanci hrát puk po prudkém vyhození Lowryho, načež bez větších problémů udržel na zádech Svečnikova.
     
    54:19
    Ještě před střetem se Schmidtem zvládl Carter Verhaeghe nahodit po pravém mantinelu do útočného pásma, kde Sam Bennett svedl neúspěšný souboj s Harkinsem.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. Huberdeau (Giroux, S. Bennett), 5. Huberdeau (Giroux, Chiarot), 23. Forsling (S. Reinhart, Montour), 37. Forsling (Huberdeau, Giroux), 42. Marchment (S. Reinhart), 47. Mamin (Weegar, Hörnqvist) – 42. Ehlers (P. Stastny, Pionk)


    Florida Panthers: Bobrovskij (S. Knight) – Weegar, Chiarot, Montour, Forsling, Gudas, Hägg – Duclair, Barkov (C), Verhaeghe – Giroux, S. Bennett, Huberdeau (A) – S. Reinhart, A. Lundell, Marchment – Hörnqvist (A), Luostarinen, Mamin.
    Trenér: Andrew Brunette

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (41. Comrie) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, N. Schmidt, Dillon, Samberg – Wheeler (C), Dubois, Connor – Ehlers, P. Stastny, M. Barron – Appleton, Lowry, Sanford – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
    Trenér: Dave Lowry

    Rozhodčí: Hebert, Dwyer – Deschamps, Suchánek

    Diváci: 17 625
    ocianews.com