Tottenham – Burnley 1:0 (kon.) | Aston Villa – Crystal Palace 1:1 (kon.) | Leeds – Brighton 1:1 (kon.)
Watford – Leicester 1:5 (kon.) | West Ham – Manchester City 2:2 (kon.) | Wolverhampton – Norwich 1:1 (kon.)
Everton – Brentford 2:3 (kon.)
konec
Wolverhampton Wanderers
1:1 (0:1)
Norwich City
Neděle 15.05.2022, 15:00 • Molineux Stadium, Wolverhampton • Anglická Premier League • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je za námi. Aktivnější byli určitě domácí hráči, nicméně měli problémy, a to především v prvním poločasu, s Teemu Pukkim, který měl několik dobrých šancí z úniku. Ve druhém poločase začali Wanderers svůj tlak stupňovat a dočkali se srovnávací trefy. V závěru na Norwich tlačili, seč to šlo, ale marně. Neskórovali a musí se spokojit s jedním bodem. (16:55:37)
     
    Statistiky zápasu:

    Držení míče: 63 % : 37 %
    Střely na branku: 1:2
    Střely mimo: 5:4
    Rohy: 1:2
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 1:4
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Jonathan Rowe poslal přihrávku před branku, odkud domácí posílají balon na rohový kop. Tím zřejmě přichází o šanci na druhou trefu, naopak se sami musí bránit zřejmě poslední akci zápasu.
     
    90+2
    Silva si v rychlosti doběhl pro míč, který ale nestihl poslat zpět před branku, byl již ve velkém úhlu a obránce ho vytlačil za čáru. Angus Gunn tak rozherává a domácím se krátí čas na druhou branku, o kterou se snaží.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Pierre Lees-Melou naběhl s míčem na hranici vápna domácích. Ti si ale můžou oddychnout, neboť jeho zatočený pokus na vzdálenější tyč končí mimo.
     
    89
    Norwich se nyní pokoušel vymanit z tlaku, který je na něj domácími vyvíjen. Po nepřesné přihrávce ale jen vrací míč na kopačky Wanderers.
     
    87
    Mezitím pokračují zdravotní trable Gibsona, který je nyní v péči doktora. Po rychlém rozcvičení už míří za čáru.
     
    87
    Angus Gunn si připisuje další zákrok, který mu ale nemohl nadělat problémy. Chiquinho pálil z velkého úhlu a navíc přímo na brankáře.
     
    86
    Centr přelétl všechny domácí fotbalisty, kteří byli ve střelecké pozici. Následně se k míči dostali fotbalisté v černém a rovnou ho směřovali do úniku na Pukkiho, který ale uklouzl.
     
    85
    Ben Gibson odkopává balon na rohový kop. Domácí už se k němu chystají. Mezitím právě Gibson ukazuje, že má zdravotní problém, zřejmě s zády. Ale na hřišti zůstává.
     
    84
    Fábio Silva se blýskl další velmi povedenou akcí! Obešel dva protihráče a ocitl se velmi blízko brance. Nakonec ovšem zvolil přihrávku na nabíhající spoluhráče, kteří se k míči nedostávají. Těžko říct, zda nyní Silva zvolil místo střely přihrávku správně.
     
    83
    Střídání v týmu Norwich City:
    ze hřiště odchází Kieran Dowell, přichází Jonathan Rowe.
     
    81
    Fábio Silva přebral znovu míč a zamířil s ním na soupeřovu polovinu. S blížícím se koncem utkání také přibývají emoce na obou stranách. Obrázek hry vypadá stále stejně. Hosté budou bránit bodový zisk. Nesmíme ale zapomenout na Pukkiho, který dnes již několikrát domácí obraně utekl a pořádně jim zavařil.
    80. Hlavička Fábia Silvy zamířila nad břevno.
     
    80
    Domácí stupňují svůj tlak. Nyní si pro centr ve vápně došel Fábio Silva. Jeho pokus ale není z těch nejpřesnějších a letí jen nad horní tyč.
     
    79
    Žlutá karta pro tým Norwich City (Max Aarons).
     
