Turín – Neapol 0:1 (kon.) | Sassuolo – Udinese 1:1 (kon.) | Lazio – Sampdoria 2:0 (kon.)
konec
S. S. Lazio
2:0 (1:0)
UC Sampdoria
Sobota 07.05.2022, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Lazio potvrdilo roli favorita a na domácím stadiónu vybojovalo proti Sampdorii tři body, janovský celek porazilo výsledkem 2:0.

    Důležitý první gól vstřelil v závěru prvního poločasu Patric, pro nějž se navíc jednalo o premiérovou trefu v nejvyšší italské soutěži při jeho 123. zápase. V 59. minutě náskok navýšil Luis Alberto, jenž pěknou kličkou obelstil gólmana a střelou mezi nohy vyzrál i na brankové čáře stojícího Ferrariho. Hosté mohli závěr střetnutí zdramatizovat, avšak Quagliarella ve velké šanci pálil jenom do tyče, zbývající minuty si již římské mužstvo pohlídalo bez problémů.

    Svěřenci kouče Sarriho se díky vítězství vrátili na pátou příčku před svého městského rivala AS. Sampdoria zůstává šestnáctá, náskok na sestupem ohrožený Janov čítá pět bodů, záchrana tedy nadále není jistotou. (22:48:37)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Luka Romero ještě vyzval k rychlostnímu souboji Tommasa Augella. Zadák Sampdorie se zaskočit nenechal, protihráče udržel na zádech, a dokonce na svou osobu vybojoval faul.
     
    90+3
    Domácí hrají v závěru střetnutí zkušeně. Kontrolují balón na svých kopačkách, nebojí se vyměňovat míč na vlastní polovině. O vítězi je rozhodnuto.
     
    90+2
    Kontaktní gól chtěl vsítit rovněž Mikkel Damsgaard. Tomas Strakoša letěl vzduchem zbytečně, práci za něj odvedl blokující Francesco Acerbi.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
    90. Quagliarella orazítkoval pravou tyč
     
    90
    Nechybělo moc, aby byl závěr zápasu ještě pořádně dramatický! Bartosz Bereszyński vyslal zprava milimetrově přesný pas do vápna na Fabia Quagliarellu, ten vypálil v pádu jenom do pravé tyče!
     
    89
    Z dvaceti metrů natáhl k zajímavé střele Toma Bašić. Hostující gólman Emil Audero šel k zemi včas a levou rukou zabránil třetímu míči ve své síti.
     
    88
    Volnějšího prostoru na levé strany využil Luka Romero téměř až k proniknutí do pokutového území. Následná klička proti Colleymu mu ovšem vůbec nevyšla.
     
    87
    Felipe Anderson v pravý čas posunul míč po pravé straně na Elseida Hysaje, jenž přesprintoval Augella a vracel za sebe na Andersona. Brazilci však míč poslal proti noze, takže k zakončení nedošlo.
     
    86
    Střídání v týmu UC Sampdoria:
    ze hřiště odchází Ronaldo Vieira, přichází Simone Trimboli.
     
    85
    Po nahrávce Ronalda Vieiry se Fabio Quagliarella vracel z ofsajdového postavení. Tato skutečnost pomeznímu neunikla, správně odmával postavení mimo hru.
     
    84
    Tommaso Augello byl Elseidem Hysajem vyzván k souboji jeden na jednoho. a poradil si na jedničku. Soka vystál a čistým způsobem mu míč vypíchl z pod kopaček.
     
    83
    Střídání v týmu S. S. Lazio:
    ze hřiště odchází Mattia Zaccagni, přichází Luka Romero.
     
    82
    Nohama si zahrál rovněž hostující gólman Emil Audero. Ten řešil výrazně konstruktivnější řešení. Míč si zastavil, zvedl hlavu a u levé lajny oslovil osamoceného Colleyho.
     
    81
    Přestože je na trávníku teprve tři minuty, tak už stihl získat žlutou kartu. Elseid Hysaj nerozmýšlel a unikajícího Askildsena zezadu prostě sekl přes nohy.

    Milan Huppert

    Branky: 41. Patric (Alberto), 59. Alberto (Lazzari)

    Karty:   81. Hysaj (LAZ) – 79. Vieira (SMD)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:9.
    S. S. Lazio: Strakoša – Lazzari (78. Hysaj), Patric, Acerbi, Marušić – S. Milinković-Savić, Cataldi (65. Leiva), Alberto (77. Bašić) – F. Anderson, Immobile (C), Zaccagni (83. L. Romero).
    Náhradníci: Adamonis, Reina – Akpa-Akpro, J. Cabral, Kamenović, Felipe, S. Radu.

    Trenér: Maurizio Sarri

    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński (C), A. Ferrari, O. Colley, Augello – Vieira (86. Trimboli) – Candreva, Rincón, Thorsby (78. Askildsen), Sabiri (68. Damsgaard) – Caputo (68. Quagliarella).
    Náhradníci: Falcone, Ravaglia – Conti, Ekdal, Magnani, Murru, Suprjaha, Jošida.

    Trenér: Marco Giampaolo

    Rozhodčí: Massa – Bottegoni, Vono
    thejrc.org