Edmonton – Dallas 5:2 (kon.) | Arizona – Chicago 3:4 (po pr.) | Seattle – Colorado 3:2 (kon.)
Vegas – Washington 4:3 (po pr.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
4:3 (1:1, 0:1, 2:1 - 1:0)
Washington Capitals
Čtvrtek 21.04.2022, 04:08 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (07:00:47)
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 30 – 28 | Přesilová hra: 1/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Robin Lehner (VEG) – 12 zákroků, 1 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 20:00
    Logan Thompson (VEG) – 13 zákroků, 2 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 41:59
    Ilja Samsonov (WSH) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 62:09

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Fehérváry (WSH) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 20:07

    Tři hvězdy utkání

    1. Shea Theodore (VEG) – 1+1
    2. Chandler Stephenson (VEG) – 1+0
    3. Jevgenij Dadonov (VEG) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 18 240 diváků.
     
    Hokejisté z Las Vegas ve strhujícím utkání porazili Washington na domácím ledě 4:3 po prodloužení a zůstávají ve hře o play-off.

    Natavený čas trval těsně přes dvě minuty. Poté se na útočný výlet vydal Shea Theodore, který ze dvou protihráčů udělal stojící kužely a bekhendovou střelou vyzrál i na brankáře Samsonova. Caps nestačil k vítězství ani fakt, že Alexandr Ovečkin zaokrouhlil dvěma trefami počet vstřelených gólů v sezóně na 50, této mety se mu povedlo dosáhnout už podeváté v kariéře.

    Svěřenci kouče DeBoera se z deváté příčky přiblížili osmému Dallasu na rozdíl dvou bodů. Stále ovšem situaci nemají ve svých rukou, soupeř má navíc jedno utkání k dobru. Washington zůstává na Východě osmý a o postup se, na rozdíl od soupeře, již strachovat nemusí.
     
    Konec zápasu.
    62:09 Shea THEODORE - 4:3
     
    62:09
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Ohromně důležitý bonusový bod navíc berou Rytíři z Las Vegas! SHEA THEODORE se nádherně prosmýkl mezi Ellerem a Orlovem, aby celou akci vyšperkoval bekhendovým zakončením nad levé rameno bezmocného Samsonova. Asistence: Jevgenij Dadonov a William Karlsson.
     
    61:40
    Na druhé straně hrozil Alex Pietrangelo. Domácí zadák vyslal prudkou ránu od levého mantinelu, kus černé gumy prosvištěl vedle pravé tyče.
     
    61:11
    Po levém mantinelu nabruslil do útočné třetiny Alexandr Ovečkin. Před bránu ještě nahrával svému krajanovi Kuzněcovovi, toho pokryl McNabb.
     
    60:47
    Na obranné modré upadl jakožto poslední domácí hráč Jack Eichel. Přesto si poradil, když i v pádu dokázal odpálit kotouč před Bäckströmem.
     
    60:25
    Jak je již tradičním zvykem, tak prodloužení se hraje ve třech na obou stranách. Pokud tedy nedojde k rychlému rozhodnutí, můžeme se těšit na množství zajímavých akcí.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí třetina o vítězi nerozhodla, uvidíme prodloužení! Vegas v průběhu 43. minuty dokonalo obrat, a to zásluhou Jevgenije Dadonova a Chandlera Stephensona. Hosty ovšem nepříjemných pár vteřin nesložilo a v 54. minutě dal výsledku současnou podobu Alexandr Ovečkin, jemuž se podeváté v kariéře podařilo v jedné sezóně vsítit minimálně 50 gólů.
     
    Střely na bránu po 3. třetině: 29 – 28.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:37
    Rozhodnout mohl Jonathan Marchessault. V pokleku mu ovšem zakončení vůbec nevyšlo, v brankovišti poskakující kotouč nakonec skončil někde pod Samsonovem.
     
    59:19
    Na vystřídání spoluhráčů počkal Shea Theodore. Vzápětí rozjel po pravém mantinelu Jonathana Marchessaulta, nahrávku před bránu na Karlssona zastavil Schultz.
     
    58:49
    Chytře vyhodil Ben Hutton. Vysoký oblouček doputoval za hostující svatyni, avšak rozhodčí usoudil, že Nick Jensen zpomalil až příliš, takže rozpažil a icing neodpískal.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 14. Martinez (Whitecloud, Janmark), 43. Dadonov (Theodore), 43. Stephenson (Pacioretty, Pietrangelo), 63. Theodore (Dadonov, W. Karlsson) – 7. Kuzněcov (Ovečkin, Nick Jensen), 23. Ovečkin (Kuzněcov, Marcus Johansson), 54. Ovečkin (D. Orlov, Sheary)


    Vegas Golden Knights: Lehner (21. Lo. Thompson) – Theodore, McNabb, Pietrangelo (A), B. Hutton, Whitecloud, Martinez (A) – Mark Stone (C), Eichel, Marchessault – Dadonov, Stephenson, Pacioretty – Amadio, Janmark, W. Karlsson – Kolesar, N. Roy, Leschyshyn.
    Trenér: Peter DeBoer

    Washington Capitals: Samsonov (Vaněček) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, T. van Riemsdyk – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Sheary, Bäckström (A), Marcus Johansson – Oshie, Eller, Mantha – Hathaway, N. Dowd, Johan Larsson.
    Trenér: Peter Laviolette

    Rozhodčí: Luxmore, L'Ecuyer – Brisebois, Knorr

    Diváci: 18 240
    thejrc.org