Mexiko – Belgie 1:6 (kon.) | Bulharsko – Belgie 0:11 (kon.)
konec
Bulharsko
0:11 (0:3, 0:3, 0:5)
Belgie
Čtvrtek 21.04.2022, 20:00 • Laugardalur Arena, Reykjavík • Mistrovství světa - II. B Divize
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté Belgie potvrdili roli obrovského favorita, Bulharsko rozstříleli vysoko 11:0.

    Bulhaři drželi s favoritem krok jen v samotném úvodu, ale od prvního gólu soupeře ze 7. minuty se jejich hra úplně sesypala. Soupeř naopak hrál s velkým klidem a přidával jeden gól za druhým. Nejgólovější nakonec byla třetí třetina, v níž se Belgičané prosadili hned pětkrát. Mezi střelce střetnutí se zapsali Jacques de Ceuster, Andy Kolodziejczyk, dvakrát se prosadil Ben Coolen a Alec James přidal druhou trefu k zásahu z první dvacetiminutovky.

    Svěřenci kouče van Iersela mají situaci ve svých rukou. V posledním utkání turnaje se střetnou s Islandem, a pokud zvítězí alespoň o dva góly, tak je postup do vyšší výkonnostní úrovně nemine. (22:24:06)
     
    Nejlepší hráči: Dimitar Dimitrov – Frank Neven
     
    Konec zápasu.
    59:52 Andy KOLODZIEJCZYK - 0:11
     
    59:52
    Belgie právě vstřelila branku!
    Gólovou belgickou nadílku uzavírá ANDY KOLODZIEJCZYK. Pětadvacetileté pravé křídlo skórovalo z podobné pozice, jako před malou chvílí Coolen, i on uspěl křižnou střelou v prostoru u pravé tyčky bulharské svatyně. Bez asistence.
    59:20 Ben COOLEN - 0:10
     
    59:20
    Belgie právě vstřelila branku!
    Desítka padla! Parádní individuální akcí se prezentoval Boni, který ze středního pásma projel od levého k pravému mantinelu až za bulharskou bránu. Zvládl i finálku, k pravé tyčce nahrál BENU COOLENOVI a ten křižnou střelou propasíroval kotouč do sítě. Asistence: Lucas Boni a Jef van den Bosch.
     
    58:57
    Svižný projektil vypálený z hokejky Jacquese de Ceustera Andrea Karabadjakov udržel před brankovou čárou. Kotouč schoval pod pravým betonem.
     
    58:29
    Chybu si na modré čáře neopustil Emiel Goris. Je pravdou, že nedostal ideální nahrávku, ale určitě si s ní mohl poradit, obránce však pustil puk o střední třetiny.
     
    57:36
    V obranném pásmu u pravého mantinelu fauloval Janaki Gatčev. Jednomu z pronikajících konkurentů přesekl hokejku, Belgie má šanci zaznamenat dvouciferný počet branek.
    56:42 Alec JAMES - 0:9
     
    56:42
    Belgie právě vstřelila branku!
    Dlouhá početní převaha pěti proti třem nakonec přeci jenom je využitá. Postaral se o to ALEC JAMES, když si na modré vyměnil hrací předmět s Nevenem, popojel si blíže bráně a zprava vypálil příklepem na zadní tyč. Karabadjakov byl bez šance, přes clonícího protihráče nic neviděl. Asistence: Frank Neven a Ben Coolen.
     
    56:19
    Dlouho Emiel Goris kvedlal s kotoučem na vrcholku pravého kruhu, aby v finále vyzkoušel ránu zápěstím na přední tyč. Vypálil jen o kousek vedle brány.
     
    56:01
    První nebezpečí Andrea Karabadjakov zvládl. Počkal si na zakončení Jacquese de Ceustera a v poslední chvíli máchl lapačkou. Ke svému potěšení v kotouč našel.
     
    55:27
    Devátý belgický gól visí ve vzduchu. Chvíli po Vasilevovi totiž usedá na trestnou lavici jiný bulharský hokejista Dan Georgiev za krosček. Přesilovka pěti proti třem může trvat až 95 vteřin.
     
    55:02
    Zbytečné dvě minuty pro Miroslava Vasileva, který posílá spoluhráče do čtyř přílišným otálením při vhazování. Rozhodčímu pohárek trpělivosti přetekl a bulharského centra vyloučil.
     
    54:55
    Bulharský icing vrací hru před Karabadjakova. Přitom Kožuharov viděl rozjetého Gaceva, jenže přihrávku nezrealizoval vůbec dobře.
     
    54:26
    Lucas Boni zkusil proniknout skrze dvojici celkem rozestoupených obránců. Dan Georgiev ovšem mezeru zacelil a soka za záda nepustil.
     
    53:40
    Za Bulhary zahrozil Atanasov. Po naznačení rány příklepem nahrál na osu kluziště Tomovovi, střelu z první zachytil pozorný Waumans do lapačky.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. James (Versin), 13. Neven (Coolen, Blockx), 20. Henry (Bogaerts, Verelst), 27. de Smet (Verelst), 32. de Smet (Goris, Henry), 39. Cuylaerts (de Ceuster, Coolen), 45. de Ceuster (Goris, Coolen), 53. Coolen (James, Neven), 57. James (Neven, Coolen), 60. Coolen (Boni, van den Bosch), 60. Kolodziejczyk


    Bulharsko: Dimitrov (41. Karabadjakov) – Gatčev, K. Dikov, Rajnov, Stamenov, I. Georgiev, D. Georgiev, B. Dikov, Tomov – T. Georgiev, Vasilev, V. Dikov – Nakov, M. Nikolov, Atanasov – Gacev, Čaljov, Kožuharov – A. Nikolov.
    Trenér: Ivajlo Velev

    Belgie: Waumans (van Looveren) – Goris, Darques, Neven, Paulus, Cuylaerts, Bogaerts – de Ceuster, de Croock, Coolen – Verelst, de Smet, Henry – Versin, Blockx, James – Kolodziejczyk, Boni, van den Bosch.
    Trenér: Jeffrey van Iersel

    Rozhodčí: Korte – Gerth, Gunnarsson

    Diváci: 37
    bahis siteleri