Itálie – Kanada 1:6 (kon.) | Norsko – Velká Británie 4:3 (2:1 po s.n.) | Francie – Kazachstán 2:1 (kon.)
Rakousko – USA 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švýcarsko 0:6 (kon.) | Česko – Švédsko cz 3:5 (kon.)
konec
Itálie
1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Kanada
Neděle 15.05.2022, 11:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:18
    Na útočné modré čáře přidržel Maxime Comtois hůl soupeři, čehož si rozhodčí všimli a posílají dalšího kanadského hráče na trestnou lavici.
    54:54 Noah GREGOR - 1:6
     
    54:54
    Kanada právě vstřelila branku!
    Ve vlastním oslabení se do brejku dostal NOAH GREGOR a nezaváhal. Kanadský útočník si potáhl puk a pak ho bekhendovým blafákem zasunul za záda bezmocného Fazia. Asistence: Dawson Mercer.
     
    53:30
    Podrážením se provinil Cole Sillinger a Itálii čeká další přesilovka.
     
    51:12
    Matt Barzal před italským brankovištěm zasáhl jednoho ze soupeřů do obličeje a na trestné lavici si musí odpykat menší trest za vysokou hůl.
     
    50:45
    Z rohu hrací plochy přihrával před branku Mathew Barzal, který viděl najíždějícího Drakea Bathersona. Kanadský útočník už byl příliš blízko italskému brankáři, a tak jej trefil!
     
    48:52
    Na levém křídle dostal hodně prostoru Ivan Deluca, který správně mířil do protějšího horního rohu branky. Jenomže zakončení bylo o kousek nepřesné.
    42:49 Dysin MAYO - 1:5
     
    42:49
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořský celek znovu zamkl soupeře před vlastní brankou a dává pátý gól v dnešním utkání! Maxime Comtois přihrával na modrou čáru, odkud se napřáhl DYSIN MAYO, jenž využil clony před brankou. Asistence: Maxime Comtois a Dawson Mercer.
     
    38:58
    Do samostatného úniku pelášil Dylan Cozens, tváří v tvář italskému brankáři ale neuspěl.
    37:30 Kent JOHNSON - 1:4
     
    37:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Do poslední cihly rozebrala kanadská jednotka italskou zeď! Mathew Barzal přihrával na osu, odkud Thomas Chabot rozdal kotouč do pravého kruhu pro vhazování. KENT JOHNSON na nic nečekal a zamířil do horního rohu branky, kam se Justin Fazio nemohl dostat. Asistence: Thomas Chabot a Mathew Barzal.
    35:14 Nicolas ROY - 1:3
     
    35:14
    Kanada právě vstřelila branku! Javorové listy jdou do dvoubrankového vedení a to zejména perfektní práci Pierra-Luca Duboise. Kanadský útočník obkroužil celé útočné pásmo a z pravé strany pak předložil puk NICOLASI ROYOVI. Ten si jej stáhl a pak přesně zakončil. Asistence: Pierre-Luc Dubois, Ryan Graves.
     
    31:39
    Rozhodčí měli rychlou poradu a domluvili se, že o branku se nejednalo. Pokračujeme tak dále za stavu 1:2.
    31:39 Puk skončil v brance po odpískání hlavního rozhodčího
     
    31:39
    Skrytou střelou se od modré čáry prezentoval Travis Sanheim, jehož snažení brankáři vypadlo. Dawson Mercer pak přisouval puk do brankoviště a po odpískání se radoval z gólů. Otázkou je, kdy černá guma přešla přes brankovou čáru!
     
    28:53
    Problémy Itálie nekončí. Po druhém inkasovaném gólu teď bude čelit přesilovce soupeře. A to po faulu Daniela Gliry, který se provinil hákováním.
    28:15 Josh ANDERSON - 1:2
     
    28:15
    Kanada právě vstřelila branku!
    Zámořský celek otáčí stav zápasu! Nahozením od modré čáry se prezentoval Dysin Mayo a před brankou úspěšně tečoval JOSH ANDERSON. Justin Fazio se sice přesouval, ale už nestihl reagovat – 1:2. Asistence: Dysin Mayo, Adam Lowry.
     
