Bologna – Sassuolo 1:3 (kon.) | Neapol – Janov 3:0 (kon.) | AC Milán – Atalanta BC 2:0 (kon.)
Cagliari – Inter 1:3 (kon.)
konec
Bologna FC
1:3 (0:1)
US Sassuolo Calcio
Neděle 15.05.2022, 12:30 • Stadio Renato Dall'Ara • Italská Serie A • 37. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ozdobou utkání byla branka Domenica Berardiho, který vystřihl nůžky jak z učebnice a skóroval.

    Přeji vám příjemný zbytek nedělního odpoledne. (14:37:04)
     
    Bologna si všechny své šance schovala na druhý poločas, ze hry se ale prosadit nedokázala. Proměnila jen v nastaveném času penaltu, která skóre již jen kosmeticky upravila.
     
    Je konec. Sassuolo po třech venkovních prohrách zabralo a vyhrálo na Stadio Renato Dall'Ara přesvědčivě 3:1. Hosté byli v první půli lepší, v té druhé efektivnější.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 9:10.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ještě poslední nákop dopředu a Orsolini střílel zbrkle jen do hráče před sebou. Už z toho nebude ani roh, rozhodčí už má píšťalku v puse.
     
    90+4
    Kasius ještě u postranní čáry poslal hlavičkou na jistotu míč do zámezí a hosté budou vhazovat aut. Je jasné, že Sassuolo zvládne duel za tři body.
    90+2. Riccardo ORSOLINI - 1:3
     
    90+2
    Bologna právě vstřelila branku!
    RICCARDO OROLINI penaltu suverénně proměnil. Míč napálil pod břevno, Consigli neměl šanci zasáhnout a Bologna snižuje na 1:3.
     
    90
    Ve druhém poločase se nastavuje pět minut nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    A je to penalta! Ruan ve skluzu zasáhl balon horní končetinou. Rozhodčí měl po pár vteřinách jasno a dává domácím příležitost pokutového kopu.
     
    89
    Pozor, rozhodčí se jde podívat na video. Zkoumat bude situaci, ve které možná hosté zahrávali ve vápně rukou.
     
    88
    Kasius odvracel jen na roh. Ten hosté rozehráli nakrátko, ale vůbec k ničemu se nedostali. Hraje se na půlce hřiště a duel pomalu spěje ke svému konci.
     
    86
    To byla šance! Bologna mohla snížit. Orsolini zakončoval hlavičkou na zadní tyči, ale možná ho překvapilo, že se k němu míč vůbec dostal. Hlavou ho trkl jen slabě těsně vedle.
     
    85
    Po nepřesné akci hostů má míč v rukavicích gólman Skorupski a pohledem si vybírá, komu z volných spoluhráčů rozehraje.
     
    84
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Davide Frattesi, přichází Francesco Magnanelli.
    ze hřiště odchází Domenico Berardi, přichází Grégoire Defrel.
     
    82
    Zápas už se dohrává. Bologna sice ve druhé půli přidala, ale hosté byli velice produktivní a dvěma góly rozhodli. Především ten v podání Berardiho byl výstavní.
    80. Gianluca SCAMACCA - 0:3
     
    80
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Je zřejmě rozhodnuto, tohle už se domácím zvrátit nepodaří. Třetí gól hostujícího celku přidává GIANLUCA SCAMACCA, jenž dostal přihrávku do běhu, šel téměř sám na bránu a Skorupskiho přízemní střelou překonal.
     
    79
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Mert Müldür, přichází Ruan.
    ze hřiště odchází Giacomo Raspadori, přichází Riccardo Ciervo.
     
    78
    Bologna mohla snížit! Soumaoro zůstal zapomenutý v útoku a střílel ze strany, jenže v tísni obránců z vynikající pozice zasáhl balon jen slabě a Consigli dobře zasáhl.
     
    77
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Lorenzo De Silvestri, přichází Denso Kasius.
     
