Augsburg – Fürth 2:1 (kon.) | Bielefeld – RB Lipsko 1:1 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:1 (kon.)
Leverkusen – Freiburg 2:1 (kon.) | Mohuč – Frankfurt 2:2 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 5:1 (kon.)
Stuttgart – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.) | Union Berlín – Bochum 3:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 2:2 (kon.)
konec
DSC Arminia Bielefeld
1:1 (0:0)
RB Lipsko
Sobota 14.05.2022, 15:30 • SchücoArena, Bielefeld • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    DSC Bielefeld hostí v posledním zápase letošní sezóny Bundesligy na domácím stadionu Lipsko a potřebuje zázrak, aby se zachránil. Hosté naopak usilují o udržení čtvrtého místa zajišťující účast v Champions League, budou se ale muset obejít bez svého nejlepšího střelce.
     
    Arminia Bielefeld

    Domácí Bielefeld je ve velice složité situaci a k záchraně potřebuje zázrak, který má následující podobu. Domácí potřebují vstřelit velké množství gólů a navíc doufat, že Stuttgart podlehne Kolínu. A i kdyby se tento scénář naplnil, Arminia by hrála baráž proti týmu z druhé ligy.
     
    RB Lipsko

    Lipsku patří před posledním zápasem čtvrté místo, jenže ho ještě nemá jisté. Hned za ním číhá Freiburg, který ztrácí dva body a v případě jeho zaváhání ho může v tabulce o bod předskočit. Hostům bude chybět nejlepší střelec Christopher Nkunku, který nastřílel dvacet gólů.
     
    Úvodní sestavy:

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Ramos, Pieper, Nilsson, Laursen – Vasiliadis, Prietl (C) – Wimmer, R. Hack, Okugawa – Serra.
    Náhradníci: A. Schulz – de Medina, Bello, Brunner, Andrade, Schöpf, Kunze, Ince.
    Trenér: Marco Kostmann

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan, Orban, Halstenberg – Henrichs, Laimer, Kampl, Angeliño – Forsberg, Nkunku – Silva.
    Náhradníci: Martínez – Klostermann, Mukiele, Gvardiol, T. Adams, Szoboszlai, Y. Poulsen, Olmo, Novoa.
    Trenér: Domenico Tedesco

    Rozhodčí: Daniel Siebert. Asistenti: Jan Seidel, Rafael Foltyn. Čtvrtý rozhodčí: Florian Lechner. VAR: Guido Winkmann. AVAR: Stefan Lupp.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Angeliño chtěl nyní z levého křídla poslat střílený centr na vzdálenější pravou tyč a také tak učinil, jenže v daném prostoru nebyl žádný z hostujících hráčů RB.
     
    4
    Masaja Okugawa předvedl fantastické sólo a málem se dostal na hranici šestnáctky do zakončení, jenže byl rychle ztrojen a ztratil kontrolu nad míčem. Velká škoda.
     
    7
    Robin Hack se snažil prosadit podél levé postranní čáry a čistým skluzem ho zastavil Benjamin Henrichs, na kterého domácí fotbalista vzápětí nepříjemně dopadl.
     
    8
    Benjamin Henrichs už je zpět na svých nohou a může vhazovat, protože diagonální pas z pravého křídla na nabíhajícího Robina Hacka byl hodně nepřesný. Aut.
     
    10
    Další útočnou akci táhli domácí fotbalisté Bielefeldu podél pravé postranní čáry, opět se ale daleko nedostali a vzápětí mohl vhazovat Angeliño. Zatím bez šancí.
     
    12
    Konrad Laimer poslal míč na pravé straně šestnáctky krásně pod sebe a na přední tyči se snažil míč tečovat patou Christopher Nkunku, což se mu podařilo, Stefan Ortega byl ale připraven a bez problému poté zasáhl.
     
    13
    Emil Forsberg vzápětí vysunul nádhernou kolmou přihrávkou spoluhráče a Christopher Nkunku se ocitl u levé tyče brány po přehození brankáře v obrovské šanci, jenže z blízkosti orazítkoval přízemní střelou brankovou konstrukci! Málem!
     
    14
    Na opačné straně hřiště mohl udeřit střelou z hranice šestnáctky Sebastian Vasiliadis, jeho prudká střela ale byla sražena na rohový kop. Hlavička pak byla slabá.
     
    18
    Z obou stran je utkání poměrně opatrné. Zejména ze strany Bielefeldu. Lze to ale pochopit, protože kdyby domácí otevřeli obranu, mohlo by to zavánět debaklem.
     
    20
    Emil Forsberg předvedl další kolmou přihrávku a Konrad Laimer se vzápětí dostal na pravém křídle k centru do šestnáctky, pro který si došel brankář Stefan Ortega.
     
    23
    Guilherme Ramos to teď přehnal na pravém křídle u postranní čáry s důrazem a Angeliño byl v souboji dvou hráčů s číslem 3 na zádech faulován. Zatím gól nepadl.
     
