Finsko – Lotyšsko 4:1 (kon.) | USA – Česko cz 6:2 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 6:2 (kon.)
Německo – Kanada 3:8 (kon.)
konec
Německo
3:8 (0:2, 2:2, 1:4)
Kanada
Neděle 24.04.2022, 19:30Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Němci zkraje třetí třetiny využili přesilovku pět proti třem a po výkonech v předchozí dvacetiminutovce se Kanadě po zásluze přiblížili na rozdíl jednoho gólu. Domácí celek ještě mohl pokračovat v klasické početní výhodě, jenže právě střelec dvou branek Julian Lutz fauloval a nabídl Kanadě přesilovku, v které se prosadil Connor Bedard. Kanadský kapitán Connor Bedard vzápětí přidal ještě jeden gól, čímž definitivně odstartoval cestu Kanady k vítězství v dnešním duelu. Úspěch kanadského celku ještě potvrdili Matthew Wood a Kalem Parker.

    Nejlepšími hráči byli vyhlášení: za Německo Julian Lutz, za Kanadu Connor Bedard (22:21:00)
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Střely hráčů v bílých dresech létají mimo branku, to ale Kanaďany vůbec mrzet nemusí, protože si dnes připíšou svoji první výhru na tomto šampionátu.
     
    58:51
    Kanada se stále drží v útočném pásmu a ohrožuje německou branku ze všech pozic. Z bezprostřední blízkosti zakončoval Bedard, střela z vrcholu pravého kruhu patřila Filomonovi.
     
    58:26
    Kanaďané si při své kombinaci u pravé tyče příliš nerozuměli a kotouč pomalu klouzal ven z pásma. Hostující celek si ale útočnou třetinu na poslední chvíli uhlídal a může pokračovat ve svém přesilovkovém tlaku.
     
    57:33
    Vyloučení v týmu Německo (Veit Oswald – 2 min., podrážení + 2 min., nesportovní chování).
    57:28 Kalem PARKER - 3:8
     
    57:28
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďané využívá přesilovku čtyři proti třem a ještě navyšuje své vedení. Od modré čáry vypálil KALEM PARKER a přes bránící a clonící hráče poslal kotouč k pravé tyči. Německý brankář na lehké nahození neviděl a nemohl jej tak včas zastavit. Asistence: Bez asistence.
     
    56:58
    Oswald se vydal z obranného pásma po pravém křídle, ale před sebou měl Pickeringa s Mastrodomenicem. Právě prvně jmenovaný jej těsně bránil a dobruslil s německým útočníkem až do rohu kluziště. Oswald tak svou individuální akci vůbec nezakončil.
     
    56:11
    Vyloučení v týmu Německo (Julian Lutz – 2 min., hákování).
     
    55:59
    Hraje se v útočném pásmu Kanady, kde předbrankovému prostoru kralují Pickering a Bedard. Tito dva kanadští hráči se při hře čtyři na čtyři snaží tečovat kotouče, které na ně letí převážně z pravého křídla.
     
    55:30
    Vyloučení v týmu Německo (Luca Hauf – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Kanada (Kocha Delic – 2 min., hrubost).
     
    55:30
    Kanaďané vedou o čtyři branky, což se projevuje také na jejich herní aktivitě. Aktuálně situace se podepisuje také na německém celku, který frustrované brání a před brankou domácích se strhla potyčka.
     
    54:55
    Po pasáži s častým přerušováním se hra usadili v útočném pásmu Kanady. Schuurman nabízel svou střelu od modré čáry k teči, tento pokus se však neujal a končí za brankou. Německo následně vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    53:38
    Mastrodomenico se snažil využít nepřehledné situace, která vznikla před brankou Německa, a přidat další gól. Před Dietlovým brankovištěm se vytvořil hlouček pošťuchujících se hráčů, a tak se kanadský bek přesunul do mezikruží, odkud zakončil k levé tyči. Mastrodomenico trefil levý beton německého brankáře a Delicova dorážka šla nad.
     
    52:48
    Bedard prošel přes dva bránící hráče Německa, ale na Bettahara už si nepřišel. Němečtí obránci pak vyslali do brejku Haufa, jehož střelu má Lalonde v náruči.
     
    51:29
    Němci zanechali kotouč v útočném pásmu a vydali se střídat. Jako jediný tam zůstal Assavolyuk, který zariskoval a prokličkoval mezi hráči Kanady před branku. Jeho zakončení skončilo na hrudi Lalonda.
     
    50:39
    Kanadské střely ani přihrávky nejsou přesné. Také díky tomu se teď Němci mohli osvobodit z tlaku a vydat na druhou stranu kluziště.
     
    49:58
    Wood poslal kotouč od levé tyče německé brány na Delice, který čekal na hranici brankoviště. Druhý jmenovaný zakončoval bez přípravy a poslal kotouč na Dietlovu vyrážečku. Tímto pokusem neuspěl, protože střela nebyla přesná.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 32. Lutz (Oswald, Bettahar), 35. Kechter (Lutz, Oswald), 41. Lutz (Oswald, Bettahar) – 8. Siepmann (Lorenz, Collins), 8. Goyette (Lorenz, Siepmann), 25. Bedard (Fantilli, Sova), 26. Schuurman (Goyette), 44. Bedard, 45. Bedard, 46. Wood (Davies), 58. Parker


    Německo: Dietl (Willerscheid) – Bettahar, Hübner, Kauhanen, Tropmann, Reich, Braun, Sinn, Weber – Lutz, Kechter, Oswald – Krening, Hauf, M. Elias – Rollinger, Assavolyuk, E. Hördler – Saffran, Michel, Gaidel.
    Trenér: Alexander Duck

    Kanada: Lalonde (Dyck) – Pickering, Mastrodomenico, Siepmann, Dragicevic, Sova, Parker, Collins – Howe, Bedard, Ward – Filmon, Fantilli, Moldenhauer – Lorenz, Schuurman, Goyette – Delic, Hvidston, Davies – Wood.
    Trenér: Nolan Baumgartner

    Rozhodčí: Lundsgaard, Suominen – Bedynek, Rozitis
    thejrc.org