    76
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Aaron Hickey, přichází Mitchell Dijks.
    75. Domenico BERARDI - 0:2
     
    75
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    Fantastický gól a hosté vedou 2:0. DOMENICO BERARDI připisuje k asistenci na první trefu také branku. A jakou! Počíhal si na míč vyražený brankářem Skorupskim a z hranice malého vápna vystříhl parádní nůžky, na které gólman nestihl reagovat. Fotbalová paráda!
     
    73
    Na hřišti sedí Müldür a běží k němu maséři. Hostující obránce se drží za nohy a domácí publikum píská. Přeje si pokračování ve hře.
     
    71
    Přestávka na občerstvení. Něco přes dvacet minut do konce a Sassuolo po brance z první půle stále drží na Stadio Renato Dall'Ara nejtěsnější možné vedení.
     
    70
    Barrow dostal míč na placírku těsně za hranicí šestnáctky, ale možná zbrkle střílel docela vysoko nad. Na první pohled přitom jeho zakončení vypadalo výrazně nebezpečněji.
     
    69
    De Silvestri běžel snad přes půlku hřiště po pravé straně, ale jakoby nevěděl co s míčem udělat. Nakonec přihrál na střed a Bologna hraje zase vlevo.
     
    67
    Další útočné snažení domácích zastavil faul. Hra se začíná trochu kouskovat, což pochopitelně hostům vyhovuje.
     
    66
    Frattesi leží na zemi poblíž středového kruhu. Tam se kolem rozhodčího vytvořil hrozen hráčů a menší výměna názorů. Sudí musí celou situaci uklidňovat.
     
    65
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Roberto Soriano, přichází Nicola Sansone.
    ze hřiště odchází Michel Aebischer, přichází Mattias Svanberg.
     
    63
    Bologna už je zase v útoku a kombinuje v okolí hostující šestnáctky. Sassuolo zatím v defenzivě poctivě pracuje a nepouští žádné míče k brankáři.
     
    62
    Střídání v týmu US Sassuolo Calcio:
    ze hřiště odchází Hamed Traorè, přichází Maxime López.
     
    62
    Při domácích stálo štěstí. Po změně stran mají zatím navrch a druhý gól by jim výrazně narušil plány. Stav zůstává stále 1:0 pro Sassuolo.
    Neuznaný gól
     
    60
    Gól, který neplatí. Sassuolo už se radovalo z dvoubrankového vedení, ale rozhodčí po konzultaci s videem branku odvolává. Střelec branky obránce Chiricheş si na malém vápně zpracoval před gólovou střelou míč rukou.
     
    58
    Raspadori dostal první žlutou v zápase. Domácí po jeho faulu kopali standardku zprava, ale byli v ofsajdu a hra je přerušena.
     
    57
    Žlutá karta pro tým US Sassuolo Calcio (Giacomo Raspadori).
     
    56
    Kapitán Soriano byl jasně zatažený za dres, jenže se pískal pouze rohový kop. Z něj balon nezpracoval Orsolini a domácí se k ničemu nedostali.
     
    55
    Po deseti minutách druhé půle můžeme konstatovat, že domácí jsou jak vyměnění. Hosté se naopak hodně zatáhli a čekají, co soupeř vymyslí.
     
    54
    Zatím možná největší příležitost domácích. Orsolini a jeho milimetrový pas našel na zadní tyči Arnautoviće, jenž z úhlu zakončoval jen do boční sítě. Hodně se na sebe vzteká, že situaci nevyřešil lépe.
     
    53
    Od kopaček Soumaora doputoval míč do zámezí a bude z toho tentokrát jen odkop od brány, kterou hájí Consigli. Bologna z dvou rohů po sobě nic nevytěžila.
     
    51
    Poprvé na sebe upozornil střídající Barrow, jenž získal pro své barvy první roh. Ten byl odvrácený, takže si domácí celou situaci zopakují.
     
    50
    Na druhé straně kopali hosté roh, dnes již svůj sedmý. Svým nepřesným centrem zkazil jejich počínaní Traorè a Skorupski od své brány v klidu rozehraje.
     