    26:04
    Odražené nahození od modré čáry zamířilo mezi kruhy, kde se nacházel zcela osamocený Diego Kostner. Jeho střela ale byla žalostná, protože z nebezpečné pozice mířila přesně do hrudníku kanadského maskovaného muže.
    25:33 Faziovi pomohla tyč a následně předvedl důležitý zákrok
     
    25:33
    Správně postavené tyče teď zachránily Itálii od druhého inkasovaného gólu. Brankovou konstrukci ranou ze strany orazítkoval Noah Gregor.
     
    21:38
    Cole Sillinger se v útočném pásmu dopustil sekání a je prvním vyloučeným hráčem dnešního zápasu.
     
    20:31
    Pierre-Luc Dubois objel branku a přihrával přes brankoviště na zadní tyčku. Tam se nacházel odstoupený Dylan Cozens, jehož zakončení vyrazil Justin Fazio.
    16:11 Di Perna schoval puk šikovně do polstru kolem branky
     
    16:11
    Po vyhraném vhazování vystřelil těsně vedle branky Dylan Di Perna. Jeho zakončení mířilo do polstrování branky, a tak se ještě raději kontroluje záznam hry.
    15:50 Travis SANHEIM - 1:1
     
    15:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    V Helsinkách máme srovnáno. Puk šel po modré čáře od Damona Seversona na druhého kanadského obránce. TRAVIS SANHEIM pak napřáhl a pořádnou dělovkou rozvlnil síť za zády italského brankáře. Asistence: Damon Severson, Josh Anderson.
     
    15:20
    Skvělý Chris Driedger drží Kanadu ve hře! Zpoza branky mířila přihrávka na vrchol brankoviště Dante Hannoun, který mířil pod horní tyčku. Avšak zámořský brankář vytáhl parádní zákrok lapačkou!
    12:57 Phil PIETRONIRO - 1:0
     
    12:57
    Itálie právě vstřelila branku!
    Kanada dále hraje profesorský a Itálie se překvapivě ujímá vedení! Z pravé strany přihrával na vrchol levého kruhu Brandon McNally. K PHILU PIETRONIROVI nikdo nepřistoupil, a tak italský hráč měl čas zamířit a trefil se přesně ke vzdálenější tyči! Asistence: Brandon McNally a Luca Frigo.
     
    11:50
    Nechybělo moc a byli to Italové, kdo otevřel skóre zápasu. Puk před kanadským brankářem zvláštně poskočil, čehož se snažil využít Marco Sanna. Neúspěšně.
     
    06:43
    Do předbrankového prostoru si najel Dawson Mercer, který si položil italského brankáře a mohl zakončovat do odkryté části branky. Avšak Justin Fazio se skvěle položil a kotouč zastavil. Navíc pokryl i následující nahození zpoza brány.

    Martina Sikorová

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 13. Pietroniro (McNally, Frigo) – 16. Sanheim (Severson, Anderson), 29. Anderson (Mayo, Lowry), 36. Roy (Dubois, Graves), 38. Johnson (Chabot, Barzal), 43. Mayo (Comtois, Mercer), 55. Gregor (Mercer)


    Itálie: Fazio (Fadani) – Pietroniro, Miglioranzi, Di Perna, Spornberger, Gios, Glira, Casetti – Petan (A), S. Kostner (A), Sanna – Magnabosco, Mantenuto, Frank (C) – McNally, Hannoun, Frigo – Traversa, D. Kostner, Deluca – Insam.
    Trenér: Greg Ireland

    Kanada: Driedger (Thompson) – Whitecloud, Chabot (C), Severson (A), Sanheim, Mayo, Holden, Graves – Roy, Dubois, Cozens – Anderson, Lowry (A), Sillinger – Batherson, Barzal, Johnson – Comtois, Mercer, Gregor – Geekie.
    Trenér: Claude Julien

    Rozhodčí: Dehaen (FRA), Hansen (NOR) – Beresford (GBR), Zunde (LAT)

    Diváci: 2616
    bahis siteleri