Ath. Bilbao – Osasuna 2:0 (kon.) | Atlético – Sevilla 1:1 (kon.) | Real Betis – Granada 2:0 (kon.)
Celta Vigo – Elche 1:0 (kon.) | Mallorca – Rayo Vallecano 2:1 (kon.) | Getafe – Barcelona 0:0 (kon.)
Cádiz – Real Madrid 1:1 (kon.) | Levante – Alavés 3:1 (kon.) | Villarreal – Real Sociedad 1:2 (kon.)
konec
Real Betis
2:0 (1:0)
Granada CF
Neděle 15.05.2022, 19:30 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Statistiky utkání:

    Držení míče: 61 % : 39 %
    Střely na branku: 4:4
    Střely mimo: 5:7
    Rohy: 2:3
    Ofsajdy: 1:3
    Fauly: 11:17 (21:37:44)
     
    V Seville je dobojováno! Real Betis si po velmi dobrém výkonu připisuje do tabulky tři body. Granada rozhodně nebyla outsiderem, jak by mohlo její tabulkové postavení před utkáním napovídat, nicméně dnes nebyla střelecky vůbec efektivní. Domácí Real Betis dnes hrál o účast v Lize mistrů, nicméně i přes výhru se bude muset spokojist "pouze" s Evropskou ligou, protože městský rival v podobě Sevilly získal bod, tudíž ho Real Betis již v tabulce nemůže dostihnout. A co znamená dnešní prohra pro hosty? Může je ještě hodně mrzet. Granada stále hraje o udržení v elitní soutěži. Na sestupovou příčku má po dnešku náskok pouze jednoho bodu, situaci má tedy stále ve svých rukou. v posledním kole, kdy ji půjde o vše, se setká s Espanyolem. Z dnešního zápasu je to vše, děkujeme za pozornost.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Domácí měli k dispozici rohový kop, který nenabídl žádné nebezpečí. Hostující stopeři Granady jej v klidu pohlídali a nepřipustili žádné komplikace.
     
    90+2
    Střídání v týmu Granada CF:
    ze hřiště odchází Santiago Arias, přichází Alberto Soro.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje rovnou šest minut nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Willian José.
     
    90
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Juanmi, přichází Juan Miranda.
     
    89
    Real Betis právě vstřelil branku! Rozhodčí po přezkoumání branku uznávají! JUANMI proměnil parádní vzdušnou přihrávku za obranu. Měl dostatek prostoru a s prostřelením gólmana nebyl žádný problém.
     
    88
    Juanmi si doběhl pro vzdušnou přihrávku za obranu. Byl na hranici vápna zcela sám a poslal míč za brankovou čáru. Jenže v tom, sudí zvedl praporek nad hlavu a signalizuje ofsajd. Celá situace ještě bude přezkoumána.
     
    87
    Santiago Arias šikovně centroval z křídla. Jeho přihrávka byla z těch přesnějších, ale přeci jen o něco blíže k ní měl domácí stoper.
     
    85
    Pomalu se nám blíží konec tohoto večerního utkání. Uvidíme, zda se Granada ještě dostane ke kýženému vyrovnání. Zápas je zatím naprosto otevřený.
     
    83
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází William Carvalho, přichází Andrés Guardado.
     
    82
    Eteki se dostal ve vápně ke zcela volnému odraženému balonu. Zamířil k levé tyči z brankářova pohledu, který se musel velmi rychle přemístit. Těžko říct, zda by na střelu dosáhl, nicméně to nebylo potřeba. Zády totiž míč vyrazil obránce.
     
    79
    Rui Silva už se znovu hraje a brankář domácích si musel připsat rovnou zajímavý zákrok. Vyběhl proti balonu a měl co dělat, aby jej dostal z dosahu dotírajícího útočníka Granady.
     
    77
    Rozhodčí svolal oba týmy ke střídačkám na drobnou pauzu pro rychlé občerstvení. Během dvou minut se bude znovu pokračovat.
     
    76
    Moreno posílal poměrně dobrou přihrávku za obranu, která ale nenašla nikoho z jeho spoluhráčů.
     
    74
    Jeden z hostujících hráčů naběhl s balonem na noze na pravé křídlo, odkud zkoušel centrovat. Trefil ale jen prvního clonícího hráče, který míč odrazil na rohový kop.
     