    49
    A znovu Orsolini. Tentokrát si nabíhal na daleký centr do šestnáctky, kde byl však včas gólman Consigli a balon sebral ze vzduchu.
     
    48
    Orsolini a jeho centr zprava skončil jen v rukavicích brankáře hostů. Ten teď také rozehrává a chce trošku uklidnit hru. Domácí po změně stran na soupeře nastoupili.
     
    47
    Domácí začali hodně aktivně. Arnautović střílel jen do hráče před sebou, pak ve vápně spadl Hickey, ale penalta se nepíská, i když by ji Bologna hodně chtěla.
     
    46
    Střídání v týmu Bologna FC:
    ze hřiště odchází Arthur Theate, přichází Musa Barrow.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Bologna zatím vůbec nic neukázala. Neměla žádnou šanci a navíc ani jednou nevystřelila na bránu. Uvidíme, jestli to domácí dokáží ve druhé půli změnit.
     
    Sassuolo vede po první půli zaslouženě 1:0, když se po rohovém kopu prosadil ve 35. minutě hlavou Scamacca. Hosté mají určitě více ze hry a jejich nápor s přibývajícím časem sílil.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Theate hodně nejistě zahrál před Berardim, jenž byl rázem v dobré palebné pozici. Skorupski situaci dobře přečetl a včas mu skočil pod nohy.
     
    45+1
    Dala o sobě vědět i Bologna. Silvestri chtěl míč za obranu a chyběl mu krok k tomu, aby na něj dosáhl. Consigli bude už v nastaveném čase od své brány vykopávat.
     
    45
    V prvním poločase nastavuje rozhodčí dvě minuty.
     
    43
    A teď Berardi! Sassuolo je nyní jasně lepší. Berardi střílel ze středu a po zemi. Může ho mrzet, že svůj pokus lépe neumístil. Skorupski i tak míč nadvakrát krotil.
     
    42
    Frattesi převzal krásnou přihrávku na pravou stranu šestnáctky, kde měl chvilku času a nakonec pálil na přední tyč. Skorupski skokem k tyči balon vyrazil. Dobrá šance hostů.
     
    41
    Soumaoro byl při rozehrávce pod tlakem a hosté na něm míč vybojovali. Nakonec nezakončili, ale v ofenzivě jsou i nadále nebezpeční.
     
    40
    Arnautović byl v dobré šanci na penaltovém puntíku, jenže přestřelil a jen se chytl za hlavu! Jeho případný gól by ovšem zřejmě asi neplatil, jelikož byli domácí v ofsajdu.
     
    38
    Traorè je v útoku hodně vidět. Teď pálil tvrdě z levé strany a jeho pumelici dokázali zablokovat obránci, jinak by měl Skorupski plné ruce práce.
     
    37
    Vedení hostů je zasloužené. Sassuolo je živější, přímočařejší. Domácí toho zatím moc neukázali. Před chvíli kopali hosté roh číslo pět, ze kterého tentokrát nebyli nebezpeční.
    35. Gianluca SCAMACCA - 0:1
     
    35
    Sassuolo právě vstřelilo branku!
    A čtvrtý roh znamená i první gól a hosté ke konci první půle otevírají skóre. Berardiho krásný centr plachtil na malé vápno, kde ho hlavou nechytatelně mimo dosah brankáře usměrnil GIANLUCA SCAMACCA. 0:1.
     
    34
    Müldür získal pro své barvy roh. Už čtvrtý v zápase. Sassuolo v této statistice vede 4:0.
     
    33
    Frattesi se do centru zleva položil hodně akrobatickým způsobem. Svými nůžkami sice balon zasáhl, avšak nemířil vůbec přesně a Skorupski mohl být v klidu.
     
    32
    Nákop dopředu domácím nevyšel, a tak zase kombinuje soupeř. Hosté mají mírnou převahu v držení míče i více střeleckých pokusů. Žádný z nich však nebyl výrazněji nebezpečný.
     
    30
    Tohle asi mohli hosté vyřešit lépe. Otevřel se jim prostor v útoku a Berardi si nabíhal na křídlo na přihrávku, která byla ovšem příliš prudká a balon skončil v zámezí.
     
