Dánsko – Kazachstán 9:1 (kon.) | Švédsko – Rakousko 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Itálie 5:2 (kon.)
Česko – Velká Británie cz 5:1 (kon.) | Slovensko – Německo 1:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Dánsko
9:1 (3:0, 4:0, 2:1)
Kazachstán
Sobota 14.05.2022, 11:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:37 Kirill SAVICKIJ - 9:1
     
    58:37
    Kazachstán právě vstřelil branku! Jensen Aabo trefil od modré jen bránící hráče, kteří se vydali do přečíslení. Šestakov to udělal výborně, poslal puk na Kirilla SAVICKÉHO a ten prostřelil Dahma. Asistence: Arkadi Šestakov.
     
    57:44
    Dánsko si zahraje další přesilovou hru. Kazachstánci totiž hráli v šesti, což neuniklo pozornosti rozhodčích. Trest odpyká kapitán Roman Starčenko.
     
    52:08
    Kazachstánský brankář Ilja Rumjancev se dopustil technického přestupku a od rozhodčích dostává menší trest za zdržování hry. Dánové si zahrají další přesilovku, dočkají se v ní vytoužené desítky?
    50:03 Joachim BLICHFELD - 9:0
     
    50:03
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dámy a pánové, čepice na led, jelikož JOACHIM BLICHFELD zkompletoval hattrick, když využil další početní výhodu! Dánský útočník z vrcholu pravého kruhu zamířil milimetrově přesně do vzdálenější šibenice! Asistence: Markus Lauridsen Mathias Bau Hansen.
     
    49:53
    Dánové mají k dispozici další přesilovku. Sudí posílají na lavici hanby Pavla Akolzina – 2 min. za nedovolené bránění.
     
    45:02
    Současné vyloučení. Na dánské straně si na 2 minuty odpočine Oliver Larsen, který se provnili hrubostí. Na kazachstánské Alichan Asetov, který vyfasoval menší trest za sekání.
     
    45:02
    Kazachstán dnes branka asi není přána! Mezi obránce si tentokrát najel Jegor Petuchov, jenž mířil sám na brankáře. Ovšem Sebastian Dahm počítal se střelou mezi betony a znovu zasáhl, čímž si drží šanci na čisté konto.
     
    44:16
    Na levé straně útočného pásma nabral velkou rychlost Roman Starčenko, který se snažil zamířil k bližší tyči. Jenomže Sebastian Dahm byl výborně postavený a zasáhl betonem.
     
    42:58
    Dánsko nezvládlo střídání, čehož si všimli také rozhodčí. Na trestnou lavici už odjíždí Nikolaj Ehlers.
     
    42:08
    Kazachstán se mohl dočkat alespoň malého úspěchu. Proti brance mířil sám Alichan Asetov, který sice rozhýbal domácího brankáře, ale puk zamířil do tyče poté pod výstroj Sebastiana Dahma. Každopádně rozhodčí se jdou ještě podívat na video!
    40:43 Peter REGIN - 8:0
     
    40:43
    Dánsko právě vstřelilo branku! Oliver Lauridsen předvedl v útočné třetině šikovnou otočku, po níž našel hůl Petera REGINA. Kotouč zapadl přesně k zadní tyči, Rumjancev byl úplně bez šance. Dánové jsou jen dva góly od desítky! Asistence: Oliver Lauridsen, Frederik Storm.
     
    39:54
    Na levé straně útočného pásma měl volný prostor Curtis Valk, jenž mířil do bližšího horního rohu branky. Jenomže Sebastian Dahm ramenem vyrazil pokus do brankové konstrukce, od níž se odrazil do ochranné sítě.
    39:36 Oliver LARSEN - 7:0
     
    39:36
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Ještě do přestávky tady máme jednu branku. Bau Hansen našel mezi kruhy volného Olivera LARSSENA, jenž se napřáhl do puku a k pravé tyči nechytatelně překonal Rumjanceva. Asistence: Mathias Bau, Markus Lauridsen.
     
