Tampa – Nashville 6:2 (kon.) | Florida – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – Montreal 6:4 (kon.)
San Jose – Chicago 4:1 (kon.) | Dallas – Seattle 3:2 (kon.) | Arizona – St. Louis 4:5 (po pr.)
Calgary – Vancouver 6:3 (kon.) | Los Angeles – Anaheim 4:2 (kon.) | Columbus – Edmonton 5:2 (kon.)
NY Islanders – Carolina 2:5 (kon.) | New Jersey – Detroit 0:3 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 4:1 (kon.)
konec
New York Islanders
2:5 (1:2, 1:0, 0:3)
Carolina Hurricanes
Neděle 24.04.2022, 19:08 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:41:04)
    Včera Kočetkov debutoval, dnes musel do brány neplánovaně ve druhé třetině. Za Raantu zaskočil skvěle a vychytal druhou výhru ve dvou dnech
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 26 – 34 | Přesilová hra: 1/3 – 1/1 | Trestné minuty: 6 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Semjon Varlamov (NYI) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6%, odchytal 58:51
    Antti Raanta (CAR) – 17 zákroků, 1 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 32:57
    Pjotr Kočetkov (CAR) – 7 zákroků, 1 OG, úspěšnost 87,5%, odchytal 27:03

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Zdeno Chára (NYI) – 0+0, -2 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 18:05
    Martin Nečas (CAR) – 0+0, +1 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:25

    Tři hvězdy utkání

    1. Max Domi (CAR) – 1+0
    2. Seth Jarvis (CAR) – 1+0
    3. Ryan Pulock (NYI) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 15 945 diváků.
     
    Carolina povrdila dobrou formu a roli velkého favorita, na stadiónu New Yorku Islanders zvítězila 5:2.

    Výsledek napovídá o přesvědčivém vítězství, nebylo tomu tak ale ani zdaleka. Týmy nastupovaly do závěrečné dvacetiminutovky za vyrovnaného stavu 2:2 a byl to až ve 46. minutě Max Domi, kdo opět překlopil misky vah lehce na stranu Canes. Domácí cítili šanci na body a v posledních minutách dvakrát odvolali gólmana, avšak v obou případech inkasovali gól do prázdné brány, nejprve od Jespera Fasta, o minutu později od Brendana Smitha.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zvítězili počtvrté v řadě a mají jistotu, že přenocují na druhém místě Východní konference. Ostrované prohráli po páté za sebou, o šanci bojovat o postup nicméně přišli už dávno.
     
    Konec zápasu.
     
    60:00
    Po závěrečné siréně ještě došlo k potyčce ve středním pásmu. Rozhodčí situaci uklidnili poměrně rychle, hokejisté v bílých dresech už hromadně jedou slavit vítězství s gólmanem Kočetkovem. Pozápasové dvě minuty dostali Ross Johnston za krosček a Max Domi za hrubost.
     
    59:44
    V akci znovu Jordan Martinook, který protečoval Staalovo nahození, čímž zamezil hrozícímu zakázanému uvolnění. Za vlastní bránou kotouč dojel nejrychleji Andy Greene.
     
    59:25
    Utkání už se dohrává jenom z povinnosti. Na šestý zásah Hurikánů útočil Jordan Martinook, křižnou ránu z levého kruhu ukryl Varlamov v lapačce.
    58:50 Brendan SMITH - 2:5
     
    58:50
    Carolina právě vstřelila branku!
    Ostrované zkusili powerplay ještě jednou, i napodruhé museli skousnout inkasovaný gól. Křižnou přihrávku zachytil BRENDAN SMITH, vzápětí zacílil do prázdné brány neomylně prakticky přes celé kluziště. Bez asistence.
    57:53 Jesper FAST - 2:4
     
    57:53
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Domácí kouč Trotz odvolal Varlamova, aniž by Isles získali pevné postavení v útočné třetině. Jordan Staal od pravého mantinelu posunul touš do středního pásma na JESPERA FASTA, jemuž zamíření do odkryté klece soupeře nedělalo vážnější problémy. Asistence: Jordan Staal.
     
    57:26
    Není to poprvé, co se na ledě potkal domácí Sebastian Aho s tím hostujícím. Ze souboje vzešel vítězně švédský zadák, jenž přečetl kličku finského protihráče do středu.
     
    56:45
    Odvážně v obranné třetině kličkoval Adam Pelech, když kolem sebe neměl spoluhráče, ale jen dva protihráče. Mezi nimi ve finále působení na puku přihrál spoluhráči Cizikasovi.
     
    56:16
    Ačkoli Nino Niederreiter ukázal šikovné ruce, tak spoluhráčům spíše ublížil, protože parádně ztečoval kotouč přímo do jízdy sokovi Barzalovi, ten však narazil na překážku jménem Anthony DeAngelo.
     
    55:41
    Snadný zákrok putuje na konto Pjotra Kočetkova. Dvaadvacetiletý ruský mladík velmi dobře viděl na nahození Pulocka od modré čáry, kus černé gumy schoval v lapačce.
     
    55:25
    Max Domi posunul hrací předmět po mantinelu za bránu na Jordana Martinooka. Ten se zkusil vytočit a zasunout touš k levé tyčce, proti byl Varlamovův beton.
     
    54:47
    Probouzí se fanoušci v hale, kteří cítí, že domácí potřebují podporu. Od modré čáry vyslal zajímavý projektil Josh Bailey, mezi tři tyče ovšem nemířil.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. Ross Johnston (M. Martin, Cizikas), 36. Pulock (Bailey, Bellows) – 3. Stepan, 9. Jarvis (A. Svečnikov, Aho), 46. Domi (T. Teräväinen, Martinook), 58. Fast (J. Staal), 59. Brendan Smith


    New York Islanders: Varlamov (I. Sorokin) – Pulock, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Aho – Bailey (A), Nelson (A), Bellows – Palmieri, Barzal, Parise – A. Lee (C), Koivula, Wahlstrom – Ross Johnston, Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz

    Carolina Hurricanes: Raanta (33. P. Kočetkov) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Brendan Smith – Jarvis, Aho, T. Teräväinen – Martinook (A), Domi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – M. Nečas, Stepan, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: Syvret, Hebert – Kelly, Berg

    Diváci: 15 945
    ocianews.com