Itálie – Kanada 1:6 (kon.) | Norsko – Velká Británie 4:3 (2:1 po s.n.) | Francie – Kazachstán 2:1 (kon.)
Rakousko – USA 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švýcarsko 0:6 (kon.) | Česko – Švédsko cz 3:5 (kon.)
po prodl.
Rakousko
2:3 (1:0, 1:1, 0:1 - 0:1)
USA
Neděle 15.05.2022, 15:20 • Nokia Arena, Tampere. • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:07 Luke HUGHES - 2:3
     
    63:07
    Spojené státy právě vstřelily branku! Je rozhodnuto. Brian Lebler ztratil puk na útočné polovině. Zapomenutý kotouč si sebral LUKE HUGHES, který unikal sám vstříc brankáři. Rozhodl se pro ránu na lapačku brankáře, která rozvlnila síť rakouské brány. Asistence: Sean Farrell.
    48:43 Adam GAUDETTE - 2:2
     
    48:43
    Spojené státy právě vstřelily branku! USA zvládly vyrovnat. ADAM GAUDETTE přejel modrou lajnu a z levého kruhu vymetl šibenici rakouské brány. Asistence: Alex Galchenyuk, Seth Jones.
    34:43 Kieffer BELLOWS - 2:1
     
    34:43
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Jak jsem před chvílí Kickerta chválil, tak tentokrát jde branka do značné míry na jeho konto. KIEFFER BELLOWS si nabruslil zpoza branky před Kickerta, který ale nepokryl prostor mezi tělem a tyčkou a Bellows propasíroval puk do sítě. Asistence: Ben Meyers, Jaycob Megna.
    34:26 Paul HUBER - 2:0
     
    34:26
    Rakousko právě vstřelilo branku! Rakousko právě vstřelilo branku! Rakušané těží z minima maximum. Haudum zavezl puk do pásma a předal kotouč Alimu Wukowitsovi, který předal kotouč na lépe postaveného PAULA HUBERA, který puk zasunul kolem betonu brankáře do americké brány. Asistence: Ali Wukowits, Lukas Haudum.
    14:25 Benjamin NISSNER - 1:0
     
    14:25
    Rakousko právě vstřelilo branku! A máme tady hned první zápletku. Marco Kasper našel zpoza brány hůl BENJAMINA NISSNERA, který puk uklidil do brány z bezprostřední blízkosti. Asistence: Marco Kasper, David Maier.

    David Schlegel

    Dominik Dubovči

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 15. Nissner (Kasper, Maier), 35. Huber (Wukowits, Haudum) – 35. Bellows (Meyers, Megna), 49. Gaudette (Galchenyuk, Se. Jones), 64. Hughes (Farrell)


    Rakousko: Kickert (Madlener) – Hackl, Maier, Zündel, Heinrich, Wolf, Kirchschläger, Wimmer, Brunner – Lebler, Haudum, Kasper – Schneider, Raffl, Nissner – Ganahl, Feldner, Baumgartner – Wukowits, Achermann, Huber.
    Trenér: Roger Bader

    USA: Mann (Gillies) – Se. Jones, Megna, Peeke, Schmidt, Blankenburg, Hughes – Watson, Lafferty, Kuhlman – Hayden, Galchenyuk, Bordeleau – Barber, Bellows, Meyers – Gaudette, Farrell, Lettieri.
    Trenér: David Quinn

    Rozhodčí: Nord (SWE), Štolc (SVK) – Chaput, van Oosten (oba CAN)

    Diváci: 4228
    thejrc.org