    34:53
    Šance i na druhé straně. Šalapov napřáhl na modré čáře a Asetov těsně před Dahmem nebezpečně tečoval, jenže ke smůle Kazachstánců jen těsně mimo pravou tyčku.
    29:54 Joachim BLICHFELD - 6:0
     
    29:54
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek využívá další přesilovou hru, když Nikolaj Ehlers přihrával na modrou čáru. JOACHIM BLICHFELD nikam nespěchal, pořádně zamířil a trefil přesně pod horní tyčku. Ilja Rumjancev se sice snažil vytáhnout zákrok ramenem, ale na černou gumu nedosáhl – 6:0. Asistence: Nikolaj Ehlers a Markus Lauridsen.
     
    29:22
    Kazachstánci jsou ve druhé třetině hodně nedisciplinovaní, na trestnou lavici usedá podruhé v krátké době Nikita Michajlis. Tentokrát se provinil hákováním. Dánové mají další možnost svůj už tak luxusní náskok navýšit.
     
    29:13
    Na levé straně útočného pásma nabral velkou rychlost Curtis Valk, který se přes obránce natlačil až před branku a pokusil se po ledě zasunout puk do branky. Avšak Sebastian Dahm vytasil beton, jímž zachránil situaci!
     
    27:39
    Mohlo být sníženo! Orechov napřáhl v prostoru levého kruhu a orazítkoval bližší tyč Dahmovy branky. V hledišti to opět pořádně zahučelo.
     
    26:22
    Střídání v týmu Kazachstán:
    ze hřiště odchází Andrej Šutov, přichází Ilja Rumjancev.
    26:22 Morten POULSEN - 5:0
     
    26:22
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Už popáté nám zní dánský gólový song. Jakobsen krátce poté, co Michajlis naskočil zpátky na led, vyjel z rohu kluziště směrem k Šutovově brance, kde našel ještě lépe postaveného Mortena POULSENA a ten i se štěstím prostřelil gólmana. Asistence: Julian Jakobsen.
     
    24:15
    A dánský tlak bude s největší pravděpodobností pokračovat. Na lavici hanby totiž usedá Nikita Michajlis – 2 min. za podrážení.
    22:26 Frederik STORM - 4:0
     
    22:26
    Dánsko právě vstřelilo branku! Tak to byla opravdová lahůdka v podání Frederika STORMA, který převzal puk na vlastní polovině, ze soupeřů si udělal kužely, najel až před Šutova a blafákem zakončoval do prázdné branky. Asistence: Nikolaj Ehlers, Jesper Jensen Aabo.
     
    21:01
    Dánové si zahrají druhou přesilovku. Na trestnou lavici usedá Dmitrij Ševčenko – 2 min. za nedovolené bránění.
    17:37 Dvojitá šance Scheela.
     
    17:37
    Krásnou akcí se předvedl Felix Scheel, který se natlačil před branku a vystřelil do hostujícího gólmana. Stejný hráč se pak dostal i k dorážce, která zacinkala o horní tyčku!
     
    16:31
    Aagard v úniku posílal puk na úplně volného Regina, který ale těžkou přihrávku nedokázal zpracovat. Přesto se Šutov zapotil, vracející se Valk totiž málem poslal puk do vlastní branky. V publiku to jen zahučelo.
     
    13:45
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Leonid Metalnikov, jehož snažení tečoval před brankou Jegor Petuchov. Na tribunách to pouze zahučelo, protože puk zamířil vedle pravé tyče. Dánsko reaguje vyhozením na icing.
     
    11:15
    Tlak hostující celku trochu narostl, a tak si za brankou hákováním vypomohl Nikolai Meyer (Dánsko). Kazachstán bude hrát další přesilovou hru.
     
