Valencia – Real Betis 0:3 (kon.) | Granada – Ath. Bilbao 1:0 (kon.) | Barcelona – Celta Vigo 3:1 (kon.)
konec
FC Barcelona
3:1 (2:0)
Celta de Vigo
Úterý 10.05.2022, 21:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (23:37:05)
     
    Velmi zajímavé utkání nakonec přineslo Barceloně vítězství 3:1. Přibližuje se tak druhému místu španělské LaLigy. Ve druhém poločase padla jedna branka na obou stranách. Hned z kraje poločasu navýšil náskok Katalánců Aubameyang, ale dvě minuty na to pálil po chybě domácí obrany Iago Aspas. Jenže v 58. minutě dostal červenou kartu Murillo a plán Celty de Vigo na srovnání se zcela rozpadnul. Barceloně stoprocentní úspěšnost střelby pokazil až těsně před koncem střídající Ansu Fati. I tak ale dali domácí tři góly ze čtyř přesných střel.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 18:6.
     
    90+13
    Konec zápasu.
     
    90+13
    Rozhodčí dělá za rozhodnutého stavu ze závěru utkání tak trochu bramboračku. Ještě přisuzuje Celtě jeden roh, ze kterého ovšem nezaprší.
     
    90+12
    Sudí ještě ponechávají prostor pro další nastavení. A Jordi Alba toho může litovat, protože fauloval Aspase za cenu žluté karty.
     
    90+10
    Chvíli se po trávníku kutálel Ansu Fati, ale když sudí neodpískal penaltu, vyskočil jako z krabičky. Pak vidí žlutou kartu de Jong, protože takticky zastavil rozvíjející se protiakci. Je to vůbec první žlutá v zápase, předtím padla jedna červená.
     
    90+10
    Padáček z nohy Jordiho Alby se nesnesl tam, kam měl. Krajní bek Barcy se bude muset vrátit o kousíček dozadu, ale nespěchá. Domácí si užívají závěrečnou kontrolu.
     
    90+9
    Ještě jeden přímý kop pro hosty. Tapiu složil menší, ale hodně aktivní Gavi.
     
    90+8
    Poslední prostrkávačka chyběla, aby Ricard Puig vyšperkoval společnou akci s Ansum Fatim, který byl odskočený u penaltového puntíku a potřeboval přesně narýsovaný pas.
     
    90+7
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Franco Emanuel Cervi, přichází Augusto Solari.
     
    90+7
    Na levé straně si s obrannými povinnostmi potykal Javier Galán, ale na výsledku už to bohužel pro jeho tým nic nezmění.
     
    90+6
    Ansu Fati zhruba v polovině nastaveného času nechává alespoň na chvíli vyniknout brankáře Ditura, pro kterého by to měl být vůbec první zákrok v utkání. Ostatní střely mířící na branku propustil.
     
    90+4
    Teď zkoušel míč v podstatě patičkou prodlužovat do vápna Ricard Puig, nicméně marně. Barcelona už si nicméně před domácími fanoušky vítězství pohlídá.
     
    90+3
    S problémy, ale přece jen už Barcelona vyčistila prostor před svou bránou a vyráží dopředu. Po levé straně se snaží postupovat Jordi Alba.
     
    90+2
    Drama mohl obstarat druhým gólem Aspas, ale jeho hlavičku znemožnil zřejmě Clément Lenglet. Na každý pád se kope rohový kop proti brance ter Stegena.
     
    90+2
    Dvojice ležících hráčů na trávníku, únava už doléhává. Eric García nepříjemně přepadnul přes Gabriela Veigu, kterého ale přitom fauloval.
     
    90+1
    Se všemi zdrženími určili rozhodčí nastavený čas v hodnotě 11 minut. Velkou část samozřejmě způsobilo ošetřování obránce Ronalda Araúja. Ještě jednou připomínáme, že po srážce s vlastním spoluhráčem odcestoval v sanitce z hřiště rovnou do nemocnice.
     
    90
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo:
    ze hřiště odchází Fran Beltrán, přichází Gabriel Veiga.
    ze hřiště odchází Denis Suárez, přichází José Fontán.

    Patrik Czepiec

    Branky: 30. Depay (Dembèlé), 41. Aubameyang, 48. Aubameyang (Dembèlé) – 50. Aspas (Galhardo)

    Karty:   90+10. F. de Jong (BAR), 90+12. Alba (BAR)   58. Murillo (CVG)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 18:6.
    FC Barcelona: ter Stegen – Alves (89. Mingueza), Araújo (67. Lenglet), García XIII, Alba – Gavi, F. de Jong, Depay (64. Fati) – Dembèlé, Aubameyang (84. L. de Jong), F. Torres (46. Puig).
    Náhradníci: Neto, Tenas – Umtiti, Braithwaite, Traoré, Sanz, Orellana.

    Trenér: Xavi

    Celta de Vigo: Dituro – K. Vázquez (46. Murillo), Aidoo, Araujo, Galán – Beltrán (90. Veiga) – B. Méndez, Suárez IV (90. Fontán), Cervi (90+7. Solari) – Galhardo (60. Tapia), Aspas.
    Náhradníci: Balea Carrillo, Ru. Blanco – Pineda.

    Trenér: Eduardo Coudet

    Rozhodčí: Ortiz – Barbero, Estévez
    bahis siteleri