    77
    Angus Gunn si došel pro nepřesnou rozherávku domácího celku. U míče jsou tedy nyní fotbalisté v černých dresech, nicméně čelí napadání soupeře.
     
    76
    Raúl Jiménez nabíhal na centr za obranu. Ten byl ale příliš dlouhý a nakonec končí až za čárou. Rozehrávat tak bude hostující gólman.
     
    74
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers:
    ze hřiště odchází Hwang Hi-čchan, přichází Fábio Silva.
     
    74
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers:
    ze hřiště odchází Pedro Neto, přichází Daniel Podence.
     
    74
    Rayan Aït-Nouri byl nyní velmi aktivní, ostatně jako dnes v celém utkání. Nyní se snažil dostat do pozice, ze které by odcentroval. Nakonec ale fauloval.
     
    72
    Za velké podpory domácích fanoušků se zkoušel Ruben Neves procpat až do zakončení. Už byl téměř před vápnem, nicméně pak po střetu spadl na trávník. U míče jsou tedy hosté.
     
    70
    Střídání v týmu Norwich City:
    ze hřiště odchází Mathias Normann, přichází Jacob Sörensen.
     
    68
    Angus Gunn vyrazil rozhodně pro míč, který byl ještě daleko před jeho vápnem! Gunn si nakonec poradil a to i přes tlak napadajících hráčů.
     
    67
    Rúben Neves si nyní poradil poměrně dobře hned proti dvojnásobné přesile. Nakonec byl ale nucen poslat míč do zámezí. Vhazovat bude Norwich City.
     
    66
    V těchto okamžicích mají míč ve své moci domácí fotbalisté, kteří hledají, kudy by se dostali do soupeřovy šestnáctky a ohrozili branku.
     
    63
    Grant Hanley si naskočil na balon u vzdálenější tyče. Nicméně nebyl v optimální pozici a balon míří vysoko nad.
     
    62
    Střídání v týmu Norwich City:
    ze hřiště odchází Billy Gilmour, přichází Lukas Rupp.
     
    62
    Čeká nás standardní situace a pravděpodobně centr do vápna domácích. Uvidíme, jak s touto příležitostí Norwich naloží.
    60. Dobrá šance hostujícího Pukkiho.
     
    60
    Teemu Pukki se málem postaral o velmi ledovou sprchu pro domácí. Jako dnes několikrát provětral obranu Wanderers. Tentokrát jeho zakončení šlo po zemi k levé tyči, nicméně právě tu jen těsně minulo.
     
    59
    Z následného rohového kopu nepřišlo žádné výrazné nebezpečí. Balon se nicméně dostal opět na kopačky fotbalistů ve žlutých dresech a ti tak mohou pokračovat v ofenzivě.
    58. Netovu hlavičku famózně vytáhl brankář Gunn.
     
    58
    Domácí se po rychlé kombinaci dostali do další odbří šance! Pedro Neto si našel na vzdálenější tyči centr, který razantně hlavou poslal na branku. Brankář jej však stihl vyrazit na rohový kop! Dobrý zákrok.
     
    56
    Nyní bude určitě zajímavé sledovat, jak se projeví první branka domácích na jejich výkonu. Po celý zápas se jim směrem do útoku nedařilo podle představ, byť byli velmi aktivní.
    55. Rayan AÏT-NOURI - 1:1
     
    55
    Wolves právě vstřelili branku! Domácí fotbalisté a fanoušci se také dočkali první trefy! Po centru ze standardní situace nastala před brankou nepřehledná situace, ze které nakonec hlavou dostal míč za čáru RAYAN AIT-NOURI.
     
    54
    Chiquinho si umí povodit balón. Nyní to dobře poznal Dimitris Giannoulis, který ho fauloval a může být rád, že od rozhodčího nevidí druhý žlutý kartónek. Ve zbytku zápasu se bude muset mít velmi na pozoru.
     
    52
    Billy Gilmour zůstal po souboji na hřišti, po chvíli se ale zvedá a vypadá to, že po krátkém šetření bude v pořádku a mohl by se vrátit zpět do hry.
     