    72
    Střídání v týmu Real Betis:
    ze hřiště odchází Yassin Fekir, přichází Joaquín.
     
    70
    Střídání v týmu Granada CF:
    ze hřiště odchází Luis Milla, přichází Njegoš Petrović.
     
    69
    Yassin Fekir nyní znovu poměrně tvrdě fauluje. Domácí záložník dnes hraje poměrně nevybíravě.
     
    67
    Alex Moreno se nyní diví tomu, že na něj nebyl odpískán faul. Nicméně rozhodčí je dnes velmi benevolentní a zkrátka nastolil takovýto metr.
     
    65
    Antonio Puertas dostal dobrou přihrávku do běhu od Yana Etekiho. První jmenovaný si míč ale nezpracoval ideálně, a tak mu utekl až za brankovou čáru, to i s přispěním dotyku protihráče. Uvidíme rohový kop.
     
    64
    Borja Iglesias se sice dobře rozeběhl s míčem a doběhl s ním až k pokutovému území, pak ale poslal nepřesnou přihrávku, která jeho snažení zhatila.
     
    62
    Puertas byl nyní při přechodu do pokutového území až moc aktivní a dopustil se faulu, který pozornému sudímu neunikl.
     
    60
    William Carvalho nyní neprošel skrze protihráče u půlicí čáry. Ti ho vytlačili až do zámezí a chopili se tak balonu do své moci.
     
    58
    Bývalý obránce Arsenalu Bellerin nyní pálil z velmi dobré pozice! Naneštěstí pro něj a jeho spoluhráče si ale nepočínal nejlépe, střelu totiž posílá výrazně nad břevno.
     
    57
    Luis Javier Suárez zkoušel prostrčit míč hned mezi třemi protihráči. Neměl velkou možnost úspěchu. A také že o míč přišel. Real Betis s ním za aplausu svých příznivců míří na opačnou stranu.
     
    55
    Yassin Fekir se nyní prezentoval velmi tvrdým zákrokem na soupeře. Ten ale bude v pořádku. Nicméně rozhodčí jsou zatím poměrně schovívaví a Fekir žlutý kartónek nevidí.
     
    53
    Rui Silva si musel poradit s poměrně jednoduchou střelou hlavou. Ta šla sice k zemi, takže se Silva musel položit, ale jinak s ní neměl žádné výraznější potíže.
     
    52
    Alex Moreno byl ve velké rychlosti velmi nepříjemně faulován. Nyní ležel dlouho na trávníku, za chvíli je ale v pořádku a je připraven pokračovat ve hře.
     
    50
    Na hřišti se toho nyní neděje moc, co by stálo za zmínku. Viděli jsme pouze dva drobné fauly na obou stranách. Po stranách se již rozcvičují hráči, kteří vystřídají své kolegy na place.
     
    47
    Granada měla k dispozici rohový kop. Ten nebyl vůbec špatný, nicméně brankář Silva měl dostatek prostoru, vyběhl z branky a míč vyrazil mimo dosah hráčů v červeném.
     
    46
    Domácí fotbalisté se ujali úvodního výkopu. Žádné změny v sestavách hned po poločase neevidujeme.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi. Viděli jsme aktivní podívanou z obou stran. Ze začátku byl aktivnější domácí Real Betis, nicméně postupně se přidala také Granada a nakonec jsou oba celky střelecky velmi aktivní (7:11). Jedinou branku duelu si prozatím připsal po dobré přihrávce Juanmi.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Luis Javier Suárez zkoušel posílat pozemní přihrávku z křídla do vápna. To udělal, nicméně našel jen prvního bránícího hráče, jenž míč posílá obratem do zámezí.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavují dvě minuty nad rámec standardních pětačtyřiceti minut.
     
    44
    Jorge Molina dostal dobrou vzdušnou přihrávku přímo na hlavu! Jeho následná hlavička nebyla vůbec špatná, brankář domácích se musel pořádně natahovat. Nakonec ale zasahovat nemusí, balon letí jen těsně nad.
     
    43
    Hostující celek si vybojoval rohový kop, který ale nebyl vůbec dobře provedený. Přeletěl všechny hráče v červených dresech a míče se ujímají naopak hráči v zeleném.
     
    41
    Tak to byla velmi zajímavá situace! Z křídla na branku domácích letěla střela na vzdálenější tyč. Jorge Molina ji málem před brankou ještě stačil dorazit až za čáru. Nicméně brankář domácích nakonec včas zareagoval a střelu vyrazil.
     
    40
    Maxime Gonalons byl faulován soupeřem. K míči se tak dostane hostující celek, který bude znovu začínat z vlastní poloviny hřiště.
     
    39
    Luis Javier Suárez viděl dobře nabíhající spoluhráče za obranu. Suárez na něj ovšem nevyslal vůbec přesnou přihrávku.
     
