Leeds – Chelsea 0:3 (kon.) | Watford – Everton 0:0 (kon.) | Leicester – Norwich 3:0 (kon.)
Wolverhampton – Manchester City 1:5 (kon.)
konec
Leicester City
3:0 (0:0)
Norwich City
Středa 11.05.2022, 20:45 • King Power Stadium, Leicester • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
    70. James MADDISON - 3:0
     
    70
    Leicester právě vstřelil branku!
    Lišky přidávají třetí zásah a dávají Kanárkům dobrou noc! Kiernan Dewsbury-Hall dostal přihrávku na levou stranu šestnáctky Norwiche a ranou z ostrého úhlu protáhl Gunna, jenž jeho pokus vyrazil jen před sebe na penaltu, kde se do míče z halfvoleje opřel JAMES MADDISON, který nekompromisně napálil merunu do sítě soupeře! Leicester vede 3:0!
     
    67
    Střídání v týmu Norwich City:
    ze hřiště odchází Tony Springett, přichází Przemysław Płacheta.
    ze hřiště odchází Milot Rašica, přichází Jonathan Rowe.
    62. Jamie VARDY - 2:0
     
    62
    Leicester právě vstřelil branku!
    Necelých deset minut uteklo a je tu druhá prvotřídní ukázka fotbalu v podání dvojice Barnes – Vardy! Harvey Barnes dostal přihrávku od Justina, jenž získal míč, před vápno Norwiche a exkluzivním pasem poslal merunu do šestnáctky. JAMIE VARDY si znovu ideálně pohlídal ofsajd lajnu a seběhl si pro balon, který doslova brutální ranou narval do sítě Kanárků u bližší tyče, Gunn byl proti takové dělovce z bezprostřední blízkosti bezmocný! Leicester násobí svůj náskok dvěma, vede 2:0! Asistence: Harvey Barnes.
     
    58
    Střídání v týmu Norwich City:
    ze hřiště odchází Lukas Rupp, přichází Jacob Sörensen.
    54. Jamie VARDY - 1:0
     
    54
    Leicester právě vstřelil branku!
    Lišky jdou na startu druhé půle do vedení! Harvey Barnes vyslal z půlící čáry dlouhý přízemní pas, který na hranici ofsajdu zpracoval JAMIE VARDY. Útočník Leicesteru následně navedl míč z levé strany do šestnáctky soupeře a střílel přes bránícího Granta Hanleyho, od jehož holeně se mičuda koníčkem odrazila od země a přeletěla brankáře Gunna, za jehož zády spadl hrací předmět do sítě Norwiche! Šťastný zásah pro Vardyho, Lišky však díky němu vedou 1:0! Asistence: Harvey Barnes.
     
    46
    Střídání v týmu Leicester City:
    ze hřiště odchází Ademola Lookman, přichází Nampalys Mendy.
    45+1. Pukkiho zakončení skončilo na tyči
     
    45+1
    Zatím největší šance utkání! Teemu Pukki dostal rychlou přihrávku a šel do situace jeden na jednoho, Amartey při couvání zakopl a upadl, Pukki jej obešel a na pravé straně vápna střílel na bližší tyčku. A mířil přesně! Protože brankovou konstrukci trefil! Od ní šel balon zpět do hřiště.
     
    28
    Lišky se dostaly díky Kiernana Dewsbury-Hallovi až k brankové čáře. Následně poslal záložník Leicesteru balon pod sebe a v obrovské šanci se tak ocitl Ademola Lookman, jenž zblízka vypálil, jenže Angus Gunn jeho pokus zvládl ránu vykopnout! Skvělý reflexivní zákrok!
    16. Další výborný zákrok domácího golmana
     
    16
    Sledujeme velice atraktivní pasáž hry! Centr z pravé strany do vápna Lišek srazila obrana Leicesteru jen na hranici šestnáctky, kde zakončoval Milot Rašica, jenže Kasper Schmeichel jeho přízemní střelu vyráží nohou!
    14. Skvělý Schmeichel drží bezbrankový stav
     
    14
    A nyní tu zase byly horké chvilky před klecí Lišek! Přihrávku z pravé strany na penaltu dokázal Kasper Schmeichel před nabíhajícím hráčem Norwiche posunout rukou dál, jenže pouze k Pukkimu, jenž se do balonu opřel, ale brankář Leicesteru dokázal jeho pokus vyrazit!
     
    13
    A ještě jedno zakončení na klec Norwiche! James Maddison si na pravé straně našel místo těsně před šestnáctkou protivníka a jeho ránu k bližší tyči vytlačil Angus Gunn na rohový kop!
    12. Velká dvojšance domácích
     
    12
    Timothy Castagne přihrává z kraje pažitu do jeho středu. Tam se krásně vysunul James Maddison, jenž z dobrý dvaceti metrů vypálil na bránu Norwiche, Angus Gunn však jeho ránu vyrazil a následně si dokázal poradit i s dorážkou Vardyho! Parádní práce gólmana Kanárků!

    Petr Šatalík

    Branky: 54. Vardy (H. Barnes), 62. Vardy (H. Barnes), 70. Maddison


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:4. Rohy: 10:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 10:5.
    Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey, Castagne, Evans, Justin – Maddison, Tielemans, Dewsbury-Hall – Lookman (46. N. Mendy), Vardy, H. Barnes.
    Náhradníci: D. Ward – Söyüncü, L. Thomas, Albrighton, Iheanacho, Pérez, Daka.

    Trenér: Brendan Rodgers.

    Norwich City: Gunn – Aarons, Hanley (C), Byram, Giannoulis – Gilmour, Rupp (58. J. Sörensen) – Springett (67. Płacheta), Lees-Melou, Rašica (67. Rowe) – Pukki.
    Náhradníci: Krul – Gibson, B. Williams, Dowell, Gibbs, Tzolis.

    Trenér: Dean Smith.

    Rozhodčí: S. Hooper – S. Ledger, D. Eaton – J. Moss.

    Diváci: 38 092
    thejrc.org