Leeds – Chelsea 0:3 (kon.) | Watford – Everton 0:0 (kon.) | Leicester – Norwich 3:0 (kon.)
Wolverhampton – Manchester City 1:5 (kon.)
konec
Leicester City
3:0 (0:0)
Norwich City
Středa 11.05.2022, 20:45 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Přeji pěkný zbytek večera a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (22:50:00)
     
    Dnešní utkání sledovalo na King Power Stadium 38 092 diváků.
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:5.
    Střely mimo: 5:4.
    Rohy: 10:2.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 10:5.
     
    Souboj Leicesteru s Norwichem tak končí výhrou Lišek v poměru 3:0! Svěřenci Brendana Rodgerse byli v tomto utkání lepším celkem. Výrazněji se to však projevilo až ve druhém poločase, kdy Kanárky naprosto smazali z hrací plochy a opanovali ji. Jamie Vardy se pod výhru svého celku dnes podepsal dvěma góly a Harvey Barnes mu na obě nahrál. Jejich dvě akce v rozmezí deseti minut (branky padly v 54. a 62.) znamenaly zásadní zlom zápasu. Hráči z Carrow Road následně nebyli schopni akceptovat tempo svého soupeře a James Maddison jim na cestu do Norfolku přidal ještě jednu pořádnou nálož navíc. Výsledek střetnutí tak můžeme označit za zasloužený.

    Leicester se tak posunul zpět do horní poloviny tabulky Premier League.

    Norwich zapsal pátou prohru v řadě a na ligový gól už čeká více než 400 minut!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hlavní arbitr utkání nastavil jen jedinou minutu nad rámec základní hrací doby a ta právě uběhla. Harvey Barnes tak na vysoký balon před vápno Norwiche nabíhá zbytečně, je tu konec!
     
    90+1
    James Maddison byl nyní přidržen ve středovém kruhu Dimitrisem Giannoulisem takovým stylem, že v každém jiném duelu by za to padla žlutá karta. Sudí Hooper se však rozhodl, že dnes prostě kartičky potřebovat nebude. Píská jen faul.
     
    90
    Kanárci nyní zatápěli ve vápně Lišek. Přihrávka Dimitrise Giannoulise z levého křídla na malé vápno je však defenzivou Leicesteru sražena na roh.
     
    89
    Billy Gilmour vyslal po pravé straně kupředu Przemysława Płachetu, který poslal balon o bránícího Jamese Justina do zámezí. Norwich získal autový hod.
     
    88
    Harvey Barnes si tentokrát z levé strany navedl merunu na osu hřiště, jenže tam mu ji těsně před vápnem odkopl do nohy Grant Hanley.
     
    87
    Max Aarons se pěknou stahovačkou a otočkou kolem osy zbavil napadajícího soupeře a přihrávkou oslovil Sörensena. Ten spěchá s balonem ke středovému kruhu.
     
    86
    Ani Angus Gunn už s rozehrávkou moc nespěchá. Nyní však jeho výhoz nebyl dobrý, šel přímo na nohu Vardymu, jenž ho ale nedokázal zpracovat a brankář Norwiche svůj omyl napravil, když o forvarda Lišek poslal merunu do zámezí.
     
    85
    Jonny Evans má míč pod kontrolou před vlastní šestnáctkou. Přihrávkou oslovil Daniela Amarteyho, který obloukem přes presující soupeře našel Jamese Justina.
     
    84
    Nyní došlo k menší hádce mezi Dimitrisem Giannoulisem a Jamesem Maddisonem, sudí Hooper si oba kohouty volá na kobereček.
     
    84
    Jonny Evans našel krátkou přihrávkou na levé straně Jamesa Justina, který vyšším pasem přenesl hru doprava na Castagneho.
     
    83
    Teemu Pukki nezpracoval na půlící čáře ideálně vysoký balon. Lišky hrají opravdu tak, aby dostály svému jménu, totiž chytře. Do kombinace zapojí gólmana Kaspera Schmeichela.
     
    82
    Harvey Barnes hrudí zpracoval balon na levou stranu hrací plochy. Chvilku to vypadalo, že ho sudí nechá hrát, ale nakonec přece jen ukázal, že mičuda už byla v zámezí.
     
    81
    Max Aarons vhazuje míč na pravé straně u půlící čáry do hry. Následně obdržel zpětný pas a ke kombinaci vyzval přihrávkou brankáře Gunna.

    Petr Šatalík

    Branky: 54. Vardy (H. Barnes), 62. Vardy (H. Barnes), 70. Maddison


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:5.
    Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey, Castagne, Evans, Justin – Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall – Lookman (46. N. Mendy), Vardy, H. Barnes.
    Náhradníci: D. Ward – Söyüncü, L. Thomas, Albrighton, Iheanacho, Pérez, Daka.

    Trenér: Brendan Rodgers.

    Norwich City: Gunn – Aarons, Hanley (C), Byram, Giannoulis – Gilmour, Rupp (58. J. Sörensen) – Springett (67. Płacheta), Lees-Melou, Rašica (67. Rowe) – Pukki.
    Náhradníci: Krul – Gibson, B. Williams, Dowell, Gibbs, Tzolis.

    Trenér: Dean Smith.

    Rozhodčí: S. Hooper – S. Ledger, D. Eaton – J. Moss.

    Diváci: 38 092
    ocianews.com