Juventus – Inter 2:4 (po pr.)
po prodl.
Juventus FC
2:4 (0:1)
Inter Milán
Středa 11.05.2022, 21:00 • Stadio Olimpico, Řím • Italský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Příjemný večer u finále italského poháru. Už počtvrté v této sezoně se v něm utkají staří rivalové Juventus FC a Inter Milán. Úvodní výkop se bude konat ve 21:00.
     
    JUVENTUS FC

    Bianconeri dokázali zvládnout obě předchozí finále poháru proti Interu, to poslední se však datuje až do roku 1965. Po dlouhých 57 letech se tak nejúspěšnější týmy Itálie potkají znovu. V minulé sezoně Juventus navýšil svůj rekord v počtu titulů v Coppa Italia, když si proti Atalantě připsal již čtrtnáctý zářez.

    Svěřenci Maxe Allegriho se v této sezoně nacházejí na čtvrté pozici Serie A. V říjnu dokázal měření s Interem zremizovat na konci zápasu Paulo Dybala, když proměnil penaltu. Jinak ale domácí na týmy z elitní čtyřky moc neumí.

    To se však v poháru může změnit. Juventus v něm léta dominuje, mezi lety 2015 a 2018 dokonce trofej nikomu nepůjčil. I letos už ze své cesty odstavil Sampdorii, Sassuolo nebo Fiorentinu.
     
    INTER MILÁN

    I když v pikantním souboji s městským rivalem AC Milán momentálně Inter ztrácí krok a dost možná italskou Serii A nevyhraje, minimálně jednu trofej si v této sezoně zajistil, když zvládl domácí Superpohár. V Coppa Italia může však přijít další úspěch, který by si hráči nechtěli nechat ujít.

    Jenže kromě loňského titulu toho za posledních deset let Nerazzurri moc nevyhráli. Současný trenér Simone Inzaghi tak má před sebou složitou, ale velmi lákavou misi. Už teď zaslouží kouč kredit za to, jak dokázal tým znovu přiblížit prvenstvím v Serii A.

    V lednu najeli hosté na vlnu osmi vítězství, která je dlouho držela na prvním místě, ale časem přišly nemilé komplikace. V tabulce je předběhlo AC, s nímž si paradoxně Inter poradil v semifinále poháru. Nyní má před sebou další náročnou zkoušku.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Perin – Danilo, Chiellini, de Ligt, Alex Sandro – Cuadrado, Zakaria, Rabiot, Bernardeschi – Vlahović, Dybala
    Náhradníci: Pinsoglio, Szczęsny – Morata, Kean, Arthur, Nicolussi, Pellegrini, Rugani, Bonucci, Locatelli, Miretti, Aké
    Trenér: Massimiliano Allegri

    Inter Milán: Handanovič – Škriniar, de Vrij, D'Ambrosio – Darmian, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić – Džeko, Martínez
    Náhradníci: Radu, Cordaz – Dumfries, Gosens, Dimarco, Caicedo, Ranocchia, Bastoni, Sánchez, Correa, Gagliardini, Vidal
    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Valeri – Giallatini, Preti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Ostrým zákrokem na půlce hřiště si vydobyl respekt Rabiot, který zároveň sklidil oslavný řev tribun.
     
    2
    Prostrkávačka se nevydařila D'Ambrosiovi, přesto u míče zůstanou hráči Interu Milán. Faul následně vybojoval Barella.
     
    3
    Hlavičku zvládnul dokonale Chiellini a de Vrij si tak musel při obraně pomoci až zápasnickým chvatem, aby na půlce zastavil hrozící kontr.
     
    4
    A znovu zkušený Chiellini přerušil útok hostů. Balón pak ze vzduchu zachytává Handanovič a vyhazuje nakrátko.
     
    5
    Proti nákopu stopera de Vrije se do vzduchu vyšrouboval Zakaria a odvrátil do autu. Švýcar tak splnil obranné povinnosti do puntíku.
     
    5
    Inter zatím aktivnější. Kolem pravé postranní čáry se opět zkoušel protáhnout D'Ambrosio, ale míč opustil hrací plochu.
     