    24
    Masaja Okugawa chtěl roztáhnout hru po pěkném protiútoku doprava, jenže Janni Serra měl k míči příliš daleko a poté byl naštván, že přihrávka nebyla přesná.
     
    26
    Angeliño poslal míč na levé straně šestnáctky chytře pod sebe a Benjamin Henrichs napřáhl bez přípravy k nádherné střele, která vzápětí minula vzdálenější levý horní roh brány! Další šance.
     
    28
    Ze strany Lipska hrozil rychlý protiútok, v středu hřiště ale sáhl k taktickému faulu Jacob Barrett Laursen.
     
    29
    André Silva se dostal na pravé straně šestnáctky k přízemnímu centru, který Manuel Prietl srazil na rohový kop, a následná hlavička zamířila vysoko nad bránu.
     
    32
    Bielefeld mohl vyrazit po zisku míče do protiútoku, jenže ho v blízkosti středového kruhu zase ztratil. Stále 0:0.
     
    33
    André Silva se ocital ve slibné šanci na levé straně šestnáctky, jenže na poslední chvíli ho zastavil Guilherme Ramos a raději míč rychle poslal na roh.
     
    34
    Následný rohový kop Lipska rozehraný nakrátko nic nepřinesl a Stefan Ortega si snadno došel pro centr z levé strany. Navíc rychle vykopl, brejk se ale nekonal.
     
    34
    Christopher Nkunku se ocitl na levé straně vápna podruhé v zápase ve velké šanci, jenže jeho přízemní střelu Stefan Ortega vykopl nohou!
     
    36
    André Silva se ocitl v šanci na pravé straně šestnáctky po zmatcích v domácí obraně, jeho prudká střela pravačkou ale minula bližší pravou tyč a bez teče.
     
    39
    Christopher Nkunku dokázal udržet míč v blízkosti šestnáctky proti trojici protihráčů a Benjamin Henrichs nedokázal zpracovat přetažený centr Kevina Kampla.
     
    40
    Masaja Okugawa měl dobrou myšlenku, která se ovšem nepotkala s velkým pochopením, a kolmá přihrávka na spoluhráče v šestnáctce nakonec zamířila do zámezí.
     
    42
    Patrick Wimmer se snažil prosadit na levém křídle a Christopher Nkunku mu zezadu nepříjemně přišlápl nohu. Hra byla přerušena, aby pak mohl být ošetřen.
     
    44
    Bielefeld rozehrál standardní situaci a po centru z levé strany hlavičkoval skvěle Janni Serra, jeho prudký pokus ale minul přední levou tyč brány!
     
    45
    Benjamin Henrichs poté vypálil na ose hřiště zpoza šestnáctky a jeho prudká diagonální střela minula o pořádný kus vzdálenější levý horní roh brány. Odkop.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Christopher Nkunku měl během prvního poločasu dvě velké šance, jenže v první orazítkoval z blízkosti tyč, zatímco při druhé ho skvěle vychytal Stefan Ortega. Skóre po prvním poločase duelu. Bielefeld 0 Lipsko 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:31.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld:
    ze hřiště odchází Patrick Wimmer, přichází Burak Ince.
     
    48
    Robin Hack rozehrál na pravé straně hřiště standardní situaci a do šestnáctky poslal vysoký centr, který na vzdálenější levé tyči stáhl ze vzduchu Péter Gulácsi.
     
    51
    Aktivní Christopher Nkunku si naběhl uprostřed šestnáctky na krátkou zpětnou přihrávku a mohl otevřít skóre, jenže zamířil přímo do náruče Stefana Ortegy! Jeho třetí příležitost v utkání.
     
    53
    Benjamin Henrichs se dostal na pravém křídle k centru, který byl hlavou odvrácen na rohový kop. Následný centr se hostům nepovedl a Stefan Ortega míč stáhl.
     
    55
    Robin Hack byl na ose hřiště ostře faulován, když ale sám tělem narazil do Kondrada Laimera. Přísný faul.
     
    56
    Bielefeld mohl po centru ze standardní situace vhazovat a do šestnáctky přilétl vysoký míč, který byl odvrácen.
     
    57
    Robin Hack podstoupil ostrý hlavičkový souboj s Emilem Forsbergem a nepříjemně dopadl zády na zem. Naštěstí ale vyražený dech nemá a odchází po svých do zámezí.
     
    59
    Guilherme Ramos dobře zapracoval v obraně a čistým skluzem odvrátil míč na rohový kop. Snažil se prosadit Angeliño. Lipsko podle mého nehraje na sto procent.
     
    60
    Střídající Burak Ince měl nyní na pravém křídle volnou cestu a z úhlu napřáhl k přízemní střele, postrádala ale razanci a Péter Gulácsi míč lapil!
     
    63
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld:
    ze hřiště odchází Sebastian Vasiliadis, přichází Fabian Kunze.
     
    66
    Na obou týmech je vidět, že se jedná o poslední utkání v letošní sezóně. Zápas postrádá potřebný náboj a tempo, přestože Lipsko usiluje o konečné čtvrté místo.
     