    29
    Série soubojů u postranní čáry v oblasti obou střídaček vyústila v několik autových vhazování po sobě. Teď trošku kostrbatější pasáž hry.
     
    28
    Před chvilkou už hosté vystřelili, konkrétně Rogério. Jeho tvrdší střelu z dvaceti metrů zablokovali obránci, takže Skorupski vůbec nezasahoval.
     
    26
    Frattesi si už před vápnem šteloval míč na střelu, po zásahu soupeře skončil na zemi a chtěl standardku, ta se však nepíská. Následný protiútok domácích nebezpečí neznamenal.
     
    25
    Už se zase hraje. Sassuolo začalo autovým vhazováním a pokusem o útočnou akci, která skončila nepřesnou přihrávkou. U míče Bologna.
     
    24
    Přestávka na občerstvení. Hráči mají šanci doplnit tekutiny a vydechnout. Předpověď ukazuje kolem 27 stupňů.
     
    22
    Nyní se Arnautović provinil v šestnáctce proti pravidlům, ale verdikt rozhodčího se mu vůbec nelíbí. Dává to vehementně najevo.
     
    21
    Podruhé v utkání zavařil Arnautović svým napadáním brankáři hostů. Ten měl znovu co dělat, aby stihl včas rozehrát. Pod tlakem odkopl míč jen do autu.
     
    20
    Hickey už fauloval a znamená to, že rozehrávají hosté. Dvacet minut za námi a stále čekáme na první větší gólovou příležitost.
     
    19
    Aebischer na půlce poslal k zemi soupeře a hosté téměř přestali hrát. Rozhodčí nicméně hru nepřerušil a Bologna si to namířila do útoku. Tam teď kombinuje.
     
    17
    Scamacca si zabíhal za obranu a přilétl k němu také načechraný pas, v tísní obránců ho ale nezpracoval. Spoluhráči i tak za dobrou nabídku na dálku zatleskal.
     
    16
    V posledních minutách se hraje hlavně na útočné polovině hostů. Ty teď zastavil faul Frattesiho, byť se záložník na rozhodčího hodně zlobí a ukazuje, že si počínal čistě.
     
    14
    Turecký krajní obránce Müldür to se svým centrem na nabíhající spoluhráče myslel dobře, míči dal však velkou razanci a ten se nakonec dokutálel až do zámezí.
     
    13
    Na rohy vede Sassuolo už 3:0. Teď zkoušeli hosté sehrát signál, po kterém pálil z dálky Berardi. Mířil vysoko nad, Skorupski zasahovat nemusel.
     
    12
    Z rohu nic nebylo, dopředu naopak upalovali domácí. Arnautović přihrával zprava na spoluhráče, tomu balon od kopaček utekl a ze slibného útoku sešlo.
     
    10
    Pěkná individuální akce Rogéria, který se dostal ze strany až do šestnáctky domácích. Přihrával ještě na malé vápno, tam soupeř odkopl míč na roh.
     
    9
    Hickey rozjel akci domácích po křídle, finální přihrávka nakonec mířila na Orsoliniho, který balon nedokázal zpracovat. Brankář hostů bude od své brány rozehrávat.
     
    8
    Teď jsou hosté aktivnější, kopali další standardku na útočné polovině. Bologna se brání dobře. Skorupski tentokrát zasahovat nemusel.
     
    7
    Hosté zahrávali první roh, konkrétně Traorè. Jeho centr do pokutového území ovšem odvrátili obránci na přední tyč a Sassuolo se k ničemu nedostalo.
     
    6
    První vážnější střela na bránu. Na svědomí ji měl hostující Scamacca, který se šikovně uvolnil mezi obránci a střílel zpoza vápna. Skorupski vleže balon zpacifikoval.
     
    5
    Arnautović teď dobře sprintoval za dlouhým míčem a ven z brány musel gólman Consigli, který před atakujícím útočníkem na poslední chvíli odpálil míč do bezpečí.
     
