Jablonec B – Dukla B 5:3 (kon.) | Velvary – Pardubice B 4:0 (kon.) | Ústí n/O – Přepeře 0:3 (kon.)
konec
FK Jablonec B
5:3 (4:2)
FK Dukla Praha B
Sobota 14.05.2022, 10:15 • Sportovní areál Břízky, Jablonec • Česká fotbalová liga (B) • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.
     
    Příjemnou sobotu! Víkendový program skupiny B ČFL ve Sportovním areálu Břízky odstartuje duel mezi B-týmy domácího Jablonce a pražské Dukly.
     
    Oba celky živí naději na celkové prvenství, byť pro tým z Julisky už je pouze teoretická. Hosté z páté příčky na vedoucí Zápy ztrácí šest kol před koncem devět bodů a šance, že by dobyli špici tabulky, už je minimální. Oproti tomu druhému Jablonci dnes půjde o hodně – toho od prvního fleku dělí body jen tři a nesmí si tak dovolit závahat, pokud chce ve své stíhací jízdě pokračovat.
     
    Domácí z posledních pěti odehraných utkání třikrát vyhráli a dvakrát remizovali. Forma Pražanů je pak slabší – tým hlavního kouče Aleše Majera ve stejném období zaznamenal dvě výhry, stejný počet porážek a jednou si se svým sokem body rozdělil.
     
    Nejlepším střelcem jabloneckého béčka je s devíti zásahy na kontě ghanský rodák Torfiq Ali-Abubakar. Na druhé straně barikády to zase pálí Jakubu Hodkovi, ten se dosud trefil hned jedenáctkrát.
     
    Utkání bude ve Sportovním areálu Břízky řídit pan Lukáš Tryzna, roli postranních sudích budou dnes dopoledne plnit pánové Václav Ježek a Zbyněk Novotný.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Jablonec B: Surovčík – Štěpánek, Rozkovec (C), Vošahlík, Koblížek, Munzar, Ali-Abubakar, Nykrín, Daníček, Breda, Diviš.
    Náhradníci: Fiala – Werani, Podzimek, Břenek, Svrček.
    Trenér: Jaroslav Vodička.

    FK Dukla Praha B: Buchlák – Mládek, Kozojed, Ludvíček, Hodek, Uhlíř, Jeřábek, Villaseca, Varačka, Hudec, Březina (C).
    Náhradníci: Havlíček – Špatenka, Kočí, Krenciv, Křenek.
    Trenér: Aleš Majer.

    Rozhodčí: Tryzna – Ježek, Novotný.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné a ničím nerušené sobotní dopoledne, duel mezi Jabloncem a Duklou začíná zhruba za čtvrt hodiny. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní sestavy obou soupeřů.
     
    Úvodní výkop se pomalu ale jistě blíží, v Jablonci začneme s několikaminutovým zpožděním.
     
    Oba týmy jsou na hřišti, za chvíli odstartujeme.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jdeme na to! Jako první si míč osahali fotbalisté Dukly, jejichž první tažení na Surovčíka bylo domácí obranou zastaveno už po několika málo sekundách.
     
    2
    Villaseca chtěl vyrazit dopředu, už na středovém kruhu byl ale ozbrojen dvěma protihráči. Nyní se snaží před soupeřovu klec prorazit zase Jablonec.
     
    3
    Na první žlutou jsme čekali jen necelé tři minuty, po faulu před Buchlákem jí viděl Dominik Breda (JBB).
     
    4
    Villasecovu vzdušnou přihrávku zachytil protihráč, Dukla se ani tentokrát moc daleko nedostala.
     
    5
    Divišův centr z levé strany šel moc vysoko, přistál až na brance a následně sjel za ní. Buchlák bude za pár okamžiků odkopávat od své klece.
     
    6
    Jablonec má stále více ze hry a nepouští protihráče za středovou čáru. Zároveň se snaží na Buchláka pořádně zatlačit, zatím ale bezúspěšně.
     
    7
    Villaseca na straně parádně odzbrojil napadajícího Bredu a bleskově vyrazil dopředu, následný výpad Dukly byl ale jabloneckou obranou znovu bleskově rozebrán. Pražané zatím působí bezzubým dojmem.
     
    8
    Hra se nyní točí hlavně kolem Surovčíka, domácí jsou na míči a snaží se najít nějakou skulinu, která by jim umožnila znovu přejít do ofenzívy.
     
    9
    Příliš zajímavou pasáž hry nesledujeme, Jabloneckým se stále nedaří přesunout hru před Buchláka. Dukla už si hodně dlouho nesáhla na míč.
     