    67
    Lipsko hraje straně ledabyle, nyní to dokonale ukázal Angeliño, který si na levém křídle počínal hodně naivně a myslel si, že ho protihráč nechá jen tak běžet – 0:0.
     
    68
    Willi Orban a Péter Gulácsi si pak nerozuměli uvnitř pokutového území a darovali domácím rohový kop.
     
    70
    Bielefeld právě vstřelil branku! JANNI SERRA dokázal dotlačit míč na vzdálenější levé tyči levým ramenem do sítě poté, co Péter Gulácsi fantastickým zákrokem vyrazil střelu Robina Hacka z pravé strany šestnáctky! Je to 1:0!
     
    73
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Emil Forsberg, přichází Dani Olmo.
     
    73
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Tyler Adams.
     
    74
    Před dvojitým střídáním na straně RB Lipska měl obrovskou šanci Masaja Okugawa, který se ocitl uprostřed šestnáctky sám, míč ale poslal po zemi vedle pravé tyče! Bielefeld mohl rázem vést 2:0!
     
    76
    Bielefeld sice dokázal skórovat, jenže by potřeboval ještě vstřelit přibližně sedm gólů, aby se dokázal zachránit a zabojovat o baráž. Navíc potřebuje pomoc.
     
    79
    Angeliño spěchal na levém křídle za míčem, jenže na něj nedosáhl a ve skluzu i společně s ním skončil za postranní čárou. Bielefeld mohl v klidu vhazovat.
     
    82
    Lipsko nechce prohrát a najednou začalo hrát, jenže kolmé přihrávky jsou příliš dlouhé. Pro poslední si bez problému doběhl vybíhající brankář Stefan Ortega.
     
    83
    André Silva mířil ze středu šestnáctky do levého horního rohu a Stefan Ortega ho fantastickým zákrokem vychytal! K dorážce se poté dostal Christopher Nkunku, jehož rána byla sražena. Navíc byl v ofsajdu, takže gól by poté neplatil.
     
    84
    Lipsko prudce vypálilo v blízkosti šestnáctky a dělová rána mířila k levé tyči, Stefan Ortega ale skvěle zasáhl a míč vyrazil! Stále drží nulu.
     
    85
    Joakim Nilsson přišel do souboje v blízkosti šestnáctky příliš pozdě a za ostrý faul viděl ihned žlutou kartu.
     
    86
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Angeliño, přichází Hugo Novoa.
     
    86
    Střídání v týmu RB Lipsko:
    ze hřiště odchází Kevin Kampl, přichází Dominik Szoboszlai.
     
    89
    Tyler Adams dostal žlutou kartu za zbytečné protesty.
     
    90
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld:
    ze hřiště odchází Joakim Nilsson, přichází Andrés Andrade.
     
    90
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld:
    ze hřiště odchází Robin Hack, přichází Alessandro Schöpf.
     
    90+1
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+1
    André Silva se ocitl u levé tyče v obrovské šanci a přízemní střelou mířil ke vzdálenější pravé tyči, Stefan Ortega ovšem jeho pokus vyrazil na roh!
     
    90+3
    Lipsko vstřelilo branku! Dominik Szoboszlai nyní rozehrál standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč poslal nádherný centr, na který si naběhl WILLI ORBAN, a prudkou hlavičkou vyrovnal na 1:1! Asistence: Dominik Szoboszlai.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Janni Serra dokázal dvacet minut před koncem otevřít skóre a Bielefeld se mohl rozloučit s nejvyšší soutěží vítězstvím, jenže v nastaveném čase ho o něj připravil střídající Willi Orban. Lipsko si zahraje v příští sezóně UEFA Champions League a končí na čtvrtém místě. Konečný výsledek. Arminia Bielefeld 1 RB Lipsko 1. (17:25:55)

    Tomáš Reiner

    Branky: 70. Serra – 90+3. Orban (Szoboszlai)

    Karty:   85. Nilsson (BIE) – 89. T. Adams (RBL)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 3:8. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 11:8.
    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Ramos, Pieper, Nilsson (90. Andrade), Laursen – Vasiliadis (63. Kunze), Prietl (C) – Wimmer (46. Ince), R. Hack (90. Schöpf), Okugawa – Serra.
    Náhradníci: A. Schulz – de Medina, Bello, Brunner.

    Trenér: Marco Kostmann

    RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan, Orban, Halstenberg – Henrichs, Laimer (73. T. Adams), Kampl (86. Szoboszlai), Angeliño (86. Novoa) – Forsberg (73. Olmo), Nkunku – Silva.
    Náhradníci: Martínez – Klostermann, Mukiele, Gvardiol, Y. Poulsen.

    Trenér: Domenico Tedesco

    Rozhodčí: Daniel Siebert. Asistenti: Jan Seidel, Rafael Foltyn. Čtvrtý rozhodčí: Florian Lechner. VAR: Guido Winkmann. AVAR: Stefan Lupp

    Diváci: 22719
    thejrc.org