    50
    Domácím se nedá upřít aktivita, zatím jim to ale směrem dopředu nevychází podle představ. Uvidíme, zda se jim podaří překonat dobře hrající obranu soupeře.
     
    48
    Pedro Neto si velmi dobře našel střeleckou pozici, načež vystřelil ještě před hranicí vápna. Gunn s tímto pokusem ovšem nemá žádnou starost, míč letí těsně mimo levou tyč.
     
    47
    Dimitris Giannoulis fauloval protihráče nedaleko šestnáctky vlastního týmu. Od rozhodčího tak poprávu vidí žlutou kartu.
     
    46
    Střídání v týmu Wolverhampton Wanderers:
    ze hřiště odchází Conor Coady, přichází Chiquinho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči odcházejí do kabin za pískotu domácích fanoušlů, který ale není nikterak velký. Wolverhampton byl jednozančně lepší ze začátku utkání, kdy si vytvořil poměrně dobré pozice, ani jednu ale neproměnil. Poté začal hrozit také Norwich, jmenovitě tedy Teemu Pukki. Ten měl v první půli hned tři šance. Všechny po přihrávce za obranu. A jednu z nich proměnil. Jeho tým tak vede o jednu branku. Uvidíme, zd atěsný náskok dokáže udržet či navýšit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavovat se bude jedna minuta. Fotbalisté ve žlutých dresech jsou s koncem poločasu nastěhováni před šestnáctkou.
     
    45
    Billy Gilmour vstihl nepřesnou rozehrávku, z čehož chtěl profitovat opět Pukki. Tentokrát proti němu ale stála čtyřčlenná přesila, na kterou pochopitelně nemohl stačit.
     
    43
    Rúben Neves dostal dobrou přihrávku, byť byl v poměrně těžké střelecké pozici. Jeho pokus z prvního dotyku nebyl přesto špatný. Míří ale jen doprostřed branky, s čímž nemá Angus Gunn problém.
     
    42
    Fotbalisté ve žlutých dresech mají stále balon ve svém držení a snaží se najít cestu k první trefě.
     
    40
    Domácí tlačí na svého soupeře a jistě by rádi srovnali krok. Raúl Jiménez se aktivně dostával do zakončení, jenže na posledního beka hostující defenzivy recept nenašel.
    38. Teemu PUKKI - 0:1
     
    38
    Norwich právě vstřelil branku! Norwich se přeci jen dostává do vedení! Kdo jiný než aktivní TEEMU PUKKI může být autorem první trefy. Finský útočník tentokrát vedl útok z levé strany z gólmanova pohledu. Pak poslal pozemní střelu do protipohybu brankáře a je to o jednu branku.
     
    37
    Conor Coady si nyní dobře poradil s Pukkim, který opět útočil z pravé strany. Padl mu do střely a nepustil ho v pokračovaní další nebezpečné akce hostů.
     
    36
    Raúl Jiménez si šikovně zpracoval míč. Hned z otočky střílel, jenže jeho pokus nebyl vůbec z přesných a končí výrazně mimo brankovou konstrukci.
     
    34
    Po delší době se na soupeřově polovině usadili hosté, nicméně nevymysleli nic, co by jakoliv domácího strážce svatyně ohrozilo. Už se stěhují zpět do obrany.
    32. Jiménez odcentroval na hlavu Hwanga, který mířil nad bránu.
     
    32
    Hwang Hi-čchan až nyní naskočil zhruba uprostřed šestnáctky na centr. Střela to nebyla vůbec špatná, nicméně končí těsně nad horní tyčí, Gunn zasahovat nemusí.
     
    31
    Nyní sledujeme spíše klidnější pasáž hry. Ani jeden z týmů se nedostal do výraznější šance, jež by stála za zmínku.
     
    28
    A totéž platí i o rohovém kopu na opačné straně. Jacob Sörensen se k míči sice dostal, stál ale zády k brance, nejde tak hovořit o žádném zakončení.
     
    27
    Domácí pro jistotu zahráli pod tlakem míč na rohový kop. Nyní ho tedy uvidíme v podání hostů. Z toho předešlého nevzešlo žádné nebezpečí.
     
