Newcastle – Liverpool 0:1 (kon.) | Aston Villa – Norwich 2:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Watford – Burnley 1:2 (kon.) | Wolverhampton – Brighton 0:3 (kon.) | Leeds – Manchester City 0:4 (kon.)
konec
Newcastle United
0:1 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 30.04.2022, 13:30 • St James' Park, Newcastle upon Tyne • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Naby Keïta vystřelil tři body Liverpoolu a posunul jej do vedení Premier League, se loučím a přeji vám příjemný zbytek čarodějnického dne. (15:26:41)
     
    Sledovali jsme utkání, v němž byl Liverpool lepším mužstvem, ovšem jeho vítězství se nerodilo vůbec snadno. Hlavním nepřítelem hostujícího celku byl především Martin Dúbravka, jenž předvedl několik parádních zákroků a překonal ho pouze Naby Keïta. Navíc si hráči The Reds museli dávat pozor na protiakce soupeře, který se favorita nezalekl a pořádně jej trápil. Výsledek zápasu posouvá Liverpool alespoň dočasně na první pozici v Premier League.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Liverpool hru rychle otočil a v pohodě přešel přes půlící čáru. Následně došlo k faulu a už si troufám říct, že favorit papírové předpoklady potvrdí.
     
    90+3
    Ve středu hrací plochy se balonu chopil Bruno Guimarães, který přihrával na pravou stranu. Jenomže míč dostal malou razanci, a tak jej zachytil skluzem Joël Matip.
     
    90+2
    Za dlouhým pasem mířil na pravé straně Miguel Almirón, který se nacházel v těsném ofsajdu. Newcastle bude muset na další dobrou příležitost ještě čekat.
     
    90+1
    K postranní čáře znovu přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou nastavovat ještě čtyři minuty.
     
    90
    Matt Targett na pravé straně nestíhal, a tak se kolem něho prohnala egyptská hvězda. Mohamed Salah už se hnal sám na slovenského brankáře, ale zradil ho druhý dotek s míčem.
     
    89
    Newcastle z vlastní poloviny rozehrával volný kop, jenomže dlouhý centr odvrátil Liverpool do bezpečných míst.
     
    88
    Fanoušci domácího celku své borce ještě tlačí k vyrovnání. Jenomže Liverpool je zkušeným týmem, který je na podobnou koncovku zápasu připravený.
     
    87
    Allan Saint-Maximin posunul za vápnem míč na lépe postaveného spoluhráče. Zakončením se tak prezentoval Bruno Guimarães, který sice mířil doprostřed branky, ale balon před Alissonem ještě nepříjemně skočil.
     
    85
    Střídání v týmu Newcastle United:
    ze hřiště odchází Emil Krafth, přichází Jacob Murphy.
     
    85
    Na levé straně se nacházel Luis Díaz, proti němuž vyrazil slovenský brankář. Jenomže kolumbijský hráč z úhlu zamířil jen do boční sítě.
     
    84
    Domácí mužstvo se sice nachází u balonu, ale jeho kombinace je poněkud kostrbatá. Straky by rády určitě získaly alespoň bod, čímž by Liverpoolu ztížily cestu za titulem.
     
    83
    Dlouhé nakopávané míče míří na Chrise Wooda, který situace prodlužuje za sebe. Newcastle toho ale nedokáže zatím výrazně využít.
     
    82
    Utkání už je v poslední desetiminutovce a Liverpool hraje velmi chytře. Hráči v červených dresech se s míčem totiž nacházejí před brankou Martina Dúbravky.
     
    79
    Martin Dúbravka je hrdinou zápasu na domácí straně! Dobrý zakončením k pravé tyči se prezentoval Diogo Jota. Jenomže slovenský brankář lvím skokem pokus portugalského soupeře zlikvidoval.
     
    78
    Střídání v týmu Liverpool FC:
    ze hřiště odchází James Milner, přichází Thiago Alcântara.
     
    77
    Allan Saint-Maximin zachytil u středové čáry přihrávku soupeře a skvěle prohodil míč mezi obránci. Za obranu si v tom momentu nabíhal Chris Wood, který v samostatném úniku trefil brazilského brankáře. Jenomže branka by neplatila, jelikož pomezní rozhodčí viděl těsný ofsajd.

    Michal Luxa

    Branky: 19. Keïta (Jota)

    Karty:   43. Joelinton (NEW) – 43. Jota (LIV), 51. Gomez (LIV), 69. Mané (LIV)


    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 1:10. Rohy: 0:6. Ofsajdy: 9:1. Fauly: 11:11.
    Newcastle United: Dúbravka – Krafth (85. Murphy), Schär (61. Lascelles), Burn, Targett – Guimarães, Shelvey (C), Willock (67. Wood) – Almirón, Joelinton, Saint-Maximin.
    Náhradníci: Darlow – Dummett, Gayle, Manquillo, Ritchie, S. Longstaff.

    Trenér: Eddie Howe.

    Liverpool FC: Alisson – Gomez, Matip, van Dijk, Robertson – Milner (78. Alcântara), J. Henderson (C) (69. Fabinho), Keïta – Jota, Mané (69. Salah), Díaz.
    Náhradníci: Kelleher – C. Jones, Tsimikas, Konaté, Alexander-Arnold, Elliott.

    Trenér: Jürgen Klopp.

    Rozhodčí: Marriner – Long, Ledger
    bahis siteleri