    4
    Bologna zatím soupeře téměr nepustila k míči, ale hraje se daleko od obou branek. Brankáři jsou zcela bez práce.
     
    3
    Teď domácí nevěděli kudy a hráli až dozadu na brankáře Skorupskiho. Ten poslal dlouhý balon dopředu na útočníky. Hraje se však ve středu pole.
     
    2
    Úvodní výkop obstarali domácí. Hned jejích první nákop dopředu ale skončil nepřesností a hosté mají k dispozici první autové vhazování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči za doprovodu rozhodčích nastupují na sluncem zalitý trávník. Bologna bude hrát v tradičních červeno-černých dresech, Sassuolo v kombinaci bílé a zelené.
     
    V základních sestavách obou celků se představí jejich nejlepší střelci, kteří patří i do TOP 10 kanonýrů celé ligy. Za domácí je to Rakušan Marko Arnautović (14 gólů), za hosty se stejným počtem branek Domenico Berardi a Gianluca Scamacca.
     
    Úvodní sestavy:

    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate – De Silvestri, Soriano (C), Schouten, Aebischer, Hickey – Orsolini, Arnautović.
    Náhradníci: Bardi – Barrow, Binks, Bonifazi, Dijks, Domínguez, Kasius, Mbaye, Sansone, Svanberg, Vignato, Viola.
    Trenér: Siniša Mihajlović

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Müldür, Chiricheş, G. Ferrari (C), Rogério – Frattesi, Henrique – D. Berardi, Raspadori, Traorè – Scamacca.
    Náhradníci: Pegolo, Satalino – Ayhan, Konradsen Ceïde, Ciervo, Defrel, Djuričić, López, Magnanelli, Oddei, Peluso, Ruan.
    Trenér: Alessio Dionisi.
     
    První vzájemný zápas obou celků v této sezoně dopadl lépe pro Bolognu, která na půdě soupeře vyhrála v prosinci suverénně 3:0, když dvě branky vstřelila v první půli a pojistku přidala v samém závěru.
     
    Sassuolo venku tápe, na cizím hřišti prohrálo třikrát za sebou. Naposledy navíc dostalo v Neapoli výprask 1:6. Hosté venku doplácí na mizernou defenzivu, s 35 inkasovanými brankami patří mezi nejhorší v soutěži.
     
    Bologna odehrála poslední dva zápasy venku (0:0 s AS Řím a prohra 3:4 na hřišti Venezie). Doma se naposledy představila na konci dubna a bylo to nesmírně úspěšné vystoupení, ve kterém senzačně porazila Inter Milán 2:1.
     
    Zápas nemá vyloženého favorita. Domácí jsou třináctí se ziskem 43 bodů, soupeř jich má 47 a je jedenáctý. Oba týmy se také potýkají s mizernou aktuální formou, když vyhráli jediný z pěti poslední zápasů.
     
    Prvním utkáním v dnešním programu italské Serie A je souboj mezi Bolognou a Sassuolem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

    Lukáš Šonský

    Branky: 90+2. Orsolini (pen.) – 35. Scamacca (D. Berardi), 75. D. Berardi, 80. Scamacca (Frattesi)

    Karty:   57. Raspadori (SAS)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 2:5. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 9:10.
    Bologna FC: Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate (46. Barrow) – De Silvestri (77. Kasius), Soriano (C) (65. Sansone), Schouten, Aebischer (65. Svanberg), Hickey (76. Dijks) – Orsolini, Arnautović.
    Náhradníci: Bardi – Binks, Bonifazi, Domínguez, Mbaye, Vignato, Viola.

    Trenér: Siniša Mihajlović

    US Sassuolo Calcio: Consigli – Müldür (79. Ruan), Chiricheş, G. Ferrari (C), Rogério – Frattesi (84. Magnanelli), Henrique – D. Berardi (84. Defrel), Raspadori (79. Ciervo), Traorè (62. López) – Scamacca.
    Náhradníci: Pegolo, Satalino – Ayhan, Konradsen Ceïde, Djuričić, Oddei, Peluso.

    Trenér: Alessio Dionisi
    thejrc.org