    11
    Tým Jablonec B právě vstřelil branku!
    Ospalý úvod prvního poločasu prořízla parádní akce z dílny jablonecké rezervy, která se v jedenácté minutě ujímá vedení! Na dlouhý centr z levé strany si počíhal DOMINIK BREDA, který letící balón z bezprostřední blízkosti branky tečoval za bezmocného Buchláka – 1:0!
    11. BREDA - 1:0
     
    12
    Pokus o rychlou odpověď hostům nevyšel, hra bude pokračovat odkopem od jablonecké svatyně.
     
    13
    Villaseca připravil protihráče o míč a následně se jej pokusil odkopnout pryč, jenže přitom zasáhl hlavního rozhodčího. Dění je na malou chvíli pozastaveno.
     
    14
    Uvidíme první roh dnešního utkání, kterému bude čelit Dukla. K praporku se pomalu přesouvá Daníček.
     
    15
    Slibná situace domácích větší šanci nepřinesla, vyvrcholila jen slabou a hlavně nepřesnou střelou.
     
    16
    Zatím se opravdu hraje jen na jednu branku, jeden z obránců Dukly vytěsnil centr zleva za branku. Jablonec tak po krátké době čeká další rohový kop.
     
    18
    Tým Jablonec B právě vstřelil branku!
    Na první pokus to nevyšlo, Buchlák si se situací poradil. Ihned poté ale následoval další roh, který už pro jablonecké borce dopadl podstatně lépe: balón za hostujícího gólmana prohlavičkoval FRANTIŠEK KOBLÍŽEK – 2:0!
    18. KOBLÍŽEK - 2:0
     
    19
    Domácím dva zásahy nestačí, stále jsou výrazně aktivnější než jejich pražští soci. Tlak na Buchláka vede k dalšímu rohovému kopu, v pořadí již čtvrtému.
     
    20
    Jablonec tentokrát akci nezahrál úplně ideálně, Rozkovcův centr k výraznější šanci nevedl.
     
    21
    Dukla se poprvé po několika minutách dostala na soupeřovu půlku, Štěpánek se ale blýskl defenzivním zákrokem a hostující výpad vmžiku ukončil.
     
    22
    Pátý roh pro Jablonec v prvním poločase. Uvidíme, jestli tetnokrát přinese nějakou větší příležitost.
     
    23
    Jeden z hostů letící míč odhlavičkoval ven ze šestnáctky. Odražený balón se ještě pokusil na Buchláka nasměrovat Štěpánek, rána mu ale nesedla.
     
    24
    Mládek byl na pravé straně sám, místo přihrávky se ale jeho spoluhráč na středu pokusil Surovčíka překonat sám. Balón přistál přímo v nastraženém náručí připraveného strážce domácí svatyně.
     
    25
    Uhlíř v šestnáctce ubránil balón před napadajícím protihráčem a vzdušnou rozherávkou nastartoval protiútok Dukly, který ale vydržel jen pár vteřin.
     
    27
    Pražané se pomalu ale jistě probírají, v posledních minutách působí výrazně aktivnějším dojmem. Uvidíme, jestli se jim podaří duel zdramatizovat.
     
    28
    Mládek na straně zahrál balón rukou, čehož si rozhodčí všiml. Míč se vrací na jablonecké kopačky.
     
    30
    Pozor, průběh okoření penalta! Šanci snížit hostující manko bude mít Matouš Varačka!
     
    31
    Dukla B právě vstřelila branku!
    MATOUŠ VARAČKA obrovskou šanci nezahodil, z puntíku balón nasměroval do levého dolního rohu jablonecké branky a kontaktní gól Pražanů je na světě – 2:1!
    31. VARAČKA - 2:1
     
    32
    Hra po hostující trefě nabrala spád, dění se přesouvá z jedné půlky přiště na druhou.
     
    33
    Mohlo být vyrovnáno! Z levé strany mířil pozemní centr na připraveného Hodka, Munzar se ale do trajektorie balónu na poslední chvíli položil a poslal ho za domácí branku.
     
    35
    Pražané se nyní snaží prokličkovat ven ze své poloviny, Jablonec teď tahá za kratší konec.
     
    36
    Obě mužstva v posledních minutách zpevnily své defenzívy, Surovčík s Buchlákem moc práce nemají. Střelu na branku jsme už delší dobu neviděli.
     
    38
    Tým Jablonec B právě vstřelil branku!
    Domácí se znovu ujímají dvougólového vedení, po rychlé akci se na listinu střelců zapisuje NIKOLAS DANÍČEK. Buchlák ze své klece loví balón už potřetí – 3:1!
    38. DANÍČEK - 3:1
     
    40
    Tým Jablonec B právě vstřelil branku!
    Chaos v pražské obraně vede k zásahu číslo čtyři, tohle si defenzíva Dukly opravdu za rámeček nedá! Po sérii krkolomných zákroků ve vápně se balón dostal na kopačku DOMINIKA BREDY, jenž balón za brankovou čáru takřka dotlačil – 4:1!
    40. BREDA - 4:1
     
    41
    Mládek se z pravé strany pokusil posunout balón do vápna, kam si nabíhal jeden z jeho spoluhráčů. Svou nabídku ale nevypočítal úplně přesně, míč skončil na kopačce soka.
     