    07:31
    Přesilovou hru si vyzkoušejí také hráči v bílo-modrých dresech. Na lavici hanby usedá Jesper Jensen Aabo – 2 min. za podrážení.
     
    07:07
    U mantinelu se rychle otočil Arkadij Šestakov, jehož zakončení dánský brankář vyrazil před sebe. Následně se před brankou ocitl Pavel Akolzin, jenž dorážkou zamířil mimo prostor tří tyčí!
    06:10 Při šanci Elherse zachránila Kazachstán horní tyčka.
     
    06:10
    Dánsko si doslova se soupeřem hraje, v další dobré příležitosti byl jeho kapitán. Peter Regin se nacházel na ose a mířil pod horní tyčku. Jenomže Andrej Šutov puk vyrazil do ochranné sítě.
    04:51 Joachim BLICHFELD - 3:0
     
    04:51
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Domácí celek odskakuje do tříbrankového vedení, když tentokrát využil početní výhodu! Nikolaj Ehlers přihrával na obránce JOACHIMA BLICHFELDA, který se nacházel trochu níže a zamířil přesně do levého horního rohu branky – 3:0. Asistence: Nikolaj Ehlers a Markus Lauridsen.
     
    04:11
    Dánové mají šanci svůj náskok navýšit. Na trestnou lavici usedá Sagadejev, verdikt sudích zní podrážení.
    04:10 Meyer se natlačil do další šance Dánska. Navíc byl faulován.
     
    04:10
    Na pravé straně nabral velkou rychlost Nikolai Meyer, který se natlačil před brankáře, ale trefil ho jen do hrudníku. Domácí útočník si vykoledoval faul a Dánsko bude hrát v početní výhodě.
    03:59 Felix SCHEEL - 2:0
     
    03:59
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Dánové trestají obrovskou chybu kazachstánské obrany, která ve vlastním pásmu ztratila puk a FELIX SCHEEL se ocitl sám před Šutovem, který byl bez šance. Bez asistence.
    02:03 Patrick BJORKSTRAND - 1:0
     
    02:03
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Reprezentace ze severu Evropy se rychle ujímá vedení! Dánsko nahodilo kotouč na zadní mantinel a jako první se k němu dostal Mathias Bau Hansen, jenž z ostrého úhlu zamířil do brankářových betonů. Před brankou ale ještě číhal PATRICK BJORKSTRAND, jehož dorážka mířila k zadní tyči! Asistence: Mathias Bau Hansen a Oliver Larsen.

    Adam Bagar

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Bjorkstrand (Bau Hansen, Larsen), 4. Scheel, 5. Blichfeld (Ehlers, M. Lauridsen), 23. Storm (Ehlers, Jensen Aabo), 27. Poulsen (Jakobsen), 30. Blichfeld (Ehlers, Lassen), 40. Larsen (Bau Hansen, M. Lauridsen), 41. Regin (O. Lauridsen, Storm), 51. Blichfeld (M. Lauridsen, Bau Hansen) – 59. Savickij (Šestakov)


    Dánsko: Dahm (Dichow) – Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Jensen Aabo (A), Larsen, N. Jensen, Kristensen – Ehlers, Nielsen (A), Blichfeld – Storm, Scheel, Regin (C) – Bau Hansen, Meyer, Asperup – Jakobsen, Poulsen, Aagaard – Bjorkstrand.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Kazachstán: Šutov (27. Rumjancev) – Svedberg, Sam. Danijar, Blacker, Orechov, Šalapov, Metalnikov, Beketajev – Akolzin, Šestakov, Ševčenko – Michajlis (A), Valk (A), Rachmanov – Starčenko (C), Savickij, Sagadějev – Petuchov, Paňukov, Gurkov – Asetov.
    Trenér: Jurij Michajlis

    Rozhodčí: Ansons (LAT), Dehaen (FRA) – Niittylä (FIN), Zunde (LAT)

    Diváci: 3 035
    thejrc.org