Augsburg – Fürth 2:1 (kon.) | Bielefeld – RB Lipsko 1:1 (kon.) | Dortmund – Hertha 2:1 (kon.)
Leverkusen – Freiburg 2:1 (kon.) | Mohuč – Frankfurt 2:2 (kon.) | Mönchengladbach – Hoffenheim 5:1 (kon.)
Stuttgart – Kolín nad Rýnem 2:1 (kon.) | Union Berlín – Bochum 3:2 (kon.) | Wolfsburg – Bayern 2:2 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
5:1 (3:1)
TSG 1899 Hoffenheim
Sobota 14.05.2022, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    69
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Poměrně nevídaná branka a domácí navyšují vedení! JONAS HOFMANN se dostal k odhlavičkovanému balonu od hostujícího obránce. Byl sice ve střeleckém úhlu, nicméně z první poslal míč přesně k tyči, kde nechal Baumann prostor tak akorát pro míč! Právě brankář Hoffenheimu je pak výrazně rozladěn. Není se čemu divit, za jeho zády končí již pátý pokus – 5:1.
     
    53
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Střeleckou formu si domácí fotbalisté přenesli očividně také do druhého poločasu! BREEL EMBOLO dostal přihrávku do útoku. Stál tváří v tvář gólmanovi, který nestačil na chytré zakončení reagovat. Je to o tři branky, těžko říct, zda je pro Hoffenheim bodový zisk stále reálný.
     
    45+1
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Diváci se v prvním poločase tedy rozhodně nenudí! Florian Neuhaus zaslouží pochvalu za skvělou přihrávku za obranu, kterou uvolnil JONASE HOFMANNA. Ten si na zakončení proti osamocenému brankáři počkal a následně zkušeně překonal – 3:1.
     
    43
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! ALASSANE PLÉA pokutový kop proměňuje a domácí otáčejí skóre ve svůj prospěch! Pléa zamířil k pravé tyči z brankářova pohledu, přičemž Baumann skákal na opačnou stranu.
     
    26
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Tlak domácích pokračoval a máme srovnáno! Pléa vystřelil z vápna, balon mířil na vzdálenější tyč. Baumann si s tímhle pokusem ještě poradil. Nedosáhl ale už na dorážku LARSE STINDLA. Ten neměl s doražením výraznější problém – 1:1.
     
    3
    Hoffenheim právě vstřelil branku! Tak na první trefu jsme dnes nemuseli čekat vůbec dlouho! Robert Skov přebral přihrávku na křídlo. Odtud pak po zemi přihrál do šestnáctky. Přihrávce se vyhnul Larsen, míč se tak dostal až k ANDREJI KRAMARIČOVI. Ten neměl se zakončením problém.

    Adam Pavlíček

    Branky: 26. Stindl (Pléa), 43. Pléa (pen.), 45+1. Hofmann (Neuhaus), 53. Embolo, 69. Hofmann – 3. Kramarić (Skov)

    Karty:   10. Stindl (MNC) – 32. Samassékou (HOF), 60. Vogt (HOF)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 10:8. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 8:12.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Netz, Binsibajní, Friedrich (80. Ginter), Lainer (74. Scally) – Neuhaus, Koné – Pléa, Stindl (73. Herrmann), Hofmann (80. Kramer) – Embolo (63. Thuram).
    Náhradníci: Sippel – Bénes, Bennetts.

    Trenér: Hutter

    TSG 1899 Hoffenheim: Baumann – Akpoguma (86. Bičakčić), Posch, Vogt, Raum – Samassékou (64. Che) – Baumgartner, Stiller, Kramarić – Bruun Larsen (64. Proschwitz), Skov (64. Rudy).
    Náhradníci: Pentke, L. Philipp – K. Adams.

    Trenér: Hoeness

    Rozhodčí: Osmers – Kempter, Kempkes
    thejrc.org