    26
    Ta skončila centrem na zadní tyč. Balon nicméně prolétl šestnáctkou a mimo jej dostal jeden z hráčů Norwiche, pro změnu nás tedy čeká rohový kop.
     
    25
    Rayan Aït-Nouri dnes působí velmi aktivním dojmem, nyní byl znovu v akci, tentokrát na soupeřově polovině. Snažil se procpat do palebné pozice, v tom byl ale faulován a hráči ve žlutém budou znovu rozehrávat standardku.
     
    24
    Rayan Aït-Nouri nejdříve zablokoval postupující soupeřův útok, načež ještě doběhl balon a zabránil rozehrávce od rohového praporku.
     
    22
    Už se pokračuje. Normann naskočil na trávník a rovnou se dostal do střeleckého pokusu. Zamířil do vzdálenějšího horního růžku, ale jeho střela byla příliš razantní a netrefila prostor mezi třemi tyčemi.
     
    20
    Mathias Normann má zdravotní problém zřejmě v oblasti nártu. Už je u něho klubový lékař. Nejde ale o nic vážného. Uvidíme, za jak dlouho bude Normann schopen pokračovat ve hře.
     
    19
    Žlutá karta pro tým Norwich City (Mathias Normann).
     
    18
    Rayan Aït-Nouri si vysloužil potlesk domácích příznivců, když setřásl hned dva soupeře a protáhl se do vápna. Pak byl ale v již velkém úhlu a centrovat nemohl, s míčem se tak vrátil a zkusí to znovu.
     
    16
    Rúben Neves dostal přihrávku do běhu před hranici vápna. Zkusil to z velké vzdálenosti, balon netrefil ze vzduchu čistě a jeho pokus končí nad horní tyčí.
     
    15
    Norwich zatím sází na své ofenzivní eso. Teemu Pukki dostal další dobrou přihrávku za obranu a šel sám na gólmana. Zblízka si na něj ale nepřišel, skvělý zákrok Johna Ruddyho udržel vyrovnané skóre.
     
    14
    Viděli jsme centr do vápna, který ale nebyl vůbec přesný. Dostal se k němu sice Hwang Hi-čchan, jenže nebyl vůbec v pozici, ze které by se dalo plnohodnotně zakončovat.
     
    13
    Raúl Jiménez se velmi aktivně snažil procpat do střelecké pozice, poradil si s protihráčem, který ho poté zezadu fauloval. Domácí tak mají k dispozici standardní situaci.
     
    11
    Mohlo to být o jednu branku překvapivě pro hostující celek! Kieran Dowell vyslal dobrou přihrávku na Teemu Pukkiho, který se ocitl v dobré střelecké pozice poté, co si sprintersky poradil se stoperem. Mířil na zadní tyč zakroucenou střelou po zemi, avšak těsně minul. Zatím nejlepší šance zápasu!
     
    10
    John Ruddy vyběhl proti soupeřově přihrávce a rychle ji rozhehrál zpět daleko od své branky.
     
    9
    Domácí pokračují ve svém aktivním nástupu do zápasu. Z obranných řad nyní vystoupil Rayan Aït-Nouri a ukázal také ofenzivní choutky. Zkoušel střelu po zemi k pravé tyči, jenže netrefil. Rozherávat tak bude Angus Gunn.
     
    7
    Toti Gomes centroval z křídla doprostřed vápna. Tam byl ale jen připravený stoper Norwiche. Následně domácí zkoušili po odraženém balonu ještě střelu z pomězí šestnáctky, ta se ale odráží mimo.
     
    6
    Domácí působí hned od začátku aktivním dojmem a snaží se najít další skulinku, kterou by poslali balon na hostující branku Norwiche.
     
    4
    Hwang Hi-čchan to udělal velmi dobře! Našel si střelecký prostor a zkusil štěstí z větší vzdálenosti. Trefil ale jen prvního clonícího hráče. Od něj se pak míč odrazil k domácím a zpět na nohu Hi-čchana. Ten podruhé přihrával na nabíhajícího parťáka, ale nepřihrál přesně.
     