    6
    Do míče sáhnul nohou Zakaria, čímž způsobil první rohový kop utkání. Milánští se stěhují do pokutového území.
     
    6
    Na malé vápno zatočil svou nabídku Calhanoglu, jenže k hlavičce nedošlo.
     
    7
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Juventus neodvrátil po rohovém kopu balon dostatečně a NICOLO BARELLA ukázal kus fotbalové krásy. Míč si navedl na střed a pravou nohou zpoza pokutového území ideálně našel prostor u pravé tyče. Brankář Perin se zmohl jen na bezmocné gesto, s touto střelou nemohl nic dělat. Inter tak do finále poháru vstoupil tím nejlepším možným způsobem. Asistence: Brozović.
    7. BARELLA - 0:1
     
    9
    Edin Džeko se usmívá, ale faul na polovině hřiště skutečně provedl. Obraz hry se po prvním gólu zřejmě trochu promění, hosté se ihned zatáhli hlouběji na svou polovinu.
     
    10
    Patičkou si poslal míč do běhu Vlahović, ale nedokázal pokračovat v načaté akci. Obrana milánského klubu si vypomáhá s brankářem Handanovičem.
     
    11
    Do otevřené obrany už zase spěchali hosté, tentokrát se jim ovšem nepodařilo využít kontr ideálně. Barella dostal přihrávku příliš před sebe.
     
    12
    Džeko si pomohl zpracováním na prsou a spěchal do šestnáctky. Tam ho našel dobře mířený centr, jenže bývalý útočník z české nejvyšší soutěže nedokázal trefit hlavou ideálně. Balon se dokonce vykutálí až do autu.
     
    13
    Hlasitě si stěžuje Alex Sandro. Inter přistupuje do soubojů hodně důrazně a krajní bek Juventusu by očekával, že brzy přijde karta.
     
    13
    Na půlce hřiště zapracoval Perišić a neumožnil přechod po pravé straně. Určitě zaslouží pochvalu.
     
    14
    Přihrávka z kopačky Bernardeschiho přišla přece jen pozdě, „stará dáma“ tak nezakončí ani tentokrát.
     
    15
    S kombinací nepospíchá Brozović, který se pomalu otáčí na druhou stranu a oslovuje spoluhráče. Milán nemá po prvním gólu kam se hnát.
     
    15
    Dobrá myšlenka D'Ambrosia, nabíhal mu Darmian. Přestože se však druhý jmenovaný vecpal před Sandra, z ostrého úhlu již neodcentroval.
     
    16
    Míč u nohy má tentokrát Brozović, který při rozehrávce vystupuje v roli falešného stopera. Milán hodně rotuje své hráče, až na několik výjimka nemá nikdo stálou pozici.
     
    17
    Postupující Cuadrado narazil na důrazného Brozoviće a Juventusu se tak po čtvrt hodině nabízí první standardní situace. Míč je přesto ještě hodně daleko od brankové čáry.
     
    18
    Tečovaný míč nenadělal Handanovičovi problémy, na reakci měl totiž spoustu času.
     
    19
    Hlavní rozhodčí Valeri kontroluje kvalitu nafouknutí balonu, na kterou si stěžoval Simone Inzaghi. Po chvíli se ve hře pokračuje.
     
    20
    Domácí strana stále brání zónově a nesnaží se o aktivní napadání. Uvidíme, zda se to časem změní, jelikož momentálně má Inter možnost ponechat si míč ve svém držení, jak dlouho uzná za vhodné.
     
    21
    Džeko nečekal atak Chielliniho a pak obránce italské reprezentace fauloval. Chystá se další volný přímý kop.
     
    21
    Juventus nejprve zvolil rozehrávku nakrátko, načež Bernardeschi přece jen odcentroval. Vedlo se mu ale neslavně, Inter se hravě ubrání.
     
    22
    Středem hřiště proskotačil Rabiot, jenže centr od postranní čáry následně přelétl Vlahoviće. Přesto se Juventus pomalu probouzí z úvodního spánku.
     
    23
    A hned tu byla zajímavá možnost! Paulo Dybala zůstal v pokutovém území nekrytý, jenže levou nohou pálil v podstatě doprostřed brány. I když rána letěla prudce po zemi, Handanovič je dostatečně zkušený, aby rychlé zalehnutí míče zvládnul.
    23. Dobrá pozice pro Dybalu, který ale míč nezasáhnul ideálně.
     
