Třinec – Příbram 4:1 (kon.) | Dukla Praha – Sparta B 2:2 (kon.) | Chrudim – Vyškov 0:0 (kon.)
Opava – Varnsdorf 3:1 (kon.) | Líšeň – Prostějov 2:0 (kon.)
konec
FK Třinec
4:1 (1:0)
FK Příbram
Sobota 30.04.2022, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 27. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Třinečtí fotbalisté těžké utkání na domácím hřišti zvládli na výbornou, když Příbrami nadělili čtyři góly. Tři vstřelil Lukáš Kania, čtvrtý přidal René Dedič. Za hosty snížil na 2:1 kapitán Tomáš Pilík.

    Slezané tak minimálně na chvíli utekli patnáctému Ústí nad Labem na rozdíl pěti bodů. Příbram zůstává na 32 bodech. (12:07:10)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hosté ještě zkoušeli zaútočit, ale jejich slibnou akci zastavil zdvižený praporek pomezního rozhodčího – ofsajd.
     
    90+1
    Rozhodčímu Machálkovi bylo 45 minut ve druhé půli málo a proto přidal dvě minuty navíc.
     
    89
    Juřena vybojoval v souboji s příbramským hráčem míč a spolu s Omastou zamířili do útoku. Třinecký útočník dostal přihrávku na hranici brankové čáry, ale míč o soupeře nedostal do zámezí. Balón do hry uvede odkopem z pětky gólman Smrkovský.
     
    86
    Centr Pilíka odhlavičkoval mimo šestnáctku Foltyn. Následný nákop do vápna skončil faulem Wágnera na Hýbla. Oba hráči nyní leží na trávníku, ale pomoc nepotřebují.
     
    85
    Příbramští ještě mají výhodu standardní situace z levé strany. Přímý kop bude zahrávat Pilík z nějakých třiceti metrů od branky.
     
    83
    Poslední střídání zápasu udělal trenér Zbončák. Na trávník zamířili Buneš, Petráň a Klusák, z trávníku pak Szewieczek, Dedič a autor hattricku Kania.
     
    81
    Kania dostal trochu prostoru na pravé straně, na hranici vápna viděl volného Dediče, který si nachystal míč na střelu, ale jeho pokus se sotva dokutálel k brankáři Smrkovskému.
     
    76
    Třinec právě vstřelil branku!
    HATTRICK! Pilík Zaváhal před třineckou šestnáctkou v souboji s Javůrkem, domácí získali míč, Kania s Omastou se dostali do brejku, Omasta ještě akci přibrzdil, míč zamířil na pravou stranu, odkud přilétl centr na zadní tyč, kam si naběhl LUKÁŠ KANIA a střelou vedle brankáře Smrkovského vsítil svůj třetí gól – 4:1!
     
    74
    Wágner dostal míč do vápna, zkoušel se obtočit kolem Hýbla, ale třinecký obránce trefil nejen příbramského útočníka, ale i míč. Rozhodčí penaltu neodpískal.
     
    72
    Zatímco Bedecs už je zpátky na nohou, trenér Příbrami Nikl střídal. Hřiště opustili Halinský s Čermákem a místo nich přišli Vokřínek s Kvídou.
     
    71
    Javůrek zahrál rohový kop na zadní tyč, kam vyskočil Dedič, hlavou poslal míč na druhou stranu, kde šel do hlavičky s brankářem Smrkovským Bedecs a gólman Příbrami trefil třineckého obránce do hlavy společně s míče.
     
    70
    Příbramská akce trochu na náhodu mohla slavit úspěch. Halinského centr na zadní tyč Wágner vrátil na přední, kam si naběhl Novotný, ale z první napálil míč nad bránu.
     
    69
    Následný rohový kop Třinečtí odvrátili.
     
    68
    Halinský vystřelil z pravé strany šestnáctky pouze do Foltyna, od něj se míč odrazil nad branku.
     
    65
    Třinec právě vstřelil branku!
    LUKÁŠ KANIA podruhé! Třinecký útočník dostal přihrávku na levou stranu šestnáctky, prošel kolem prvního obránce a přes druhého poslal míč za záda gólmana Smrkovského – 3:1!
     
    62
    Po centru Javůrka z pravé strany šli do hlavičkového souboje s brankářem Smrkovským oba útočníci. Rozhodčí odpískal faul na gólmana a na zemi zůstal ležet třinecký Dedič.
     
    60
    Příbram právě vstřelila branku!
    Jako správný kapitán vzal TOMÁŠ PILÍK poslední akci na sebe, zpoza vápna vypálil po zemi k levé tyči a rozvlnil síť v třinecké brance! Gólman Hasalík se natahoval marně – 2:1!

    Igor Mainka


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Příbram. Více informací zde.

    Branky: 43. Kania, 51. M. Čermák (vla.), 65. Kania, 76. Kania – 60. Pilík

    Karty:   55. Cieslar (TRI), 59. Juřena (TRI)


    FK Třinec: Hasalík – Bolf (12. Szewieczek, 83. Buneš), Bedecs, Foltyn, J. Javůrek – Omasta, Habusta (C) (33. Hýbl), Machuča, Kania (83. Klusák) – Juřena, Dedič (83. Petráň).
    Náhradníci: Paleček – Samiec.

    Trenér: Zbončák.

    FK Příbram: Smrkovský – Halinský (72. Vokřínek), Tregler, Fišl, Vilotić – Petrák, M. Čermák (72. Kvída), Pilík (C) – Hájek (58. Gembický), Procházka (58. Novotný), Vávra (58. Wágner).
    Náhradníci: Melichar – Antwi.

    Trenér: Nikl.

    Rozhodčí: Machálek – Matoušek, Mikeska.

    Diváci: 436
    thejrc.org