    3
    Pierre Lees-Melou pro svůj tým vybojoval první rohový kop. Ten ale nepředstavoval pro Wanderers žádný problém. Obránci si s ním poradili a už míří s míčem na noze na opačnou stranu.
     
    3
    Jonny Castro se vydal do útoku také za vzdušnou přihrávkou. Zpracování ale nebylo ideální a míč se dostává za pomezní čáru.
     
    2
    Pedro Neto běžel za dalekosnou přihrávkou za obranu. Nenabíhal si vůbec špatně, hostující gólman měl ale k balonu přeci jen blíže a pak jej v klidu drží v rukavicích.
     
    1
    Úvodního výkopu se ujali domácí fotbalisté, kteří zatím kombinují na své polovině.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – T. Gomes, Coady, Boly – Aït-Nouri, Moutinho, Neves, Castro – Hwang Hi-čchan, Neto – Jiménez.
    Náhradníci: Sá – Dendoncker, Hoever, Chiquinho, Marçal, Podence, F. Silva, Trincão.
    Trenér: Lage

    Norwich City: Gunn – Hanley, Gibson, Byram – Aarons, Gilmour, Normann, Giannoulis – Dowell, Lees-Melou – Pukki.
    Náhradníci: Krul – Rašica, Rowe, Rupp, J. Sörensen, Springett, Tomkinson, Tzolis, B. Williams.
    Trenér: Smith

    Rozhodčí: Harrington – Perry, Eaton.
     


    Wolverhampton Wanderers

    Zato Wolves budou s probíhajícím ročníkem o něco spokojenější, byť pro ně ještě nemá jasné rozuzlení. Wolverhampton ještě hraje o sedmé místo, které v Premier League znamená postup do kvalifikace o konferenční ligu. Na sedmou příčku, na níž je nyní londýnský West Ham, ztrácejí dva body. Situaci tak nemají pouze ve svých rukou, ale musejí se spolehnout také na zaváhání právě zmíněného celku.

    V tomto týmu má nejvíce gólových příspěvků na kontě Mexičan Jimenez, konkrétně šest. V brance pak do všech zápasů v letošní Premier League nastoupil Portugalec José Sá.
     


    Norwich City

    V Nowrichi samozřejmě nebudou s probíhajícím ročníkem Premier League, který se chýlí ke svému konci, spokojeni. Tento celek okupuje poslední místo soutěže a už nyní je jisté, že ho čeká sestup do nižší soutěže. Umístění v tabulce samozřejmě odpovídá také forma z posledních zápasů a vlastně i celé sezony. Například o začátku března Norwich vyhrál pouze jedno utkání, v jednom potom remizoval. V ostatních osmi duelech pak odcházel jako poražený.

    V týmu není příliš rozložena gólová produktivita. O ní se po celý ročník staral především jeden hráč, a to finský Teemu Pukki. Zkušený třiadvacetiletý útočník se postaral o deset přesných zásahů.

    V brance se poté v sezoně vystřídali dva brankáři. Jasnou jedničkou, který naskočil do dvaceti osmi zápasů, je pak Nizozemec Tim Krul. V osmi dalších případech mezi třemi tyčemi dostal prostor Angus Gunn.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Adam Pavlíček

    Branky: 55. Aït-Nouri – 38. Pukki (Aarons)

    Karty:   19. Normann (NRW), 47. Giannoulis (NRW), 79. Aarons (NRW)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 1:4.
    Wolverhampton Wanderers: Ruddy – T. Gomes, Coady (46. Chiquinho), Boly – Aït-Nouri, Moutinho, Neves, Castro – Hwang Hi-čchan (74. F. Silva), Neto (74. Podence) – Jiménez.
    Náhradníci: Sá – Dendoncker, Hoever, Marçal, Trincão.

    Trenér: Lage

    Norwich City: Gunn – Hanley, Gibson, Byram – Aarons, Gilmour (62. Rupp), Normann (70. J. Sörensen), Giannoulis – Dowell (83. Rowe), Lees-Melou – Pukki.
    Náhradníci: Krul – Rašica, Springett, Tomkinson, Tzolis, B. Williams.

    Trenér: Smith

    Rozhodčí: Harrington – Perry, Eaton
    thejrc.org