Itálie – Kanada 1:6 (kon.) | Norsko – Velká Británie 4:3 (2:1 po s.n.) | Francie – Kazachstán 2:1 (kon.)
Rakousko – USA 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švýcarsko 0:6 (kon.) | Česko – Švédsko cz 3:5 (kon.)
konec
Francie
2:1 (0:1, 2:0, 0:0)
Kazachstán
Neděle 15.05.2022, 15:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:55
    Kazachstán v útočném pásmu a kouč Jurij Michajlis na nic nečeká, Andrej Šutova odvolává na střídačku! Hokejisté v bílých dresech zkouší štěstí v šesti bruslařích.
     
    55:12
    A mohlo být vyrovnáno, protože Curtis Valk málem nachytal francouzského brankáře! Kazachstánský centr vystřelil z velkého úhlu a mířil do bližší šibenice branky. Henri-Corentin Buysse ani nevěděl, jak černou gumu vyrazil.
     
    51:15
    Mezi kruhy přešel přes obránce Anthony Rech, který si přehodil kotouč na bekhend a zamířil na zadní tyčku. Kazachstánský gólman jemným dotykem puk vychýlil mimo prostor branky!
     
    40:55
    Pořádně se protáhl Henri-Corentin Buysse. Po nepřesné ráně Orechova natáhl ruce k levé tyčce a lapačkou vyrazil dorážku Michajlise, která by ovšem mezi tři tyče nesměřovala.
    39:35 Florian CHAKIACHVILI - 2:1
     
    39:35
    Francie právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, Francie střílí v přesilové hře gól do šatny! Alexandre Texier nahrál na modrou čáru FLORIANU CHAKIACHVILIMU, jehož pokus zápěstím ztečoval Kirill Savickij mimo dosah vlastního gólmana k pravé tyčce. Asistence: Alexandre Texier a Tim Bozon.
     
    39:27
    Hlavní rozhodčí přerušil hru pro postavení francouzského hráče v brankovišti. Jenomže situaci ještě dohrával Jesse Blacker, jenž soupeře složil k ledu, za což dostává dvouminutový trest.
     
    38:30
    Nikita Michajlis se krásně uvolnil mezi obráncem a mantinelem, a poté naservíroval parádní přihrávku před branku. Ve vyložené příležitosti se ocitl Kirill Paňukov, jehož zakončení vyrazil skvělým zákrokem Henri-Corentin Buysse.
     
    35:23
    Obrovskou rychlost nabral Tim Bozon, proti němuž stál obránce, a tak vymyslel rychlou otočku, po níž přihrával na zadní tyčku. V dobré pozici se tak nacházel Sacha Treille, jemuž se nepovedlo zvednou černou gumu přes brankářův beton.
     
    33:56
    Valentin Claireaux cíleně nahazoval od levého mantinelu před bránu a byl to Charles Bertrand, kdo pozměnil směr letu touše. Šutova zachránila pravá tyč!
    32:31 Alexandre TEXIER - 1:1
     
    32:31
    Francie právě vstřelila branku!
    Galský kohout se dočkal vyrovnání! Od modré čáry vystřelil Hugo Gallet, ale jeho snažení bylo sražené v předbrankovém prostoru. Odraženého puku se chopil ALEXANDRE TEXIER, který přijel až k modré čáře, od níž zápěstím vystřelil přesně k tyči. Asistence: Hugo Gallet.
     
    23:43
    Ani teď není vyrovnáno! Jordan Perret si vyměnil kotouč s Charlesem Betrandem, jenže v klíčový okamžik se mu touš postavil na čepel hole, takže vůbec netrefil bránu.
     
    22:27
    Přihrávka Francie mířil do levého kruhu, kde už se nacházel napřažený Damien Fleury, jehož dělovka se otřela jen o boční síťku.
     
    21:07
    V obranném pásmu se držením provinil Pavel Akolzin, a tak bude doufat, že vydrží na trestné lavici celé dvě minuty.
     
    18:15
    První přesilovou hru si zahraje Kazachstán. Zbytečný prohřešek ve střední třetině předvedl Alexandre Texier, při snaze o objetí protihráče přidržel jednomu z protihráčů hokejku.
     
    17:28
    Oblouček z obranného pásma mířil před Charlese Bertranda, který ještě nadzvedl hůl soupeři. Poté přihrával do vyložené příležitosti před branku, odkud Jordann Perret mířil do horní poloviny branku. Jenomže Andrej Šutov se skvěle přesunul a předvedl spektakulární zákrok!
     
    14:37
    Zpoza branky zamířila přihrávka do spodní části kruhu pro vhazování, odkud k první tyči mířil Nikita Michajlis. Avšak Henri-Corentin Buysse mezeru rychle zavřel.
     
    06:36
    Francie sahala po vyrovnání! Zprava nahrával Alexandre Texier kapitánovi Damienu Fleurymu, jenž z první trefil pravý beton Šutova.
     
    05:08
    Celá situace se ještě přezkoumávala na videu, zda nedošlo k úmyslnému kopnutí. Porada byla rychlá, gól zůstává v platnosti!
    05:08 Valerij ORECHOV - 0:1
     
    05:08
    Kazachstán právě vstřelil branku!
    Důležitý první gól střílí Kazachstánci! Po pravém mantinelu nabruslil do útočného pásma Nikita Michajlis a nahodil před bránu, kde puk bruslí dopravil za Buysseho záda VALERIJ ORECHOV. Asistence: Nikita Michajlis a Jesse Blacker.
     
    00:23
    Francie se v úvodu usadila v útočném pásmu a kombinovala. Od modré čáry kotouč nahazoval Pierre Crinon a před brankou nepříjemně tačoval Charles Bertrand. Kazachstánský gólman vůbec nevěděl, kde je kotouč, ale měl jej pod betony.

    Michal Luxa

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 33. Texier (Gallet), 40. Chakiachvili (Texier, T. Bozon) – 6. Orechov (Michajlis, Blacker)


    Francie: Buysse (Ylönen) – Gallet, Auvitu, Llorca, Chakiachvili, Thiry, Crinon, Bault – Texier, Fleury (C), T. Bozon – Perret, Claireaux (A), Bertrand – Treille (A), Boudon, Rech – K. Bozon, Ritz, Leclerc – Fabre.
    Trenér: Philippe Bozon

    Kazachstán: Šutov (Kudrjavcev) – Sam. Danijar, Svedberg, Blacker, Orechov, Beketajev, Metalnikov, Šalapov – Akolzin, Šestakov, Ševčenko – Michajlis (A), Valk (A), Paňukov – Savickij, Sagadějev, Starčenko (C) – Petuchov, Gurkov, Asetov – Rachmanov.
    Trenér: Jurij Michajlis

    Rozhodčí: Šír (CZE), Stano (SVK) – Niittylä (FIN), Yletyinen (SWE)

    Diváci: 1 801
    bahis siteleri