    24
    Následuje další fenomenální zásah hostujícího brankáře. Prudká střela Vlahoviće protáhla Handanoviče, který se reflexivně vyrazil na roh.
    24. Handanovič vychytal volného Vlahoviće.
     
    25
    Hlavičkový střet ovládnul Brozović a s míčem na noze pokračoval Martínez. Záhy se Inter dožadoval odpískání ruky v pokutovém území, avšak zcela zbytečně.
     
    25
    Bianconeri si pomalu budují tlak. Cuadrado nezvládnul projít ke střele, ale vybojoval alespoň roh. Ten však skončil v rukavicích pozorného Handanoviče.
     
    28
    Inter hodlá nemilosrdně taktizovat, Handanovič nyní dobrou půlminutu držel míč u nohy. Taktika Juventusu evidentně nebyla postavená na napadání a hráči teď těžko reagují na nečekanou ztrátu jednoho gólu.
     
    29
    Vhazování zosnoval Alex Sandro, ale neriskoval a vrátil zkušenému parťákovi z obrany Chiellinimu.
     
    29
    Výtečně se vrátil defenzivní specialista Brozović a zhatil rychlou akci.
     
    30
    Bude následovat domácí roh. Bernardeschi pálil vedle s přispěním obránce. Škriniar už si ve vápně nabírá Chielliniho.
     
    30
    Třetí solidní šanci Juventusu odrazil znovu Handanovič, tentokrát ho hlavičkou pod břevno ohrožoval de Ligt. Sám si vyčítá, že nemířil lépe.
     
    31
    Dybala si počkal za vápnem na odražený balon, jenže z voleje nedokázal trefit bránu. Handanovič pouze pohledem odvracel míč mimo své zařízení, jeho přání bylo nakonec vyslyšeno. Juventus zvyšuje obrátky.
    31. Dybala v parádní šanci nemířil přesně.
     
    32
    Na trávníku si poleži Džeko, který se chystal na hlavičku, ale ještě předtím, než k ní došlo, byl tvrdě sejmut.
     
    33
    Teď si pohybem žádal zpětnou přihrávku Bernardeschi, ale ani v jednom ze dvou případů se nedočkal. Je to škoda, mohl totiž pálit zpoza obranného valu, který Inter staví před svým gólmanem.
     
    34
    Při pokusu o centr Cuadrada nevybíravě srazil Darmian. Tvrdost tomuto zápasu tedy rozhodně nechybí.
     
    35
    Náběh Dybaly nebyl špatný, Argentinec nicméně nedotáhnul svůj driblink. Stěžuje si, že byl zezadu faulován.
     
    36
    A nastalo další ostřelování v podání Calhanoglua. O následnou ránu Brozoviće už se nemusel starat ani Perin, protože šla vysoko nad.
     
    37
    Několik přešlapovaček Alexe Sandra následoval centr v podání Bernardeschiho, ale ani z tohoto mráčku nezaprší. Zásilka přeletěla všechny potenciální cíle.
     
    38
    Zpětnou přihrávku musí zvolit Bernardeschi, protože Inter stále volí v defenzivě proaktivní přístup. Pak navíc přichází nepřesnost v domácí kombinaci a vhazování obstará soupeř.
     
    39
    Brozovićovi se otevřel prostor k přihrávce na levé křídlo, odkud přilétl vzdušný pas na Džeka, lépe řečeno za něj.
     
    40
    Inter teď tráví čas v blízkosti pokutového území. Dochází k přerušení, protože jeden z hráčů Juventusu je ošetřován.
     
    41
    Dochází dokonce ke střídání, Danilo má zřejmě vážnější zdravotní problém. Nastupuje Morata, který zkusí pozdvihnout ofenzivní představení Bianconeri.
     
    42
    Prohřešku se dopustil Rabiot, když nepovoleně atakoval Barellu. Předtím schytal úder kopačkou do tváře čerstvý Morata, ale to sudí neregistroval.
     
    43
    Škriniar už nezastihl míč na hrací ploše, ale sportovně patičkou přihrál soupeři, který se chystal vhazovat.
     