    42
    Úvodní půle se pomalu ale jistě chýlí ke konci, Jablonec má zatím velmi slušně nakročeno k výhře. Bodově by se tak dotáhl na vedoucí Zápy a musel by doufat, že Středočeši zítra neuspějí proti libereckému béčku.
     
    43
    Vošahlík byl nucen kvůli dotěrnému protihráči raději poslat balón k Surovčíkovi, který jej následně odkopl daleko od své klece.
     
    45
    Dukla B právě vstřelila branku!
    Těsně před koncem prvního poločasu se s notnou dávkou štěstí podruhé v dnešním utkání prosazuje DOMINIK VARAČKA, balón po jeho pokusu pomalu doskákal až za brankovou čáru. Hostující borec si zadělal na hattrick – 4:2!
    45. VARAČKA - 4:2
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:22.
     
    Úvodních pětačtyřicet minut souboje rezerv Jablonce a Dukly nabídl hned šest branek, z toho hned čtyři si na své konto připsali domácí hráči. Ti měli po většinu poločasu celkem jednoznačně více ze hry, Pražanům se však i tak podařilo se dvakrát prosadit, a Severočeši tak ještě nemají definitivně vyhráno. Uvidíme, co nám toto dosud divoké utkání nabídne po pauze.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází David Nykrín, přichází Vojtěch Werani.

    Střídání v týmu FK Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Tomáš Mládek, přichází Filip Špatenka.
     
    46
    Také druhý poločas se rozběhl s mírným zpožděním, na balónu jsou hráči domácího Jablonce.
     
    47
    Faul jednoho z hostů připravil severočeskou standardku z poměrně slibné pozice na straně vápna, ze které ale svěřenci kouče Vodičky větší šanci nevykřesali. Dukla situaci rychle dostala pod kontrolu.
     
    48
    Pražané se bezúspěšně snaží zaútočit, Jablonec odráží jednoho ofenzivní tažení za druhým.
     
    49
    Dominik Breda po straně naběhl před šestnáctku a následně do ní namířil pozemní centr, který zachytil jeden z vracejících se protihráčů.
     
    50
    Domácí spálili obrovskou šanci! K vidění teď byla situace takřka identická té, ze které padla první jablonecká branka, s tím rozdílem, že centr tentokrát ve vápně tečoval Ali-Abubakar. Ten ale balón nasměroval nad břevno!
     
    51
    Na druhém konci hrací plochy byl krátce poté k vidění roh, který ale domácí v klidu přečkali.
     
    52
    Balón po další jablonecké akci končí v náručí hostujícího Buchláka, který se dnes nenudí.
     
    53
    Po letícím balónu se na kraji vápna natáhl volný Villaseca, jehož rána z voleje rozvlnila domácí síť. Jenže zvnějšku, Surovčík bude odkopávat.
     
    55
    Hraje se nahoru dolu, ani jednomu výběru se teď nedaří udržet dění před brankou soupeře.
     
    56
    Jablonec si po rychlé akci vybojoval další roh, v pořadí to bude už šestý nebo sedmý. Uvidíme, co vymyslí.
     
    57
    Po zákroku jednoho z hostů ve vápně zůstal na pažitu ležet Ali-Abubakar, penaltu ale k nelibosti drtivé většiny přítomných diváků neuvidíme.
     
    59
    Buchlák si na nedostatek práce stěžovat nemůže, nyní vyběhl proti skákajícímu míči a před dobíhajícím protihráčem jej pro jistotu schoval do svého náručí.
     
    60
    Dukle se stále nedaří nějak výrazněji promluvit do dění, dnes je to z její strany zatím slabé.
     
    61
    Hodina hry je za námi. Míč nyní rotuje po pražské obraně, která se jej snaží rozehrát vpřed.
     
    62
    Hudec krátkou přihrávkou na kraji vápna vybídl k zakončení Kozojeda, jehož zblokována střela zamířila přímo k připravenému Surovčíkovi.
     
    63
    Ali-Abubakar si hravě poradil s branícím protihráčem, zbavil se jej a vyrazil až k šestnáctce. Jeho následný centr ale šel až moc daleko.
     
    65
    Teď se hraje kolem středu hřiště, moc zajímavého se toho na severu Čech neděje.
     
    66
    Střídání v týmu FK Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Jakub Uhlíř, přichází Tomáš Křenek.
     
    67
    Daníček znovu pomalu jde k praporku, Dukla bude za pár sekund čelit dalšímu rohovému kopu.
     
    68
    Tentokrát si s ním poradila velmi rychle a balón poslala daleko od své klece, Jablonec bude muset začít další ofenzivní tažení až ze své poloviny hřiště.
     
