Finsko – Kanada 6:5 (po pr.) | Česko – Švýcarsko 8:0 (kon.) | Švédsko – Německo 7:1 (kon.)
USA – Lotyšsko 13:3 (kon.)
konec
USA
13:3 (6:1, 3:0, 4:2)
Lotyšsko
Čtvrtek 28.04.2022, 19:30Mistrovství světa do 18 let • Čtvrtfinále
Partner:
     
    USA postupují do semifinále po jednoznačném vítězství 13:3 nad Lotyšskem. K výhře vykročili hned v první třetině, kterou ovládli poměrem 6:1 a ve své krasojízdě pokračovali Spojené státy až do samého konce. Lotyši se ovšem také uměli ozvat, což dokazují tři vstřelené góly.

    Ode mě je to pro dnešek vše a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (22:03:46)
     
    Třemi nejlepšími hráči Lotyšska na turnaji byli vyhlášeni:
    Deivs Rolovs
    Rainers Darzinš
    Dans Ločmelis
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:
    Za Lotyšsko Sandis Vilmanis.
    Za USA Ryan Leonard.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Lotyšsko právě vstřelilo branku! Poslední slovo mají ve čtvrtfinále mezi USA a Lotyšskem právě Lotyši. Hráči USA už v závěrečných sekundách možná trochu zvolnili tempo, a tak na levém křídle útočného pásma zůstal zcela nehlídán MARTINS KRUKLITIS. Vybral si vhodnou střeleckou pozici a z ostrého úhlu prudkou střelou propálil Mustelika. Asistence: Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis.
     
    58:46
    Američané jsou stále v útočné třetině. Jasný gól sebral jednomu z hráčů USA brankář Feldbergs u pravé tyče.
     
    57:32
    Spojené státy právě vstřelily branku! Spojené státy podržely kotouč za lotyšskou brankou, aby pak mohl Logan Cooley právě z tohoto prostoru přihrát na vrchol levého kruhu. Odtud pálil RYAN CHESLEY, jenž se prudkou ranou z první trefil k vzdálenější tyči. Asistence: Logan Cooley, Cutter Gauthier.
     
    57:17
    Luciusova střela od modré se od betonů lotyšského gólmana odrazila zpět do hry. Z levého křídla dorážel ještě Stramel, který trefil Feldbergsovo pravé rameno.
     
    56:56
    Hraje se v útočném pásmu USA. Američanům dvanáct branek nestačí a stále kombinují před brankovištěm soupeře.
     
    55:36
    Spojené státy právě vstřelily branku! Will Smith prošel středem útočného pásma a zvolil si pozici blíže pravému kruhu, protože na opačné straně třetiny se mu nabízel SEAMUS CASEY. A právě ten přihrávku dostal a kotouč z první zametl za přemisťujícího se gólmana. Na tuto změnu neměl lotyšský brankář šanci zareagovat včas. Asistence: Will Smith, Cole Spicer.
     
    53:40
    Nazar přihrál z levého křídla kotouč do předbrankového prostoru. K zakončení se přihlásil Brindley, jenže jej zradila rovnováha, a nakonec střílel z kleku. Pokus směřoval k pravé tyči, kde ještě na dorážku čekal jeden z jeho spoluhráčů, ale Feldbergs si prostor u brankové konstrukce pohlídal
     
    52:31
    Lotyšsko právě vstřelilo branku! Lotyši se přece jen radují. U mantinelu byli sice těsně bráněni americkými hráči, jenže Dansu Ločmelisovi se povedlo jednoho ze soupeřů obehrát přihrávkou z otočky. A přesně tato nahrávka naslepo směřovala do předbrankového prostoru, kde kotouč tečoval EMILS VECKAKTINŠ. Asistence: Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis.
     
    52:27
    Až nyní se na levém křídle uvolnil Vilmanis, nejvýraznější lotyšský hráč v dnešním utkání. Zakončením z kruhu přestřelil.
     
    51:32
    Lotyšsko hraje v plném počtu. Tlak USA ovšem neopadá.
     
    51:19
    Leddy z vrcholu levého kruhu trefuje tyč. Puk se odráží zpět do hry, kde se jej opět chopili Američané.
     
    50:30
    Howardova rána od modré zaduněla o zadní mantinel. Odražený kotouč získal jeho spoluhráč na pravém křídle, ovšem Howard měl najednou v mezikruží opravdu hodně prostoru a hlavně žádného bránícího hráče před sebou. Proto se po přihrávce uchýlil ke střele z první. Jeho pokus končí v Feldbergsově lapačce.
     
    49:52
    Lotyši se osvobozují. Jejich vyhození podél mantinelu míří až za americkou branku. Hráči USA ještě v této početní výhodě nevyslali přesnou střelu na branku.
     
    49:32
    Vyloučení v týmu Lotyšsko:
    Emils Veckaktinš – 2 min., podrážení.
     
    48:57
    Američané se drží v útočném pásmu a Feldbergse pravidelně zaměstnávají. Od modré čáry střílel Brzustewicz, z pravého kruhu pak dorážel McGroarty, jenž v dnešním zápase útočí na hattrick.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. McGroarty (Hutson, Leddy), 6. Casey (Brindley, Nazar), 8. McGroarty (Hutson), 13. Stramel (Lucius, McGroarty), 13. Cooley (Gauthier, Snuggerud), 16. Leonard, 25. Gauthier (Snuggerud, Leddy), 35. Leonard (Kaplan), 40. Nazar (Duke, Casey), 48. Brindley (Howard, Nazar), 48. Leonard (Smith), 56. Casey (Smith, Spicer), 58. Chesley (Cooley, Gauthier) – 14. Vilmanis, 53. Veckaktinš (Ločmelis, Vilmanis), 60. Kruklitis (Ločmelis, Vilmanis)


    USA: Muszelik (Augustine) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
    Trenér: Adam Nightingale

    Lotyšsko: Rolovs (13. Feldbergs) – Bulans, Mackevičs, Urbanovičs, Kruklitis, Simanovičs, Laškovs, Kurbaka – Darzinš, Ločmelis, Vilmanis – Veckaktinš, Bukarts, Livšics – Mateiko, Rullers, Borozinskis – Strazdinš, Zvagulis, Polakovs – Streikišs.
    Trenér: Olegs Sorokins

    Rozhodčí: Kohlmueller, Langin – Laguzov, Wyonzek
    thejrc.org