    44
    Jako na saních se projel Perišić. Mělo to svůj efekt, neboť Chorvat znemožnil odkop od brány a věnoval Juventusu pouze aut v blízkosti vlastního pokutového území.
     
    44
    Přerušuje se, rukou zahrál Rabiot. Závěr této půle zastihl v lepší fazoně znovu Inter, který se tlačí za druhým gólem, avšak postrádá střelbu.
     
    45+1
    Nastavený čas poběží dvě minuty. Chiellini mezitím odehrál míč znovu do zámezí.
     
    45+1
    Přízemní nástřel Martíneze si v pohodě rukavicemi našel Perin, který se okamžitě pokoušel o nákop dopředu. Meruna se k němu po chvilce vrací.
     
    45+2
    Vzdušný souboj neovládnul Morata a na tom skončila celá akce „staré dámy“.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Inter zaslouží pochvalu za to, jak aktivně do tohoto pohárového finále vstoupil. Jeho snahu podpořil už v sedmé minutě Nicolo Barella, který nádhernou ranou otevřel skóre. Po prvním gólu se Inter přece jen trochu zatáhnul, z čehož domácí těžili zejména v rozmezí 23. a 31. minuty, kdy ve velkých šancích selhal dvakrát Dybala a pro jednou také Vlahović. Skóre je proto 0:1 a Milán dělí 45 minut od zisku cenné trofeje.
     
    Druhý poločas finále vypukne zhruba ve 22:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Dvě nepřehledné situace v pokutových územích, hlavně zákrok číslo dvě penaltou mohl zavánět.
     
    50
    Juventus se tlačí do koncovky, Cuadrado našel na hraně vápna Rabiota, který ještě bojuje.
     
    50
    Juventus právě vstřelil branku!
    Domácí si vypracoval tlak ve vápně, ale už se zdálo, že Inter obranu zvládne. V té chvíli přišla ostrá rána ALEXE SANDRA, kterou dokázal zpoza pokutového území dostat až do sítě. Gólman Handanovič přispěl ke zkáze svým dílem, když vleže nedokázal míč vytěsnit, ale pouze jej tečoval mezi tři tyče. Bez asistence.
    50. Alex SANDRO - 1:1
     
    52
    Juventus právě vstřelil branku!
    Tak to je nevídaný obrat. Bianconeri zaveleli k rychlému protiútoku, který vedl s míčem u nohy dvaadvacetiletý DUŠAN VLAHOVIĆ. V koncovce si počínal ale jako zkušený mazák. Kličkou se zbavil jednoho soupeře, napálil Handanoviče do hlavy a po dorážce už mohl slavit důležitou trefu. Juventus během necelých dvou minut zcela otočil stav utkání. Bez asistence.
    52. VLAHOVIĆ - 2:1
     
    55
    Perin si poradil s dalekonosnou hlavičkou a vyslal dopředu Dybalu, kterého jasně fauloval Brozović. Ten viděl žlutou kartu, ale pak ještě vztekle odkopl míč. Červenat se ovšem zatím nebude.
     
    57
    Handanovič si musel poradit s dalším atakem Moraty, domácí hrají skvěle.
     
    59
    Jde vidět, jak na Inter selhání dolehlo. Brozović rozhazuje rukama a upírá ke spoluhráčům vyčítavé pohledy. Pohoda z týmu v tmavší kombinaci zcela vymizela.
     
    60
    Pro míč se musel vrátit Škriniar, který při třetím gólu v utkání ještě zkoušel situaci zachránit skluzem na brankové čáře.
     
    60
    Jako poslední hráč se zachoval zodpovědně D'Ambrosio. Milán potřebuje najít znovu svůj rytmus.
     
    61
    S míčem se nebude párat Perin, raději odkopává daleko za půlící čáru, přestože Juventus v těchto místech nikoho neměl.
     
    61
    Perfektně načasovaný skluz proti míče ukázal Rabiot. Juventus dokonce znovu postupoval dopředu, jenže Paulo Dybala se utopil v kličkách.
     
    62
    Nepříjemný centr svou kšticí odvrátil Cuadrado, ale není všem problémům konec. Inter ještě vlastní rohový kop.
     
    63
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Darmian, přichází Dumfries.
    ze hřiště odchází Džeko, přichází Correa.
    ze hřiště odchází D'Ambrosio, přichází Dimarco.
     
