Tampa – Detroit 3:4 (kon.) | NY Rangers – Winnipeg 3:0 (kon.) | Toronto – Philadelphia 5:2 (kon.)
Montreal – Minnesota 0:2 (kon.) | NY Islanders – Florida 2:3 (po pr.) | St. Louis – Boston 2:3 (po pr.)
Nashville – Calgary 3:2 (1:0 po s.n.) | Anaheim – Los Angeles 1:2 (kon.) | Vancouver – Ottawa 3:4 (1:2 po s.n.)
San Jose – Columbus 3:2 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:2 (0:0, 3:1, 2:1)
Philadelphia Flyers
Středa 20.04.2022, 01:08 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:55:28)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 29 – 39 | Přesilová hra: 1/5 – 0/3 | Trestné minuty: 11 – 15

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jack Campbell (TOR) – 37 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,9%, odchytal 60:00
    Martin Jones (PHI) – 24 zákroků, 4 OG, úspěšnost 85,7%, odchytal 59:28

    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Kämpf (TOR) – 1+0, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 16:36

    Tři hvězdy utkání

    1. William Nylander (TOR) – 1+1
    2. Jack Campbell (TOR) – 37 zákroků
    3. Travis Konecny (PHI) – 0+2
     
    Toronto potvrdilo roli velkého favorita a na domácím ledě přestřílelo trápící se Philadelphii 5:2.

    Góly začaly padat až ve druhé třetině, hokejisté Maple Leafs si v ní vypracovali dvoubrankový náskok. V závěrečném dějství navýšil na rozdíl tří gólů český útočník David Kämpf, světýlko naděje pro hosty rozsvítil v 58. minutě snižující brankou Ronnie Attard. Hosté vzápětí zkusili hru bez gólmana, ale další trefy se nedočkali, naopak domácí Ilja Michejev stvrdil vítězství svého mužstva zásahem do odkryté klece.

    Svěřenci kouče Keefeho zvítězili počtvrté v řadě a v tabulce Východní konference odskočili třetí Carolině na rozdíl dvou bodů. Philadelphia zůstává předposlední patnáctá.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Utkání se dohrává v obranném pásmu Philadelphie, za vlastní bránou drží kotouč Ivan Provorov. A nevypadá to, že by měl zájem podniknout ještě jeden poslední útok.
     
    59:14
    Bobby Brink si u pravé tyčky soupeřova svatyně klepl o kotouče. Noah Cates si toho všiml a zkusil spoluhráče oslovit. Našel jej, rána z první skončila v boční síti.
     
    58:56
    Závěr střetnutí ještě okořenila bitka mezi Iljou Ljubuškinem a Zackem MacEwenem. Oba hokejisté si uštědřili pár ran, nakonec je rozdělili rozhodčí. Aktéři střetu zamířili do útrob stadiónu, do dnešního klání už se nezapojí.
    58:27 Ilja MICHEJEV - 5:2
     
    58:27
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Definitivní razítko na vítězství Maple Leafs dává ILJA MICHEJEV. Trojice hokejistů v modrém uspěla v bitvě o puk v rohu mantinelu. Brodie pak přihrál již zmíněnému Michejevovi a ruský útočník po výměně puku s Engvallem bez problémů dovezl kotouč do odkryté hostující klece. Asistence: Pierre Engvall a TJ Brodie.
     
    58:00
    Není nač čekat! Hosté vybojovali útočné pásmo a trenér Mike Yeo pokynul Martinu Jonesovi, aby opustil bránu. Letci zkouší powerplay!
    57:24 Ronnie ATTARD - 4:2
     
    57:24
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Tak že by přeci jen drama? Konecnymu zakončení nevyšlo, leč kanadský útočník nemusel vůbec smutnit, protože puk sebral za ním jedoucí RONNIE ATARD, aby jej z pravého kruhu napálil do bližší šibenice, s tímto projektilem nemohl ani skvěle chytající Campbell dělat vůbec nic. Asistence: Travis Konecny.
     
    56:41
    Situaci dvou na dva řešil Scott Laughton sobecky, a sice zakončením. Jack Campbell zasahovat nemusel, kusem černé gumy schytal do chráněných míst Alexander Kerfoot.
     
    56:22
    Chvilku to vypadalo, že Pierre Engvall ujede do samostatného úniku. Ale nenabral takovou rychlost, jakou by potřeboval, puk dojel až za bránou, kde proti dvěma neměl šanci.
     
    55:55
    Včas si Morgan Rielly všiml, kam se odrazil kotouč od jeho levé brusle. Dojel k hracímu předmětu dříve než protihráč Frost, načež zvládl vyhodit pryč z obranného pásma.
     
    55:24
    Ivan Provorov vymyslel dlouhý pas k pravému mantinelu na Natea Thompsona. Tomu průnik až do útočné třetiny nevyšel, soka čistě přimáčkl na plexisklo Colin Blackwell.
     
    54:47
    Tlak Letců pokračuje. Z velkého úhlu zakončoval zprava na přední tyč Oskar Lindblom, Justin Holl odvedl úspěšným blokem práci za brankáře.
     
    54:25
    Domácí přestáli bez úhony další útok soupeře. Noah Cates hledal mezi kruhy Morgana Frosta, tomu poskakující touš propadl pod hokejkou.
     
    53:53
    Kevin Hayes je hodně vidět. Prokličkoval se k levému mantinelu a u vzdálenější tyče hledal svou pravou ruku, tedy Travise Konecnyho. Těsně před Kanaďanem puk odpálil do bezpečí Morgan Rielly.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Liljegren (Kerfoot, W. Nylander), 34. W. Nylander (Marner, Tavares), 40. Spezza (Giordano, Simmonds), 51. Kämpf (Ljubuškin, I. Michejev), 59. I. Michejev (Engvall, Brodie) – 29. J. van Riemsdyk (Yandle, Konecny), 58. Attard (Konecny)


    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Kallgren) – Liljegren, Rielly (A), Holl, Brodie, Ljubuškin, Giordano – Marner (A), Tavares (C), I. Michejev – Engvall, Kerfoot, W. Nylander – Blackwell, Kämpf, Bunting – Simmonds, Spezza, Abruzzese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Philadelphia Flyers: M. Jones (Sandström) – Sanheim, Provorov (A), Connauton, Zamula, Attard, Yandle – Konecny, K. Hayes (A), N. Cates – Brink, Laughton (A), J. van Riemsdyk – Tippett, Frost, Farabee – MacEwen, N. Thompson, Lindblom.
    Trenér: Mike Yeo

    Rozhodčí: Halkidis, Kozari – Daisy, Flemington

    Diváci: 18 291
    bahis siteleri