Teplice – Jablonec 0:1 (kon.) | Zlín – Bohemians 1905 1:4 (kon.) | Pardubice – Karviná 2:0 (kon.)
konec
FK Teplice
0:1 (0:1)
FK Jablonec
Sobota 07.05.2022, 16:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Jablonec přehrát Teplice brankou Vojtěcha Kubisty, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního dne. (17:57:04)
     
    Sledovali jsme velmi důležité střetnutí, které ovládl Jablonec. Právě hostující celek si vytvořil řadu vyložených šancí, ale až na jednu všechny zlikvidoval skvělý Tomáš Grigar. Naopak Teplice měly dvě vyložené příležitosti, jenomže Václav Sejk ani Filip Žák neuspěli.

    Jablonec se v tabulce posouvá na dvanáctou příčku a barážové pozici Pardubic utekl o dva body. Naopak Teplice se propadly na předposlední příčku a na záchranu aktuálně ztrácejí také dva body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Další žlutou kartu uviděl Václav Pilař (Jablonec), který odmítl odevzdat míč soupeři.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který ukazuje, že se budou hrát ještě tři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Miloš Kratochvíl, přichází Dominik Pleštil.
     
    88
    Daniel Trubač vyslal dlouhý nákop, který mířil až k Janu Hanušovi, jenž čekal až k němu přijde Filip Žák.
     
    87
    Dlouhý nákop Teplic prodloužil za sebe Mohamed Tijani, jenomže následným odkopem se prezentoval Jaroslav Zelený. Vypadá to, že Jablonec už bude pouze bránit těsné vedení.
     
    86
    V šestnáctce dlouho hledal prostor ke střele Václav Pilař, ale soupeři jej dobře dostupovali. A tak přišla přihrávka na Miloše Kratochvíla, jenž osobní souboj prohrál.
     
    85
    Dejan Boljevič se zasunul do obrany, zatímco Mohamed Tijani se přesunul na hrot útoku. Můžeme tak očekávat ještě větší jednoduchost ve hře Teplic.
     
    84
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Ngosa Nsunzu, přichází Dejan Boljevič.
     
    83
    Daniel Trubač rozehrával další rohový kop, jenomže centr přeletěl všechny hráče před brankou. Balon poté neudržel na hrací ploše Mohamed Tijani, vhazovat bude Jablonec.
     
    82
    Další nákop domácího celku mířil za obranu, kam si nabíhal Václav Sejk, který byl v ofsajdu. Jenomže hlavní rozhodčí se vrátil k zákroku před pasem a rozehrávat bude Tomáš Grigar.
     
    81
    Nedovolené zákroky v závěru zápasu přibývají, tentokrát standardní situaci rozehrával Jablonec. Na centr naskakoval na hranici malého vápna osamocený Jakub Martinec, ale nedoskočil na míč ideálně a zamířil mimo prostor branky.
     
    80
    Dlouhý pas Teplic mířil na hranici pokutového území, kde se k hlavičce dostal Štěpán Chaloupek. Avšak zakončení bylo hodně nepřesná, proto od branky bude odkopávat Jan Hanuš.
     
    78
    Skláři se znovu nacházeli na útočné polovině, kde byl faulovaný Alois Hyčka. Následný pas mířil na hranici vápna, kde se sice nacházela trojice hráčů ve žlutých dresech, ale jablonecká obrana si znovu poradila.
     
    77
    Blížíme se konci zápasu, v němž Jablonec zaslouženě vede a míří za vítězstvím. Ovšem Teplice jistě ještě neřekly poslední slovo a pokusí se alespoň vyválčit bod. Kdo nakonec bude spokojenější?
     
    75
    Odpoledne zahozených šancí pokračuje, tentokrát dobrou situaci zahazují Teplice! Patrik Žitný přihrával na střed hranice vápna, odkud Filip Žák zamířil podél Hanuše, ale také těsně vedle pravé tyče!
     
    74
    Pas letěl před branku, kde si Davis Ikaunieks posadil na zadek Jana Shejbala. Lotyšský útočník už byl před Tomášem Grigarem, kterého trefil do nohy! Aby Jablonec nemrzely velké zahozené příležitosti!

    Michal Luxa


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 28. Kubista

    Karty:   23. Nsunzu (TEP), 71. Hyčka (TEP) – 90+1. Pilař (JAB)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 13:24.
    FK Teplice: Grigar (C) – Vondrášek (46. Chaloupek), Tijani, Shejbal – Hyčka, Nsunzu (84. Boljevič), Trubač, Fortelný (65. Žitný), Kodad – Ledecký (59. Žák), Sejk.
    Náhradníci: Mucha – Vobecký, M. Vachoušek.

    Trenér: Jiří Jarošík.

    FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Martinec, Zelený, Surzyn – Hübschman (C) – Černák (70. Pilař), Kratochvíl (89. Pleštil), Kubista, Malínský (70. Houska) – Silný (59. Ikaunieks).
    Náhradníci: Vajner – Považanec, Smejkal.

    Trenér: Jiří Vágner.

    Rozhodčí: Marek Radina – Kamil Hájek, Dan Vodrážka

    Diváci: 3 021
    thejrc.org