    64
    Inter se snaží oživit svou hru ve druhé půli hned trojitým střídáním. Uvidíme, zda Simone Inzaghi bude slavit se svými změnami úspěch.
     
    65
    Neskutečná technika Dybaly, který zase z jalové pozice dokázal ihned ohrozit branku. Handanovič na ostrý volej tentokrát reagoval včasně.
     
    66
    Míč do vápna ještě hlavou vrátil Correa, ale nic z toho nebylo. Pak se hlásil o rychlý aut, sudí však rozhodli o střídání Juventusu.
     
    67
    Střídání v týmu Juventus FC:
    ze hřiště odchází Bernardeschi, přichází Bonucci.
    ze hřiště odchází Zakaria, přichází Locatelli.
     
    68
    Přesný centr nezvládl Dimarco, pak si navíc pro faul zkušeně došel Cuadrado, který směrem do obrany odvádí nyní velmi solidní práci.
     
    69
    A znovu je to Cuadrado, kdo umotal Dimarca a vyprosil si odpískání zákroku na půlce hřiště. Každý takový souboj mimo rámec pravidel hraje nyní vedoucímu mužstvu do karet.
     
    70
    Protiakci odstartoval Dybala, k zemi ho však stáhnul Dimarco, který zatím svým střídáním nikterak neprospěl.
     
    71
    Hra se hodně přerušuje, což pochopitelně více svědčí „staré dámě“. Domácí potřebují nastřádat ještě něco málo přes dvacet minut.
     
    72
    Po teči v podání de Ligta proskotačil míč těsně vedle levé tyče, brankář Perin tak nemusel zasahovat.
     
    73
    Hlavičku nezvládnul Dumfries, přesto se Milán nadále intenzivně tlačí za srovnáním stavu.
     
    73
    Rohový kop směřoval na malé vápno, kde se ve vzduchu neprosadil Perišić. Při dalším signálu zachraňuje černobílé pozorný Chiellini.
     
    74
    Juventus může zároveň podnikat výpady do otevřené obrany. Jeden takový však nezvládnul Vlahović, který si navíc pořádně natlouknul.
     
    75
    Přibývá rohových kopů. Naposledy Inter zvolil cestu centru na přední tyč, avšak opět bez úspěchu. Dimarco bude muset zlepšit přesnost svých nabídek.
     
    76
    Obranná řada Juventusu nyní působí jako jeden muž, moc prostoru tak nevzniká. Skulinku našel Dimarco, jenže ani neodcentroval.
     
    77
    Velmi dobře centroval Morata, jenže Bonuccimu přece jen kousek scházel. Brankář Handanovič se snaží ihned rozehrát odkop od brány.
     
    78
    Rozhodčí ukazuje na penaltový puntík! Martínez se snažil uvolnit ve vápně a Bonucci tahal za záchranou brzdu.
    78. Penaltový zákrok.
     
    79
    Situaci v pokutovém území ještě kontroluje krátce VAR, ale kopat se skutečně bude.
     
    80
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    To jsou nervy, panečku! HAKAN CALHANOGLU opřel deset minut před koncem svou ránu z penalty o pravou tyčku, ale míč skončil bezpečně v síti. Je tak srovnáno a začíná se v podstatě od začátku. Ve hře je i prodloužení, pakliže dalších 10 minut základní hrací doby nenabídne definitivní rozuzlení výsledku.
    80. CALHANOGLU - 2:2
     
    83
    Nervy pochopitelně začínají pracovat, Correa se nyní rukou ostře opřel do Cuadrada, který si stěžoval na výrok rozhodčího.
     
    84
    Střídání v týmu Juventus FC:
    ze hřiště odchází Chiellini, přichází Arthur.
     
    86
    Centr Cuadrada nenašel nikoho ve světlém dresu. Pak si pro faul na polovině hřiště došel Martínez, po kterém se svezl stoper de Ligt.
     
    87
    Perišić teď pochválil Cuadrada, který se pro Juventus obětoval a právě chorvatskému záložníkovi sebral míč skluzem.
     
