Dánsko – Kazachstán 9:1 (kon.) | Švédsko – Rakousko 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Itálie 5:2 (kon.)
Česko – Velká Británie cz 5:1 (kon.) | Slovensko – Německo 1:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Švýcarsko
5:2 (3:0, 1:0, 1:2)
Itálie
Sobota 14.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:52 Dante HANNOUN - 5:2
     
    58:52
    Itálie právě vstřelila branku! Početní výhodu Italové rychle proměňují ve svůj druhý gól. Po střele Simona Kostnera vyrazil Reto Berra puk před připraveného DANTE HANNOUNA, který se ve vyložené šanci nemýlil. Asistence: Simon Kostner, Alex Petan.
    58:20 Nico HISCHIER - 5:1
     
    58:20
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se přeci jen trefila i elitní švýcarská útočná lajna! Timo Meier u levého mantinelu zvedl hlavu a přenesl hru na NICA HISCHERA, forvard Ďáblů z New Jersey propálil marně se přesunujícího Bernarda. Asistence: Timo Meier.
    48:40 Daniel GLIRA - 4:1
     
    48:40
    Itálie právě vstřelila branku! První gól Itálie je na světě a to po rychlém protiútoku. Dante Hannoun posílal puk před branku, kde se k teči dostal DANIEL GLIRA a usměrnil ho za záda dosud bezchybného Berry. Asistence: Dante Hannoun, Brandon McNally.
    26:20 Calvin THÜRKAUF - 4:0
     
    26:20
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtý gól je na světě! Střeleckou pozici si na ose kluziště vylepšil Philipp Kurashev. Vystřelil, avšak jeho jméno se na střelecké listině neobjevuje, protože jeho pokus do sítě ještě tečoval CALVIN THÜRKAUF. Asistence: Philipp Kurashev a Tristan Scherwey.
    19:42 Andres AMBÜHL - 3:0
     
    19:42
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Video ani tentokrát nenašlo důvod pro neuznání gólu, Švýcaři se radují potřetí. Do střely Jonase Siegenthalera těsně před brankou sáhl ANDRES AMBÜHL a po tomto zásahu propadl puk mezi betony Bernarda až do sítě. Asistence: Jonas Siegenthaler, Tristan Scherwey.
    17:05 Calvin THÜRKAUF - 2:0
     
    17:05
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Švýcaři se radují, jejich druhý gól je uznán! Enzo Corvi přihrál z rohu puk před branku, kde číhal připravený CALVIN THÜRKAUF a dopravil ho do italské sítě. Asistence: Enzo Corvi, Jonas Siegenthaler.
    00:49 Denis MALGIN - 1:0
     
    00:49
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    To bylo rychlé! Po pravé straně se rozjel DENIS MALGIN. Dobruslil až do útočného z pásma a vypálil zápěstím na přední tyč, Bernard byl na jeho pokus krátký. Asistence: Dario Simion a Jonas Siegenthaler.

    Martina Sikorová

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Malgin (Simion, Siegenthaler), 18. Thürkauf (Corvi, Siegenthaler), 20. Ambühl (Siegenthaler, Scherwey), 27. Thürkauf (Kurashev, Scherwey), 59. Hischier (Meier) – 49. Glira (Hannoun, McNally), 59. Hannoun (S. Kostner, Petan)


    Švýcarsko: Berra (Genoni) – Kukan, Siegenthaler, Fora (A), Moser, Glauser, Geisser, Egli, Marti – Bertschy, Hischier (C), Meier – Simion, Malgin, Suter – Ambühl (A), Corvi, Herzog – Thürkauf, Kurashev, Scherwey.
    Trenér: Patrick Fischer

    Itálie: Bernard (Fazio) – Di Perna, Spornberger, Pietroniro, Miglioranzi, Gios, Glira, Casetti – Petan (A), S. Kostner, Sanna – Insam (A), Mantenuto, Frank (C) – Frigo, Hannoun, McNally – Traversa, D. Kostner, Deluca – Mantinger.
    Trenér: Greg Ireland

    Rozhodčí: Hansen (NOR), Stano (SVK) – Seewald (AUT), Špůr (CZE)

    Diváci: 3 641
    thejrc.org