    69
    Hudec poslal balón Villasecovi, který se následně rozhodl pro centr do vápna. Ten sice zachytil Varačka, jenže byl v dost jasném ofsajdu.
     
    70
    Balón nyní po další domácí střele projel jen těsně kolem vzdálenější tyče. Na míč se vrací Dukla.
     
    71
    Hodek ze faulu na Munzara sice vyvázl bez karty, bez domluvy od sudího se to ale neobešlo.
     
    72
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Sebastian Munzar, přichází Ondřej Podzimek.
     
    74
    Špatenka se ukázal jako bojovník, navzdory třem dotěrným protihráčům se na hranici vápna dostal k zakončení. Surovčík si na střelu počíhal.
     
    75
    Diváci na Břízkách viděli další z mnoha jabloneckých rohů, přičemž domácí hráči ani tentokrát Buchláka příliš nepotrápili. Dukla situaci zvládla.
     
    77
    Jednomu z domácích borců nesedlo zakončení, balón zaletěl vysoko nad břevno pražské klece.
     
    78
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Dominik Breda, přichází Martin Svrček.

    Střídání v týmu FK Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Jakub Jeřábek, přichází Nikolas Krenciv.
     
    80
    Tým Jablonec B právě vstřelil branku!
    Defenzíva pražské Dukly skutečně nemá svůj den, její další zaváhání vede k pátému jabloneckému gólu. Ve vápně se po krátké přihrávce k balónu dostal TORFIQ ALI-ABUBAKAR, který neváhal a zakončením k tyči rozšířil své střelecké portfoilo – 5:2!
    80. ALI-ABUBAKAR - 5:2
     
    82
    Omluvte stručnost komentáře v posledních minutách, potýkáme se s menšími technickými problémy. Na balónu jsou aktuálně Jablonečtí, kteří znovu tlačí na pražskou klec.
     
    84
    Střídání v týmu FK Jablonec B:
    ze hřiště odchází Nikolas Daníček, přichází Benedikt Břenek.

    Střídání v týmu FK Dukla Praha B:
    ze hřiště odchází Daniel Villaseca, přichází Václav Kočí.
     
    85
    Domácí obrana zneškondila hostující výpad jen za cenu rohového kopu, uvidíme, s čím Dukla přijde.
     
    86
    Znovu to mohlo být jen o dvě branky, jeden z pražských borců totiž trefil spojnici!
     
    88
    Utkání se v Jablonci už jen dohrává, závěrečné minuty patří fotbalistům Dukly. Domácí ale poslední momenty souboje zvládají a nepouští soupeře do větších střeleckých šancí.
     
    90
    Dukla B právě vstřelila branku!
    Vidíme ještě jeden zásah, pod který se podepisuje JAKUB HODEK. Jeden z jeho spoluhráčů ho našel úplně samotného na pravé straně a s následným zakončením Surovčík už moc dělat nemohl – 5:3!
    90. Jakub HODEK - 5:3
     
    90+1
    Běží první minuta nastavení, celkem budou tři.
     
    90+2
    Pražané se v samotném závěru bity snaží ještě trochu kosmeticky upravit skóre, centr ale nyní skončil jen Surovčíkově náručí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dopolední souboj druhého s pátým ve skupině B celkem jasně ovládli fotbalisté Jablonce, kteří si na své konto připisují další tři body a jejich stíhací jízda za vedoucími Zápy tak pokračuje dál. Dukla vytěžila z minima maximum a dala hned tři góly, po celý zápas ale tahala za kratší konec pomyslného lana.
     
    Dnešní utkání sledovalo 122 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Napočtenou někdy příště! (12:22:18)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 11. Breda, 18. Koblížek, 38. Daníček, 40. Breda, 80. Ali-Abubakar – 31. Varačka (pen.), 45. Varačka, 90. Hodek

    Karty:   3. Breda (JBB)


    FK Jablonec B: Surovčík – Štěpánek, Rozkovec (C), Vošahlík, Koblížek, Munzar (72. Podzimek), Ali-Abubakar, Nykrín (46. Werani), Daníček (85. Břenek), Breda (78. Svrček), Diviš.
    Náhradníci: Fiala.

    Trenér: Jaroslav Vodička.

    FK Dukla Praha B: Buchlák – Mládek (46. Špatenka), Kozojed, Ludvíček, Hodek, Uhlíř (66. Křenek), Jeřábek (78. Krenciv), Villaseca (85. Kočí), Varačka, Hudec, Březina (C).
    Náhradníci: Havlíček.

    Trenér: Aleš Majer.

    Rozhodčí: Tryzna – Ježek, Novotný.

    Diváci: 122
    bahis siteleri