    88
    Solidní bombu vyslal z half-voleje Calhanoglu, tak přesný jako u předchozí penalty ale nebude. Míč končí mimo dosah tří tyčí.
     
    89
    Oba týmy hodně ubraly ze svých ofenzivních snah, nikdo nechce udělat závěrečnou chybu. Teď přece jen na hraně šestnáctky bojoval domácí Dybala, ale přes trojici soupeřů se ke střele mohl dostat jen těžko.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavují tři minuty, ale může se hrát mnohem déle, pokud zápas dospěje do prodloužení.
     
    90+1
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Calhanoglu, přichází Vidal.
    ze hřiště odchází Martínez, přichází Sánchez.
     
    90+2
    Ještě jedna standardní situace pro Juve, ale domácí se rozhodli okamžitě hrát po zemi. Risk není na místě.
     
    90+2
    Žlutou kartu spatřil Locatelli, když šel hodně pozdě do skluzu proti Correaovi.
     
    90+3
    Nastavený čas téměř vypršel, Dimarco vrátil míč k půlící čáře a stejně jako řada dalších očekává prodloužení.
     
    90+4
    Dybala se nacpal před Škriniara, slovenský bek pak podle soudu Valeriho fauloval.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Inter začíná pobytem na útočné polovině, po levém křídle rozehrává Dimarco. Před vápnem pak operuje Sánchez, ale ani od něj zatím nepřišla revoluční myšlenka.
     
    92
    To byl štiplavý pokus Chilana Sáncheze, který ovšem mířil přesně do náruče Perina. Brankář Juventusu nedovolí chybu.
     
    93
    Škriniar se s míčem několikrát otočil a nakonec znovu zvolil levou stranu, jenže Milánu útok nevyšel.
     
    94
    Morata se sice rozčiluje, ale Barella skutečně upadnul po jeho šlapáku. Můžeme tak očekávat centr mířící do vápna, Inter disponuje přímým kopem.
     
    95
    Nakonec tedy rozehrávka nakrátko, Vidal se neodholal k tomu, aby zkusil štěstí a nakopnul míč do pokutového území.
     
    96
    Zatím působí Vidal poněkud bojácně. Znovu mohl postupovat vpřed, ale rozhodl se vzít si míč a pelášit s ním k vlastní brance.
     
    97
    Rozhodčí komunikuje s VARem. Půjde se podívat, jestli ve vápně nedošlo k nepovolenému zákroku, který by znamenal penaltu pro Inter.
     
    98
    Bude tu penalta! Znovu tak Interu vychází úvod prvního poločasu, tentokrát v prodloužení. Ještě aby exekutor skóroval.
    98. Penaltový zákrok.
     
    99
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Inter se dostává blíže k trofeji! Míč si po;stavil na puntík IVAN PERIŠIĆ a nekompromisně ho práskl do levého horního rohu. Perin navíc skákal na druhou stranu.
    99. PERIŠIĆ - 2:3
     
    101
    Juventus se hned snaží o protiakci a usazuje se na útočné polovině.
     
    101
    Rohový kop pro Juventus.
     
    102
    Centr z levé strany nebezpečně propadl do pokutového území, ale hráči Interu si poradili.
     
    102
    Inter Milán právě vstřelil branku!
    Tak a je nejspíš rozhodnuto! Hrdinou prodloužení se stává IVAN PERIŠIĆ, který k proměněné penaltě přidává i krásnou ránu! Dostal přihrávku od Dimarca z levé strany, z dálky se opřel do míče a ze vzduchu ho napálil ke vzdálenější tyčce. Perin se natahoval marně.
    102. PERIŠIĆ - 2:4
     
    104
    Trenér Juventusu Massimiliano Allegri obdržel červenou kartu a zbytek zápasu bude sledovat z tribuny.
     
    105+1
    Juventus rozehrával standardku z pravé strany, ale Inter ji odvrátil do zámezí.
     
    105+2
    Dvě střely Moraty byly zablokované, poté ale de Vrij stáhl k zemi Vlahoviće a penalty se dožadoval i Juventus. Leč marně.
     
    105+2
    První poločas prodloužení skončil.
     
