Dánsko – Kazachstán 9:1 (kon.) | Švédsko – Rakousko 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Itálie 5:2 (kon.)
Česko – Velká Británie cz 5:1 (kon.) | Slovensko – Německo 1:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Slovensko
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Německo
Sobota 14.05.2022, 19:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    40:40
    Obrovská příležitost pro Slovensko! Ležící německý kapitán Moritz Müller sevře puk rukou, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Naši západní sousedé jdou do tří!
     
    39:26
    "Teraz to príde!" Slovenští fanoušci tímto pokřikem ženou hokejisty k vyrovnání, které může přijít v přesilovce, Maxmilian Kastner obdržel dvě minuty za držení Krištofa.
     
    32:21
    Tim Stützle nabízel kotouč před prázdnou bránu Matthiasu Plachtovi, který minul, avšak s výraznou pomocí sekery v podání Michala Ivana. Naši východní sousedé jdou do tří, potřebují tuto přetěžkou situaci přestát po 96 vteřin!
     
    31:45
    Po inkasovaném gólu se Slováci budou bránit ve čtyřech. V rohu mantinelu obranného pásmu hrál proti pravidlům Daniel Gachulinec, když nebezpečně poslal na mantinel Ehla.
     
    17:58
    Dlouhou dobu se odehrával u mantinelu a už to vypadalo, že se hra přeruší. Jenomže Šimon Nemec ale hokejku i do druhé ruky a krosčekem poslal k ledu Matthiase Plachtu. Slovenský obránce inkasuje dvouminutový trest.

    Michal Luxa

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 32. Pospíšil (Jánošík, Tamáši) – 22. Plachta, 27. Pföderl (Noebels)


    Slovensko: Rybár (Húska) – Čerešňák (A), Rosandić, Nemec, Ivan, Grman, Jánošík, Gachulinec – Lantoši, Krištof (A), Tatar (C) – Regenda, Roman, Slafkovský – Pospíšil, Tamáši, Lunter – Takáč, Minárik, Liška.
    Trenér: Craig Ramsay

    Německo: Grubauer (Niederberger) – Seider, M. Müller (C), Holzer (A), J. Müller, Wissmann, Wagner, Bittner – Plachta, Stützle, Ehliz – Pföderl, Michaelis, Noebels (A) – Fischbuch, Loibl, Schmölz – Ehl, Kastner, Soramies.
    Trenér: Toni Söderholm

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Öhlund (SWE) – Sormunen (FIN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 4 387
    thejrc.org