Finsko – Česko 1:3 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 3:2 (po pr.)
po prodl.
Švédsko
3:2 (0:2, 0:0, 2:0 - 1:0)
Švýcarsko
Sobota 07.05.2022, 16:00 • Avicii Aréna, Stockholm, Švédsko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. U dalších zápasů Euro Hockey Tour se těším na počtenou! (18:43:17)
     
    Skončilo nám utkání mezi Švédskem a Švýcarskem. Ačkoliv Švédové po čtyřiceti minutách ztráceli dvě branky, podařilo se jim během závěrečné třetiny vyrovnat, a v prodloužení nakonec otočit utkání ve svůj prospěch. Diváci v Avicii Aréně tak mohou nakonec odcházet spokojeni.

    Nejlepší hráči utkání:

    Švédsko: Oliver Ekman-Larsson
    Švýcarsko: Reto Berra
     
    Konec zápasu.
    62:54 Henrik TÖMMERNES - 3:2
     
    62:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Obrat je dokonán! Švédové se usadili v útočné třetině, HENRIK TÖMMERNES dostal přesnou přihrávku před branku od Joela Kellmana a poněkud kostrbatě dostal kotouč za Reta Berru, jenž se už nestačil přemístit. Švédové tak berou dva body do tabulky. Asistence: Joel Kellman a Rasmus Asplund.
     
    62:29
    Moser se rozhodl pro individuální akci, nicméně v klíčové chvíli mu na kruhu sjel puk z čepele. Z akce tak není nic.
     
    62:03
    Lang si nepohlídal přejezd přes modrou, a tak rozhodčí pískají ofsajd.
     
    61:38
    Přihrávka na Ambühla do předbrankového prostoru nebyla přesná. Švýcaři pak vybruslili s kotoučem zpět do střední třetiny.
     
    60:38
    A stejná situace i na druhé straně, tentokráte v podání Lucase Wallmarka. I Reto Berra se zaskvěl, soupeře vybruslil a nedal mu prostor umístit puk za jeho záda.
    60:15 Meier neuspěl v nájezdu na brankáře
     
    60:15
    V obrovské šanci se ocitl Timo Meier, jenž jel zcela sám na Högberga. Tomu sice puk po svižné střele vypadl, avšak švédský brankář jej dokázal zachytit ještě před brankovou čárou.
     
    60:05
    Pětiminutové prodloužení právě začalo, hraje se ve třech hráčích na obou stranách, úvodní buly pro Švýcarsko.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Máme za sebou třetí třetinu, ve které Švédové zužitkovali tlak, který si běhěm zápasu postupně vytvářeli. Nakonec se jim povedlo díky brankám Emila Bemströma a Olivera Ekmana-Larssona vyrovnat. Švýcaři doplatili na svojí nedisciplinovanost, oba góly dostali během oslabení. O vítězi dnešního duelu tak rozhodne prodloužení, popřípadě samostatné nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:45
    Ofsajd Švédska.
     
    59:26
    Hráči bojovali u mantinelu, přičemž tento souboj dopadl lépe pro švédské hráče. Ti ale pak byli vyhnáni do střední třetiny.
     
    58:24
    Fribergovu ránu vyrazil Berra jen před sebe, avšak Švýcaři mohli být nakonec v klidu, protože případné dorážky zastavil hvizd sudího, jenž odhalil postavení jednoho z domácích útočníků v brankovišti.
     
    58:14
    Další zakázané uvolnění Švýcarů.
    Marken.cz

    Lukáš Losleben

    Branky a nahrávky: 48. Bemström (Tömmernes), 53. Ekman-Larsson (Karlsson), 63. Tömmernes (Kellman, Asplund) – 9. Meier (Hischier), 20. J. Moser (Meier, Hischier)


    Švédsko: Högberg (Hellberg) – Ekman-Larsson, Pudas, Tömmernes (A), Folin, Lindholm, J. Pettersson, Roos – Nordström (C), Wallmark (A), Bemström – Asplund, Kellman, Friberg – Berggren, A. Bengtsson, Karlsson – Söderblom, Aman, Lang.
    Trenér: Johan Garpenlöv

    Švýcarsko: Berra (Aeschlimann) – Fora (C), J. Moser, Loeffel, Marti, Glauser, Kukan, Egli – Riat, Hischier, Meier – Bertschy, Thürkauf, Scherwey (A) – Ambühl (A), Corvi, Rod – Eggenberger, Heim, Miranda – Künzle.
    Trenér: Patrick Fischer

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Daniel Pražák – Daniel Persson, Andreas Svensson

    Diváci: 9002
    thejrc.org