    37
    Sergio Canales nyní rozdává přihrávky před pokutovým územím doprava i doleva na své spoluhráče. Zatím se jim však ale nedaří najít prostor, kudy se dostat ke střeleckému pokusu.
     
    35
    Nyní se hraje u půlicí čáry a nehrozí žádné nebezpečí ani z jedné strany. Držení míče zatím vyznívá jasně pro domácí: Real Betis 66 % – Granada 34 %.
     
    33
    Hráči obou týmů už jsou zpět na trávníku ve svých určených formacích. Hned poté se dostala Granada do poměrně bezpečné situace, která následoval po centru z křídla. Obrana Betisu byla úspěšnější.
     
    31
    Hra se nám na chvíli přeruší kvůli drobné pauze na občerstvení. Za minutku by se mělo znovu hrát.
     
    30
    Carvalho centroval ze strany do pokutového území, kde nicméně nebyl k zakončení připravený nikdo z jeho spoluhráčů.
     
    28
    Luis Javier Suárez teď nebyl ve vůbec špatné pozici. Dostala se k němu vzdušná přihrávka, kterou chtěl hlavou usměrnit za brankovou čáru. Bohužel pro něj ale netrefil přesně.
     
    26
    Sergio Canales nabral dobrou rychlost a utkel několika hostujícím hráčům. Následně posílal přihrávku do běhu na Fekira. Ten na balon ale těsně nedosáhl, blíže k němu měl Maximiano.
     
    24
    Je to tak, následovala vzdušná přihrávka do vápna, kde však nikdo z hráčů v zelených dresech na míč nedosáhl.
     
    23
    Borja Iglesias chtěl využít zaváhání posledního obránce Granady. Ten netrefil míč ze vzduchu. Iglesias se tak chtěl dostat do brejku, nicméně právě obránce mu v tom zabránil nedovoleným zákrokem. Standardní situace zřejmě na centr do vápna.
     
    21
    Luis Milla dobře kombinoval se spoluhráčem. Poslal mu míč a naběhl za obranu. Chtěl míč zpátky, spoluhráč mu ho následně vrátil, jenže nepřesně. Real Betis se tak ubránil této rychlé akci.
     
    20
    Zatím sledujeme poměrně aktivní fotbal z obou stran. Další branku se nyní pokouší přidat domácí hráči, kteří jsou nastěhováni těsně u vápna.
     
    19
    Luis Javier Suárez mohl skórovat a srovnat stav utkání! Naběhl do vápna a byť byl tísněn obráncem, vyslal dobrou střelu na vzdálenější tyč. Právě od ní se ale míč odrazil a zastavil se tak v cestě.
     
    17
    Héctor Bellerín, zkušený obránce, nyní fauloval u rohového praporku. Rozehrávat bude hostující tým.
     
    15
    Santiago Arias inkasoval od protihráče zásah do obličeje. A to navíc v pokutovém území. Nešťastnou situaci ale rozhodčí neoznačil jako nedovolenou, penaltový kop se nekoná.
     
    13
    Real Betis právě vstřelil branku! Máme tu první branku utkání. Nemuseli jsme na ni čekat příliš dlouho! JUANMI dostal dobrou přihrávku do běhu za obranu. Dostal se do velmi příznivé palebné pozice, ze které si poradil mazácky!
     
    11
    A viděl jsme poměrně dobrou hlavičku, která šla od některého z hráčů před brankou. Jenže nakonec minula jen levou tyč z brankářova pohledu.
     
    10
    Luis Milla nyní vedl rychlý protiútok. Vypadalo to ale, že sám příliš neví, co na hranici vápna udělat. Nakonec běžel s míčem až moc daleko, domácí mu míč odebrali. Uvidíme rohová kop pro Granadu.
     
    9
    Nyní už jsou na míči znovu domácí, kteří budou chtít také zahrozit. O to se pokoušeli rychlou přihrávkou za obranu, na ní však Aitor Ruibal nedosáhl, blíže k ní měl poslední obránce.
     
    8
    Collado centroval ze strany do vápna. Real Betis se ubránil, avšak pouze za cenu odkopu na rohový kop. Ten hostující celek neproměnil, Betis s jeho ubránením neměl žádné problémy.
     
    6
    A dobrá příležitost také na opačné straně. Juanmi dostal přihrávku do dobré pozice, zblízka pak ale netrefil, jak by chtěl. Jeho pokus totiž směřuje pouze doprostřed branky, kde je připravený soupeřův gólman.
     
