Dánsko – Kazachstán 9:1 (kon.) | Švédsko – Rakousko 3:1 (kon.) | Švýcarsko – Itálie 5:2 (kon.)
Česko – Velká Británie cz 5:1 (kon.) | Slovensko – Německo 1:2 (kon.) | Lotyšsko – Finsko 1:2 (kon.)
konec
Slovensko
1:2 (0:0, 1:2, 0:0)
Německo
Sobota 14.05.2022, 19:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:00
    Slovensko se nacházelo v útočném pásmu, a tak Patrik Rybár opustil branku! V tom samém momentu ale přišel hostující tým o tlak a musel se rychle vracet.
     
    56:43
    Německý trenér Toni Söderholm si vyžádal oddechový čas! Sám přistoupil ke svým svěřencům, jimž před závěrečnými okamžiky předal taktické pokyny.
     
    44:57
    Patriku Rybárovi utekl za brankou kotouč, a tak jej rychle prověřil od modré čáry Daniel Schmölz. Stejný hráč poté ještě střílel od mantinelu a puk se od hráčů v předbrankovém prostoru odrazil těsně vedle pravé tyče!
     
    40:40
    Obrovská příležitost pro Slovensko! Ležící německý kapitán Moritz Müller sevře puk rukou, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Naši západní sousedé jdou do tří!
     
    39:26
    "Teraz to príde!" Slovenští fanoušci tímto pokřikem ženou hokejisty k vyrovnání, které může přijít v přesilovce, Maxmilian Kastner obdržel dvě minuty za držení Krištofa.
     
    38:51
    Po chybě německé obraně se před branku protáhl Róbert Lantoši, který z dobré pozice zamířil těsně vedle branky. Slovensko potřebuje na vstřelení gólu spoustu šancí...
     
    32:21
    Tim Stützle nabízel kotouč před prázdnou bránu Matthiasu Plachtovi, který minul, avšak s výraznou pomocí sekery v podání Michala Ivana. Naši východní sousedé jdou do tří, potřebují tuto přetěžkou situaci přestát po 96 vteřin!
     
    31:45
    Po inkasovaném gólu se Slováci budou bránit ve čtyřech. V rohu mantinelu obranného pásmu hrál proti pravidlům Daniel Gachulinec, když nebezpečně poslal na mantinel Ehla.
    31:15 Kristián POSPÍŠIL - 1:2
     
    31:15
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    I Slovensko se dočkalo gólové znělky! Nahození od modré čáry vyškrábal u tyče KRISTIÁN POSPÍŠIL, jenž následně obkroužil branku a zasunul do ní černou gumu. Philipp Grubauer vůbec nestihl reagovat, a tak je stav zápasu 1:2. Asistence: Adam Jánošík a Alex Tamáši.
     
    31:08
    Kristián Pospíšil si mezi kruhy stáhl kotouč pod sebe a vypálil ze zápěstí. Zajímavá rána v síti neskončila, hrací předmět prosvištěl těsně vedle! Velká škoda pro Slovensko.
     
    29:54
    Ani teď se nezadařilo! Nejprv střílel zprava Róbert Lantoši, jeho pokus Grubaer pouze vyrazil. O dorážku se přihlásil Mihal Krištof, síť ale ani on nerozvlnil.
     
    27:14
    Kontaktní gól visel ve vzduchu! Před bránu obdržel parádní přihrávku Miloš Roman, z bezprostřední blízkosti ovšem ztroskotal na levém Grubauerově betonu!
    26:41 Leonhard PFÖDERL - 0:2
     
    26:41
    Německo právě vstřelilo branku!
    Na červené čáře propadl Mislav Rosandić, a tak Německo ujíždělo do přečíslení. LEONHARD PFÖDERL přihrál přes Petera Čerešňáka na Marcela Noebelse, jemuž zakončení ještě nevyšlo. Ovšem prvně jmenovaný Němec se nacházel před bránou, kterou bez problému trefil – 0:2. Asistence: Marcel Noebels.
     
    25:02
    Zpoza branky přihrával před branku Tim Stützle, který viděl najetého Yasina Ehlize, který zamířil kousek vedle branky. Akce Německa trvala dál a Daniel Fischbuch trefil z levého kruhu brankovou konstrukci!
     
    23:50
    Zprava posupoval k brance Michal Krištof, který přes ležícího obránce hledal na zadní tyči Tomáše Tatara. Slovenský kapitán byl na zadní tyči osamocený, ale těžký kotouč netrefil.
    21:24 Matthias PLACHTA - 0:1
     
    21:24
    Německo právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí MATTHIAS PLACHTA! Tento německý útočník z pravého kruhu nahrával před bránu, kde se spoluhráč k zakončení nedostal. Byl to Mário Grman, kdo si touš nešťastně srazil bruslí do vlastní svatyně. Bez asistence.
     
    18:32
    Na pravém kruhu měl hodně času Matthias Plachta, a tak vyslal tvrdou ránu proti slovenské brance. Patrik Rybár vyrazil puk před sebe, ale také do Mária Grmana, který měl co dělat, aby si puk nesrazil do vlastní sítě.
     
    17:58
    Dlouhou dobu se odehrával u mantinelu a už to vypadalo, že se hra přeruší. Jenomže Šimon Nemec ale hokejku i do druhé ruky a krosčekem poslal k ledu Matthiase Plachtu. Slovenský obránce inkasuje dvouminutový trest.
     
    16:45
    Skvělou práci nyní odvedl Michal Krištof. Zkontroloval situaci a po najetí o útočné třetiny nahrál po své levé ruce Tomáši Tatarovi, ten křižnou ránu z první těsně minul!
     
    15:29
    Na modré čáře dostal trochu prostoru Mário Grman, jehož střelu tečoval mezi kruhy Jakub Minárik. Kotouč po teči zamířil do brankové konstrukce, Slovensko je aktuálně lepším týmem.
     
    06:22
    Mezi kruhy sjel Marc Michaelis, jenž už se nacházel za slovenskou obranou. Právě na něj mířil kotouč, který na dlouhou hůl hráč tečoval kousek vedle vzdálenější tyče.
     
    05:19
    Velká šance Německa! Před bránu se prosmýkl Daniel Schmölz, avšak skóre střetnutí neotevřel, Patrika Rybára nepřekonal ani nadvakrát!
     
    02:44
    Na pravé straně se překvapivou střelou prezentoval Samuel Takáč, který Philippa Grubauera nepřekonal. Ovšem vyraženého puku se chopil mezi kruhy Daniel Gachulinec, jenž znovu mířil jen do německého gólmana.

    Michal Luxa

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 32. Pospíšil (Jánošík, Tamáši) – 22. Plachta, 27. Pföderl (Noebels)


    Slovensko: Rybár (Húska) – Čerešňák (A), Rosandić, Nemec, Ivan, Grman, Jánošík, Gachulinec – Lantoši, Krištof (A), Tatar (C) – Regenda, Roman, Slafkovský – Pospíšil, Tamáši, Lunter – Takáč, Minárik, Liška.
    Trenér: Craig Ramsay

    Německo: Grubauer (Niederberger) – Seider, M. Müller (C), Holzer (A), J. Müller, Wissmann, Wagner, Bittner – Plachta, Stützle, Ehliz – Pföderl, Michaelis, Noebels (A) – Fischbuch, Loibl, Schmölz – Ehl, Kastner, Soramies.
    Trenér: Toni Söderholm

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Öhlund (SWE) – Sormunen (FIN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 4 387
    thejrc.org