Vyškov – Jihlava 2:1 (kon.) | Ústí n. L. – Chrudim 0:3 (kon.) | Příbram – Líšeň 2:1 (kon.)
konec
FK VIAGEM Ústí nad Labem
0:3 (0:0)
MFK Chrudim
Sobota 07.05.2022, 17:00 • Městský stadion, Ústí nad Labem • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Za chrudimskou brankou pokračují hlasité oslavy s fanoušky. I ústecké hráče nakonec vyprovází potlesk, to je ovšem asi jediné, co je v této chvíli může hřát.
    Výsledek 0:3 je pro svěřence Martina Haška hodně krutý, ale koncovka je zkrátka obrovskou jarní bolestí Ústí nad Labem. Skóre mohl v první půli otevřít David Černý, ovšem jeho pokus zastavilo břevno. První trefy se tak dočkala Chrudim, domácí museli následně otevřít hru, jejich příležitosti však zůstaly nevyužité, naopak Východočeši postupně využili dvou brejků.

    Z Ústí nad Labem je to pro dnešek vše. (19:17:39)
     
    Chrudimští míří poděkovat za svou branku skupince zhruba deseti fanoušků, kteří si s nimi náležitě užívají klíčovou výhru. Naopak Ústečtí se trousí ze hřiště jako těla bez duše. Přesto ale míří pod kotel Armů poděkovat domácím fanouškům, kteří fandili až do posledních sekund.
     
    Chrudim slaví, hráči i realizační tým se objímají, touto výhrou se totiž definitivně zachraňuje ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.
    Naopak Ústečtí bezmocně popadali na trávník, jejich záchranářské naděje se v současné chvíli podobají spíše utopii. Arma musí bezpodmínečně zvítězit v Opavě i doma s Třincem, ten navíc nesmí zvítězit ve středu proti Vyškovu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Arma už je se svým osudem smířená. I jindy energický Martin Hašek už jen u postranní čáry zasmušile sleduje zmar bárky, která se pomalu, ale jistě potápí.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby se budou hrát tři minuty.
     
    89
    Od Ústí se v klíčovém mači odvrátila i Štěstěna. Neúnavný Ogiomade poslal do vápna další brilantní centr, který na zadní tyči usměrnil Jakub Emmer. Radost mu ovšem neskutečným reflexem sebral Jiří Floder, jenž na brankové čáře vyškrábl míč mimo!
     
    88
    Chrudim naposledy střídá. Ze hry odchází Martin Šejvl, nahrazuje ho Petr Drahoš.
     
    87
    Chrudim právě vstřelila branku! Vzápětí je ovšem PETR JULIŠ hrdinou a do statistik se zapisuje v daleko pozitivnějším duchu. Tentokrát už bylo s průnikovou přihrávkou do riskující ústecké obrany vše v pořádku a chrudimský teenager postupoval od půlící čáry zcela sám na ústeckou branku. Jeho první střelu ještě bravurně zneškodnil Plachý, jenže na dorážku už neměl nárok. Chrudim tak vede 3:0 a definitivně míří k záchraně.
     
    85
    Zcela zbytečnou žlutou kartu vidí hostující Petr Juliš. Ten sice postupoval sám na Plachého, jenže přihrávku dostal do jasného ofsajdu. I přes hvizd rozhodčího ovšem ještě zakončil do Plachého, za což přišel zasloužený trest.
     
    84
    Ústí prostě není přáno. Do vápna se s míčem probil Jakub Emmer, jeho střílenou přihrávku ovšem těsně před Krobotem lapil na malém vápně Floder.
     
    80
    Kapitánskou pásku po Kesnerovi přebral Jan Řezníček
     
    80
    Chrudim střídá. Ze hřiště odchází kapitán Ondřej Kesner, nahrazuje ho Petr Průcha.
     
    80
    Možná jedno z posledních utkání Army ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE sleduje 875 diváků.
     
    78
    Chrudim se ze zmíněné standardky málem dočkala definitivní pojistky. Václav Míka zamířil hlavou jen těsně mimo domácí svatyně.
     
    77
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem:
    ze hřiště odchází Adam Čičovský, přichází Jiří Miskovič. Ještě předtím ovšem přichází na řadu další ústecké střídání. Ze hry odchází Adam Čičovský, jehož nahradí Jiří Miskovič.
     
    77
    Další tvrdý zákrok bílomodrých, tentokrát bez karetního trestu, znamená dobrou standardní situaci pro Chrudim.
     
    75
    Žlutou kartu vidí domácí kapitán Marek Strada. Ten musel zastavit rodící se brejk hostů stažením jednoho z Chrudimských poté, co míč ztratil viditelně unavený Adam Čičovský. Mladý ústecký talent navíc zůstává ležet na zemi a signalizuje, že ho postihla křeč. Ústí tak pokračuje v devíti mužích v poli.

    Jakub Ticha

    Branky: 53. M. Šplíchal, 63. Firbacher, 87. P. Juliš

    Karty:   29. Švanda (UNL), 75. Strada (UNL) – 85. P. Juliš (CHR)


    FK VIAGEM Ústí nad Labem: J. Plachý – Hudec, Jiránek, D. Černý, Strada – Ogiomade, Emmer, Kurka, Čičovský (77. Miskovič) – Tymošenko (70. Uličný), Švanda (54. Krobot).
    Náhradníci: Němec – A. Černý, Pražák, Gedeon.

    Trenér: Hašek

    MFK Chrudim: Floder – Šejvl (88. Drahoš), Kesner (80. Průcha), Jan Řezníček, Voj. Řezníček (46. Záviška) – M. Šplíchal (67. Vrána), Sokol, Firbacher (67. P. Juliš), Míka – Koželuh, Donát.
    Náhradníci: Ordelt – Kejř.

    Trenér: Kronďák

    Rozhodčí: Batík – Kotalík, Dohnálek

    Diváci: 875
    bahis siteleri