    Inter v prvním prodloužení vykročil za ziskem Italského poháru. Ivan Perišić totiž proměnil nařízenou penaltu a poté se prezentoval i parádní dělovkou z dálky. Milán tak vede 4:2.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Inter se drží u míče a to mu stačí. Juventus se snaží napadat, ale jeho hráči už taky nepůsobí s takovou energií a sami asi moc nevěří ve zvrat.
     
    109
    Standardka pro Juventus z nějakých pětatřiceti metrů po faulu Brozoviće.
     
    110
    Střílený centr hráče Juventusu ale skončil několik metrů nad bránou.
     
    111
    Perišić dostal přihrávku do běhu a byl zastaven čistým skluzem od Cuadrada. Chorvatský křídelník se alespoň dožadoval rohového kopu, jenže marně.
     
    112
    Morata se na útočné polovině provinil faulem, míč pro Inter.
     
    113
    Keanův ostrý centr z pravé strany nenašel nikoho v černobílém pruhovaném dresu. Handanovič odkopává od branky.
     
    115
    Inter získal míč na své kopačky a šetří cenné vteřinky.
     
    116
    Cuadradovi centr z pravé strany nevyšel, ale celkem zbytečně hráči Interu odvrátili balon jen do zámezí. Pokračovat tak bude Juventus.
     
    116
    Střídání v týmu Inter Milán:
    ze hřiště odchází Dimarco, přichází Bastoni.
     
    117
    Po dalším Cuadradově centru pálil z dvanácti metrů de Ligt, hosté ho dokázali zablokovat.
     
    118
    Correa se řítil do brejku, v akci proti dvěma obráncům Juventusu se ale ke střele nedostal.
     
    118
    Nepřesná rozehrávka Arthura končí v zámezí, aut pro Internazionale.
     
    119
    Žlutá karta pro tým Inter Milán (Vidal).
     
    119
    Prodloužený centr Juventusu do vápna nedokázal zastihnout nikdo z Turíňanů.
     
    120
    Nastavovat se budou dvě minuty.
     
    120+1
    Vlahović v pokutovém území přeskočil bránícího hráče, ale následnou hlavičku nenasměroval mezi tři tyče.
     
    120+2
    Ještě v závěru standardka pro Inter po faulu na Dumfriese.
     
    120+2
    Konec zápasu.
     
    Tak standardka už se rozehrávat nebude, rozhodčí ukončuje zápas a následuje velká radost Interu!
     
    Inter tak k pravděpodobnému druhému místu v Serii A přidává velmi cenný zisk italského poháru Coppa Italia. Dvěma góly v prodloužení rozhodl chorvatský reprezentant Ivan Perišić. Naopak neúspěšná sezona Juventusu pokračuje, až čtvrtý celek Serie A si chuť v domácím poháru nespravil.
    Inter vítězí v Coppa Italia
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 0:1. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:10.
     
    Od nás je to pro dnešek vše, na počtenou u dalších on-line přenosů. (23:40:10)

    Matěj Vybíral

    Patrik Czepiec

    Branky: 50. Alex Sandro, 52. Vlahović – 7. Barella, 80. Calhanoglu (pen.), 99. Perišić (pen.), 102. Perišić

    Karty:   90+2. Locatelli (JUV) – 55. Brozović (INM), 119. Vidal (INM)   104. Allegri (JUV)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 0:1. Rohy: 0:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 6:10.
    Juventus FC: Perin – Danilo, Chiellini, de Ligt, Alex Sandro – Cuadrado, Zakaria, Rabiot, Bernardeschi – Vlahović, Dybala
    Náhradníci: Pinsoglio, Szczęsny – Morata, Kean, Arthur, Nicolussi, Pellegrini, Rugani, Bonucci, Locatelli, Miretti, Aké

    Trenér: Massimiliano Allegri

    Inter Milán: Handanovič – Škriniar, de Vrij, D'Ambrosio – Darmian, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić – Džeko, Martínez
    Náhradníci: Radu, Cordaz – Dumfries, Gosens, Dimarco, Caicedo, Ranocchia, Bastoni, Sánchez, Correa, Gagliardini, Vidal

    Trenér: Simone Inzaghi

    Rozhodčí: Valeri – Giallatini, Preti
    thejrc.org