Itálie – Kanada 1:6 (kon.) | Norsko – Velká Británie 4:3 (2:1 po s.n.) | Francie – Kazachstán 2:1 (kon.)
Rakousko – USA 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švýcarsko 0:6 (kon.) | Česko – Švédsko cz 3:5 (kon.)
konec
Itálie
1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Kanada
Neděle 15.05.2022, 11:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    54:54 Noah GREGOR - 1:6
     
    54:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení se do brejku dostal NOAH GREGOR a nezaváhal. Kanadský útočník si potáhl puk a pak ho bekhendovým blafákem zasunul za záda bezmocného Fazia. Asistence: Dawson Mercer.
    42:49 Dysin MAYO - 1:5
     
    42:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořský celek znovu zamkl soupeře před vlastní brankou a dává pátý gól v dnešním utkání! Maxime Comtois přihrával na modrou čáru, odkud se napřáhl DYSIN MAYO, jenž využil clony před brankou. Asistence: Maxime Comtois a Dawson Mercer.
    37:30 Kent JOHNSON - 1:4
     
    37:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Do poslední cihly rozebrala kanadská jednotka italskou zeď! Mathew Barzal přihrával na osu, odkud Thomas Chabot rozdal kotouč do pravého kruhu pro vhazování. KENT JOHNSON na nic nečekal a zamířil do horního rohu branky, kam se Justin Fazio nemohl dostat. Asistence: Thomas Chabot a Mathew Barzal.
    35:14 Nicolas ROY - 1:3
     
    35:14
    Kanada právě vstřelila branku! Javorové listy jdou do dvoubrankového vedení a to zejména perfektní práci Pierra-Luca Duboise. Kanadský útočník obkroužil celé útočné pásmo a z pravé strany pak předložil puk NICOLASI ROYOVI. Ten si jej stáhl a pak přesně zakončil. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Ryan Graves.
    28:15 Josh ANDERSON - 1:2
     
    28:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořský celek otáčí stav zápasu! Nahozením od modré čáry se prezentoval Dysin Mayo a před brankou úspěšně tečoval JOSH ANDERSON. Justin Fazio se sice přesouval, ale už nestihl reagovat – 1:2. Asistence: Dysin Mayo, Adam Lowry.
    15:50 Travis SANHEIM - 1:1
     
    15:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    V Helsinkách máme srovnáno. Puk šel po modré čáře od Damona Seversona na druhého kanadského obránce. TRAVIS SANHEIM pak napřáhl a pořádnou dělovkou rozvlnil síť za zády italského brankáře. Asistence: Damon Severson, Josh Anderson.
    12:57 Phil PIETRONIRO - 1:0
     
    12:57
    Itálie právě vstřelila branku!
    Kanada dále hraje profesorský a Itálie se překvapivě ujímá vedení! Z pravé strany přihrával na vrchol levého kruhu Brandon McNally. K PHILU PIETRONIROVI nikdo nepřistoupil, a tak italský hráč měl čas zamířit a trefil se přesně ke vzdálenější tyči! Asistence: Brandon McNally a Luca Frigo.

    Martina Sikorová

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 13. Pietroniro (McNally, Frigo) – 16. Sanheim (Severson, Anderson), 29. Anderson (Mayo, Lowry), 36. Roy (Dubois, Graves), 38. Johnson (Chabot, Barzal), 43. Mayo (Comtois, Mercer), 55. Gregor (Mercer)


    Itálie: Fazio (Fadani) – Pietroniro, Miglioranzi, Di Perna, Spornberger, Gios, Glira, Casetti – Petan (A), S. Kostner (A), Sanna – Magnabosco, Mantenuto, Frank (C) – McNally, Hannoun, Frigo – Traversa, D. Kostner, Deluca – Insam.
    Trenér: Greg Ireland

    Kanada: Driedger (Thompson) – Whitecloud, Chabot (C), Severson (A), Sanheim, Mayo, Holden, Graves – Roy, Dubois, Cozens – Anderson, Lowry (A), Sillinger – Batherson, Barzal, Johnson – Comtois, Mercer, Gregor – Geekie.
    Trenér: Claude Julien

    Rozhodčí: Dehaen (FRA), Hansen (NOR) – Beresford (GBR), Zunde (LAT)

    Diváci: 2616
    thejrc.org