    5
    Álex Collado měl první velkou šanci zápasu! Střílel z poměrně dobré pozice, zhruba z hranice vápna, ale svoji pozemní střelu zamířil jen těsně mimo levou tyč z brankářova pohledu.
     
    3
    Domácí fotbalisté ztratili míč při přechodu do útoku. Od té doby je na míči Granada, která zatím nemůže přejít přes dobře rozestavenou obranu.
     
    1
    Domácí fotbalisté jsou u míče jako první. Zatím kombinují na své polovině, uvidíme, zda se jim podaří přejít do útoku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Betis: R. Silva – Bellerín, Pezzella, E. González, Moreno III – G. Rodríguez, Carvalho – Juanmi, Fekir, Canales – B. Iglesias.
    Náhradníci: Robles – Akouokou, Guardado, Joaquín, Lainez, Ju. Miranda, Rodri, Ruibal, Sabaly, Tello, José.
    Trenér: Pellegerini

    Granada CF: Maximiano – Arias, V. Díaz, D. Duarte, A. Marín – L. Milla, Gonalons, Collado – Puertas, J. Molina, Suárez V.
    Náhradníci: Escandell – Arezo, Bacca, Barcia, Brau, Eteki, Petrović, I. Ruiz, G. Sánchez, Soro, Uzuni.
    Trenér: Karanka

    Rozhodčí: Bengoetxea – Fernández, Gómez.
     


    Granada CF

    Těžko hodnotit, jak budou vnímat letošní sezonu v tomto klubu. Není totiž zcela jasné, jak pro Granadu skončí. V tabulce tento klub najdeme na šestnácté pozici, přičemž od sestupové osmnácté příčky ji dělí pouhé čtyři body. Ve zbývajících dvou kolech tak bude chtít jistě uhájit příslušnost v nejvyšší soutěži.

    K tomu v týmu udělali první krok v minulých zápasech, kdy se Granada dostala na výbornou vlnu, alespoň tedy na šestnáctý celek. V posledních pěti duelech totiž dvakrát vyhrála, dvakrát remizovala a zapsala jednu prohru.

    Jorge Molina je hráčem, na kterého při cestě za záchranou v klubu spoléhají. V dosavadním průběhu LaLigy nasázel rovných deset branek. V brance pak spoluhráčům záda stabilně kryje Luis Maximiano.
     


    Real Betis

    V tomto klubu buou s průběhem sezony zřejmě spokojeni. Klub je s blížícím se koncem probíhajícího ročníku na příznivé páté příčce, která zaručuje přímý postup do skupinové fáze Evropské ligy. Do nedělního duelu půjde Real Betis spíše s průměrnou formou. V posledních pěti zápasech dvakrát vyhrál, stejný počet duelů prohrál a jednou remizoval.

    Nutno zmínit, že jedna z výher byla pro Betis velmi důležitá! A to ve finále španělského poháru Copa del Rey. Výhrou po penaltách proti Valencii ho Betis vyhrál po sedmnácti letech.

    V dubnu hrál tento klub také play off Evropské ligy, kde se dostal do osmifinálové části. Tam však byl nad jeho síly německý Frankfurt, který dvojzápas ovládl těsně konečným skórem 3:2.

    V klubu se bodově spoléhají na dva španělské hráče, jmenovitě jde o Juanmiho (14 branek) a Borju (10). V brance stabilně chytal Claudio Bravo, zkušený brankář je nyní ale zraněný, a tak mezi tři tyče nastupuje Silva Rui.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Adam Pavlíček

    Branky: 13. Juanmi (Canales), 89. Juanmi


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 11:17.
    Real Betis: R. Silva – Bellerín, Pezzella, E. González, Moreno III – G. Rodríguez, Carvalho (83. Guardado) – Juanmi (90. Ju. Miranda), Fekir (72. Joaquín), Canales – B. Iglesias (90. José).
    Náhradníci: Robles – Akouokou, Lainez, Rodri, Ruibal, Sabaly, Tello.

    Trenér: Pellegerini

    Granada CF: Maximiano – Arias (90+2. Soro), V. Díaz, D. Duarte, A. Marín – L. Milla (70. Petrović), Gonalons, Collado – Puertas, J. Molina, Suárez V.
    Náhradníci: Escandell – Arezo, Bacca, Barcia, Brau, Eteki, I. Ruiz, G. Sánchez, Uzuni.

    Trenér: Karanka

    Rozhodčí: Bengoetxea – Fernández, Gómez

    Diváci: 45 016
    thejrc.org